Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ ένα MacBook Pro Retina 2015 με 128Gb SSD, εκ των οποίων τα 15Gb είναι ελεύθερα. Ξαφνικά, χθές το βράδυ, εμφανίστηκε το μήνυμα του θέματος και ενώ ήξερα οτι έχω ελεύθερο χώρο, παρατηρώ οτι μου είχαν απομείνει μόνο 280Mb στον κύριο δίσκο, χωρίς να είχα κατεβάσει ή να είχα αντιγράψει τίποτα.

Η μόνη λύση που βρήκα ήταν να πλοηγηθώ στο φάκελο ~Library->Mail και να σβήσω τους φακέλους που υπήρχαν μέσα. Ανοίγοντας την εφαρμογή Mail μου ζήτησε να κατεβάσει αλληλογραφία, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που του είχα δώσει και αυτό έγινε, αφήνοντας και πάλι 15Gb ελεύθερα.

Από την έρευνά μου κατάλαβα οτι ένα κόλλημα του Mail "τρώει" τον δίσκο κατεβάζοντας κάποια errors.

Περιμένω την δική σας εμπειρία επί του συγκεκριμένου. Υπόψη δεν άλλαξα ρυθμίσεις στο Mail για να μου κατεβάσει όλη την αλληλογραφία....το έκανε ξαφνικά.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ ένα MacBook Pro Retina 2015 με 128Gb SSD, εκ των οποίων τα 15Gb είναι ελεύθερα. Ξαφνικά, χθές το βράδυ, εμφανίστηκε το μήνυμα του θέματος και ενώ ήξερα οτι έχω ελεύθερο χώρο, παρατηρώ οτι μου είχαν απομείνει μόνο 280Mb στον κύριο δίσκο, χωρίς να είχα κατεβάσει ή να είχα αντιγράψει τίποτα.

Η μόνη λύση που βρήκα ήταν να πλοηγηθώ στο φάκελο ~Library->Mail και να σβήσω τους φακέλους που υπήρχαν μέσα. Ανοίγοντας την εφαρμογή Mail μου ζήτησε να κατεβάσει αλληλογραφία, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που του είχα δώσει και αυτό έγινε, αφήνοντας και πάλι 15Gb ελεύθερα.

Από την έρευνά μου κατάλαβα οτι ένα κόλλημα του Mail "τρώει" τον δίσκο κατεβάζοντας κάποια errors.

Περιμένω την δική σας εμπειρία επί του συγκεκριμένου. Υπόψη δεν άλλαξα ρυθμίσεις στο Mail για να μου κατεβάσει όλη την αλληλογραφία....το έκανε ξαφνικά.

Ναι, έχει τύχει σε φίλο, ένα "κολλημένο" draft είχε φάει αρκετά giga.

Γιατί όμως σε 128άρι δίσκο χρησιμοποιείς το Mail.app αντί έναν browser?

Έχεις ψάξει την λύση μιας γρήγορης SD ώστε να έχεις μαζί άλλα 128/256 GB?

π.χ. https://www.skroutz.gr/s/6996815/Kingston-SDXC-128GB-UHS-I-U3.html

ή https://www.skroutz.gr/s/7037017/Kingston-SDXC-256GB-UHS-I-U3.html

• Like 2
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ 64Gb MicroSD με Nifty αντάπτορα. Δεν έχω θέμα χώρου, απλά ο πανικός του να διαπιστώνεις οτι κάτι σου "τρώει" το χώρο ήταν μεγάλος.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ 64Gb MicroSD με Nifty αντάπτορα. Δεν έχω θέμα χώρου, απλά ο πανικός του να διαπιστώνεις οτι κάτι σου "τρώει" το χώρο ήταν μεγάλος.

Σε καταλαβαίνω αλλά και πάλι, δεν θα αισθανόμουν άνετα με 15GB ελεύθερα.

Δες κι αυτό που λέει ο ozelot, όπως επίσης και AVG Cleaner (App Store).

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο δικό μου MacBook Pro Retina mid 2014. Είχα καταντήσει να μην μπορώ να αποθηκεύσω αρχείο word. Ο σκληρός γέμιζε στο 100% από μόνος τους τρώγοντας περίπου 30GB κενό χώρο. Δεν νομίζω να σχετιζόταν όμως το πρόβλημα με το mail. Τουλάχιστον δεν είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Τσάταρα για μέρες με την apple support της Αμερικής και μίλαγα και με την Ελληνική. Είχα φτάσει σε senior advisor και είχαμε δοκιμάσει πάρα πολλά ενδεχόμενα. 

Αρκετά νωρίς επανεγκατάστησα το OS X χωρίς αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια διέγραψα τον σκληρό, επανεγκατέστησα τα OS X και μέσω Time Machine έκανα back up χωρίς πάλι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα. 

Εν τέλη μου είπαν να στείλω το Mac στην αντιπροσωπεία αλλά λόγο του ότι ήμουν στην επαρχεία δοκίμασα για τελευταία φορά την διαγραφή του σκληρού με manual back up των αρχείων μου και τελικώς αυτό με έσωσε. 

Εκ τότε διορθώθηκε το πρόβλημα.... 

• Like 1
Δημοσ.

Συνέβη μόνο μια φορά πριν λίγες ημέρες και εκτοτε ευτυχώς τίποτα. Όταν συμβεί και πάλι θα τρέξω το software που μου προτείνατε. 

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...