Προς το περιεχόμενο

PlayStation 1 - Αναμνήσεις [PS1][PSOne]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το castlevania είναι το καλύτερο 2d game όλων των εποχών.- 

πάντως βλέποντας τα λογότυπα των squaresoft και konami πάνω στα κουτιά με πιάνει μια μελαγχολία για το πώς ήταν αυτές οι εταιρείες και πώς είναι τώρα, ειδικά η konami.. 

Να ρωτησω ρε παιδια γιατι θα τρελαθω με αυτα που διαβαζω :)

Ουτε καν το ηξερα, ή μαλλον τα ηξερα πριν καμια 15αρια χρονια.

Ποιες version αξιζουν στο playstation 1?

Οι pal ή οι ntsc εκδοσεις?

Επισης εχω κατι παλιες τηλεορασεις CRT που σκεφτομαι να τις βαλω στο gaming room. Αξιζει ή οποιαδηποτε τηλεοραση αυτες τις μερες θα παιζει τα games χωρις προβλημα? Προτιμω φυσικα οταν παιζω να ειναι σε full screen.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτησω ρε παιδια γιατι θα τρελαθω με αυτα που διαβαζω :)

Ουτε καν το ηξερα, ή μαλλον τα ηξερα πριν καμια 15αρια χρονια.

Ποιες version αξιζουν στο playstation 1?

Οι pal ή οι ntsc εκδοσεις?

Επισης εχω κατι παλιες τηλεορασεις CRT που σκεφτομαι να τις βαλω στο gaming room. Αξιζει ή οποιαδηποτε τηλεοραση αυτες τις μερες θα παιζει τα games χωρις προβλημα? Προτιμω φυσικα οταν παιζω να ειναι σε full screen.

Τα NTSC παιχνιδια τρεχουν στη πληρη ταχυτητα, δηλαδη 60hz και χωρις μαυρα κενα πανω και κατω απο την οθονη. Η απολυτη εκδοση του Symphony of the night για το PS1, πιστευω πως ειναι αυτη εδω:

http://www.romhacking.net/translations/1427/

Δημοσ.

Τα NTSC παιχνιδια τρεχουν στη πληρη ταχυτητα, δηλαδη 60hz και χωρις μαυρα κενα πανω και κατω απο την οθονη. Η απολυτη εκδοση του Symphony of the night για το PS1, πιστευω πως ειναι αυτη εδω:

http://www.romhacking.net/translations/1427/

Ωραια η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα καν τι διαφορες εχουν...αν ειναι αληθεια γιατι οι

Pal εκδοσεις πουλιουνται πιο ακριβα?

Π.χ. βλεπω στο ebay το castlevania sotn ntsc = 20-70 ευρω και αντιστοιχα την pal εκδοση με 150+ ευρω! Εχω ψαξει σχεδον παντου, την pal εκδοση δεν την εχω βρει κατω απο 150!!

Εν τελει ειναι καλυτερη η ntsc απο την pal εκδοση?

Δημοσ.

Ωραια η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα καν τι διαφορες εχουν...αν ειναι αληθεια γιατι οι

Pal εκδοσεις πουλιουνται πιο ακριβα?

Π.χ. βλεπω στο ebay το castlevania sotn ntsc = 20-70 ευρω και αντιστοιχα την pal εκδοση με 150+ ευρω! Εχω ψαξει σχεδον παντου, την pal εκδοση δεν την εχω βρει κατω απο 150!!

Εν τελει ειναι καλυτερη η ntsc απο την pal εκδοση?

Το Ευρωπαικο ειναι ακριβοτερο μιας και ειναι κατα πολυ σπανιοτερο. Στην Ευρωπη το ειχανε καταθαψει το παιχνιδι τα περισσοτερα περιοδικα τοτε, δεν πουλησε καλα, και κυκλοφορησε σε ελαχιστα κομματια.

Η τιμη εδω εχει να κανει καθαρα ζητησης και προσφορας. Οχι βαση ποιοτητας.

Για δειγμα τι διαφορες εχουν τα NTSC με τα PAL παιχνιδια, αυτο το βιντεο ειναι απο τα χαρακτηριστικα παραδειγματα.

https://www.youtube.com/watch?v=q_QX6UGiGtE

Δημοσ.

Υπαρχουν διαφοροι τροποι να τρεξεις NTSC παιχνιδια διχως τσιπακι, το σημαντικοτερο ομως ειναι να εχει RGB scart καλωδιο.

Δημοσ.

Εγω εχω μια κονσολα ps1...απο πισω γραφει 220/240V 50/60hz PAL.

Ειναι τσιπαρισμενη, γινεται να παιξω αυθεντικα games pal ή ntsc? Ή μονο αντιγραφες μπορω να παιζω? :)

Επισης αυτο το 50/60 hz δεν το εχω δει σε πολλα μοντελα που κοιταω στο ebay. Τα πιο πολλα ειναι 50ΗΖ

Δημοσ.

Μπορεις να παιξεις αντιγραφα και αυθεντικα Αμερικανικα/Ιαπωνικα παιχνιδια. Πιθανοτητα ομως χρειαζεσαι RGB scart καλωδιο για να τα δειχνει εγχρωμα.

60 hz PAL εχουν/ειχαν στη Γαλλια, το λεγομενο SECAM, μαλλον γιαυτο το γραφει και το μηχανημα.

Δημοσ.

Μπορεις να παιξεις αντιγραφα και αυθεντικα Αμερικανικα/Ιαπωνικα παιχνιδια. Πιθανοτητα ομως χρειαζεσαι RGB scart καλωδιο για να τα δειχνει εγχρωμα.

60 hz PAL εχουν/ειχαν στη Γαλλια, το λεγομενο SECAM, μαλλον γιαυτο το γραφει και το μηχανημα.

Τι ειναι αυτο το RGB scart? Εχω το κλασικο scart + αυτο με τα 3 καλωδια (κοκκινο, ασπρο, κιτρινο).

Δηλαδη δεν μπορω να παιξω pal games αυθεντικα? Ακομα κι αν το γραφει το ps1 που εχω?

Επισης δεν μπορω ακομα να καταλαβω γιατι τα pal ειναι τοσο ακριβα. Ολα αυτα που διαβαζω δειχνουν οτι παιζαμε 20% slower σε σχεση με τις NTSC εκδοσεις! Ειναι πιο σπανια γιατι βγηκαν λιγοτερα αντιγραφα στην αγορα?

Δημοσ.

Τι ειναι αυτο το RGB scart? Εχω το κλασικο scart + αυτο με τα 3 καλωδια (κοκκινο, ασπρο, κιτρινο).

Δηλαδη δεν μπορω να παιξω pal games αυθεντικα? Ακομα κι αν το γραφει το ps1 που εχω?

Επισης δεν μπορω ακομα να καταλαβω γιατι τα pal ειναι τοσο ακριβα. Ολα αυτα που διαβαζω δειχνουν οτι παιζαμε 20% slower σε σχεση με τις NTSC εκδοσεις! Ειναι πιο σπανια γιατι βγηκαν λιγοτερα αντιγραφα στην αγορα?

RGB scart ειναι αυτο το καλωδιο.

sony-ps1ps2-scart.jpg

Υπαρχουν και αλλα παρομοια.

Το χρειαζεσαι για να δειχνει εγχρωμα τα Αμερικανικα/Ιαπωνικα παιχνιδια, αυθεντικα η αντιγραφα.

Εφοσων εχεις Ευρωπαικο μηχανημα, παιζεις τα παιχνιδια οπως εχει. Με το παραπανω καλωδιο ομως, εχεις ακομα καλυτερη εικονα και ηχο απο το κλασικο καλωδιο RCA.

Και ναι, ειναι ακριβοτερα μιας και κυριως κυκλοφορησαν σε λιγοτερα αντιτυπα απο οτι σε αλλες περιοχες, και πλεον υπαρχει μεγαλυτερη ζητηση απο την προσφορα.

Δημοσ.

Ναι αυτο εχω :P

Καταλαβα. Μπορω ομως να παιξω και pal games αυθεντικα?

Παρατηρησα κατι μικρες διαφορες στο Crash για παραδειγμα. Η pal version εχει καλυτερα χρωματα ως επι το πλειστον σε σχεση με την αμερικανικη εκδοση!

Αλλιως σκεφτομαι να πουλησω την κονσολα που εχω ή να παρω μια που δεν ειναι τσιπαρισμενη! Ευχαριστω παντως για ολες τις απαντησεις σου!!!

Δημοσ.

Ναι μπορεις να παιξεις ολα τα παιχνιδια απο ολες τις περιοχες με το RGB scart.

Το προτέρημα του PAL προτυπου, υποτιθεται πως ειναι η αναλυση. Αναλογα με την εταιρια αναπτυξης ειχε και το αντιστοιχο αποτελεσμα. Στα περισσοτερα παιχνιδια παντως υπερτερουν τα NTSC.

Μπορεις να παιξεις οποια εκδοση θες σε οποιοδηποτε μηχανημα, υπαρχουν διαφοροι τροποι να παιξεις αντιγραφες και αυθεντικα απο αλλες περιοχες.

Δημοσ.

Ναι μπορεις να παιξεις ολα τα παιχνιδια απο ολες τις περιοχες με το RGB scart.

Το προτέρημα του PAL προτυπου, υποτιθεται πως ειναι η αναλυση. Αναλογα με την εταιρια αναπτυξης ειχε και το αντιστοιχο αποτελεσμα. Στα περισσοτερα παιχνιδια παντως υπερτερουν τα NTSC.

Μπορεις να παιξεις οποια εκδοση θες σε οποιοδηποτε μηχανημα, υπαρχουν διαφοροι τροποι να παιξεις αντιγραφες και αυθεντικα απο αλλες περιοχες.

Ωραια τελευταια ερωτηση λοιπον.

Επειδη ειμαι λιγο σκραπας σε αυτα, μετα απο τοσα χρονια φυσικα, το ps1 μου ειχε τσιπαριστει, αψογα απο οτι φανταζομαι γιατι δεν παρουσιασε καποιο προβλημα. Αν αγορασω αυθεντικα παιχνιδια. θα μπορει να τα διαβασει ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ τωρα? Ή θα πρεπει να αλλαξω κατι? 

Εχω το RGB scart που ειπες, αλλα δεν εχω δοκιμασει original game, μονο αντιγραφες μεχρι τωρα. Δεν θελω να μπλεξω με extra boot cds και διαφορα τετοια. Μπορει να ''ξε-τσιπαριστει''?. δεν ξερω αν γινεται κατι τετοιο φυσικα!

Δημοσ.

Ωραια τελευταια ερωτηση λοιπον.

Επειδη ειμαι λιγο σκραπας σε αυτα, μετα απο τοσα χρονια φυσικα, το ps1 μου ειχε τσιπαριστει, αψογα απο οτι φανταζομαι γιατι δεν παρουσιασε καποιο προβλημα. Αν αγορασω αυθεντικα παιχνιδια. θα μπορει να τα διαβασει ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ τωρα? Ή θα πρεπει να αλλαξω κατι? 

Εχω το RGB scart που ειπες, αλλα δεν εχω δοκιμασει original game, μονο αντιγραφες μεχρι τωρα. Δεν θελω να μπλεξω με extra boot cds και διαφορα τετοια. Μπορει να ''ξε-τσιπαριστει''?. δεν ξερω αν γινεται κατι τετοιο φυσικα!

Ειναι αγνωστη η κατασταση του μεχρι να δοκιμασεις να τρεξει κατι. Με τον καιρο παντως υπαρχει γενικοτερη φθορα, αρα ναι, υπαρχει η πιθανοτητα να διαβαζει cds με δυσκολια η και καθολου. Δοκιμαζεις και βλεπεις.

Οπως εγραψα, δεν εχει καμια σημασια αν τρεχεις αυθεντικα η αντιγραφες με το RGB scart. Καλωδιο και τροπος απεικόνισης ειναι. Μπορεις να αφαιρεσεις το τσιπακι εαν εχεις τις καταλληλες γνωσεις με κολλητηρι. Δεν θα παιζει ετσι το ιδιο καθεαυτου αντιγραφες εξυπακουεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...