Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitor 144Hz 1080p και Gysnc ή 1440p?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι κρίμα όμως να γυρνάμε σε TN Panel;

Όχι ότι παίζει μόνο το Panel ρόλο, αλλά γιατί να κάνουμε έκπτωση σε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που αγοράζουμε κάτι καινούριο και πληρώνουμε αρκετά χρήματα;

Το βρίσκω κάπως... Πώς την βλέπετε την όλη φάση εσείς;

Aν δε θελεις να κανεις εκπτωσεις σε τιποτα, πληρωνεις 700 ευρω τουλαχιστον.

Το οποιο δεν ειναι παραλογο, αλλα οι περισσοτεροι απο εμας θα κανουμε καποια εκπτωση.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι κρίμα όμως να γυρνάμε σε TN Panel;

Όχι ότι παίζει μόνο το Panel ρόλο, αλλά γιατί να κάνουμε έκπτωση σε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που αγοράζουμε κάτι καινούριο και πληρώνουμε αρκετά χρήματα;

Το βρίσκω κάπως... Πώς την βλέπετε την όλη φάση εσείς;

Δεν ειναι καπως γιατι ολως τυχαιως οπως αναφερθηκε αν θες και Ips panel και Gsync https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτηκα την Iliyama διότι είναι η φτηνότερη 1440p με 1ms απόκριση,χαζό απ'τη μία διότι Freesync δεν θα αξιοποιήσω αλλά στην τιμή της την έκοψα καλή.

Δημοσ.

Σκέφτηκα την Iliyama διότι είναι η φτηνότερη 1440p με 1ms απόκριση,χαζό απ'τη μία διότι Freesync δεν θα αξιοποιήσω αλλά στην τιμή της την έκοψα καλή.

Μόνο αν ήθελες το freesync θα άξιζε να την υπολογίσεις στις επιλογές σου.

Δημοσ.

Παίδες πραγματικά ελπίζω να μην έχω φτάσει στο σημείο να σας πρήζω,αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω,απ'τη μία σκέφτομαι την ομορφιά του 1440p που με 60Hz (δεν μπορώ να πάω σε παραπάνω Hz και λόγω τιμής και λόγω GPU) θα είναι αρκετά smooth απ'την άλλη την πιο γεμάτη (πάλι λόγω GPU) εμπερία των 144Hz που με την 980 θα τα αξιοποιήσω.
Καταλαβαίνω πως μετά απο ένα σημείο δεν μπορείτε να με πάρετε απο το χέρι και να την πάρω,αλλά δεν μπορώ να παρά να παραθέσω σκέψεις και προβληματισμούς μέχρις να έρθει στην πόρτα μου το monitor.

Δημοσ.

Απλά έχε υπόψη σου ότι τα 1440 είναι αρκετά πιο βαριά ανάλυση από τα 1080 και θα θες σαφώς δυνατότερη gpu για τις ίδιες επιδόσεις.Εάν παίζεις τακτικά, σύγχρονα παιχνίδια, και θες να αλάζεις κάρτα μία φορά στην 3ετία πχ, ξεχνάς τα 1440 πρώτα και κύρια γι' αυτόν το λόγο.Σαν κοστολόγιο δηλαδή στη "συντήρησή της" είναι πιο ακριβή ανάλυση.Σα να έχεις ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών από τη μία και 2500 από την άλλη σκέψου το.  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ έχω την εξής απορία. Θα γινει ποτέ το 1440p η mainstream ανάλυση? Ή το βήμα θα είναι τα 4k? Γιατί αν δεν γίνει δεν βλέπω ποτέ να πέφτουν οι τιμές... Ήδη από το 2012 που κοιτούσα εγώ για αγορά οθόνης οι τιμές στα 1440p monitors ήταν στα ύψη και ακόμη δεν βλέπω μεγάλη διαφορά εκεί. Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν νοιάζονται πολλές εταιρίες να κυκλοφορήσουν 144hz IPS monitors. Και γενικά από ότι είδα 144hz monitors έχουν να βγουν από το 2014. Πέρσι τίποτα. Μήπως έχουν αρχίσει να κοιτάνε περισσότερο προς 1440p και Gsync/Freesync τεχνολογίες οι κατασκευάστριες εταιρίες?

Με κάνει να αναρωτιέμαι προς τα που πάει η βιομηχανία με τόσες πολλές τεχνολογίες που έχουμε στην διάθεση μας (αν βάλουμε και το 4k, το ultrawide, το curved κλπ).

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εκτιμώ πως το 1080 θα μας συντροφεύει τουλάχιστον μέχρι να φύγει και αυτή η δεκαετία.Δεν είναι λουμπουκόφυλλα τα πίξελ, το λέω συνέχεια.  :-D

Ακόμα και τα 1440 είναι ζόρικη ανάλυση, δε συζητάμε για παραπάνω...Το θέμα είναι ότι δε μένουμε στάσιμοι σε επίπεδο γραφικών για να ανεβαίνουμε απροβλημάτιστα σε αναλύσεις.Εάν ανεβάσεις και επίπεδο απεικόνισης και ταυτόχρονα αυξάνεις και την ανάλυση, ε πόσο πια να αυξήσεις ιπποδύναμη στα υποσυστήματα γραφικών;Έχουν κι αυτά φτάσει σε κάποια όρια.

Δημοσ.

Πριν κυκλοφορησουν οι OLED, τα 4K για gaming δεν προκειται να γινουν "mainstream" διοτι το sample and hold motion blur των LED LCD ακυρωνει καθε αυξηση της ευκρινειας που προσφερει η μεγαλυτερη αναλυση στο gaming.

Eπισης οσο πωλουνται ακομη 1080p οθονες, οι μεγαλυτερες πρεπει να ειναι και ακριβοτερες για να υπαρχει χωρος στην αγορα και για τις πρωτες. Και οι 1080p δεν προκεται να φυγουν συντομα, διοτι ειναι το στανταρ στον τομεα τηλεορασης και εν μερει κινηματογραφου.

Τελος χρειαζομαστε και αναλογα δυνατες gpu σε προσιτο κοστος για να ξεφυγουμε απο τα 1080p. Αυτη τη στιγμη οι gpu των 400 ευρω δεν ειναι 100% ικανοποιητικες ουτε για τα 1440p, οποτε εχουμε καιρο μεχρι να καθιερωθουν μεγαλυτερες αναλυσεις.

Υποθεση: Το επομενο μεγαλο βημα στις οθονες θα ειναι η χρηση OLED τεχνολογιας, αλλα αυτο θα γινει σε 2-3 χρονια το λιγοτερο. Οποτε μην περιμενετε καμια συνταρακτικη αλλαγη μεχρι τοτε.

• Like 3
Δημοσ.

Το παιδι εχει αρκετα δυνατο pc οποτε μπορει να παει σε 2Κ ωστε να παιζει σ αυτη την αναλυση τα τωρινα παιχνιδια. Για τα μελλοντικα games ομως, δεν ξερω αν θα εξακολουθει να τα παιζει σε 2Κ. Αν παει σε 1Κ θα ειναι σιγουρος οτι και τα τωρινα και τα μελλοντικα θα τα παιζει μια χαρα στο High

Πριν κυκλοφορησουν οι OLED, τα 4K για gaming δεν προκειται να γινουν "mainstream" διοτι το sample and hold motion blur των LED LCD ακυρωνει καθε αυξηση της ευκρινειας που προσφερει η μεγαλυτερη αναλυση στο gaming.

Eπισης οσο πωλουνται ακομη 1080p οθονες, οι μεγαλυτερες πρεπει να ειναι και ακριβοτερες για να υπαρχει χωρος στην αγορα και για τις πρωτες. Και οι 1080p δεν προκεται να φυγουν συντομα, διοτι ειναι το στανταρ στον τομεα τηλεορασης και εν μερει κινηματογραφου.

Τελος χρειαζομαστε και αναλογα δυνατες gpu σε προσιτο κοστος για να ξεφυγουμε απο τα 1080p. Αυτη τη στιγμη οι gpu των 400 ευρω δεν ειναι 100% ικανοποιητικες ουτε για τα 1440p, οποτε εχουμε καιρο μεχρι να καθιερωθουν μεγαλυτερες αναλυσεις.

Υποθεση: Το επομενο μεγαλο βημα στις οθονες θα ειναι η χρηση OLED τεχνολογιας, αλλα αυτο θα γινει σε 2-3 χρονια το λιγοτερο. Οποτε μην περιμενετε καμια συνταρακτικη αλλαγη μεχρι τοτε.

Αυτο πιστευω και γω φιλε, οτι θα παμε σε καποια χρονια σε 1080p OLED Και οτι το 2Κ και 4Κ Gaming θα παραμενει ακριβο και σε οθονη και σε hardware

Δημοσ.

Μάλιστα. Συμφωνώ με την εκτίμηση περί OLED. Αν και δεν έχω χρησημοποιήσει ποτέ μου, από όσα βλέπω και διαβάζω προς τα εκεί τείνει να πάει το πράγμα. Με τα 144Hz τι γίνεται? Έχει καθόλου μέλλον το πράγμα? Ή θα παραμείνει "elite" τεχνολογία για τους πολύ απαιτητικούς?

Δημοσ.

Πιστευω οτι θα παραμεινει "elite" που λες. Με 250Ε πας σ ενα αγιολογο 27αρι μονιτορ. Δεν λεω οτι τα 144hz και το g-sync ειναι για τα σκουπιδια, απλα τις θεωρω υπερτιμημενες λειτουργιες και οτι δεν αξιζουν τα 700Ε, 800Ε, 900Ε που κοστιζουν (το free-sync ειναι πιο φθηνο)

Δημοσ.

Ε το 27άρι monitor σε 1080p δεν ξέρω πόσο αξίζει. Αν είναι να σου χαλάσει το pixel rate και να αυξήσει το aliasing τι νόημα θα έχει? Όπως και να έχει όλα αυτά πάνε με τις απαιτήσεις του καθενός. Οι 27 ίντσες μου είναι άχρηστες εμένα πχ αφού το PC είναι άμεσα συνδεδεμένο με 40άρα TV. To monitor το χρησιμοποιώ για την κανονική μου χρήση για το PC και για κάποια FPS παιχνίδια (κυρίως CS:GO).

Άλλος μπορεί να τις χρειάζεται τις 27 ίντσες γιατί θα είναι η μόνη του οθόνη οπότε θα εκμεταλλευτεί τις έξτρα ίντσες.

Θα συμφωνήσω μαζί σου πάντως ότι ιδιαίτερα το Gsync είναι υπερτιμημένο (πάντα σχετικά με την τιμή που πωλείται).

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω την εξής απορία. Θα γινει ποτέ το 1440p η mainstream ανάλυση? Ή το βήμα θα είναι τα 4k? Γιατί αν δεν γίνει δεν βλέπω ποτέ να πέφτουν οι τιμές... Ήδη από το 2012 που κοιτούσα εγώ για αγορά οθόνης οι τιμές στα 1440p monitors ήταν στα ύψη και ακόμη δεν βλέπω μεγάλη διαφορά εκεί. Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν νοιάζονται πολλές εταιρίες να κυκλοφορήσουν 144hz IPS monitors. Και γενικά από ότι είδα 144hz monitors έχουν να βγουν από το 2014. Πέρσι τίποτα. Μήπως έχουν αρχίσει να κοιτάνε περισσότερο προς 1440p και Gsync/Freesync τεχνολογίες οι κατασκευάστριες εταιρίες?

Με κάνει να αναρωτιέμαι προς τα που πάει η βιομηχανία με τόσες πολλές τεχνολογίες που έχουμε στην διάθεση μας (αν βάλουμε και το 4k, το ultrawide, το curved κλπ).

Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...