Προς το περιεχόμενο

PlayStation 1 - Αναμνήσεις [PS1][PSOne]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ήταν γνωστό το ehrgeiz, αλλά σε μια εποχή που υπήρχαν πολλά καλύτερα fighting όπως είναι λογικό δεν τράβηξε διότι είχε αντικειμενικά μειονεκτήματα παρότι ήταν μια τίμια προσπάθεια 

εγώ συνεχίζω και θεωρώ κορυφαία φανταστικό το bushido blade που είναι επίσης ελάχιστα γνωστό, αλλά δυστυχώς δε συνεχίστηκε αυτή η φιλοσοφία στα fighting (να κουτσαίνεις, να κουλαίνεσαι, υπό συνθήκες να πεθαίνεις μονόχιτος, να παίρνεις kamae με τα σπαθιά κτλ..)

έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν έχει ξαναβγεί παιχνίδι με αντίστοιχο ρεαλισμό, περίμενα μπας και από αυτή τη βλακεία που έβγαλε η ubisoft με τους samurai, ιππότες vikings, αλλά καμία σχέση... πανηγύρια.. 

θα ήθελα πολύ να ξαναβγάλει κάποιος παιχνίδι με ξιφομαχίες όπου θα κυριαρχεί ο ρεαλισμός και τώρα που είναι της μόδας όσο ποτέ το pvp νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να αναγεννηθεί η σειρά ή να βγει κάτι τελείως νέο 

Δημοσ.

ήταν γνωστό το ehrgeiz, αλλά σε μια εποχή που υπήρχαν πολλά καλύτερα fighting όπως είναι λογικό δεν τράβηξε διότι είχε αντικειμενικά μειονεκτήματα παρότι ήταν μια τίμια προσπάθεια 

εγώ συνεχίζω και θεωρώ κορυφαία φανταστικό το bushido blade που είναι επίσης ελάχιστα γνωστό, αλλά δυστυχώς δε συνεχίστηκε αυτή η φιλοσοφία στα fighting (να κουτσαίνεις, να κουλαίνεσαι, υπό συνθήκες να πεθαίνεις μονόχιτος, να παίρνεις kamae με τα σπαθιά κτλ..)

έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν έχει ξαναβγεί παιχνίδι με αντίστοιχο ρεαλισμό, περίμενα μπας και από αυτή τη βλακεία που έβγαλε η ubisoft με τους samurai, ιππότες vikings, αλλά καμία σχέση... πανηγύρια.. 

θα ήθελα πολύ να ξαναβγάλει κάποιος παιχνίδι με ξιφομαχίες όπου θα κυριαρχεί ο ρεαλισμός και τώρα που είναι της μόδας όσο ποτέ το pvp νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να αναγεννηθεί η σειρά ή να βγει κάτι τελείως νέο 

Το πιστευεις οτι πριν βαλω το Ehrgeiz σκεφτηκα να βαλω το Bushido Blade; Ειδικα το 2ο μέρος της σειράς το είχα λιώσει.

Και αυτό ήταν καλούτσικο.

https://www.youtube.com/watch?v=N7lAxF0IJ3E

Και μην ξεχναμε και το Dynasty Warriors που ξεκινησε σαν παιχνιδι ξυλου.

https://www.youtube.com/watch?v=-p0keIVNNHA

• Like 3
Δημοσ.

Δεν νομιζω νε επιτρεπονται κουβεντες για αντιγραμμενα παιχνιδια :)

Υπομονη μεχρι να βγει το remake.

Μπορουμε γενικα να αναφερουμε παρα πολλα παιχνιδια του ps1 που εμειναν τοτε στην ιστορια. Απο τα final fantasy,chrono cross,vagrant story και metal gear solid,μεχρι τα GT,crash,resident evil και silent hill.

Παρολα αυτα ΔΥΣΤΗΧΩΣ μια απο τις σειρες που σε βαθος χρονου ειχε τοσο ασχημη τυχη ηταν σιγουρα αυτη του Alone in the Dark.

Ακομα και η ταινια που βγηκε ολως τυχαιως θεωρειται απο τις χειροτερες ολως των εποχων και για πολλους ντροπη και αισχος που κυκλοφορησε κιολας.

Θα μπορουσα να αναφερω και την σειρα Silent hill που και αυτη σε βαθος χρονου πηρε την κατω βολτα,αλλα τουλαχιστον εβγαλε την εποχη του ps2 πολλα αξιολογα παιχνιδια σε συγκριση με το alone in the dark που το κατεστρεψαν οσο μπορουσαν.

Το Alone in the dark που βγήκε 2008 δέν μου άρεσε ούτε και εμένα.Το illumination δεν το έπαιξα αλλα αν κρίνω απο τα reviews πρέπει να ήταν κακό παιχνίδι.Το new nightmare μου άρεσε.

Αλλα 3 που θυμήθηκα:

https://www.youtube.com/watch?v=fJ1SvVqqQT0

https://www.youtube.com/watch?v=MNJIHNKHw_4

https://www.youtube.com/watch?v=wymZFuFgVR4

• Like 1
Δημοσ.

ωραία όλα τα παιχνίδια που αναφέρατε, αλλά μην παραλείπουμε και το καλύτερο όλων των εποχών

media_cloud_big.jpg

Γατάκι μπροστά στο Xenogears. Το FFVII προφανώς και ήταν καλό αλλά υπήρχαν άλλα RPG που ήταν καλύτερα από αυτό. Απλά λόγο γραφικών και παρουσίασης ήταν αυτό που έκανε την διαφορά τότε. 

• Like 1
Δημοσ.

Το Alone in the dark που βγήκε 2008 δέν μου άρεσε ούτε και εμένα.Το illumination δεν το έπαιξα αλλα αν κρίνω απο τα reviews πρέπει να ήταν κακό παιχνίδι.Το new nightmare μου άρεσε.

Αλλα 3 που θυμήθηκα:

https://www.youtube.com/watch?v=fJ1SvVqqQT0

Το Tenchu για εμενα ειναι το καλύτερο παιχνίδι stealth παιχνίδι που υπάρχει. Κρίμα για τον τεχνικό του τομέα και τα όποια προβληματα του, το δεύτερο της σειράς ήταν αρκετά καλύτερο πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ηταν ωραια φαση ενα tenchu με τα σημερινα γραφικα και δεδομενα,φοβερη ατμοσφαιρα και ηταν απο τα λιγα παιχνιδια που καθόμουν και εβλεπα να παιζει αλλος και οχι εγω!

Δημοσ.

Γατάκι μπροστά στο Xenogears. Το FFVII προφανώς και ήταν καλό αλλά υπήρχαν άλλα RPG που ήταν καλύτερα από αυτό. Απλά λόγο γραφικών και παρουσίασης ήταν αυτό που έκανε την διαφορά τότε.

Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για πάμπολλους λόγους για αυτό και ακόμα μιλάμε για αυτό. Δεν έχω κανένα προβλήματα προσωπικά να ακολουθώ τη μόδα του, αφού και για μένα ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της γενιάς του, το ότι υπήρχαν και άλλα αξιόλογα δε το αμφισβητώ βεβαίως αλλά κανένα δεν είχε την επιρροή του ffvii ειδικά στον δυτικό κόσμο που δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένος με τα jrpg. Για πολλούς ήταν αυτό που τους έμαθε ότι υπάρχουν jrpg και εκείνη τη στιγμή ήταν ο,τι πιο εντυπωσιακό και μεγαλειώδες υπήρχε. Ήταν το Witcher 3 της εποχής του, αλλά ακόμα καλύτερο

Το xenogears δε το είχα παίξει αλλά είχα παίξει τα xenosaga στο PS2 που μου άρεσαν αρκετά

Δημοσ.

Storywise δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλο game σαν το xenogears.

Τώρα σαν παιχνίδι είχε αρκετά ψεγάδια. Ειδικά το δεύτερο μέρος ήταν σαν να διάβαζες νουβέλα.

Δημοσ.

Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για πάμπολλους λόγους για αυτό και ακόμα μιλάμε για αυτό. Δεν έχω κανένα προβλήματα προσωπικά να ακολουθώ τη μόδα του, αφού και για μένα ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της γενιάς του, το ότι υπήρχαν και άλλα αξιόλογα δε το αμφισβητώ βεβαίως αλλά κανένα δεν είχε την επιρροή του ffvii ειδικά στον δυτικό κόσμο που δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένος με τα jrpg. Για πολλούς ήταν αυτό που τους έμαθε ότι υπάρχουν jrpg και εκείνη τη στιγμή ήταν ο,τι πιο εντυπωσιακό και μεγαλειώδες υπήρχε. Ήταν το Witcher 3 της εποχής του, αλλά ακόμα καλύτερο

Το xenogears δε το είχα παίξει αλλά είχα παίξει τα xenosaga στο PS2 που μου άρεσαν αρκετά

Αυτό έγινε επειδή τους κορόιδεψαν στην Αμερική με το μάρκετινγκ. Το πλάσαραν σαν action παιχνίδι ενώ ήταν RPG. Σίγουρα το FFVII είναι ορόσημο που άνοιξε πολλές πόρτες εκείνη την περίοδο αλλά θεωρώ ότι ξεπεράστηκε από άλλους τίτλους του είδους στο ίδιο το PS1 και επίσης και το Saturn είχε μερικές προτάσεις πιο καλές από αυτό. 

Και το Xenogears και το Xenosaga (και μετέπειτα και το Xenoblade) είναι απλά εκπληκτικά. Ειδικά το Xenogears όταν βγήκε ήταν αποκάλυψη και δεν υπήρχε αντίστοιχο παιχνίδι που να πιάνει τόσα πολλά από θρησκευτικά και φιλοσοφικά ζητήματα μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και να το κάνει και με επιτυχία κιόλας. 

Storywise δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλο game σαν το xenogears.

Τώρα σαν παιχνίδι είχε αρκετά ψεγάδια. Ειδικά το δεύτερο μέρος ήταν σαν να διάβαζες νουβέλα.

Πράγματι γιατί τέλειωσαν τα φράγκα και έπρεπε να το τελειώσουν αλλά επειδή η ιστορία τουλάχιστον ολοκληρώθηκε και ήταν και πλήρης δεν θα του κρατήσω κακία γι αυτό το τελευταίο 10%. 

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό έγινε επειδή τους κορόιδεψαν στην Αμερική με το μάρκετινγκ. Το πλάσαραν σαν action παιχνίδι ενώ ήταν RPG. Σίγουρα το FFVII είναι ορόσημο που άνοιξε πολλές πόρτες εκείνη την περίοδο αλλά θεωρώ ότι ξεπεράστηκε από άλλους τίτλους του είδους στο ίδιο το PS1 και επίσης και το Saturn είχε μερικές προτάσεις πιο καλές από αυτό.

Το FFVII ήταν ορόσημο μόνο για τα γραφικά του και για τον Sephiroth. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Gameplay-wise και story-wise δεν ήταν το καλύτερο FF που είχε κυκλοφορήσει ως τότε και δεν ήταν καν το καλύτερο FF του PS1.

Δεν αναφέρω καν άλλα jrpg's της εποχής (και εννοείται ότι συμφωνώ ότι μπροστά στα Xeno το FFVII τρώει σκόνη με το τσουβάλι).

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ σίγουρα. Σε προσωπικό επίπεδο το FFXII είναι το αγαπημένο μου ενώ από την εποχή του PS1 από τα main FF το VIII ήταν σίγουρα αυτό που προτιμούσα. Γενικά υπήρχαν παιχνίδια όπως το Valkyrie Profile, το Suikoden, το Vagrant Story ή από την πλευρά του Saturn παιχνίδια όπως το Dragon Force και το Grandia (που αργότερα κυκλοφόρησε και στο PS1) που ήταν σίγουρα καλύτερα από το FFVII. Μέχρι και το N64 είχε το μοναδικό (αλλά καταπληκτικό) strategy-RPG Tactics Ogre 64 που ήταν καλύτερο του FFVII. 

Για να μην παρεξηγηθούμε το VII ήταν σίγουρα καλό αλλά δεν ήταν τιτάνιο όπως το VI. 

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι και γω από τους ελάχιστους 'ανώμαλους' που προτιμω το 8 από το 7 . Και αυτό είχε τα ελαττώματα του αλλά νιώθω ότι ο ουεμστσου έκανε την κορυφαία δουλειά του στο 8.

Επίσης και το 9 με τον ζινταν η το chrono Cross εξαιρετικά . Δυστυχώς το suikoden μου πέρασε απαρατήρητο εκείνα τα χρόνια, το δεύτερο ειδικά μου έμεινε απωθημένο γιατί διαβάζω παντού ότι θεωρείται από τα κορυφαία κρυμμένα διαμαντακια της κονσόλας. Το vagrant επίσης δεν το έπαιξα νόμιζω βγήκε προς το τέλος και είχα ήδη κάνει άλμα στο ν64.

Βέβαια αυτό που αναγνωρίζω στο 7 είναι ότι εξέλιξε το είδος. Γιαυτό είναι σίγουρα το δημοφιλεστερο όλων. Και ο villain επίσης αξέχαστος ο μπαγάσας

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι «ανωμαλία», αλλά εγώ προσωπικά παίζω JRPG's πρώτα για το gameplay και σε δεύτερη φάση για το σενάριο και για τους χαρακτήρες. Με αυτό δεδομένο, από μεριάς βάθους του gameplay το VII είναι το απόλυτο τίποτα μπροστά στο job system του V, σεναριακώς το VII πέρασε και δεν άγγιξε σε σχέση με το IV και με το VI, ενώ ο Cloud δεν είναι ούτε ο μισός άντρας σε σχέση με τον Zidane.

Αλλά ότι και να πούμε για τον Sephiroth είναι λίγο. Εκεί η Square έδωσε ρέστα «χτίζοντας» τον χαρακτήρα πολύ πριν εμφανιστεί in-game. Αυτό τους το δίνω, πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια σχετικά με το πως φτιάχνεις σωστά έναν villain.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι και γω από τους ελάχιστους 'ανώμαλους' που προτιμω το 8 από το 7 . Και αυτό είχε τα ελαττώματα του αλλά νιώθω ότι ο ουεμστσου έκανε την κορυφαία δουλειά του στο 8.

Δεν είσαι ο μόνος, το VII είναι το χειρότερο μου Final Fantasy.

Και 2 υποτιμημενα RPG

https://www.youtube.com/watch?v=ZRARGkg1C8Q

https://www.youtube.com/watch?v=eJ4lh07pAQo

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 1
Δημοσ.

δεν υπάρχει τέλειο παιχνίδι και όλα τα τιτανοτεράστια παιχνίδια έχουν και τα μειονεκτήματά τους

παρόλα αυτά όλα έχουν αρκετά στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν για αυτό και είναι αυτά που είναι. το ff vii δεν έγινε επιτυχία μόνο λόγω διαφήμισης όντας απλά ένα μέτριο παιχνίδι. αν ήταν έτσι πολλά μέτρια παιχνίδια θα είχαν ανάλογη επιτυχία και η ίδια η square θα επαναλάμβανε ξανά και ξανά την επιτυχία της πράγμα που δε συνέβη ακριβώς..

καταλαβαίνω ότι σε πολλούς το φουλ εμπορικό τους ξενίζει και συμπαθούν το πιο "ψαγμένο", αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο 

και στο μέλλον κάποιος θα λέει "ποιο witcher? το divinity -τυχαίο παράδειγμα- ήταν η παιχνιδάρα, σίγα την ιστορία που είχε το witcher και το απλοϊκό gameplay" 

όμως το witcher 3 για άλλους λόγους και σαν πακέτο συνολικά θα μείνει στην ιστορία, ούτε για την ιστορία ούτε το απλό gameplay

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...