Προς το περιεχόμενο

PlayStation 1 - Αναμνήσεις [PS1][PSOne]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θρεντ είναι για να κλάψεις για την ηλικία που ήμασταν κάποτε..... 

και θα μαμουνιάσω και θα μιζεριάσω ακόμα περισσότερο και θα πω ότι μπαίνεις στο θρεντ του ps4 και διαβάζεις μόνο τεχνικούς όρους και frames drop και terraflop και τ @@ μου κουνιούνται.

• Like 5
Δημοσ.

Χριστούγεννα του 1997, αγοράζω (11 ετών τότε) την πρώτη μου κονσόλα, το τρομερό Playstation... Μάλιστα θυμάμαι ότι, επειδή η τηλεόραση που είχαμε στο σπίτι δεν είχε scart, αγόρασα χωριστά rf out καλώδιο (!) και την πρώτη μέρα έψαχνα συχνότητα για να αποθηκεύσω το playstation σε κανάλι, όπως κάναμε μια φορά κι έναν καιρό με τα vhs...

Πακετάκι με την κονσόλα παίρνω το Street Fighter EX Plus Alpha και FIFA Road to World Cup 98. H χαρά απερίγραπτη, τα μαζέματα και τα τουρνουά με φίλους και συμμαθητές επικά!!!

Μετά ανακάλυψα Tekken, ISS Pro Evolution, Crash Bandicoot, Tomb Raider 2, Grand Theft Auto, Abe's Odyssey, NBA Live, Gram Turismo και ένα κάρο άλλες παιχνιδάρες που μου χάρισαν απίστευτες στιγμές που δε θα ξεχάσω ποτε.

Φυσικα τα έχω όλα σε emulator τωρα, αλλά ποτε δε θα είναι το ίδιο...

• Like 7
Δημοσ.

Αγγλικο η ελληνικο playstation magazine καθε μηνα με το demo να παιρνει φωτια! Ενοικιασεις καθε τοσο απ τα console club και ατελειωτο καψιμο!! Θυμαμαι το μουντιαλ 98 στην γαλλια που το βλεπαμε κανοντας διαλειμμα υστερα απο μια ολοκληρη μερα παιχνιδιου... Για λιγα λεπτα και μετα ξαναγυριζαμε στον κοσμο του resident evil 2 μεσα στο αστυνομικο τμημα!!!!!!! Αξεχαστες εποχες. Προσωπικα μου αρεσε πολυ το Z ηταν ισως το παιχνιδι που καθομουν με τις ωρες.παιχνιδαρα στρατηγικης. Επισης ξεχωριζα τα tomb raider 2 ---- resident evil και τα τρια ---- silent hill ---- soul reaver ----- tekken 2 --- και ενα ποδοσφαιρακι που λεγοταν total soccer και το εβρισκες μεσα σε demo cd. Hταν ενα απ τα net yaroze games για οσους θυμουνται... Μετα το playstation 2 σταματησα να παιρνω κονσολες. Χαθηκε η μαγεια εκεινης της εποχης... Και τα παιχνιδια γιναν πιο πολυπλοκα και χαζα....

• Like 4
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φυσικα και δεν ειχα χρηματα να αγορασω δικο μου ps1 τοτε. Επαιζα στον ξαδερφο μου που το ειχε day 1 αλλα με demos.

Wipeout , tekken , destruction derby , nightmare creatures , crash , twisted metal ... ειλικρινα τι να πρωτοθυμηθεις??

1998 αγορασα το δικο μου , επαιξα το demo του metal gear και κολλησα!!! Την επομενη μερα πηγα και αγορασα το απολυτο stealth game!!! Απο τοτε το PS1 ισως ειναι η μεγαλυτερη λατρεια μου.

Μαζευω μανιωδως παιχνιδια που δεν μπορεσα να εχω δικα μου εκεινη την εποχη!

post-235400-0-13475600-1483648241_thumb.jpg

• Like 19
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το εχω ακομα και παιζω αρκετες ωριτσες.σε 29αρα crt οχι σε hdtv με μοντες.αγαπημενα μου:resident evil 1/2/3-alundra-grand turismo-Dino crisis-crash bandicoot-crash team racing-final fantasy 7/8-metal gear κλπ.μεγαλη μου αγαπη το ps1 και εδω στην ελλαδα που δεν παιζανε και φραγκα ουτε τοτε,ημασταν τυχεροι λογω τσιπαρισματος..ωραιες εποχες.μπραβο στον φιλο που ανοιξε το θεμα

Και harvest moon.το πηρα προσφατα και το προτεινω ανεπιφυλακτα

• Like 1
Δημοσ.

Μπραβο ρε παιδια. Δειξτε την αγαπη σας για εκεινη τη γενια.

Ωραιες εποχες. Σκ@τ@ γραφικα και απλουστατο gameplay.

Καποιοι εχουν πει οτι ειναι τοσο χαλια τα γραφικα τους, που επρεπε να προσπερασουν (οι εταιριες) αυτη τη γενια και να πανε κατευθειαν στην επομενη.

Ποσο λαθος ειναι!!!

Υπαρχουν καταπληκτικα παιχνιδια. Κλασσικα.

Εμενα μου θυμιζουν γραφικα SNES, ΜegaDrive με τεστοστερονη.

Δεν εχω ps1, ακομα. Μονο Saturn. Πανω-κατω τα ιδια παιχνιδια παιζουμε.

Την κονσολα δε τη σβηνω. Καθε μερα θα την αναψω να τιμησω εκεινη τη γενια. Ολο κατι θα βαλω να κολλησω.

Υ.Γ. την εχω συνδεσει με composite (ενα εικονας, δυο ηχου).

Ετσι εχω δωρεαν antialiasing. Πολυ πιο φιλικη στο ματι.

Scart (ή component) δε το μπορω καθολου. Pixel-ιαζει πολυ η εικονα.

Δημοσ.

Spyro the dragon: year of the dragon επαιζα ΠΑΡΑ πολυ , ο τοπικος πειρατης μου ειχε πουλησει μια εκδοση με trainer στην αρχη και οταν εφτανα σε καποια πιστα και επειτα, το παιχνιδι κόλλαγε - δεν μπορουσες να συνεχισεις την πιστα, δεν το τερματισα ποτε :(

Επισης οπως προαναφερθηκε , το psone ηταν ο λογος να αγαπησω το Grand Theft Auto και το Gran turismo ! και τη κωλαρα κροφτ με το the last revelation που καιγομουν τοτε, το τερματισα πολυ πιο μετα οταν ανακαλυψα το gamefaqs και ειδα πως να ξεκολλησω απο μια πιστα ! ( θυμαμαι που κρεμιοσουν καπου να κοιτας βορεια και με διαφορα κουμπια επαιρνεες ολα τα οπλα , απειρες σφαιρες κλπ ) οπως και στο gta 2 με τον Ο εριχνες απιστευτα ρεψιμοκλάνιδα , ειδικα αν το πατουσες καθως εμπαινες στο αμαξι ειχε πλακα ή αν μιλουσες σοτ τηλεφωνο με κανα φιλο, α και αν καθοσουν στην ακρη ενος κτιριου και επεφτες ενω ταυτοχρονα πατουσες συνεχομενα να ριξεις μολοτοφ, τοτε... πετουσες ! κυριολεκτικα :P

και το a bugs life και το καψιμο medal of honor underground ! και φυσικα η μουφα μεμορι καρντ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικα και δεν ειχα χρηματα να αγορασω δικο μου ps1 τοτε. Επαιζα στον ξαδερφο μου που το ειχε day 1 αλλα με demos.

Wipeout , tekken , destruction derby , nightmare creatures , crash , twisted metal ... ειλικρινα τι να πρωτοθυμηθεις??

1998 αγορασα το δικο μου , επαιξα το demo του metal gear και κολλησα!!! Την επομενη μερα πηγα και αγορασα το απολυτο stealth game!!! Απο τοτε το PS1 ισως ειναι η μεγαλυτερη λατρεια μου.

Μαζευω μανιωδως παιχνιδια που δεν μπορεσα να εχω δικα μου εκεινη την εποχη!

attachicon.gif15820689_10158132181795128_1276946110_o.jpg

WHAT THE FUCK!?!?!?!?!?

Τα μισα παιζει να ειχα απ'οσα εχεις αλλα σε αντιγραμμενα.

Η συλλογη σου μου 'ριξε το σαγονι στο πατωμα! 400 κουτατα παιχνιδια σε μια φωτογραφια! Οmg.. Να την χαιρεσαι!

Τι μου θυμισατε.. τα demos απο τα περιοδικα ατελειωτα! Οι ενοικιασεις πηγαιναν και ερχοντουσαν ανα 2 μερες..

ΤΑ καψιματα!

Θυμαμαι με τα πολλα ειχα βαλει στο τρυπακι τοτε και την μανα μου με το Tomb Raider, το οποιο και τερματισε οπως και τα Resident Evil.. ΚΑΛΑ με αυτο που ειχαμε πορωθει τοτε στο full ηταν το Soviet Strike και το Nuclear Strike.. Που ειχες ενα ελικοπτερο και εκανες επιχειρησεις στην Κριμαια, σε πυρηνικα κτλ...

Ακομα μετα απο τοσα χρονια τα θυμαται και μου τα αναφερει καθε τοσο..

Επεξ/σία από Skr1ll3x
Δημοσ.

Το καλυτερο θρεντ χαλαρα εδω μεσα!

Μου θυμησατε εποχες Χριστουγεννα 1998 που το πρωτοπηρα απο το console club,μαζι με το FIFA 99.Κλασικα Playstation Magazine,με τα demo...Ο,τι και βγει στο μελλον,ακομα και να συνδεομαστε με καλωδια και να παιζουμε εξ ολοκληρου ολα τα παιχνιδια με τις κινησεις του σωματος,αυτα που νιωσαμε με το PS1 δεν θα τα νιωσουμε με καμια κονσολα...Αυτος ο ηχος στην αρχη,του σηματος της Sony,και μετα-ειδικα για τους τσιπαρισμενους-η προσμονη να δουμε την μαυρη εικονα του σηματος του playstation,ειναι μνημη ζωης!

Παιχνιδαρες!Ακομα θυμαμαι την πρωτη φορα που εβαλα το Resident Evil 2,το οποιο απο τα πρωτα 10 λεπτα παιχνιδιου,καταλαβα στα 13 μου οτι θα ειναι το αγαπημενο μου παιχνιδι ever!Ε,ειχα δικιο τελικα,γιατι ακομα και τωρα το παιζω ανα διαστηματα...Τι να πουμε για το Silent Hill,μεσα στην ομιχλη,με κομμενη την ανασα ολο το παιχνιδι(ναι ειμαι φαν των horror games :-D )...

Λατρεμενα παιχνιδια τοτε,περα απο ολα τα Resident Evil και τα Silent Hill,το πρωτο Metal Gear Solid που αγγιζει το Resident Evil οσον αφορα τα αγαπημενα μου,και το οποιο για μενα ειναι το καλυτερο μακραν,ολα τα Tony Hawks Pro Skater,αλλα ειδικα τα 2 πρωτα που τα παιζω ακομα (προτιμω το πρωτο περισσοτερο),το Grand Turismo,το Crash Team Racing,φυσικα Nba Live και Pro Evolution Soccer,με Roberto Carlos και Nwanko Kanu πρωτες μεταγραφες στο Master League λογω ταχυτητας(εννοειται ο Carlos επαιζε ειτε αριστερο εξτρεμ ειτε δεκαρι ειτε και επιθεση γιατι η υπολοιπη ομαδα μπροστα δεν κουνιοταν,α ρε Castello),Τekken 3,Driver που ημασταν με την ψυχη στο στομα να προλαβουμε το χρονομετρο,και πολλες φορες ειχαμε τον αδερφο/φιλο να κοιταει τον χαρτη και να μας λεει που θα στριψουμε,για να μην χανουμε χρονο,αναπαριστωντας το διδυμο Τζιγγερ/Στεφανη,το LMA Manager που λιωναμε με τις ωρες πριν παρουμε υπολογιστη και μαθουμε το Championship...

Τι να λεμε,μπορει καθε φορα που ανοιγω το Ps1,να λεω μα καλα πως γινεται να παιζαμε με αυτα τα τετραγωνα γραφικα τοτε και να μας φαινοντουσαν σαν 3d??Τωρα που μαθαμε τα ps3 και τα ps4 και της Full HD τηλεορασεις,αλλα την τρελα,την ευχαριστηση,την κ@υλ@,που νιωθαμε τοτε με το ps1,(εγω τη νιωθω ακομα και τωρα αν και οχι οπως τοτε),δεν την φτανει κανενα Last of us...

• Like 1
Δημοσ.

Καλα για να μην αναφερω την επικη στιγμη στο ιστορικο Metal Gear Solid που συναντησα τον Psycho Mantis.. Ηταν η πρωτη φορα που καταλαβα ποσο εξυπνα τεχνασματα μπορουν να κανουν οι developers στα games.. Προσπαθουσα επι ωρες να τον ριξω χωρις να του κανω ουτε γρατσουνια, γιατι "διαβαζε" και καλα τις κινησεις μου.. πανω στην απογνωση και τα ελεεινα νευρα εβγαλα με βια τον μοχλο απο την πρωτη θεση και τον εβαλα στο 2ο slot και σκεφτομουν κιολας "δεν παιζει αυτο που παω να κανω ειναι ηλιθειοτητα.." και βλεπω ξαφνικα τον Mantis να τρωει dmg και να μην διαβαζει τις κινησεις μου και τρελαθηκα.. παιζει να με ειχε ακουσει ολη η πολυκατοικεια τοτε.. Α ρε εποχες.. ποσους μοχλους παιζει να ειχαμε σπασει?

• Like 3
Δημοσ.

Καλα για να μην αναφερω την επικη στιγμη στο ιστορικο Metal Gear Solid που συναντησα τον Psycho Mantis.. Ηταν η πρωτη φορα που καταλαβα ποσο εξυπνα τεχνασματα μπορουν να κανουν οι developers στα games.. Προσπαθουσα επι ωρες να τον ριξω χωρις να του κανω ουτε γρατσουνια, γιατι "διαβαζε" και καλα τις κινησεις μου.. πανω στην απογνωση και τα ελεεινα νευρα εβγαλα με βια τον μοχλο απο την πρωτη θεση και τον εβαλα στο 2ο slot και σκεφτομουν κιολας "δεν παιζει αυτο που παω να κανω ειναι ηλιθειοτητα.." και βλεπω ξαφνικα τον Mantis να τρωει dmg και να μην διαβαζει τις κινησεις μου και τρελαθηκα.. παιζει να με ειχε ακουσει ολη η πολυκατοικεια τοτε.. Α ρε εποχες.. ποσους μοχλους παιζει να ειχαμε σπασει?

Ενταξει ανατριχιλα o Mantis.

Οταν βρηκα την λυση, δεν πιστευα τι πηγε και σκεφτηκε ο ανθρωπος...

Δημοσ.

Καλα για να μην αναφερω την επικη στιγμη στο ιστορικο Metal Gear Solid που συναντησα τον Psycho Mantis.. 

Πω ρε μάγκα , τι θυμήθηκες τώρα...?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι παιδια αυτο το σκηνικο δεν παιζει να το ξεχασω ποτε.. Πανε κοντα 20 χρονια και το θυμαμαι σαν να εγινε χθες..

Ενα πραγμα μου λειπει απο εκεινα τα χρονια πραγματικα.. Οτι σπαγαμε το κεφαλι μας για να βρουμε λυσεις για δυσκολιες/ γριφους κτλ.. Ουτε internet ουτε τιποτα.. Ουτε walkthroughs ουτε gameplays ουτε τιποτα.. Εκει στο λουκι να σπαμε κεφαλια, μοχλους δισκακια απο τα νευρα μεχρι να καταφερουμε κατι..

Για να μην αναφερω την επισκεψη στο παιχνιδαδικο της γειτονιας για ενοικιασεις ή αντιγραφες καθε 2 μερες..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...