Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitor 144Hz 1080p και Gysnc ή 1440p?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και δεν χρειαζονται και πολυ φιλοσοφια. Τα βαζεις κατω και ζυγιζεις τα οικονομικα σου για να δεις τι χρηματα θες σαν συνολο να ξοδευεις στον υπολογιστη για το αντικειμενικα ακριβο hobby που λεγεται pc gaming. Αν πχ θες gsync σαν πιο Futureproof και δεν θες ομως να εισαι καθε χρονο για αναβαθμιση χτυπας ενα 1080p gsync και εισαι αρχοντας. Με αυτο το σκεπτικο εφυγα και εγω απο τα 1440p 60fps σε 1080p 144hz gsync.

Τα περι 4κ και OLED ειναι μπουρδες κατσαρες για να πουλανε monitor. Και για αυτο που γραφεται περι Ips να σε ενημερωσω Naruto οτι μονο στην αρχη ξενερωνεις λιγο απο την μεταβαση απο Ips σε TN.Πλεον τα χρωματα του Monitor μου αν και TN σε ελαχιστα σημεια μπορω να πω οτι μου λειπει το Ips panel.

Με λιγα λογια ο καθενας κοιταζει την τσεπη του/υποχρεωσεις και πρατει αναλογα. Για μενα mainstream δεν ειναι μονο να γινουν οι νεες τεχνολογιες οθονων πιο προσιτες,αλλα και οι αντιστοιχες καρτες γραφικων.Δηλαδη να μπορεις να παιζεις με 280-320ευρω καρτα γραφικων στα Ultra σε 4κ 60fps οπως γινεται τωρα με τα 1080p και την 970/R9 290 πχ.

Βαλτε τα λοιπον κατω και σκεφτειτε ποτε θα γινει αυτο. ουτε για 1440p αυτο δεν ειναι εφικτο σημερα αρα να υπολογισετε και ποσο καιρο θα παρει.

Και το Gsync επισης gimmick ξε gimmick σε τιμη δεν προκειται να πεσει συντομα.Μονο απο Freesync για χαμηλοτερες τιμες.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το OLED δεν ειναι μπουρδες. Ξερω πολυ κοσμο που θα εδεινε τα παραπανω € για να αποκτησει OLED ενω δεν τα δινει για να αποκτησει 4Κ Θα δεις οτι σε 5,6 χρονια που θα αλλαξεις οθονη, θα κοιτας να πας σε OLED

Δημοσ.

Το OLED δεν ειναι μπουρδες. Ξερω πολυ κοσμο που θα εδεινε τα παραπανω € για να αποκτησει OLED ενω δεν τα δινει για να αποκτησει 4Κ Θα δεις οτι σε 5,6 χρονια που θα αλλαξεις οθονη, θα κοιτας να πας σε OLED

Οταν λεω μπουρδες ενω για τωρα. Το πως θα ειναι στο μελλον μενει να το δουμε. Γιατι και τα Ips panels ειχαν/εχουν καλυτερα σε γενικες γραμμες χρωματα αλλα εχουν και αρκετα αλλα κουσουρια οπως ms,bleeding κλπ Γιαυτο λεω οτι τα Oled ναι μεν ειναι το μελλον αλλα εχουμε και μελλον μεχρι να φτασουν σε προσιτες τιμες :P Ειδικα αν αρχισουν αργοτερα και βαζουν και σε αυτα παραπανω hz και Gsync Κλπ :P

• Like 1
Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και δεν χρειαζονται και πολυ φιλοσοφια. Τα βαζεις κατω και ζυγιζεις τα οικονομικα σου για να δεις τι χρηματα θες σαν συνολο να ξοδευεις στον υπολογιστη για το αντικειμενικα ακριβο hobby που λεγεται pc gaming. Αν πχ θες gsync σαν πιο Futureproof και δεν θες ομως να εισαι καθε χρονο για αναβαθμιση χτυπας ενα 1080p gsync και εισαι αρχοντας. Με αυτο το σκεπτικο εφυγα και εγω απο τα 1440p 60fps σε 1080p 144hz gsync.

Τα περι 4κ και OLED ειναι μπουρδες κατσαρες για να πουλανε monitor. Και για αυτο που γραφεται περι Ips να σε ενημερωσω Naruto οτι μονο στην αρχη ξενερωνεις λιγο απο την μεταβαση απο Ips σε TN.Πλεον τα χρωματα του Monitor μου αν και TN σε ελαχιστα σημεια μπορω να πω οτι μου λειπει το Ips panel.

Με λιγα λογια ο καθενας κοιταζει την τσεπη του/υποχρεωσεις και πρατει αναλογα. Για μενα mainstream δεν ειναι μονο να γινουν οι νεες τεχνολογιες οθονων πιο προσιτες,αλλα και οι αντιστοιχες καρτες γραφικων.Δηλαδη να μπορεις να παιζεις με 280-320ευρω καρτα γραφικων στα Ultra σε 4κ 60fps οπως γινεται τωρα με τα 1080p και την 970/R9 290 πχ.

Βαλτε τα λοιπον κατω και σκεφτειτε ποτε θα γινει αυτο. ουτε για 1440p αυτο δεν ειναι εφικτο σημερα αρα να υπολογισετε και ποσο καιρο θα παρει.

Και το Gsync επισης gimmick ξε gimmick σε τιμη δεν προκειται να πεσει συντομα.Μονο απο Freesync για χαμηλοτερες τιμες.

Ενδιαφέρουσα άποψη. Εσύ σε ποιο monitor κατέληξες; πήγες δηλαδή από ips σε tn?

Δημοσ.

Νομίζω Fulgore σε μία παρόμοια λύση προσανατολίζομαι κι εγώ (αλλά όχι άμεσα). Απ ότι βλέπω οι τιμές στις κάρτες γραφικών είναι εξωπραγματικές - τουλάχιστον για gaming σε 1440. Αν δεν επαρκεί μία nvidia gtx 970 τότε τι... πρέπει να πληρώσουμε 800€ για αξοπρεπή frames;  :mad:

Δημοσ.

Νομίζω Fulgore σε μία παρόμοια λύση προσανατολίζομαι κι εγώ (αλλά όχι άμεσα). Απ ότι βλέπω οι τιμές στις κάρτες γραφικών είναι εξωπραγματικές - τουλάχιστον για gaming σε 1440. Αν δεν επαρκεί μία nvidia gtx 970 τότε τι... πρέπει να πληρώσουμε 800€ για αξοπρεπή frames;  :mad:

Βασικα ναι.Εκτως αν δεν εχεις υψηλες απαιτησεις και δεν σε πειραζει με το καλημερα αν παρεις νεα καρτα πχ Gtx 970 και R9 390 να πρεπει να βαλεις τις απαιτησεις σε High settings και να ριξεις και καποια φιλτρα για να πετυχεις το 60ρι.Και αυτο βεβαια αναλογα τον τιτλο. πχ στο W3 σε High settings ειχα ανετα το 60ρι fps με 1-2φιλτρα ακομα off οπως και το gimmick της Nvidia.

Ενδιαφέρουσα άποψη. Εσύ σε ποιο monitor κατέληξες; πήγες δηλαδή από ips σε tn?

Ακριβως.Βασικα δεν νομιζω να υπαρχει αυτη την στιγμη ουτως ή αλλως Gsync 1080p monitor με Ips panel. Πηγα στο φθηνο Aoc γιατι ειναι ρεαλιστικα το μονο φθηνο monitor για το Gsync.Κατι αλλα monitor,ειδικα για Ελλαδα που κοιταζα εγω ,εχουν τιμες για να σε πιανουν τα γελια.

Δημοσ.

Βασικα ναι.Εκτως αν δεν εχεις υψηλες απαιτησεις και δεν σε πειραζει με το καλημερα αν παρεις νεα καρτα πχ Gtx 970 και R9 390 να πρεπει να βαλεις τις απαιτησεις σε High settings και να ριξεις και καποια φιλτρα για να πετυχεις το 60ρι.Και αυτο βεβαια αναλογα τον τιτλο. πχ στο W3 σε High settings ειχα ανετα το 60ρι fps με 1-2φιλτρα ακομα off οπως και το gimmick της Nvidia.

Ακριβως.Βασικα δεν νομιζω να υπαρχει αυτη την στιγμη ουτως ή αλλως Gsync 1080p monitor με Ips panel. Πηγα στο φθηνο Aoc γιατι ειναι ρεαλιστικα το μονο φθηνο monitor για το Gsync.Κατι αλλα monitor,ειδικα για Ελλαδα που κοιταζα εγω ,εχουν τιμες για να σε πιανουν τα γελια.

Ισχύει πως ορισμένες τιμές είναι πολύ τσιμπημενες στην Ελλάδα. Όπως και να έχει θα κατσω να σκεφτώ τι χρειάζομαι και θα πράξω αναλόγως. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το gsync ούτε το 1440p ίδιατερα αφού τα περισσότερα παιχνίδια προτιμώ να τα παίζω σε 40αρα οθόνη. Τα 144hz θα με επωφελησουν σίγουρα. Απλά αυτο που είπες φοβάμαι, την μετάβαση δηλαδή από ips σε tn.

προτείνω στον TS να κάνει το ίδιο. Να δει δηλαδή ποιο από τα 2 προτιμάει, δηλαδή μεγαλύτερη ανάλυση ή περισσότερα hz. Μετά κοιτάς τις επιλογές εκεί.

Δημοσ.

Νομίζω πως και με την τελευταία κουβέντα του Fulgore οτι δηλαδή πρέπει να σκεφτώ αν θέλω να είμαι Stand by για upgrade στα επόμενα χρόνια το πιο σοφό είναι το 1080p Gsync 144Ηz παρόλο που πριν σκεφτόμουν το αντίστροφο.
Εϊναι το πρώτο PC που φτιάχνω και τόσα χρόνια ότι Gaming έκανα το έκανα απο videos στο Youtube και στο Twitch οπότε το 1080p δεν θα με χαλάσει καθόλου για αρχή,ας το ευχαριστηθώ και βλέπω αργότερα αν δεν μου αρκεί.
Προς την AOC κοιτάω. 

Δημοσ.

Rise of the Tomb raider.Ο μεγαλος τιτλος που ξεκιναει δυνατα το 2016.Το παιχνιδι(οπως και τα περισσοτερα παιχνιδια στο pc)εχει καποια μικρο θεματα με frame drops(λογικα θα λυθουν σε επομενα patch)και η 970 δεν ειναι αρκετη για 1080p ολα max 60fps. Φανταστειτε λοιπον σε παραπανω αναλυσεις τι θα γινεται.

• Like 2
Δημοσ.

Rise of the Tomb raider.Ο μεγαλος τιτλος που ξεκιναει δυνατα το 2016.Το παιχνιδι(οπως και τα περισσοτερα παιχνιδια στο pc)εχει καποια μικρο θεματα με frame drops(λογικα θα λυθουν σε επομενα patch)και η 970 δεν ειναι αρκετη για 1080p ολα max 60fps. Φανταστειτε λοιπον σε παραπανω αναλυσεις τι θα γινεται.

Το συγκεκριμένο είναι αδικαιολόγητα απαιτητικό. Για 1440p και 60αρι ακατέβατο πιστεύω πως χρειάζεσαι 980ti για να είσαι κομπλέ. Εμείς ας αρκεστούμε στο 1080p αν θέλουμε να μαξάρουμε ρυθμίσεις :P

Δημοσ.

Καλησπερα.Εχω και εγω στο μυαλο μου την αναβαθμιση οθονης τον επομενο καιρο...Τωρα εχω μια Samsung TV ( http://www.skroutz.gr/s/442018/Samsung-UE32EH5000.html).Θα την κρατησω για ταινιες κ εγω.Αλλα πλεον αφου διαθετω καποια χρηματα θα ηθελα καλυτερη ποιοτητα εικονας αλλα κ γενικοτερα καλυτερη εμπειρια gaming.

Δεν ειμαι πολυ γνωστης και θα ηθελα τη βοηθεια σας στην καταλληλη επιλογη οθονης.Το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης και δεν προκειται να αλλαξει κατι αμεσα.

Ισχυει και για μενα η αρχικη ερωτηση του θεματος.

Δημοσ.

Άμα έπαιζε γρήγορα fps και ήταν σίγουρος για τα 144hz δεν θα είχε την ίδια ερώτηση με το θέμα, δηλαδή 1080p 144hz και gsync ή 1440p. Για αυτό ρώτησα, για να δούμε πρώτα που θέλει να κινηθεί.

Δημοσ.

Κυρίως fps!Αλλά γενικά παίζω κ racing κ sports.Ανέφερα ότι η ερώτηση είναι η ίδια καθώς η δυναμικη του συστήματος μου είναι χαμηλότερη απ τους ts,οπότε δεν ξέρω μέχρι τι αναλύσεις μπορεί να σηκώσει...

Οι ίντσες να είναι τουλάχιστον 24",για παραπάνω λόγω budget δεν νομιζω ότι με παίρνει και πολύ.

Διαθετω περίπου 300 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...