Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται κάτι πιο οργανωμένο σε αυτό το σημείο από το Insomnia. Όλα αυτά τα χρόνια έχω αγοράσει και έχω πουλήσει αρκετά πράγματα μέσα από εδώ (χωρίς ποτέ κάποιο πρόβλημα, εκτός από έναν περίεργο πριν νομίζω ένα χρόνο που όταν πήγα να πάρω τα λεφτά και να δώσω το προιόν, μου είπε πως δίνει 30€ κάτω ή αλλιώς θα κάνει κακή κριτική, χαχα όπου απλά έφυγα)

Τεσπά, θεωρώ πως σε IP.Board ή γενικότερα θα υπάρχει κάποιο πολύ οργανωμένο σύστημα αγγελιών που μπορεί να εγκαταστήσει το Site και να οργανώσουμε πχ να βγάζει και καλύτερα φίλτρα, να γίνεται σωστή αξιολόγηση, όπως λέει και ο φίλος να μπορεί να γίνεται μια ταυτοποίηση ή να το πάμε ακόμα παραπέρα όπως έκανε για μια εποχή το Ricardo στην Ελλάδα. Από ότι εγώ γνωρίζω, αυτή την στιγμή σε μεταχειρισμένα στην Ελλάδα το Insomnia πρέπει να έχει την μεγαλύτερη σχετική βάση / συμμετοχή μαζί λογικά με το xe.gr - Κάτι αντίστοιχο έχει προσπαθήσει να κάνει το skroutz χωρίς επιτυχία αλλά και άλλα site της πλάκας εκεί έξω και πάλι χωρίς επιτυχία. Εγώ θα καταλάβαινα ακόμα και ένα comission για τις ανάγκες του Site σε κάτι πιο οργανωμένο. 

Θα ήθελα να ξέρω αν οι υπεύθυνοι θα τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο, άσχετα αν το Site είναι ένα τεχνολογικό Forum (εγώ έτσι το έμαθα από όταν ξεκίνησα εδώ από πολύ παλιά), οι αγγελίες του είναι νομίζω από τα πιο ζωντανά κομμάτια του.

Δημοσ.

Υπάρχει ίσως και μια άλλη λύση πιο πρακτική και ίσως με το ίδιο η με μικρότερο κόστος.

Θα πώ λοιπόν τι σκέφτηκα και ο καθένας ας κρίνει.Και αν αξίζει θα είναι χαρά μου που βοήθησα.

Επειδή το να έχεις κατα συρροή έμπορους δεν είναι κακό απαραίτητα και ίσως αυτό να είναι και καλό, απο την άποψη του ότι ένας έμπορος θέλει να χτίσει μια καλή φήμη για να έχει και πελατεία θα μπορούσε μετά απο μια ετήσια πχ τυπική συνδρομή (λέμε τώρα ένα ποσο τυχαίο 10ευρώ τον χρόνο) ή με μια νέα κατηγορία User (μην βαρατε παράδειγμα φέρνω) να του δίνεται η δυνατότητα να ανεβάζει ένα μεγαλύτερο αριθμό (όχι απεριόριστες φυσικά) αγγελιών στο φόρουμ και αυτό μέσω σχετικής πιστοποίησης με αριθμότηλεφώνου ή ότι άλλο αποφασίσει η ομάδα διαχείρισης.

Και ναι θα ήθελα να ανέβει το όριο στις 3 αγγελίες την εβδομάδα γιατί μπορεί κάποιος να έχει ένα συστημα που αποφάσισε να σπάσει και είναι λίγο σπαστικό να μπαίνει σε 1-2 αγγελίες και όχι ξεχωριστά αλλά δεν θα τα βάψω μαύρα κιόλλας αν μείνουν στις 2.

Μετά από αυτό εάν ακόμα υπάρχουν διπλά account...η διαδικασία γνωστή.

υ.γ. Το παρών αποτελεί τροφή για σκέψη και σε καμία περίπτωση δεν είναι ολοκληρωμένη λύση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να πω κι εγω την ταπεινη μου αποψη....

το να αγορασεις - πουλησεις με τετοιο τροπο ή παρομοιο (και μαλιστα μεταχειρισμενο) εμπεριεχει εκ των πραγματων ενα (για να μην πω δυο και τρια διαφορετικα) ρισκο που οπως διαπστωνουμε ειναι αρκετα δυσκολο και πολυπλοκο να εξαλειφθεί με συγκεντρωτικες ενεργειες του ινσομνια που μας παρεχει την δυνατοτητα,  

μπορουμε ομως να κανουμε αρκετα πραγματα μονοι μας και μεμονομενα για να το περιορισουμε αρκετα αν

ως αγοραστες

-αγοραζουμε απο αξιοπιστους βαση αξιλογησεων πωλητες

-τους μιλαμε στο τηλεφωνο αν δεν συναντηθουμε ή καλυτερα στο skype... τι να πω... εχει σημασια και για τι ποσα μιλαμε, ετσι?

-τους ζηταμε να (αν και ηδη ειναι υποχρεωτικο απο τα ελτα) να αναγρψουν στο δεμα πληρη διευθηνση (αν μιλαμε για πολλα λεφτα μπορει να γινει και καταγγελια, με πληρη στοιχεια γιατι οχι)

-(να το πω?) προτιμάμε απο κοντινες περιοχες (μετα παμε να τον βρουμε και γινεται ο χαμος....αστειευομαι)

-αν κατι παει στραβα το δημοσιοποιουμε στο φορουμ με ολα τα στοιχεια που εχουμε (καλο θα ηταν να εχουμε εναν προβεβλημενο για ολους τροπο να το κανουμε), για μενα αυτο ειναι βασικο...φανταστειτε το ονομα σας φατσα καρτα (αληθεια επιτρεπεται αυτο? μαλλον οχι, αλλα κακο στο κακο, ποιο κερδιζει?ποιος φοβαται περισσοτερο?)

-βλεπουμε ποσες εμφανισεις εχει το προϊόν (δειχνει ποσο καιρο σερνεται), διχως αυτο να σημαινει οπωσδηποτε κατι κακο...

-βλεπουμε το προφιλ του χρηστη, πχ το ποτε δημιουργηθηκε ισως κατι μας λεει, ισως και οχι φυσικα γιατι ολοι ετσι ξεκινησαμε, η δραση του στο φορουμ ισως κατι μας λεει, ισως και οχι φυσικα 

-βλεπουμε στις αξιολογησεις των πωλητων αν το αγορασαν πριν λιγο καιρο και το ξεφορτωνονται 

-υποψιαζομαστε τις πολυ χαμηλες τιμες

-καλες φωτογραφιες, αποδειξεις αγορας, συσκευασιες, παρελκομενα (αν υπαρχουν) συνηθως σημαινουν κατι καλο, διχως και παλι σε αντιθετη περιπτωση αν δεν υπαρχουν να σημαινει κατι κακο (υπαρχουν ανθρωποι που κρατουν και στιβαζουν τα παντα και αλλοι που ξεφορτωνονται ο,τι δεν χρειαζεται αμεσως)

-ρωταμε γιατι το πουλαει ισως πει καμια χαζομαρα και υποψιαστουμε 

ως πωλητες

-πουλαμε σε αξιοπιστους βαση αξιλογησεων αγοραστες (κατα το δυνατον)

-ζηταμε προκαταβολικα τα χρηματα ή τουλαχιστον τα μεταφορικα [καλο θα ηταν εφοσον εχουμε τα μουτρα (καλες αξιολογησεις) να το κανουμε φυσικα]

-τους μιλαμε στο τηλεφωνο αν δεν συναντηθουμε ή καλυτερα στο skype, στο facebook (εγω δεν εχω)... τι να πω... εχει σημασια και για τι ποσα μιλαμε, ετσι?

-αν κατι παει στραβα το δημοσιοποιουμε στο φορουμ με ολα τα στοιχεια που εχουμε (καλο θα ηταν να εχουμε εναν προβεβλημενο για ολους τροπο να το κανουμε), για μενα αυτο ειναι βασικο...φανταστειτε το ονομα σας φατσα καρτα (αληθεια επιτρεπεται αυτο? μαλλον οχι, αλλα κακο στο κακο, ποιο κερδιζει? ποιος φοβαται περισσοτερο?)

-ειμαστε ευγενικοι και υπομονετικοι (ο πελατης εχει δικιο)

-δεν επιδιωκουμε με υψηλες τιμες να γινουμε πλουσιοι απο αυτες τις πωλησεις (οπως και να 'χει ειναι μαλ-κια)

-δεν πουλαμε σκουπιδια

(οκ μερικα απο αυτα που αναφερω δεν εχουν να κανουν απαραίτητα με την ασφαλεια)

τωρα οι 2 αγγελιες μονο την εβδομαδα ειναι προβλημα και δεν ειναι προβλημα αν καποιος αξιοπιστος και καλος ανθρωπος (που δεν εχει καταγγελθει απο καποιον αλλο χρηστη) κανει και 2 και 3 προφιλ γιατι δεν μπορει να βαλει πολλες αγγελιες...δεν ξερω ισως θα ηταν και σκοπιμο να εχει εναν τροπο να το δημοσιοποιησει διχως συνεπειες με καποια πιστωποιηση (?) ... ειναι πιο ευκολο και ανεξοδο...

αυτα τα ολιγα κατεβασε η κουτρα μου τα τελευταια 20 λεπτα που γραφω...

συγχωρεστε με αν ειπα κατι που σας ενοχλει ή θεωρειτε οτι ειναι μαλ-κια...

συμπληρωστε ή διορθωστε με αν νομιζετε...

edit

ομολογω πως ειναι σωστο κι αυτο που λεει ο dollyyy19 "οι 2 αγγελιες ανα βδομαδα,ειναι ενα καλο μετρο,και για να μην εξαφανιζεται μια αναρτηση αγγελιας στις 5 πιο πισω σελιδες,μετα απο 5-6 ωρες."

Επεξ/σία από prokroustis91
Δημοσ.

καντε πρωτα μπαν τα διπλα acount που σας κανουμε αναφορα και μετα βλεπεται πως θα κανετε καλυτερο τον τροπο τον αγγελιων.

οσες φορες εχω κανει αναφορα η δεν εχει γινει τπτ η εχει γινει μπαν το ενα απο τα δυο account.

• Like 1
Δημοσ.

σκεπτομενος λιγο τα γραφομενα στο νημα,και συγκρινοντας με αλλους ιστοτοπους κατεληξα εντελη στο οτι οι 2 αγγελιες ανα βδομαδα,ειναι ενα καλο μετρο,και για να μην εξαφανιζεται μια αναρτηση αγγελιας στις 5 πιο πισω σελιδες,μετα απο 5-6 ωρες.εχω πετυχει σε αλλον ιστοτοπο,να ανεβαζει ο ιδιος,μεσα σε 20 λεπτα,τριαντα αγγελιες ιδιας κατηγοριας.με 2-3-4 τετοιους,οτι αγγελια και να αναρτησει ο απλος πολιτης,εχει εξαφανιστει και δεν εχει αποτελεσμα.........και βεβαια οι αξιολογησεις ειναι αριστοτατο μετρο,αλλα και ενας ελαχιστος αριθμος ποσταρισματων θα ηταν κατι παραπανω απο βοηθεια.επισης να γινει υποχρεωτικο το τηλεφωνο στην αγγελια,και αν δεν θελει να ενοχλειτε ο πωλητης δια τηλεφωου,ας το γραψει.επισης,υποχρεωτικη και η  περιοχη........

Δημοσ.

διαβαζοντας τις απαντησεις θα ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου.

οι αγοροπωλησιες μτχ προιοντων παντα επιφερουν καποιο ρισκο,πολυ περισσοτερο δε μεσω νετ που πολλες φορες δεν μπορεις να δεις το αντικειμενο ποσο περισσοτερο να το δοκιμασεις.

εγω επειδη ειχα ενα θεμα σαν πωλητης (εχω ανοιξει και σχετικο θεμα εδω http://www.insomnia.gr/topic/609316-%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/

προτεινω τα εξης:

θα μπορουσε στις αγγελιες οπως υπαρχει επιλογη για προσφορα η ζητηση να υπαρχει και μια επιλογη για εμπορικο τμημα.

εκει θα μπαιναν αγγελιες χωρις τον περιορισμο 2 την βδομαδα (οχι απεριοριστες υποχρεωτικα ας υπαρχει παλι καποιο οριο 5-10 πχ) καθως και αγγελιες απο μελη με μηδενικη η μικρη (ας ορισουν το μεγεθος οι διαχειριστες) συμμετοχη στο foroum.

ετσι θα μπορουμε κι εμεις να ψαξουμε καλυτερα για αγγελιες ενεργων μελων,αλλα θα μειωθει και το θεμα διπλοποσταρισματος απο ατομα που ανοιγουν λογαριασμους για να παρακαμπτουν το οριο των 2 αγγελιων.

ετσι κι αλλοιως 2 αγγελιες για καποιον που δεν την εχει δει να ασχοληθει με εμποριο πιστευω ειναι υπεραρκετες.

και ολοκληρο συστημα να ξηλωσεις που αναφερθηκε πιο πανω εχω δει αγγελιες απο παιδια εδω που σε μια αγγελια δινουν διαφορα πραγματα οποτε δεν ειναι προβλημα.

εγω προσωπικα θελω οι οποιες συνναλαγες μου πλεον να ειναι με ατομα που θα μπορω μεσω των post τους να δω ποσο σχεση εχουν με το αντικειμενο και θα ειμαι περισσοτερο σιγουρος για τι μιλαμε.

οι αξιολογησεις καλες μεν αλλα αφορουν περισσοτερο το εμπορικο κομματι και αρκετες πιστευω ειναι fake η απο ατομα μη αξιοπιστα.

πριν πουλησουμε η αγορασουμε λοιπον καλο θα ειναι να κοιταμε και το ποιον του αγοραστη-πωλητη.γλιτωνουμε απο παρατραγουδα αργοτερα.

συνοψιζω λοιπον λεγοντας οτι χωριζοντας τις αγγελιες οπως προτεινω δημιουργουνται τομεις χαμηλου ρισκου (χρηστων) και υψηλου ρισκου (εμπορων) οποτε ο καθενας να ξερει αμεσως που απευθυνεται με δικη του ευθυνη πλεον.

ευχαριστω για τον χρονο σας! :)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν τα νέα μέλη μπορούν να βάλουν αγγελίες μετά απο ένα 6 μηνο η χρόνο ; Άδικο για μερικούς αλλα όχι και απαγορευτικό αν σκεφτείς ότι είναι ένα τεχνολογικό φορουμ. Έτσι και με τον καιρό ξεσκαρταρεις τους απατεώνες και τους αποτρέπεις σε άμεσες πωλήσεις χωρίς έλεγχο

• Like 2
Δημοσ.

Αν τα νέα μέλη μπορούν να βάλουν αγγελίες μετά απο ένα 6 μηνο η χρόνο ; Άδικο για μερικούς αλλα όχι και απαγορευτικό αν σκεφτείς ότι είναι ένα τεχνολογικό φορουμ. Έτσι και με τον καιρό ξεσκαρταρεις τους απατεώνες και τους αποτρέπεις σε άμεσες πωλήσεις χωρίς έλεγχο

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος έτσι, Τα πράγματα είναι απλά. Ο έλεγχος γίνεται μόνο όταν οι εγγραφές γίνεται με ονοματεπώνυμο, αρ. ταυτότητας κλπ. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες να λέμε,

Δημοσ.

ενταξει ας μην το παμε τωρα ετσι γιατι αλλοι εχουν αμεση αναγκη πωλησης προιοντων λογω οικονομικων δυσκολιων το 6 μηνο δεν θα ηταν και ο,τι καλυτερο για εκεινους  :-)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος έτσι, Τα πράγματα είναι απλά. Ο έλεγχος γίνεται μόνο όταν οι εγγραφές γίνεται με ονοματεπώνυμο, αρ. ταυτότητας κλπ. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες να λέμε,

Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει στην πράξη (και αν θυμάμαι καλά προκύπτουν και νομικά θέματα, νομίζω το είχε γράψει κάποιος υπεύθυνος).

Δημοσ.

Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει στην πράξη (και αν θυμάμαι καλά προκύπτουν και νομικά θέματα, νομίζω το είχε γράψει κάποιος υπεύθυνος).

Κάπου είχα διαβάσει αλλά όχι για νομικά θέματα αλλά για κόστος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...