Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitor 144Hz 1080p και Gysnc ή 1440p?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα είχε stuttering και μπορεί να έβλεπες artifacts που δε σχετίζονται με το Pwm.

Ή οθόνη σου πρέπει να είναι flicker free, ή τηλεόραση σου όχι ( μόνο οι Sony είναι).

Valid λέει στην Panasonic. Δεν είδα κάποια φορά στις γραμμές σε σχέση με το Dell.  :huh:

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπαρχουν καποια σεναρια γιατι βλεπεις ξεχωριστες γραμμες σε flicker-free οθονη.

1) Δεν εστιαζεις στη γραμμη. Αν κοιτας γυρω-γυρω, τοτε θα βλεπεις πολλες διαοφρετικες γραμμες εξαιτιας του τροπου που λειτουργουμε.

2) Ο browser κανει stuttering. Πρεπει να λεει valid οταν το κανεις.

3) Η oθονη εχει οντως flickering, που συνηθως οφειλεται στο PWM, αλλα καμια φορα και σε αλλους λογους, οπως διαφορες επιλογες στην οθονη.

Το τεστ παντως εγω το εχω κανει σε 3 οθονες και το εχουν κανει και αλλοι φιλοι μου, ειναι οτι πρεπει για να διακρινεις τα motion blur artifacts (η την απουσια τους).

Να ξερεις παντως οτι μοντελα σαν την dell του φιλου παραπανω υπαρχουν και με DC και σε PWM, οποτε δε θα ηταν η πρωτη φορα να βγαινει ενα μοντελο και με τις δυο τεχνικες. Δεν εχω ακουσει για τετοια περιπτωση στις πιο νεες οθονες ομως. 

Εδω φαινεται οτι δε θα επρεπε να εχει flickering.

http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mp57vq-p-teil9.html

Δεν επειγει να την αλλαξεις, Μπορεις ομως να παρεις μια δευτερη αν το εχεις ορεξη. Ειτε μια καλυτερη IPS (παρε την HP 27xw να δεις και πως ειναι οι καλες glossy οθονες) ειτε μια 144Ηz TN με Sync tech ενδεχομενως για καλυτερο pc gaming.

Υπαρχουν καποια σεναρια γιατι βλεπεις ξεχωριστες γραμμες σε flicker-free οθονη.

1) Δεν εστιαζεις στη γραμμη. Αν κοιτας γυρω-γυρω, τοτε θα βλεπεις πολλες διαοφρετικες γραμμες εξαιτιας του τροπου που λειτουργουμε.

2) Ο browser κανει stuttering. Πρεπει να λεει valid οταν το κανεις.

3) Η oθονη εχει οντως flickering, που συνηθως οφειλεται στο PWM, αλλα καμια φορα και σε αλλους λογους, οπως διαφορες επιλογες στην οθονη.

Το τεστ παντως εγω το εχω κανει σε 3 οθονες και το εχουν κανει και αλλοι φιλοι μου, ειναι οτι πρεπει για να διακρινεις τα motion blur artifacts (η την απουσια τους).

Να ξερεις παντως οτι μοντελα σαν την dell του φιλου παραπανω υπαρχουν και με DC και σε PWM, οποτε δε θα ηταν η πρωτη φορα να βγαινει ενα μοντελο και με τις δυο τεχνικες. Δεν εχω ακουσει για τετοια περιπτωση στις πιο νεες οθονες ομως. 

Εδω φαινεται οτι δε θα επρεπε να εχει flickering.

http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mp57vq-p-teil9.html

Δεν επειγει να την αλλαξεις, Μπορεις ομως να παρεις μια δευτερη αν το εχεις ορεξη. Ειτε μια καλυτερη IPS (παρε την HP 27xw να δεις και πως ειναι οι καλες glossy οθονες) ειτε μια 144Ηz TN με Sync tech ενδεχομενως για καλυτερο pc gaming.

Απλα σκεφτομαι οτι αμα παω στην hp δεν θα κερδισω κατι παρα μονο ιντσες και ισως λιγο καλυτερα χρωματα.. και η αναλυση αλλα και τα hz ειναι ιδια.. και βλεπω που λενε οτι 1080p οθονη αξιζει μεχρι 24ιντσες μετα αν πας σε μεγαλυτερη καλο ειναι να ανεβεις αναλυση..

Δημοσ.

Απλα σκεφτομαι οτι αμα παω στην hp δεν θα κερδισω κατι παρα μονο ιντσες και ισως λιγο καλυτερα χρωματα.. και η αναλυση αλλα και τα hz ειναι ιδια.. και βλεπω που λενε οτι 1080p οθονη αξιζει μεχρι 24ιντσες μετα αν πας σε μεγαλυτερη καλο ειναι να ανεβεις αναλυση..

Η συγεκριμενη HP ειναι κορυφαια επιλογη γιατι ο συνδυασμος κορυφαιου panel με glossy coating και αριστου overdrive για ελαχιστο ghosting δινουν συνολικα ενα πολυ καλο πακετο. Φυσικα, αναλογα με το ποσο εκτιμας τα ατου της καθε οθονης, μπορει να προτιμουσες τις Dell U2515H και P2416D. 

Δημοσ.

Ο τιτλος λεει gaming monitor 144hz 1080p η 1440p προφανως 27ρι αν σκεφτουμε για τι χρηματα μιλαμε. Δεν εχω πολυ καταλαβει πως εφτασε το θεμα 6 σελιδες αλλα βλεπω και εχει ξεφυγει λιγο η κουβεντα ειδικα με τις παραπανω οθονες που βλεπω και αναφερονται.

Τα πραγματα κοινως ειναι πολυ συγκεκριμενα και βαζει κατω ο καθενας τι θελει. Επισης οταν μιλαμε για 1080p gsync monitor,κοινως απο Ελλαδα https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=Aoc+g2460pg 470+ευρω,το θεωρω λιγο μλκια να βλεπω να προτεινονται οθονες 24 και 25ιντσων 1440p.

Δημοσ.

Ο τιτλος λεει gaming monitor 144hz 1080p η 1440p προφανως 27ρι αν σκεφτουμε για τι χρηματα μιλαμε. Δεν εχω πολυ καταλαβει πως εφτασε το θεμα 6 σελιδες αλλα βλεπω και εχει ξεφυγει λιγο η κουβεντα ειδικα με τις παραπανω οθονες που βλεπω και αναφερονται.

Τα πραγματα κοινως ειναι πολυ συγκεκριμενα και βαζει κατω ο καθενας τι θελει. Επισης οταν μιλαμε για 1080p gsync monitor,κοινως απο Ελλαδα https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=Aoc+g2460pg 470+ευρω,το θεωρω λιγο μλκια να βλεπω να προτεινονται οθονες 24 και 25ιντσων 1440p.

Εχει ξεφυγει το θεμα απο το αρχικο ποστ οπως λες και εσυ Fulgore, εχουν κανει και αλλα μελη ερωτησεις για προτασεις.

Valid λέει στην Panasonic. Δεν είδα κάποια φορά στις γραμμές σε σχέση με το Dell.  :huh:

Μπορει να ειναι flicker-free, ειτε να μην εχει PWM ειτε να ειναι υψηλης συχνοτητας. Με τα παλιοτερα μοντελα δεν ειμαι σιγουρος τι παιζει.

Δημοσ.

Ναι και παλι να το ξακαθαρισουμε αυτο ομως οτι οταν μιλαμε για 1440p για παιχνιδια(εκτως αν οι αλλοι ρωτανε για αλλη χρηση αρα κακως δεν ειχαν ανοιξει νεο θεμα),μιλαμε παντα για 27ρι Monitor με αναλογα χρηματα καθως ελπιζω να εχουν οι ενδιαφερομενοι υποψην τους και τις οποιες απαιτησεις της εν λογω αναλυσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...