Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έκανα χθες κάποιες μεταφορές αρχείων προς τον εξωτερικό σκληρό μου και όταν κάποια στιγμή σήμερα τον ξανασυνέδεσα ενώ τον αναγνώριζε και άνοιγε ο file manager στο path του δίσκου, αντι να έχει τα αρχείου μου ήταν άδειος. Πηγαίνω στα properties και τα αρχεία απ'ότι βλέπω υπάρχουν όλα αλλα δε τα βλέπω.

Δοκίμασα σε win 10 και ubuntu στον ένα υπολογιστή και σε ubuntu σε 2ο υπολογιστή αλλά η κατάληξη η ίδια.

Όταν μεταφέρομαι στο δίσκο με το τερματικό και πληκτρολογώ την εντολή "ls" ή "ls -a" δηλαδή να μου εμφανίσει τα αρχεια και τους φακέλους του εξωτερικού σκληρού (ακόμα και τα κρυφά) μου εμφανίζει το μήνυμα:

ls: reading directory .: Invalid or incomplete multibyte or wide character

Ψαχνοντας λίγο είδα ότι μπορεί να οφείλεται στον ntfs-3g driver και να θέλει αναβάθμιση.

Το έκανα αλλά τίποτα.

Επίσης δίνoντας την εντολή: echo $LANG μου εμφανίζει: en_US.UTF-8

Έχει κανείς καμια ιδέα για το πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα ? Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

για ιό το κοβω , τρεξε anti-virus και MalwareBytes , antimalware

Ενω θα εχεις συνδεδεμενο τον σκληρο δισκο στο pc 

Δημοσ.

Κατέβασα το MalwareBytes και scanαρε το δίσκο και όλο το σύστημα αλλα το πρόβλημα δε διορθώθηκε.

Τελικά το έλυσα αμέσως μετά εντελώς τυχαία από ένα tool των win7 το οποίο τσεκάρει το δίσκο για errors...

Από το properties-->tools.

Αφαίρεσε κάποιους bad sectors του δίσκου και το πρόβλημα λύθηκε. Τελικά ήταν απλή η λύση.

Δημοσ.

που το βρηκες αυτο το εργαλειο των windows ?

Δημοσ.

Είναι αυτό το tool που λέγεται νομίζω "check disk for errors" το οποίο βρίσκεται αν πατήσεις πάνω στο δίσκο δεξί κλικ properties. Στο παράθυρο που σου ανοίγει πας στην καρτέλα tools και είναι εκεί. Είχα ένα ξεχασμένο partition με win7 και μπηκα για άλλη δουλειά αλλά καλή μου τύχη έλυσα και το πρόβλημα με το δίσκο... :-)

Απ'ότι είδα ένα αντίστοιχο tool έχει και το linux που λέγεται badblocks και δίνοντας την εντολη :

sudo badblocks -sv /dev/sdx

όπου όπου x το partition που μας ενδιαφέρει, τσεκάρει το δίσκο για errors. Αλλα δεν το ήξερα :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...