petran91 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Έχω τον V300 εδώ και αρκετό καιρό. Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή στην ταχύτητα. Μπορείτε να μου πείτε ένα πρόγραμμα να κάνω benchmarks και να τα συγκρίνω με του evo πχ? Η μετάβαση από μηχανικό που είχα ήταν τρομερή αναβάθμιση, και δεν έχω δοκιμάσει άλλους ssd για να διακρίνω διαφορές. Το firmware του από ότι βλέπω είναι 521..
petran91 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 as ssd benchmark δοκιμασε Πώς είναι οι ταχύτητες? Κακές μου φαίνονται εμένα To pciide - BAD που λέει τι ακριβώς είναι?
degrelle Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Κυριοι, αγορασμένος Φλεβάρη (αν θυμάμαι καλά) του 2015 SSD NOW V300 120GB από MSystems. 9 FORMAT (δεν ξέρω αν σε ssd παίζιυν ρόλο) και σύντομα 10,προγράμματα,διαφορα bench, os απο windows μέχρι ubuntu και πολλά άλλα καλούδια δέν έχω παρατηρήσει ΚΑΜΙΑ πτώση σε επιδόσεις.Που μπορώ να βρώ αν είναι η παλιά ή η νέα έκδοση?
Heatspreader Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Βρε Heatspreader για να καταλαβω, πριν ενα χρονο σε τοπικ παλι εδω στις προσφορες για τον ιδιο ssd σε 240αρη, παλι ρωτουσες τι και πως και ειχαν γραφτει 8 σελιδες τοτε σε εκεινο το τοπικ (που ειναι ενα απο τα 10 για τον v300 και λιγα λεω, στην ενοτητα) με ολες τις απαραιτητες πληροφοριες - γνωμες κλπ. Πως γινεται παλι να ρωτας ποιο ειναι το προβλημα του, το ιστορικο του κλπ; 1) Από τη στιγμή που κάποιοι λένε ότι ο δίσκος είναι πιο αργός από HDD, πρέπει σε κάθε Topic κάποιος να επεμβαίνει κάνοντας ερωτήσεις, αφού το νέο Topic εμφανίζεσαι πάνω πάνω και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να παραπλανηθεί. 2) Ακόμα και τώρα δεν έχω πάρει απάντηση με μετρήσεις και κάποιο Review. Προσπαθώ να μάθω και εγώ τι γίνεται, αλλά οι απαντήσεις που παίρνω είναι αόριστες. 3) Αν οι απόψεις πριν έναν χρόνο ήταν ίδιες για τον δίσκο, ότι είναι πάρα πολύ αργός, τότε κάποιοι λένε ψέματα. Εδώ ισχυρίζονται ότι οι καινούριες παρτίδες παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα. Έχω τον V300 εδώ και αρκετό καιρό. Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή στην ταχύτητα. Μπορείτε να μου πείτε ένα πρόγραμμα να κάνω benchmarks και να τα συγκρίνω με του evo πχ? Η μετάβαση από μηχανικό που είχα ήταν τρομερή αναβάθμιση, και δεν έχω δοκιμάσει άλλους ssd για να διακρίνω διαφορές. Το firmware του από ότι βλέπω είναι 521.. Προφανώς. Μένει να μάθουμε όμως τι συμβαίνει με τους καινούριους.
Thrylos7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 στους ssd υπαρχουν καλοι, και καλυτεροι. Πραγματικα κακοι ssd δεν υπαρχουν πλεον (αφου σε αυτην την κατηγορια θα εβαζα πραγματικα κακους οπως καποιους παλιοτερα που κολαγαν για 1 δευτερολεπτο που και που, κατι με jmicron controller και αυτο ηταν απαραδεκτο). Οσοι ερχεστε απο μηχανικο, ειναι η μερα με τη νυχτα ακομα και "απλα καλο" ssd να παρετε, αφου η διαφορα στο ποσο γρηγορα φορτωνουν ολα ερχεται απο το 0.1sec random access time το οποιο το εχουν ολοι (σαν εγγενες πλεονεκτημα της τεχνολογιας τους). Αποκει και περα οι καλοι με τους καλυτερους διαφερουν στο write speed κυριως και στο κατα ποσο διατηρουν τις ταχυτητες τους οσο γεμιζουν, τομεις που και πτωση να υπαρχει ο μεσος χρηστης δε θα καταλαβει καν και θα συνεχισει να νιωθει την υπεροχη λογω 0 random access που παραμενει. Απλα οσοι ασχολουμαστε λιγο περισσοτερο θελουμε το καλυτερο στην καλυτερη τιμη, και το ψυριζουμε, ομως μερικες φορες παρασυρουμε τους υπολοιπους που τρομαζουν και νομιζουν οτι καποιοι ssd ειναι για πεταμα, ενω αν η τιμη ειναι πραγματικα καλη, μια χαρα θα αναστησουν παλια μηχανηματα η θα σου δωσουν τη χωρητικοτητα που χρειαζεσαι αλλα δεν εχεις τα χρηματα να πληρωσεις σε εναν "καλυτερο"... 9
Heatspreader Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 στους ssd υπαρχουν καλοι, και καλυτεροι. Πραγματικα κακοι ssd δεν υπαρχουν πλεον (αφου σε αυτην την κατηγορια θα εβαζα πραγματικα κακους οπως καποιους παλιοτερα που κολαγαν για 1 δευτερολεπτο που και που, κατι με jmicron controller και αυτο ηταν απαραδεκτο). Οσοι ερχεστε απο μηχανικο, ειναι η μερα με τη νυχτα ακομα και "απλα καλο" ssd να παρετε, αφου η διαφορα στο ποσο γρηγορα φορτωνουν ολα ερχεται απο το 0.1sec random access time το οποιο το εχουν ολοι (σαν εγγενες πλεονεκτημα της τεχνολογιας τους). Αποκει και περα οι καλοι με τους καλυτερους διαφερουν στο write speed κυριως και στο κατα ποσο διατηρουν τις ταχυτητες τους οσο γεμιζουν, τομεις που και πτωση να υπαρχει ο μεσος χρηστης δε θα καταλαβει καν και θα συνεχισει να νιωθει την υπεροχη λογω 0 random access που παραμενει. Απλα οσοι ασχολουμαστε λιγο περισσοτερο θελουμε το καλυτερο στην καλυτερη τιμη, και το ψυριζουμε, ομως μερικες φορες παρασυρουμε τους υπολοιπους που τρομαζουν και νομιζουν οτι καποιοι ssd ειναι για πεταμα, ενω αν η τιμη ειναι πραγματικα καλη, μια χαρα θα αναστησουν παλια μηχανηματα... Έτσι ακριβώς.
Zandim Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Πώς είναι οι ταχύτητες? Κακές μου φαίνονται εμένα To pciide - BAD που λέει τι ακριβώς είναι? κι εμενα μετριες μου φαινονται... δες εδω αποτελεσματα σε καινουριο 850evo 256gb 30% γεματο και εδω απο adata sp900 1,5 χρονου 256gb 60% γεματο σε λαπτοπ 5ετιας
nikolakis83 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ωραιος τον τσιμπησα κι εγω.Επελεξα την γρηγορη αποστολη,θα ερθει συστημενο η με απλο ταχυδρομειο? Ώσες φορές έχω επιλέξει την γρήγορη αποστολή μου έρχεται με Courier στο σπίτι.. 1
dobro Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 To pciide - BAD που λέει τι ακριβώς είναι? Άλλαξε το SATA mode σε AHCI ΥΓ. Αγοράζουμε ssd δισκο για να ανοιγει γρηγορα το pc; αγοραζουμε για να λεμε πηρα ssd και παιζει πιο γρηγορα το φβ;αγοραζουμε για αναστησουμε ενα παλιο μηχανημα.....για να μπαινει στο ιντερνετ;χρησιμοποιουμε ενα ssd δισκο στο 1/3 της χωρητικοτητας του; η τιμή του ειναι καλη;κτλ.....τοτε αγοραστε τον και καλοριζικος να ειναι... καποιος που διαφωνει μαζι σας
haHa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) στους ssd υπαρχουν καλοι, και καλυτεροι. Πραγματικα κακοι ssd δεν υπαρχουν πλεον (αφου σε αυτην την κατηγορια θα εβαζα πραγματικα κακους οπως καποιους παλιοτερα που κολαγαν για 1 δευτερολεπτο που και που, κατι με jmicron controller και αυτο ηταν απαραδεκτο). Οσοι ερχεστε απο μηχανικο, ειναι η μερα με τη νυχτα ακομα και "απλα καλο" ssd να παρετε, αφου η διαφορα στο ποσο γρηγορα φορτωνουν ολα ερχεται απο το 0.1sec random access time το οποιο το εχουν ολοι (σαν εγγενες πλεονεκτημα της τεχνολογιας τους). .... H πλακα ειναι οτι οι προβληματικοι kingston V300 δεν εχουν 0.1 random access time, αλλα κατι πιο κοντα σε 0.2-0.4, κοινως 5 φορες πιο αργο απο εναν νορμαλ ssd. H kingston ψευδεται κ παραπλανει τους χρηστες, πουλωντας τον δισκο με ιδιο ονομα αλλα τις μισες επιδοσεις απο οτι κυκλοφορουσε αρχικα κ εγιναν τα reviews κ μερικοι απο οτι φαινεται ειναι οκ με αυτο.(συνηθως ειναι ή καποιοι που πηραν την αρχικη εκδοση χωρις το προβλημα μειωμενων επιδοσεων ή καποιοι που πηραν την προβληματικη εκδοση κ φαινεται να την υπερασπιζονται σθεναρα εθελοτυφλωντας) Σαν να αγοραζες εναν intel i5 που τελικως πιανει τις μισες επιδοσεις απο αυτες που επιανε το αρχικο μοντελο που εγινε review ή μια καρτα γραφικων nvidia gtx970 που εχει τις μισες επιδοσεις. ------------------------------------- To προβλημα χοντρικα περιγραφεται εδω και η αλλαγη στις πιο αργες μνημες με το προβλημα των μειωμενων επιδοσεων συνεβει περιπου πριν 2 χρονια: http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand The first generation V300 (which was sampled to media) used Toshiba's 19nm Toggle-Mode 2.0 NAND but some time ago Kingston silently switched to Micron's 20nm asynchronous NAND. The difference between the two is that the Toggle-Mode 2.0 interface in the Toshiba NAND is good for up to 200MB/s, whereas the asynchronous interface is usually good for only ~50MB/s. και εδω μια συνοψη: 1.The above mentioned model is still mentioned at Kingston's performance specifications for measurements in the Atto. 2. The performance at traditional use of common usage scenario, however, radically deteriorated compared with the model of the V300 Kingston had originally launched and most of the media did benchmarks. 3. During normal office use, the new V300 performs 30 percent worse than the older model. 4. In reading large files in Windows , the unit fell 60 per cent of the speed compared to the original model. 5. The unit performs in many cases lower than the manufacturer's older budget unit V+200. 6. Despite these radical performance differences Kingston still sells the drive with the same name and the same price tag. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2016 από haHa
Moderators matrixxx Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 3) Αν οι απόψεις πριν έναν χρόνο ήταν ίδιες για τον δίσκο, ότι είναι πάρα πολύ αργός, τότε κάποιοι λένε ψέματα. Εδώ ισχυρίζονται ότι οι καινούριες παρτίδες παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα. Δεν λενε αυτοι ψεματα, πιθανον να λενε αυτοι που κανουν πως δεν ξερουν τι συμβαινει, οταν εχουν συζητησει για το ιδιο θεμα και πριν ενα χρονο. Εχει 2 + χρονια ιστορια αυτη η αλλαγη των nand. Μια αναζητηση θα σου ετρωγε ελαχιστα δευτερολεπτα, πολυ λιγοτερα απο τα πολλα λεπτα που εχεις σπαταλησει να ρωτας και να απαντας γραφοντας εικασίες περι ψευτων υπερασπιζομενος ( ; ) ενα προιον και οχι μονο σε ενα τοπικ. http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand Και αλλες αναφορες, παλιοτερες σε φορουμς, 12-2013 http://www.thessdreview.com/forums/threads/brand-new-kingston-v300-very-slow-speeds-in-ahci-mode.3872/ http://www.overclock.net/t/1449815/downgrade-kingston-v300-ssd-firmware 7-2013 http://www.tonymacx86.com/hardware-troubleshooting/105423-kingston-ssdnow-v300-slow-read-write-speeds.html Μαλιστα οποιος διαβασει τα σχολια στο αρχικο ριβιου του anandtech, θα διαπιστωσει οτι ΑΜΕΣΑ, την ιδια μερα που ανεβηκε, απο τις 30-4-2013 δηλαδη, εχει γινει αναφορα οτι ηδη υπηρχε η "νεα" εκδοση με το 506 και τις ασυγχρονες ναντ. Πηρε εναν ολοκληρο χρονο να δημοσιευσει το "update" το σαιτ εκεινο με την "διορθωση" των μετρησεων, την αναφορα περι "νεας" εκδοσης και οσων εγραφε στο ριβιου το αρχικο. Πχ ενας (μαλλον Ελληνας) γραφει: "Diagrafeas - Tuesday, April 30, 2013 - link Which firmware did the drives have? I bought two 120GB ones a week apart. The first has 505 and the second 506. The 506 is way slower...even at booting Windows. I'll post some numbers later..." 4
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πώς είναι οι ταχύτητες? Κακές μου φαίνονται εμένα To pciide - BAD που λέει τι ακριβώς είναι? Ο δευτερος δεν ειναι SSD αλλα ενας απλος 2TB Toshiba. (Ο πρωτος ειναι ο 850 Pro με rapid mode ενεργοποιημενο. Ασχετο.) Αν ειναι να αγορασετε τον V300 μονο και μονο για να λετε οτι εχετε SSD τοτε πουλανε και αυτοκολητα που γραφουν SSD στο Ebay να κολλησετε πανω στον υπολογιστη σας. Και χωρις rapid αν και το printscreen το εβαλα για να δειτε τον μηχανικο δισκο σε σχεση με του Petran91 Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2016 από LLLEFTERIS
petran91 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ο δευτερος δεν ειναι SSD αλλα ενας απλος 2TB Toshiba. (Ο πρωτος ειναι ο 850 Pro με rapid mode ενεργοποιημενο. Ασχετο.) Αν ειναι να αγορασετε τον V300 μονο και μονο για να λετε οτι εχετε SSD τοτε πουλανε και αυτοκολητα που γραφουν SSD στο Ebay να κολλησετε πανω στον υπολογιστη σας. Και χωρις rapid αν και το printscreen το εβαλα για να δειτε τον μηχανικο δισκο σε σχεση με του Petran91 Εσυ καλα τα λες φιλε μου αλλα τον δισκο εχω κοντα στα 2 χρονια που τον πηρα.. Τοτε δεν ειχα ιδεα τι παιζει με τους kingston.. Αυτο που ηξερα εγω ειναι οτι προκειται για αναβαθμιση εφοσον παω σε ssd και ετυχε και πηρα αυτον λογω τιμης/διαθεςιμοτητας απο οτι θυμαμαι. Οπως και να χει υποθετικα οτι αλλαζω σε 850 evo. Διαφορα θα δω στην καθημερινη χρηση η ειναι για να τσακωνεται ο κοσμος τα benchmarks ?
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Θα δεις αλλα οπως σου ειπαν και ποιο πανω πρεπει να αλλαξεις το mode απο ide σε ahci μεσα απο το bios Αλλα θα πρεπει να αλλαξεις και κατι απο το registry των Windows αλλιως θα σου πεταξει BSOD http://www.insomnia.gr/topic/512485-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-ahci-%CF%83%CE%B5-windows-7-vista/ Κανε την αλλαγη με τον δισκο που εχεις τωρα μπας και δεις διαφορα και γλυτωσεις τα χρηματα για αγορα νεου δισκου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις