oykas2001 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Θέλω να σχεδιάσω μια ιστοσελίδα για μια εργασία και θέλω να κάνω το εξής: Να έχω κάποια δεδομένα και κάνοντας κλικ πάνω σ'αυτά να πετάγεται ένα pop-up παραθυράκι που να εξηγεί τι είναι αυτό. Μπορεί να γίνει μέσω Frontpage; ή αν ξέρετε κάποιο άλλο τρόπο. Thanxs
karvason Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 exeis px 2 selides .. thn A kai thn B .. kai theleis patwntas ena link sthn A na anoigei h B se ksexwristo parathyro an katalava kala .... prepei to link apo thn A na anoigei thn B se ena blank window, dhladh se kainourio parathryo .... mporei vevaiws na ginei mesw frontpage .... sto link pou tha ftiakseis na koitakseis thn option target = blank .. dhladh tha einai kapws etsi ... <a href="B.htm" target="_blank">B</a>
oykas2001 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2003 Φίλε Karvason, αυτό που λες είναι πολύ απλό να γίνει, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνω. Θέλω να βάλω κάποιους όρους και περνώντας το ποντίκι πάνω από τη λέξη, να πετάγεται ένα μικρό παραθυράκι (πως είναι το δεξί κλικ και "τι είναι?" που έχουν τα Windows?)...
HexStatic Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 oykas2001 psakse gia javascript http://javascript.internet.com/
oykas2001 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Φίλε HexStatic, για τι πράγμα περίπου να ψάξω; (όντας ψιλοάσχετος με γλώσσες)!!!
bigbrother Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 +javascript +popup? Egw pou eimai asxetos me web stuff kai sou brhka link: > http://javascriptkit.com/popwin/index.shtml Re, ligo mualo kai prosoxh 8elei kai briskeis ta panta!!!!
oykas2001 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Sorry φίλε, αλλά είμαι στη δουλειά και δεν έχω πολύ χρόνο για ψάξιμο... Thanxs για τα links, θα τα κοιτάξω μόλις βρω χρόνο και θα σας πω
Καριώτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Από το Front Page λίγο δύσκολο μου φαίνεται, δοκίμασε με το macromedia Drem. ειναι φοβερό σε κάτι τέτοια
oykas2001 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Μπορείτε να μου πείτε ένα τρόπο ώστε με το Dreamweaver να βάλω ένα Javascript στο hyperlink που δίνω και να μου βγάζει το popup που θέλω? Βασικά με ένα link το κατάφερα, αλλά όταν βάζω δεύτερο και τρίτο χάνομαι και μου βγάζει σε όλα τα links το ίδιο popup
Cristina Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Κάτι που δεν έχω καταλάβει είναι αν το παραθυράκι αυτό που θες να ανοίγει, είναι html ή ένα παραθυράκι των Win όπως αυτό που βγάζει σε 'Warning'. Βασικά με ένα link το κατάφερα, αλλά όταν βάζω δεύτερο και τρίτο χάνομαι και μου βγάζει σε όλα τα links το ίδιο popup Θα πρέπει να δίνεις διαφορετικό 'name' στο κάθε popup αν είναι html.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 ><a href="javascript:void(0);" onclick="window.open('pop.htm','','width=400,height=200')"> <span style="text-decoration: none">Diavase odigies edo</span></a> Όπου pop.htm είναι το παράθυρο με τις οδηγίες. Mπορεί να είναι pop1.htm, pop2.htm κλπ.
doorsfun24 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 apoti katalaba thes ena tool tip se opoiodipote koumpaki pou tha grafei diafora mesa...pigaine swish-db.com kai psaxe gia tool tip kapoia stigmh eixa brei alla dystyxws epeita apo arketa format to exasa.diaforetika se exoun boithtisei h parapano me ta sxetika link gia javascripts
doorsfun24 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 oso gia to dreamweaver tha kaneis deksi klik sto koumpaki -edit tag kai prostheteis to scriptaki sou...
oykas2001 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Λοιπόν, από την αρχή: Φτιάχνω μια νέα σελίδα με το Dreamweaver, βάζω ένα hyperlink, έστω "Petroma 1", κάνω δεξί κλικ σ'αυτό και edit tag code. Βάζω τον κώδικα του Aigeas και γίνεται έτσι: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <body> <a href="javascript:void(0);" onclick="window.open('file:///C|/Documents and Settings/neo/•À¹Æ¬½µ¹± µÁ³±Ã¯±Â/petroma1.htm','','width=400,height=200')"> <span style="text-decoration: none">Petroma1</span></a> </body> </html> Τελικά κάνω F12 (προεπισκόπηση), μου βγάζει το Petroma1, κάνω κλικ, εμφανίζει το popup, αλλά όχι και το περιεχόμενο. Βγάζει "Δεν είναι δυνατή η εύρεση της σελίδας". Προσθέτοντας και δεύτερο Hyperlink, πχ "Petroma 2", ο κώδικας γίνεται έτσι: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <body> <p><a href="javascript:void(0);" onclick="window.open('file:///C|/Documents and Settings/neo/•À¹Æ¬½µ¹± µÁ³±Ã¯±Â/petroma1.htm','','width=400,height=200')"> <span style="text-decoration: none">Petroma1</span></a> </p> <p><a href="javascript:void(0);" onclick="window.open('file:///C|/Documents and Settings/neo/•À¹Æ¬½µ¹± µÁ³±Ã¯±Â/petroma2.htm','','width=400,height=200')"> <span style="text-decoration: none">Petroma2</span></a> </p> </body> </html> και πάλι δεν εμφανίζει το παράθυρο. Εξυπακούεται πως έχω φτιαγμένα τα δύο htm που αναφέρω (petroma1.htm και petroma2.htm).Επίσης κάτι ακόμα που παρατήρησα: όταν κάνω κλικ πχ. στο petroma1, ανοίγει το popup και με το που κουνήσω το ποντίκι σβήνει. Την δεύτερη φορά που θα το πατήσω και θα εμφανιστεί, θα βγει κανονικά... Κάτι προτελευταίο: αυτή τη στιγμή τα files που αναφέρω επάνω (η ιστοσελίδα που φτιάχνω, petroma1.htm, petroma2.htm) είναι στην επιφάνεια εργασίας μου. Πως γίνεται να τα έχω σε οποιοδήποτε μέσο (πχ δισκέτα ή cd) και να ανοίγουν πάλι; Γιατί βλέπω οτι βάζει στάνταρντ τη τιμή C|/Documents and Settings/neo/•À¹Æ¬½µ¹± µÁ³±Ã¯±Â/petroma1.htm Και τελευταίο: τι είναι αυτό που βγάζει πάλι;;; C|/Documents and Settings/neo/•À¹Æ¬½µ¹± µÁ³±Ã¯±Â/petroma1.htm
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Πιάσε όλο αυτό το σκουπίδι (C|/Documents and Settings/neo/•À¹Æ¬½µ¹± µÁ³±Ã¯±Â/) και σβήσε το. Άφησε μόνο το petroma1.htm, petroma2.htm κλπ αλλά θυμίσου ότι πρέπει να είναι αποθηκευμένα στο ίδιο directory με την κεντρική σελίδα. Υ.Γ Ο καλύτερος editor για όλες τις γλώσσες προγραμματισμού είναι το... notepad Κατά τη γνώμη μου το dreamweaver είναι ''ου μπλέξεις'' γιατί πάει να σου προσφέρει τόσα πολλά που στο τέλος θέλεις σεμινάρια για να το χρησιμοποιήσεις. Προτίμησε το frontPage που είναι απλούστερο και ευκολόχρηστο όπως όλα τα προιόντα του office. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις με το dreamweaver και δεν μπορείς να το κάνεις με frontPage ή με απλό notepad
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.