naruto14 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Γράψε και τα χαρακτηριστικά του συστήματος σου για να βοηθήσεις περισσότερο. 24 ίντσες δεν σου συνιστώ να πας σε 1440p ακόμη και αν το σηκώνεις. Οπότε μια καλή περίπτωση για 144hz είναι η LG 24GM77. Αν δεν μπορείς να στηρίξεις 144hz λόγω συστήματος, τότε κοιτάς κάτι αρκετά φθηνότερο για να πάρεις και IPS.
XMorsX Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα. Στα 300 ευρώ είναι η καλή LG 24gm77. Στα 380 ευρώ είναι η παρακάτω 27" της Liyama με Freesync, η οποία φαίνεται να μην εχει το προβληματικό gamma των 24" Freesync TN. http://www.bestprice.gr/item/2154407820/lg-24gm77-b.html?fromq=LG+24gm77 http://www.skroutz.gr/s/7946644/Iiyama-G-Master-GB2788HS-B1.html Ίσως να προτιμούσες όμως να αναβάλλεις την αγορά μέχρι να μπορείς να διαθέσεις 600 ευρώ και να αγοράσεις την Acer xf270hu, 144hz AHVA με Freesync. Έχει πολύ καλύτερη εικονα από κάθε TN. 1
MrLifeguard Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής όπως ανεφερα παραπάνω.Είναι πολλά τα 600 ευρώ,το ξερω ότι αξίζει αλλά δεν μπορώ να τα διαθεσω...
naruto14 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Η iiyama νομίζω πάντως ταιριάζει καλά στην περίπτωση σου αν κάνεις το βήμα για 27".
domigr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα παιδια!! Εδω και 2 χρονια εχω την dell u2312hm και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Περισσοτερο ενημερωτικα θα ηθελα να ρωτησω (δεν με καει ακομα) αν αξιζει να παω σε κατι καλυτερο.. σκεφτομαι κυριως να ειναι 27 ιντσες και με νοιαζει να ειναι ips.. τωρα το θεμα αναλυσης ή hz ερχεται ψιλοδευτερο γιατι περισσοτερ ρωταω ενημερωτικα για να δω αν αξιζει να την αλλαξω.. η χρηση που κανω ειναι games (οτι καινουργιο βγαινει) ταινιες και browsing... το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου.. budget μεχρι 500 ευρω πιστευω ειναι καλα..
XMorsX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής όπως ανεφερα παραπάνω.Είναι πολλά τα 600 ευρώ,το ξερω ότι αξίζει αλλά δεν μπορώ να τα διαθεσω... Μη νομιζεις οτι τα αξιζουν και πολυ, την εκανα σαν προταση αλλα δε μπορω να πω οτι θα τις προτιμουσα με τοσα προβληματα που ακουγεται οτι βγαζουν. Εφοσον εχεις ηδη τηλεοραση για ταινιες, μια TN 144Hz οθονη αρκει για παιχνιδια. Καλησπερα παιδια!! Εδω και 2 χρονια εχω την dell u2312hm και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Περισσοτερο ενημερωτικα θα ηθελα να ρωτησω (δεν με καει ακομα) αν αξιζει να παω σε κατι καλυτερο.. σκεφτομαι κυριως να ειναι 27 ιντσες και με νοιαζει να ειναι ips.. τωρα το θεμα αναλυσης ή hz ερχεται ψιλοδευτερο γιατι περισσοτερ ρωταω ενημερωτικα για να δω αν αξιζει να την αλλαξω.. η χρηση που κανω ειναι games (οτι καινουργιο βγαινει) ταινιες και browsing... το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου.. budget μεχρι 500 ευρω πιστευω ειναι καλα.. Kαλησπερα. Σαφως και οι νεες οθονες εχουν καλυτερα panels με πιο καλα χρωματα και ελαφρυτερα coatings. Mε 500 ευρω αγοραζεις και μεγαλυτερη αναλυση. Κανε το παρακατω test να δεις αν η οθονη σου ειναι flicker-free ή οχι. Αν δεν ειναι, αλλος ενας λογος να αλλαξεις. http://www.testufo.com/#test=blurtrail Στα 500 ευρω η Asus PB278QR ειναι πολυ καλη, απο ιταλικο e-bay αγοραζεις την Crossover 2795QHD με 400-450 ευρω, η οποια ειναι εξισου καλη αλλα επιπλεον κανει OC στα 96-120fps (με χειροτερη εγγυηση βεβαια, τουλαχιστον παρε την perfect pixel), και αν δε σε νοιαζει τοσο η αναλυση, η ΗP 27xw στα 280 ευρω εχει κορυφαια εικονα χαρη στο σχεδον glossy coating της και τα καλα χρωματα του panel της, εχει αριστο overdrive και κανει OC στα 75Hz. 1
domigr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μη νομιζεις οτι τα αξιζουν και πολυ, την εκανα σαν προταση αλλα δε μπορω να πω οτι θα τις προτιμουσα με τοσα προβληματα που ακουγεται οτι βγαζουν. Εφοσον εχεις ηδη τηλεοραση για ταινιες, μια TN 144Hz οθονη αρκει για παιχνιδια. Kαλησπερα. Σαφως και οι νεες οθονες εχουν καλυτερα panels με πιο καλα χρωματα και ελαφρυτερα coatings. Mε 500 ευρω αγοραζεις και μεγαλυτερη αναλυση. Κανε το παρακατω test να δεις αν η οθονη σου ειναι flicker-free ή οχι. Αν δεν ειναι, αλλος ενας λογος να αλλαξεις. http://www.testufo.com/#test=blurtrail Στα 500 ευρω η Asus PB278QR ειναι πολυ καλη, απο ιταλικο e-bay αγοραζεις την Crossover 2795QHD με 400-450 ευρω, η οποια ειναι εξισου καλη αλλα επιπλεον κανει OC στα 96-120fps (με χειροτερη εγγυηση βεβαια, τουλαχιστον παρε την perfect pixel), και αν δε σε νοιαζει τοσο η αναλυση, η ΗP 27xw στα 280 ευρω εχει κορυφαια εικονα χαρη στο σχεδον glossy coating της και τα καλα χρωματα του panel της, εχει αριστο overdrive και κανει OC στα 75Hz. δεν καταλαβα ακριβως πως κανω το test την asus την εχω κοιταξει και εγω.. συγκεκριμενα κοιταω την Asus την Dell p2714h και την Dell u2715h... με την hp μου φαινεται δεν θα δω μεγαλη διαφορα σε σχεση με την δικια μου
XMorsX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Θα δεις διάφορα και με την hp, δεν είναι μόνο ή αναλυση που κάνει την οθόνη. Ή p2714h χρησιμοποιεί pwm dimming, αστην απέξω. Οσον αφορά το τεστ. Εστιάσεις στην γραμμή και βλέπεις αν διακρίνεις μια θολή ή πολλές ξεχωριστές. Αν συμβαίνει το τελευταίο, έχει pwm dimming χαμηλής συχνότητας.
domigr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 οχι δεν ξεχωριζω κατι να σου πω την αληθεια στο τεστ.. οποτε εσυ τι μου προτεινεις??
naruto14 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Θα δεις διάφορα και με την hp, δεν είναι μόνο ή αναλυση που κάνει την οθόνη. Ή p2714h χρησιμοποιεί pwm dimming, αστην απέξω. Οσον αφορά το τεστ. Εστιάσεις στην γραμμή και βλέπεις αν διακρίνεις μια θολή ή πολλές ξεχωριστές. Αν συμβαίνει το τελευταίο, έχει pwm dimming χαμηλής συχνότητας. Πάντως φίλος που του έστειλα να δοκιμάσει το test ανέφερε πως βλέπει πολλές ξεχωριστές ενώ η οθόνη του υποτίθεται πως είναι flicker-safe (LG 24MP57VQ). Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι το test, ή κατά πόσο αξιόπιστα είναι αυτά που λένε οι εταιρίες
XMorsX Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως φίλος που του έστειλα να δοκιμάσει το test ανέφερε πως βλέπει πολλές ξεχωριστές ενώ η οθόνη του υποτίθεται πως είναι flicker-safe (LG 24MP57VQ). Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι το test, ή κατά πόσο αξιόπιστα είναι αυτά που λένε οι εταιρίες Υπαρχουν καποια σεναρια γιατι βλεπεις ξεχωριστες γραμμες σε flicker-free οθονη. 1) Δεν εστιαζεις στη γραμμη. Αν κοιτας γυρω-γυρω, τοτε θα βλεπεις πολλες διαοφρετικες γραμμες εξαιτιας του τροπου που λειτουργουμε. 2) Ο browser κανει stuttering. Πρεπει να λεει valid οταν το κανεις. 3) Η oθονη εχει οντως flickering, που συνηθως οφειλεται στο PWM, αλλα καμια φορα και σε αλλους λογους, οπως διαφορες επιλογες στην οθονη. Το τεστ παντως εγω το εχω κανει σε 3 οθονες και το εχουν κανει και αλλοι φιλοι μου, ειναι οτι πρεπει για να διακρινεις τα motion blur artifacts (η την απουσια τους). Να ξερεις παντως οτι μοντελα σαν την dell του φιλου παραπανω υπαρχουν και με DC και σε PWM, οποτε δε θα ηταν η πρωτη φορα να βγαινει ενα μοντελο και με τις δυο τεχνικες. Δεν εχω ακουσει για τετοια περιπτωση στις πιο νεες οθονες ομως. Εδω φαινεται οτι δε θα επρεπε να εχει flickering. http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-lg-24mp57vq-p-teil9.html οχι δεν ξεχωριζω κατι να σου πω την αληθεια στο τεστ.. οποτε εσυ τι μου προτεινεις?? Δεν επειγει να την αλλαξεις, Μπορεις ομως να παρεις μια δευτερη αν το εχεις ορεξη. Ειτε μια καλυτερη IPS (παρε την HP 27xw να δεις και πως ειναι οι καλες glossy οθονες) ειτε μια 144Ηz TN με Sync tech ενδεχομενως για καλυτερο pc gaming.
Heatspreader Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Το έκανα το Test τόσο στην οθόνη μου (Dell P2414H) όσο και στην TV μου (Panasonic Viera TX-P46S20) και ήταν Valid. Αν δεν ήταν Valid τι θα βλέπαμε;
XMorsX Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Θα είχε stuttering και μπορεί να έβλεπες artifacts που δε σχετίζονται με το Pwm. Ή οθόνη σου πρέπει να είναι flicker free, ή τηλεόραση σου όχι ( μόνο οι Sony είναι).
naruto14 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι μια καθαρή γραμμή? Εγώ σαν να την βλέπω θολή καθώς κουνιέται και να έχει σαν θολές σκιές τριγύρω της. Φυσικά η οθόνη που το δοκιμάζω τώρα δεν είναι flicker-free. Εγώ νόμιζα πως έπρεπε να βλέπεις καθαρά μια γραμμή μόνο να κινείται, όχι ότι μπορεί να φαίνεται και θολή σε μια flicker-safe οθόνη.
XMorsX Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι μια καθαρή γραμμή? Εγώ σαν να την βλέπω θολή καθώς κουνιέται και να έχει σαν θολές σκιές τριγύρω της. Φυσικά η οθόνη που το δοκιμάζω τώρα δεν είναι flicker-free. Εγώ νόμιζα πως έπρεπε να βλέπεις καθαρά μια γραμμή μόνο να κινείται, όχι ότι μπορεί να φαίνεται και θολή σε μια flicker-safe οθόνη. Σαφως και θα φαινεται θολη, λογω του sample and hold motion blur ολων των lcd οθονων. Μονο με back-light strobbing καθαριζεις την θολουρα. Αν ειναι flicker-free, θα βλεπεις μια θολη γραμμη αντι για πολλες διαδοχικες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα