Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο με την IP δεν μπορει να γινει. τουλαχιστον οχι ετσι οπως το φανταζεσαι εσυ.

Παραδειγμα, πες πως εχω 3 αδερφια, και οι 3 εχουμε λογαριασμο εδω. μπαινουμε και απο το ιδιο router. Ιδια IP. ban και οι 3? στο εκανα απλο. 

Επισεις, το θεωρω ανοητο να εχεις το τηλ σου σε μια αγγελια, εαν ενδιαφερετε καποιος του το δινεις σε ΠΜ. 

Και το τελευταιο. Ξερω ατομα που εχουν 2 η ακομα και 3 τηλ για προσωπικους - επαγγελματικους λογους.

Καταλαβαινω οτι θελεις να βελτιωθει η ασφαλεια, αλλα αν κατσεις και σκεφτεις αυτα που εγραψες θα δεις οτι δεν ειναι εφικτα για πολλους λογους.

To λέω γιατί έχω βαρεθεί να κυνηγάω με αναφορές έναν απατεώνα, που κάνει 4-5 νέα προφίλ την βδομάδα, πουλάει χαλασμένα, τρώει μπαν αλλά τα πουλάει μέσω τηλεφώνου. Έχει 4 τηλέφωνα και καμια 60αρία λογαριασμούς. Προφανώς αν υπήρχε μποτάκι απευθείας θα γινόταν μπαν. Τώρα πρέπει να τα ψάχνω ένα ένα. 

Ούτε εγώ βάζω τηλέφωνα. Όποιος θέλει του το δίνω σε πμ. Αλλά αν κάνω σπαμ accounts φυσικά θα βάζω τηλέφωνα γιατί θα τα πουλάω και μετά το μπαν.

Αυτό για το ip έχεις δίκιο. Φυσικά θα φαίνεται ίδια, και εγώ με έναν συνάδελφο και αρκετά ενεργό χρήστη εδώ, έχουμε το ίδιο ip όταν μπαίνουμε απο την δουλειά. Αλλά φυσικά δεν βάζουμε το ίδιο τηλέφωνο στις αγγελίες (αν βάζαμε). Το τηλέφωνο να είναι πρώτο flag, που μόλις χτυπάει θα ψάχνουν το ip. Αν και αυτό είναι το ίδιο η πιθανότητα να είναι 2ο-3ο-πολλαπλό προφίλ εκτοξεύεται.

Απο μόνο του το ip φυσικά δεν λέει τίποτα.

• Like 2
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι και όταν οι μοντεραδες τσακώνουν διαφορετικά acc με την ίδια ip θα ακούμε το

'Δεν ήμουν εγώ κύριε πρόεδρε, ο συνάδελφος μου από από την δουλειά ήταν'

Να φτιάξει ο άλλος 3 προφίλ τότε και να μπαίνει από το σπίτι μια αυτός, μια ο αδελφός του και μια ο ξάδελφος του!

Δεν υπάρχει σωτηρία..

Δημοσ.

Να μην μπαίνουν από την δουλειά τους, το θέμα είναι να βελτιωθεί το σύστημα, όχι να καλύψει κάθε πιθανή τρύπα. 

• Like 2
Δημοσ.

Να μην μπαίνουν από την δουλειά τους, το θέμα είναι να βελτιωθεί το σύστημα, όχι να καλύψει κάθε πιθανή τρύπα. 

Το θέμα είναι ότι με ένα ρεσετ το ρούτερ αλλάζει η ip. Εγώ είμαι στην δουλειά σχεδόν όλη μέρα, θα μου απαγορεύεται να μπω?

Το έχουμε πει το ip απο μόνο του δεν λέει τίποτα. Ο άλλος μπορεί αν μπαίνει απο internet cafe, εκεί έως και 120 υπολογιστές που λέει ο λόγος είναι στο ίδιο ρουτερ. Αν μπούνε 2-3 απο εκεί είναι το ίδιο άτομο? Όχι φυσικά. 

Αν όμως μια αγγελία έχει ίδιο τηλέφωνο με μια άλλη ΚΑΙ ίδιο ip οι χρήστες, τότε βρωμάει πιο πολύ απο μια βδομάδας κάλτσα. Αυτό λέω :)

• Like 2
Δημοσ.

Μπες αλλά μην βάλεις αγγελία από την δουλειά, βάλτη από το σπίτι. Το θέμα είναι να λύσουμε το θέμα το ξαναλέω, όχι να καλύψουμε κάθε τρύπα που απλά δεν γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι με ένα ρεσετ το ρούτερ αλλάζει η ip. Εγώ είμαι στην δουλειά σχεδόν όλη μέρα, θα μου απαγορεύεται να μπω?

Το έχουμε πει το ip απο μόνο του δεν λέει τίποτα. Ο άλλος μπορεί αν μπαίνει απο internet cafe, εκεί έως και 120 υπολογιστές που λέει ο λόγος είναι στο ίδιο ρουτερ. Αν μπούνε 2-3 απο εκεί είναι το ίδιο άτομο? Όχι φυσικά. 

Αν όμως μια αγγελία έχει ίδιο τηλέφωνο με μια άλλη ΚΑΙ ίδιο ip οι χρήστες, τότε βρωμάει πιο πολύ απο μια βδομάδας κάλτσα. Αυτό λέω :)

Ναι μικρέ μου μαύρε και ποντικόμορφε (απο την φωτογραφία) φίλε, άλλη φορά θα σε ρωτάω αν θέλω να αγοράσω ή να πουλήσω κάτι :)

Ξερεις τι, και ποιος μου λεει εμενα οτι εσυ και ο συναδερφος σου δεν ειστε το ιδιο ατομο? (Απλη ερωτηση επι του θεματος κανω, δεν σε κατηγορω σε κατι αυτη την στιγμη)

Οσο για την IP που λες αν κανεις ρεσετ, δεν αλλαζει παντα, εξαρταται τι συνδεση εχεις, σε αλλες ομως αλλαζει και απο μονη της αυτοματα. 

Μπες αλλά μην βάλεις αγγελία από την δουλειά, βάλτη από το σπίτι. Το θέμα είναι να λύσουμε το θέμα το ξαναλέω, όχι να καλύψουμε κάθε τρύπα που απλά δεν γίνεται.

Ακριβως, αν θελουν να διευκολύνουν το θεμα καλο θα ηταν να μπαινουν μονο απο το σπιτι. ετσι ο καθενας εχει την IP του και everyone is happy. 

Οπως μπορει να διακρινει κανεις μερος του προβληματος ειμαστε εμεις οι χρηστες, και οχι το συστημα.

• Like 2
Δημοσ.

Ξερεις τι, και ποιος μου λεει εμενα οτι εσυ και ο συναδερφος σου δεν ειστε το ιδιο ατομο? (Απλη ερωτηση επι του θεματος κανω, δεν σε κατηγορω σε κατι αυτη την στιγμη)

Οσο για την IP που λες αν κανεις ρεσετ, δεν αλλαζει παντα, εξαρταται τι συνδεση εχεις, σε αλλες ομως αλλαζει και απο μονη της αυτοματα. 

Μπορείτε να μας πάρετε τηλέφωνο. Δεν θα κάτσω να αποδείξω όμως ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Έχουμε δυναμική ip απο όσο ξέρω. Τουλάχιστον εγώ έχω στο σπίτι.

Ναι αγγελίες απο την δουλειά καλή η ιδέα να μην βάζω, δεν το είχα σκεφτεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως και απο το σπίτι έχει μπει πολλές φορές όταν έχει έρθει γιατί δουλεύουμε μαζί σε πρότζεκτ.

Δεν απολογούμε, απλά σου λύνω την απορία σου :)

Τώρα κάποιοι έχουνε προσωπικά μαζί μου, που αυτοί ξέρουν μόνο γιατί, αλλιώς γιατί μια σωστή πρόταση που έκανα για τις αγγελίες, να με βρει "κατηγορούμενο"?

BTW είχα ρωτήσει και τον Αίλουρο, μεταξύ άλλων (τα άλλα μηνύματα μάλλον τα έσβησα) και μου απάντησε κατα λέξη.

Οχι δεν υπαρχει προβλημα εφοσον γραφτει με δικο του e-mail. Τωρα αν το e-mail σου ειναι π.χ. [email protected] και βαλει [email protected] μην σου κανει εντυπωση αν καποια στιγμη θεωρησει καποιος οτι προκειται για ενα ατομο με διπλο λογαριασμο...

Αυτά απο μένα, και πολύ ασχολήθηκα με την λάσπη μερικών.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αγγελίες απο την δουλειά καλή η ιδέα να μην βάζω, δεν το είχα σκεφτεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

To γιατί απαντάς έτσι θα το ξέρεις μόνο εσύ μάλλον. Οι προτάσεις εδώ γίνονται για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης για τα παιδιά που έχουν το Site. Δεν υπάρχει τπτ προσωπικό (λες και σε ξέρουμε) και σίγουρα δεν υπάρχει λύση που να καλύπτει τα πάντα. Πάντα μια λύση θα αφήνει τρύπες, το θέμα είναι με ποιές μπορείς να ζήσεις μαζί τους. Ε το να μην βάζεις αγγελίες στην δουλειά και να το κάνεις στο σπίτι για μένα είναι μια λύση που λύνει το πρόβλημα, ο καθένας βέβαια το αξιολογεί διαφορετικά.

Επιμένω πάντως, μην απαντάς ειρωνικά λες και είσαι 5χρονο, κουβέντα κάνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει μαλακία και των άλλων, δεν το είχα δει. Χαλαρώστε όμως όλοι, κουβέντα κάνουμε για να βελτιωθεί το σύστημα. Το οποίο είναι το μόνο αξιόπιστο σύστημα αγγελιών στην Ελλάδα από ότι γνωρίζω (της xe.gr είναι για τα μπάζα)

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει μαλακία και των άλλων, δεν το είχα δει. Χαλαρώστε όμως όλοι, κουβέντα κάνουμε για να βελτιωθεί το σύστημα. Το οποίο είναι το μόνο αξιόπιστο σύστημα αγγελιών στην Ελλάδα από ότι γνωρίζω (της xe.gr είναι για τα μπάζα)

Ε προσπαθούμε κάθε μέρα να το κάνουμε λίγο καλύτερο :) . Εγώ έχω μια λίστα με κινητά απατεώνων που στέλνω σε πμ σε όποιον το θέλει. Και καθημερινά προσπαθώ να καθαρίσω το site όπου το βλέπω.

Μακάρι να το κάναν όλοι αυτό. Σε πρόσφατο περιστατικό με ένα τρολλ Σάββατο βράδυ όταν οι μοδεράτορες έλειπαν, μόνο εγώ και άλλοι 11 κάναμε αναφορά. Ενώ αυτός έκανε χαμό με καμια 50αρια thread με βρισιές σε όλο το φόρουμ. Είχα και προσωπική κουβέντα με έναν μοδεράτορα και μου έβγαλε παράπονο. Λίγοι ασχολούνται με αναφορές.

Δημοσ.

Ακριβώς λίγοι ασχολήθηκαν. Μόνοι τους οι μοδεράτορες δεν είναι εύκολο να πάνε στα τυφλά. Πόσο μάλλον στις 5 το πρωί. Έχουν και άλλες δουλειές.

Αυτά, και πάμε ξανά ontopic :)

• Like 1
Δημοσ.

Εαν καποιος εχει σκοπο να κανει απατες και να βγαλει 10-20-50-100-200ε  πιστεψε με δεν θα τον πειραξουν τα 5-10ε που θα δωσει ωστε να παρει ενα αλλο τηλ. Δεν μπορεις να το αποφυγεις αυτο. 

Ολοι ξερουμε πως οι mods εχουν και μια ζωη και δεν γινεται να ειναι ολη μερα εδω μεσα.

Τι πιστευω εγω θα μπορουσε να βοηθησει ειναι το εξης

Περισοτερα rank στα μελη ωστε αυτοι που εχουν καποια post- ειναι ενεργοι χρηστες στο φορουμ να μπορουν να κανουν ενα ρεπορτ στον χρηστη, η στην αγγελια, το οποιο ρεπορτ να μετραει σαν ban εφοσον γινουν ΠΧ 5 report απο χρηστες που ειναι στο rank αυτο. και δεν αναφερομαι στα newbies. Επισεις για να μην γινει καταχρηση αυτης της δυνατοτητας, εφοσον το report δεν στεκει,η εχει γινει για προσωπικους λογους που δεν εχουν καμια σχεση με το πως λειτουργει το φορουμ (κανονες), τα ιδια τα μελη να τρωνε ban για false report.  

Ετσι εσυ που εχεις 10-50 αξιολογησεις το τελευταιο που θες ειναι να φας ban, οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις καταχρηση του συστηματος. Οπως επισεις και δεν θα μπορεις να φας ban απο νεα accounts που εχουν σκοπο μονο να σε βλαψουν για τους χ και ψ λογους. ( εχεις την αγγελια σου πιο φθηνη απο εμενα? τι??? report!!) 

Τα νεα acc θα μπορουν να κανουν οτι εκαναν και μεχρι σημερα, απλο ρεπορτ και εφοσον το δει ενας mod να αναλαμβανει δραση.

Επισεις, με νεες εγραφες, να μπορεις να βαλεις αγγελιες ΜΟΝΟ μετα απο ενα χρονικο διαστημα, ΠΧ 1 μηνα η 2 απο την ημερα εγραφης.

Νομιζω ειναι καλη ιδεα και ετσι θα φυγει ενα βαρος απο τους Mod, αλλα επισεις θα ειναι πιο καθαρο το κοματι αγγελιες απο διαφορους απατεωνες η ατομα που κανουν 2-3 acc. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρώτο το είχα προτείνει μετά τον Θεσσαλονικιό, και με αφορμή αυτό μίλησα με τον Gio. Υπήρχε παλιότερα σαν dislike button που έκρυβε περιεχόμενα στο φόρουμ. Προφανώς βασίλευαν οι κλίκες όπως είπε και ο Thresh τότε.

Δυστυχώς δεν γίνεται κάτι έτσι, αυτό μου είπαν οι μοντ δηλαδή. Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν μπορώ να βρω το μήνυμά μου αυτό, έγινε το Σάββατο που μας πέρασε, για να δείτε και εκεί την πορεία της συζήτησης.

Αν και προσωπικά όπως εσύ το βρίσκω πολύ χρήσιμο, και θα ελάφρυνε τους μοντς. Εγώ το είπα ειδικά για τα τρολλ accounts, πχ στις 20 αναφορές μέσα σε τρεις ώρες (που αν τον άλλον τον πιάνει τρέλα άνετα τις τρώει) να γίνεται insta-ban. Εκεί να δεις όμως οι κλίκες τι θα κάνουνε, όπως και τα προσωπικά που έχουν μερικοί όπως είδες εδώ μέσα.

Αυτά γνωρίζω εγώ, αν θες πρότεινέ το σε κανα μοντ, καλό θα κάνει.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 1
Δημοσ.

Εστιάστε στο θέμα και αφήστε τα προσωπικά και το off topic

Εγώ μόνο εσένα βλέπω να μιλάς επί προσωπικού και να παραθέτεις μηνύματα άλλων χρηστών!

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι διαφορετικοί λογαριασμοί από την ίδια IP θα πρέπει να αποκλείονται αμέσως εκτός εάν έχει ενημερωθεί η διεύθυνση!

Παρακαλώ μείνετε στο θέμα και μην κουράζετε τους υπόλοιπους με το προσωπικά σας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...