Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα ειχαμε παλια ξεχωριστη γραμμη για φαξ και ξεχωριστη για τηλεφωνο ,εχουμε κοψει την μια γραμμη διοτι δεν συμφερε ,, μας ειπανε να κανουμε την γραμμη απο pstn σε isdn και να εχουμε την δευτερη γραμμη msn ως φαξ με επιπλεον παγιο 5,50 ευρω τον μηνα , και παλι πολλα ειναι εγω θελω να βρω μια συσκευη που να το κανει αυτο μπορει καποιος να μου το προτεινει; . 

Δημοσ.

Αν εχεις isdn το κανει απο μονο του το nedmode, προγραμματίζεις η μια αναλογική πόρτα να καλείτε μα το ενα νούμερο και η δεύτερη με το αλλο, διάβασε τις οδηγίες του nedmode

Δημοσ.

δεν εχω isdn και δεν θελω να βαλω! . 

δηλαδη συνδεω το τηλεφωνο πανω στο πολυμηχανημα φαξ και μετα συνδεεω ολα τα τηλεφωνα; και οταν χτυπησει το τηλεφωνο το παιρνει κατευθειαν το φαξ; . δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θελεις να πεις ; . ειχα διαβασει καπου για το asterics ενα μηχανημα που κανει τον διαχωρισμο . 

Δημοσ.

δηλαδη συνδεω το τηλεφωνο πανω στο πολυμηχανημα φαξ και μετα συνδεεω ολα τα τηλεφωνα; και οταν χτυπησει το τηλεφωνο το παιρνει κατευθειαν το φαξ; . δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θελεις να πεις ; . ειχα διαβασει καπου για το asterics ενα μηχανημα που κανει τον διαχωρισμο . 

Πόσα τηλέφωνα έχεις; Εγώ το έχω κάνει με ένα τηλέφωνο και ένα φαξ με το ίδιο νούμερο. Όπως λες, συνδέεις και τη γραμμή και το τηλέφωνο πάνω στο πολυμηχάνημα. Το ρυθμίζεις μετά από κάποια χτυπήματα (5 ας πούμε) να γυρνάει μόνο του σε φαξ. Δεν ξέρω αν σε βολεύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

καταρχας και εγω μια γραμμη τηλεφωνου εχω και ενα φαξ στην ιδια γραμμη και στα 6 κτυπηματα το παιρνει το φαξ αλλα δεν ξερω εαν ειναι φαξ ή τηλεφωνο διοτι δεν ειναι σταθερα τα τηλεφωνα που στελνουνε φαξ οποτε τυχαινει να το αφηνω να το παρει το φαξ και τελικα να μην ειναι φαξ και να ξανα παρουνε τηλεφωνο και ειναι κουραστικο αυτο! . 

Δημοσ.

καταρχας και εγω μια γραμμη τηλεφωνου εχω και ενα φαξ στην ιδια γραμμη και στα 6 κτυπηματα το παιρνει το φαξ αλλα δεν ξερω εαν ειναι φαξ ή τηλεφωνο διοτι δεν ειναι σταθερα τα τηλεφωνα που στελνουνε φαξ οποτε τυχαινει να το αφηνω να το παρει το φαξ και τελικα να μην ειναι φαξ και να ξανα παρουνε τηλεφωνο και ειναι κουραστικο αυτο! . 

Αν το σηκώσεις και είναι φαξ κάνει έναν ήχο, άρα το κλείνεις πάλι και πάει στο φαξ!

Δημοσ.

Αν δεν εχεις  και δεν βαλεις λυση δεν υπαρχει, μονο αλχημείες, δηλαδή σηκωσε, κλεισε, ξανα στειλε το φαξ κλπ το θεμα ειναι ποσα φαξ λαμβάνεις και ποσο θα αντέξεις

Δημοσ.

Για να μην μπλέκει το τηλέφωνο με το φάξ θα πρέπει να έχεις 2ο νούμερο. Αν τα 5.5€ το μήνα σου φαίνονται πολλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Αυτό το asterics, δεν ξέρω πως μπορεί να σε βοηθήσει με το φάξ. Εγώ ξέρω ότι κάνει παρέα με τον ovelics και σέρνουν μαζί και ένα κοπρόσκυλο, τον intefics. :-D

Αν πάντως λες για το Asterisk, αυτό είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών σαν το apache και όχι μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

The Asterisk framework itself is built by developers for developers. If you want to create applications and solutions with Asterisk you will need a working knowledge of Linux, script programming, networking and telephony.

Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν υπολογιστή σαν call center, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσεις εσύ την εφαρμογή. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνεις ανοιχτό το pc όλη την ημέρα, οπότε τα 5.5€/μήνα γίνονται αυτόματα 55€/μήνα ή και παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην μπλέκει το τηλέφωνο με το φάξ θα πρέπει να έχεις 2ο νούμερο. Αν τα 5.5€ το μήνα σου φαίνονται πολλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Αυτό το asterics, δεν ξέρω πως μπορεί να σε βοηθήσει με το φάξ. Εγώ ξέρω ότι κάνει παρέα με τον ovelics και σέρνουν μαζί και ένα κοπρόσκυλο, τον intefics. :-D

Αν πάντως λες για το Asterisk, αυτό είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών σαν το apache και όχι μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν υπολογιστή σαν call center, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσεις εσύ την εφαρμογή. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνεις ανοιχτό το pc όλη την ημέρα, οπότε τα 5.5€/μήνα γίνονται αυτόματα 55€/μήνα ή και παραπάνω.

Μπράβο ρε συ, ένας άνθρωπος που δίνει και λίγο βάση στο ρεύμα !!! Ένας απλός υπολογιστής, αν είναι όλη μέρα ανοιχτός, μπορεί να καίει 15-30 € το μήνα, μπορεί και παραπάνω, ανάλογα τον υπολογιστή και τη χρήση !!!  

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις τις γνώσεις για να δημιουργήσεις την εφαρμογή. Μπορείς απλά να κάνεις χρήση έτοιμης διανομής ώστε να έχεις πλήρη λειτουργία ενός Asterisk PBX.

Και δεν χρειάζεται ένας υπολογιστής. Ανάλογα φυσικά την περίπτωση. Κάλλιστα μπορεί να λειτουργεί σε μια embedded λύση (NAS, router, Raspberry Pi κλπ) με ελάχιστη κατανάλωση ή ακόμη και στο clound.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και με Asterisk δεν εξασφαλίζεται με σιγουριά ότι θα δουλεύει αξιόπιστα (μάλλον το αντίθετο) η αυτόματη αναγνώριση ενός εισερχόμενου fax από μια απλή τηλεφωνική σύνδεση, στην μία και μοναδική γραμμή.

Γι' αυτό πάντα προτιμάται η λύση ανεξάρτητης τηλεφωνικής γραμμής. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία fax2mail 
Παίρνεις αριθμό με 12€/ετησίως και τα φαξ τα λαμβάνεις ως email, αλλα νομίζω πως δεν μπορείς να στείλεις.
(Πριν τη διακοπή θα μπορούσες να κάνεις αίτηση φορητότητας με κάποιο επιπλέον κόστος για να κρατήσεις το ίδιο νούμερο.)

Θα χρησιμοποιείς το μηχάνημα που υπάρχει ήδη στην τηλεφωνική γραμμή του ΟΤΕ μόνο για εξερχόμενα φαξ, με την αυτόματη απάντηση απενεργοποιημένη.

Να σημειώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία στο πιο πανω link, αλλά την χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο περίπου -όχι το φαξ- και δεν είχα κάποιο πρόβλημα (πέρα από τις απροειδοποίητες αυξήσεις στον τιμοκατάλογο). 

Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες efax αλλά νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος.  
Δημοσ.

Επειδή και εγώ παλιότερα έψαχνα κάτι αντίστοιχο, νομίζω οτι η λύση του ISDN με την ξεχωριστή γραμμή είναι η πιό αξιόπιστη και οικονομική.

Αλλιώς χρειάζεσαι είτε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο που να αναγνωρίζει τα σήματα του φαξ και να γυρνά αυτόματα τη γραμμή, όμως αυτό δέν το κάνουν τα φτηνά.

Με το asterisk πάλι δεν θα βγεί φτηνά. Θέλεις υπολογιστή, κάρτες σύν το επιπλέον ρεύμα που θα καίει.

Επιπλέον είτε με asterisk είτε με τηλ κέντρο θα χρειαστείς ειδικές τηλεφωνικές συσκευές, που δέν είναι φτηνές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...