Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!!

Έχω το παρακάτω λαπτοπ της lenovo εδώ και 4 χρόνια: 

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834310634(με τη μόνη διαφορά ότι το δικό μου έχει 1tb σκληρό).

Μου χει βγει πραγματικά σκυλί και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Ομως, οντας φαντάζομαι  φυσιολογικό, τον τελευταίο καιρό έχει τα κολλήματα του, για τον λόγο αυτό σκέφτομαι για μια αναβάθμιση. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να βάλω ssd και ίσως (αν μου πείτε ότι αξίζει) και ram.  Budget σχετικά περιορισμένο, περίπου 120e υπολογίζω (αγορά από Ελλάδα). Θέλω να σημειώσω επίσης ότι έχω σκοπό να το κρατήσω σίγουρα ένα χρόνο ακόμα ίσως και λίγο παραπάνω, καθώς θα ήθελα όταν το αντικαταστήσω να πάρω κάτι το οποίο θα μου βγάλει πάλι μια 5ετια, αρα κάτι καλό.

Κάνω πολύ χρήση των προγραμμάτων του office, browsing, ταινίες, παιχνίδια δεν ασχολούμαι εκτός περιστασιακά απο το football manager (γιατι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται  :P).

Θέλω λοιπόν καταρχάς να μου πείτε αν αξίζει η αναβάθμιση που σκέφτομαι και αν θα δω διαφορά και αν ναι να μου προτείνετε σκληρό και ram.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας εκ των προτέρων!

Δημοσ.

για σκληρό δίσκο τσεκαρε εδώ http://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/internal-hdd-ssd/149292-samsung-250gb-sata3-850-evo-series?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=nlweek38-BigBang-23012016850εvo στα 89 ευρώ απο τον κωτσο.

ραμ πες μας ποια εχεις να βρουμε μια αντιστοιχη

Δημοσ.

Καλησπέρα κατέβασε το CPU-Z και θα βρείς το τύπο μνήμης Ram που έχεις.

Με τον SSD θα δεις διαφορά στην εκκίνηση(boot) δηλαδή στις ταχύτητες ανάγνωσης-εγγραφής.Επίσης για SSD δες και τον Intel 530.

Eάν τελικά προχωρήσεις στην αναβάθμιση κάνε και ενα καθάρισμα απο σκόνες και αλλαγή πάστας στον επεξεργαστη εάν δεν το έχεις κάνεις ήδη αφού τον υπολογιστή τον έχεις 4 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Που μπορώ να δω ποια ακριβως έχω?

καταρχας καλησπερα και απο μενα φιλε μου.

για να δεις πληροφοριες για τις ραμ, κατέβασε το cpu-z (είναι δωρεάν) και έχει καρτέλες με διάφορες πληροφορίες, εμας μας ενδιαφέρει η καρτέλα SPD

αφου σε ενδιαφέρει να παρεις κάτι που θα βγάλει καιρό κοίταξε να πάρεις δίσκο με μεγάλη εγγύηση για να τον χρησιμοποιήσεις και στον καινούργιο.

Για παράδειγμα o 850evo έχει εγγύηση 5 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

καταρχας καλησπερα και απο μενα φιλε μου.

για να δεις πληροφοριες για τις ραμ, κατέβασε το cpu-z (είναι δωρεάν) και έχει καρτέλες με διάφορες πληροφορίες, εμας μας ενδιαφέρει η καρτέλα SPD

αφου σε ενδιαφέρει να παρεις κάτι που θα βγάλει καιρό κοίταξε να πάρεις δίσκο με μεγάλη εγγύηση για να τον χρησιμοποιήσεις και στον καινούργιο.

Για παράδειγμα o 850evo έχει εγγύηση 5 χρόνια.

οριστε το screenshot απο το cpuz με για την μνημη ram!!

post-290547-0-27928800-1453657644_thumb.png

Δημοσ.

Δέν γνωρίζω , εάν έχεις ακόμη 1 slot για να προσθέσουμε μνήμη δηλαδή να γίνει Dual Channel.

Πόσο μνήμη Ram θές να έχεις συνολικά?Λογικά να τη διπλασίασεις δηλαδή 8Gb.

Δημοσ.

Δέν γνωρίζω , εάν έχεις ακόμη 1 slot για να προσθέσουμε μνήμη δηλαδή να γίνει Dual Channel.

Πόσο μνήμη Ram θές να έχεις συνολικά?Λογικά να τη διπλασίασεις δηλαδή 8Gb.

Ναι με 8gb ειμαι υπερκαλυμενος! Στο cpuz μου έχει επιλογή πάντως εκει που λέει slot1, και εμφανίζει  και slot2.

post-290547-0-39430600-1453660526_thumb.png

Δημοσ.

μνημη θες 1600MHz, so-dimm ddr3 1.5V

για να εισαι σιγουρος αν εχεις θυρα, αν θες ανοιξε το καπακι απο κατω και δες, και μενα λεει οτι εχω 4 θυρες ενω εχω 2.
Λογικά πάντως πρέπει να έχεις άλλη μια.

Δημοσ.

<p>μνημη θες 1600MHz, so-dimm ddr3 1.5V<br><br>

για να εισαι σιγουρος αν εχεις θυρα, αν θες ανοιξε το καπακι απο κατω και δες, και μενα λεει οτι εχω 4 θυρες ενω εχω 2.<br>

Λογικά πάντως πρέπει να έχεις άλλη μια.</p>

Αρα παω για 4αρα η 8αρα αναλογως αν εχω δευτερη θυρα η οχι....Απο οτι καταλαβαινω απο οσα μου χετε πει αξιζει και η επεκταση της ram εκτος απο ssd, σωστα?

Αποστολή από το LG-D802 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

<p>με βαση το κοστος της ναι αξίζει. ως 8 ομως, μετα ειναι υπερβολη.</p>

Μεχρι 8 ναι δεν θελω παραπανω...Σ ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και την βοηθεια....

μνημη θες 1600MHz, so-dimm ddr3 1.5V

για να εισαι σιγουρος αν εχεις θυρα, αν θες ανοιξε το καπακι απο κατω και δες, και μενα λεει οτι εχω 4 θυρες ενω εχω 2.

Λογικά πάντως πρέπει να έχεις άλλη μια.

Μια τελευταια ερώτηση... αν η μνημη που βρίσκω έχει voltage 1.35 ( http://www.e-gate.gr/kingston-hyperx-impact-4gb-1600mhz-ddr3l-so-dimm-hx316ls9ib-4.html)υπάρχει πρόβλημα??

Δημοσ.

Μεχρι 8 ναι δεν θελω παραπανω...Σ ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και την βοηθεια....

Μια τελευταια ερώτηση... αν η μνημη που βρίσκω έχει voltage 1.35 ( http://www.e-gate.gr/kingston-hyperx-impact-4gb-1600mhz-ddr3l-so-dimm-hx316ls9ib-4.html)υπάρχει πρόβλημα??

στην αναποδη περιπτωση δε θα εκανε καν boot.

Σε αυτή τη περίπτωση δε το εχω δοκιμασει (αν μπορει μια μνημη 1.35 να τρέξει στα 1.5) και θα σου πρότεινα να μην είσαι εσύ αυτος που θα το μαθει με τον δύσκολο τρόπο.

πήγαινε σε 1.5V να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 1
Δημοσ.

στην αναποδη περιπτωση δε θα εκανε καν boot.

Σε αυτή τη περίπτωση δε το εχω δοκιμασει (αν μπορει μια μνημη 1.35 να τρέξει στα 1.5) και θα σου πρότεινα να μην είσαι εσύ αυτος που θα το μαθει με τον δύσκολο τρόπο.

πήγαινε σε 1.5V να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

χαχαχα!! καταλαβα....1,5 λπν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...