Sadako Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Κατ'αρχάς να πω ότι έκανα την σχετική έρευνα στο φόρουμ περί Remote Desktop και ότι έχω μια σχετική εμπειρία με το Teamviewer, οπότε στην ουσία αυτό που ψάχνω είναι αν υπάρχει περίπτωση να έχω καλύτερες επιδόσεις και αποτέλεσμα σε σχέση με το Teamviewer. Η χρήση για την οποία ενδιαφέρομαι, είναι να μπορώ αν χρειαστεί να μπω από netbook -πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων- στο κύριο PC μου ενώ λείπω (δεν μιλάμε δηλαδή για LAN) και να δουλεύω εφαρμογές τύπου AutoCAD, 3DS Max & Photoshop. Το δοκίμασα μια φορά μέσω Teamviewer, με κάλυψε για ώρα ανάγκης, αλλά αναρωτιέμαι αν μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο. Για παράδειγμα πήγα να επεξεργαστώ μια φωτογραφία στο photoshop και όταν πήγα να μαρκάρω μια περιοχή με το marquee tool δεν έβλεπα την διακεκομμένη γραμμή μέχρι να ολοκληρώσω την επιλογή, ή μέσα στο 3DS Max όταν γυρνούσα το viewport ήταν κάπως laggy και choppy. Για την συγκεκριμένη περίπτωση η αλήθεια είναι ότι κρατάω μια πισινή γιατί εκεί που ήμουν το ίντερνετ δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, σε κάθε περίπτωση αναρωτιέμαι αν αξίζει να ψάξω άλλη λύση. Με Windows Remote Desktop η μοναδική εμπειρία που είχα ήταν σε LAN (που δεν είχα στήσει εγώ βέβαια) και πραγματικά ξεχνούσες ότι βρισκόσουν σε άλλο PC. Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσω τέτοια συμπεριφορά μέσω μιας αξιοπρεπούς σύνδεσης ίντερνετ. Στο ψάξιμο που έκανα είδα να αναφέρουν και κάποιες άλλες εφαρμογές όπως το RealVNC, το LogMeIn, το Radmin, το AnyDesk κλπ, αλλά δεν δοκίμασα κάποιο. Αν έχει κανείς προσωπική εμπειρία θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμο. Σημαντικό να υποστηρίζεται dual monitor (οπωσδήποτε) και WakeOnLan (προαιρετικό αλλά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμο), και τα 2 ξέρω ότι τα υποστηρίζει το Teamviewer. Σχετικοάσχετο, για να σετάρω dynamic DNS και να μπορώ να κάνω WakeOnLan έξω από το τοπικό δίκτυο προτείνεται κάποιος συγκεκριμένος provider; To router μου (Thomson TG585 v7) υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- το No-IP που έχω χρησιμοποιήσει, υπάρχει κάποιος λόγος να ψαχτώ αλλού; Έχω κάτι να κερδίσω σε features κλπ; Ευχαριστώ προκαταβολικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα