Προς το περιεχόμενο

PlayStation 1 - Αναμνήσεις [PS1][PSOne]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Δεν με ξενίζει το «εμπορικό» του πράγματος, ίσα ίσα όταν είμαι φαν ενός προϊόντος θέλω να κάνει άνοιγμα στο ευρύτερο κοινό, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα προϊόντα που θα μου αρέσουν, μόνο και μόνο λόγω εμπορικότητας.

Π.χ. οι «ελιτιστές» θα σου πουν «μούφα τα καινούρια Star Wars, η Disney φταίει που πήρε τα δικαιώματα». Εγώ θα σου πω ότι «there is no such thing as enough Star Wars, μακάρι να βγάζουν πάνω από μία ταινία το χρόνο». Αλήθεια χαίρομαι όταν κάτι που μου αρέσει γίνεται εμπορικό, αρκεί να μην αλλάζει ο χαρακτήρας του στην πορεία της εμπορικότητας (να μην γίνεται politically correct για παράδειγμα).

Από εκεί και πέρα, δεν διαφωνώ ότι το FFVII είχε γιγάντιο impact. Ήταν ουσιαστικά αυτό που έκανε τα JRPG's γνωστά στο δυτικό κόσμο. Επίσης, δεν είπα πουθενά ότι είναι κακό game. Το ευχαριστηθήκα πάρα πολύ, λάτρεψα τον Sephiroth και είχε jaw-dropping γραφικά για την εποχή του. Όμως, καλώς ή κακώς, σε σύγκριση με άλλα games της σειράς σε πρώτη φάση και σε σύγκριση με άλλα JRPG's της εποχής σε δεύτερη φάση, δεν ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η εποχή, από JRPG άποψη (στο κομμάτι του gameplay και των story/chars) ήταν μάλλον μέτριο.

• Like 1
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ θα πω ότι ήταν σαφώς άνω του μετρίου αλλά όχι κορυφαίο σε κάποια πράγματα, είχε όμως ένα συνολικό πακέτο που ήταν πολύ καλό (μην ξεχνάμε και τη φοβερή μουσική που είχε) 

το gameplay του ήταν αρκετά καλό και δούλευε μια χαρά, είχε βάθος. η ιστορία παρά τα κενά της σε τραβούσε και το character development του ήταν πολύ άνω του μετρίου

δεν ήταν μόνο ο ένας κακός που ήταν όλο το παιχνίδι, ούτε ο cloud ήταν τόσο κακός (και ας μην ήταν τέλειος) που τραβούσε κάτω το υπόλοιπο παιχνίδι, όλοι οι χαρακτήρες είχαν κάτι και ήταν δουλεμένοι

ε μετά βάλε λίγο τα γραφικά , βάλε τα fmv , ξαναβάλε τη μουσική, βάλε τον κόσμο , βάλε μερικά κουλά πράγματα που είχε όλα αυτά μαζί κάνουν ένα πακέτο που στο σύνολό του ήταν τόσο δυνατό ώστε να μας μείνει

και παιχνίδια τόσο φιλόδοξα για την εποχή τους σπάνια βγαίνουν, ακόμα και σήμερα που τα budget έχουν εκτοξευθεί, το συγκεκριμένο που σε πήγε σε έναν τρισδιάστατο κόσμο από τα sprites του snes  παραήταν φιλόδοξο και εκτός από αυτό το άλμα έκανε και όλα τα υπόλοιπα αρκετά καλά, δεν έχω και πολλά ff στο μυαλό μου με ιδιαίτερα καλύτερο σύστημα μάχης

το αν ξεπεράστηκε δε το αμφισβητώ, ακόμα και στο ίδιο το σύστημα (παρόλο που προσωπικά δε μου άρεσαν εξίσου τα 8,9 ίσως λίγο αγάπησα το 10 αλλά και πάλι όχι εξίσου) και το metal gear solid ξεπεράστηκε σίγουρα από το snake eater τουλάχιστον, αλλά το WOW που είπες όταν έπαιξες το mgs στο ps δεν το είπες στο snake eater και ούτε θα το έλεγες και στο phantom pain ακόμα και αν το είχε ολοκληρώσει όπως ήθελε ο κοτζίμας.

τη 10ετια του '90 οι αλλαγές που συνέβαιναν στο gaming και ειδικά με ps και N64 (και saturn παρά τη κακή του πορεία) ήταν τιτάνιες και φαντάζομαι λόγω ηλικίας το αντιλαμβάνεσαι και το θυμάσαι 

είναι σα να πήγαμε από το βουβό ασπρόμαυρο κινηματογράφο κατευθείαν στα blockbusters, το gameplay αναβαθμίστηκε και συνέχιζε να αναβαθμίζεται με γοργούς ρυθμούς μέχρι και τις αρχές-μέσα της επόμενης

πλέον που έχουμε φτάσει σε ένα "τέλμα" όπου θεωρούμε τα σούπερ γραφικά αναμενόμενη εξέλιξη (και όντως είναι απλά περιμένουμε να δυναμώσει το hardware) , τα πράγματα δεν είναι τα ίδια γιατί το gameplay από τότε δεν κάνει τόσο μεγάλα άλματα, πλέον οι παίκτες αναζητούν και εξέλιξη στο gameplay ή κάτι το διαφορετικό ή ΕΣΤΩ  κάτι που να εξελίσσει τα πράγματα και να τα κάνει πιο σωστά και ας πατάει σε γνωστές συνταγές, αλλά εκ των πραγμάτων όλα αυτά δε μπορούν να σου κάνουν την ίδια αίσθηση που σου έκαναν τότε που πήγαινες από το 2d στο 3d όσο άσχημα και αν γέρασαν αυτοί οι τίτλοι. 

πέρα από το οπτικό αποτέλεσμα έφεραν και αλλαγές στο gameplay, έφεραν κανονική μουσική (λόγω cd), κανονική ομιλία άλλαξαν τα πάντα

και το ff vii έτυχε (θα δεχτώ ότι έτυχε, θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος τίτλος) να τα κάνει όλα αυτά τα μαγικά πράγματα πρώτο εκ μέρους των jrpg οπότε πήρε και τη δόξα, όμως σκέψου πόσο "φιλόδοξο" ήταν αυτό το project για εκείνη την εποχή με τα τότε δεδομένα, τι ρίσκα πήραν (τα τσούγκρισαν με την αγαπημένη τους εως τότε nintendo και ακόμα δε τα έχουν ξαναβρεί) , σκέψου τι ρίσκο ήταν αυτό , τι είχαν τότε στο νου τους 

σκέψου ότι 10 χρόνια έφτιαχναν το 15 και είναι μια μαλακία και μισή συγκριτικά με το 7, σκέψου ότι σήμερα δεν μπορούν λένε οι ίδιοι να βγάλουν το 7 με σύγχρονα γραφικά (ενώ έχουν τόσο πράγμα έτοιμο, μουσική, σενάριο, χαρακτήρες και σύστημα μάχης άμα ήθελαν) σε ένα μόνο παιχνίδι και θα το πάνε σε επεισόδια.

σκέψου λοιπόν την αναλογία του τότε με το τώρα και σκέψου πώς η σειρά ενώ συνέχισε στα αμέσως επόμενα παιχνίδια να είναι φιλόδοξη πώς σιγά σιγά έφθινε..

οπότε ένα έργο καλό είναι να το κοιτάμε συνολικά και τι έκανε διαφορετικό και την εποχή που βγήκε και το πώς άνοιξε το δρόμο και για τους άλλους. το ότι ήρθε κάποιος μετά και το έκανε καλύτερα, σίγουρα ναι.. λογικό 

το ότι κάποιος πιο πριν έκανε κάποια πράγματα καλύτερα, σίγουρα επίσης 

το ποιος έκανε τα πιο μεγάλα πράγματα μαζί είναι που μετράει 

ΥΓ λέγοντας όλα αυτά δικαιολογώ τη δίψα του κόσμου για το vr ας πούμε, θέλουν να πετύχει, να αλλάξει ξανά κάτι στο gaming όπως τότε που πήγαμε από το 2d στο 3d. δεν είναι μόνο τα γραφικά αλλά όλο το πακέτο και η εμπειρία. δεν ξέρω αν θα πετύχει το vr (έχω εκφράσει πολλές φορές αμφιβολίες) , αλλά είναι η προφανής λύση για ενδεχόμενη εξέλιξη 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή με φτιάξατε άσχημα. 

Δύο ερωτήσεις.

Σε χακαρισμένο PSP που έχω μπορώ να παίξω παιχνίδια του PS1?

Και αν η απάντηση είναι ναι ποιο από τα 2 να ξεκινήσω?

Xenogears ή vagrant Story ?

Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις.

Ναι, μπορείς.

Και τα 2 είναι κορυφαία αλλά προτιμώ το Vagrant Story μιας και διαφέρει αρκετά από τα RPG της εποχης.

• Like 1
Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις.

Vagrant Story γιατί το Xenogears δυστυχώς δεν θέλει να παίξει στο PSP. Εγώ τουλάχιστον δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.

• Like 1
Δημοσ.

Vagrant Story γιατί το Xenogears δυστυχώς δεν θέλει να παίξει στο PSP. Εγώ τουλάχιστον δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.

Θα πρέπει να αλλάξεις την έκδοση του popsloader αν δεν σου παίζει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μακάρι, το lore τους έχει πολύ ψωμί 

Μετά το ψιλομπάχαλο που κάνανε με το φινάλε του Defiance (alternate timelines και ξερό ψωμί :P) και την αποτυχία να "πιάσει" το πιο πρόσφατο Nosgoth, το βλέπω (και ελπίζω) να πηγαίνει προς reboot μεριά στο εγγύς μέλλον (2-3 χρόνια ίσως, να ξεχαστεί το Nosgoth πρώτα), κάπως όπως πήγε και το Tomb Raider reboot.

Προσωπικά θα γούσταρα τρελά να το κάνουν κάπως μείξη με στοιχεία απο metroidvania (όπως ήταν το αρχικό Blood Omen και σε λιγότερο βαθμό τα 2 Soul Reaver), αλλά και linear hack n' slash όπως το Blood Omen 2 δεν με χαλά ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Ισως το καλυτερο stealth παιχνιδι του ps1 που μεχρι και σημερα βαζω και παιζω

Tenchu 1: Stealth Assassins

Έπος!!!

• Like 1
Δημοσ.

εγώ θέλω bushido blade  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

καλά τα γνωστά fighting καλά και τα soul calibur , αλλά θέλω κάτι που να φέρνει σε ρεαλιστική ξιφομαχία 

ειδικά με τα σημερινά γραφικά θα μπορούσαν να κάνουν παπάδες 

πολύ κρίμα που δε συνεχίστηκε και δεν εξελίχθηκε η ιδέα.. 

επίσης χαζεύοντας τη τότε συλλογή μου θυμήθηκα και το castlevania symphony of the night 

ΕΠΟΣ!!!!!!!! 

το καλύτερο 2d παιχνίδι γενικά για μένα, δεν παίζει κάτι καλύτερο..

φοβερό gameplay, level design, ατμόσφαιρα, μουσικάρα (από τις καλύτερες γενικά σε παιχνίδι).. ιστορία οκ το προσπερνάμε, αλλά μιλάμε για παιχνιδάρα, όποιος θέλει να παίξει κάτι παλιό και δεν το έχει δει ας το δει είναι φανταστικό ειδικά όσο προχωράει 

και την εποχή που δεν είχαμε το internet να έχουμε τα cheats και τους οδηγούς τόσο διαθέσιμους, από τύχη ανακάλυπτες τη σωστή φάση και τα σωστά όπλα όπως το crissaegrim που ήταν πρακτικά cheat και σκότωνες τα πάντα για πλάκα

https://www.youtube.com/watch?v=yXKSZEbJj2U

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...