Προς το περιεχόμενο

Επιλογη τηλεορασης(Samsung η Sony)

ntinos_g7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και οι δύο είναι στα 100Hz (πραγματικά) με τη διαφορά ότι η 1η είναι μοντέλο 2014 με 645€ ενώ η 2η του 2015 με 779€ και 3D (που δεν ξέρω αν το χρειάζεται κανείς πλέον σήμερα).

Υπάρχει και η λύση της 48J6200 με 595€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει φιλος την 6400 σε 40"(3d). Ειμαι ευχαριστενος.Ελεγα να αλλαξω κ να παω στην Sony.Υπαρχει καμια μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 τηλεορασεων;Εκτος απο τα χρηματα.Σε ευχαριστω για την απαντηση

Δεν μπορεις να τις δεις καπου.

Τις έχω δει.Λίγο καλύτερη σε χρώματα κτλ μου φάνηκε η Sony.Απλά ρώτησα μήπως ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο που ασχολείται με τηλεοράσεις

Έχω την 50w809c.Την προτίμησα απο την Samsung UE50J6200 και την LG LF652V ελέω design και χαρακτηριστικών.

Αρκετά δύσχρηστη η Sony (ελέω Android OS), κάτι που ομολογουμένως δέν το περίμενα.Καμία σχέση το λειτουργικό της τηλεόρασης με το αντίστοιχο που συναντάμε στα κινητά/tablets.

Πολλά bugs και κολλήματα, που καταντάνε εκνευριστικά και μειώνουν την όλη εμπειρία χρήσης.Αυτά που έχω συναντήσει μέχρι τώρα:

Μετά την θέαση μιας 3d ταινίας,θα πρέπει να μπείς είτε στο γρήγορο menu (action menu) είτε στις ρυθμίσεις απο το home menu και να απενεργοποιήσεις την λειτουργία 3d.Σε αντίθετη περίπτωση,την επόμενη φορά που θα ανοίξεις την Sony,η εικόνα θα έχει παραμείνει σε λειτουργία 3d και παράλληλα θα έχει κάνει zoom in.Τα πλαίσια/συντομεύσεις στο γρήγορο μενού δέν εμφανίζονται λόγο του συγκεκριμένου zoom-in,οπότε θα πρέπει να μπείς στις γενικές ρυθμίσεις χάνοντας χρόνο.

Το ARC δέν συνεργάζεται καλά με το ηχοσύστημα.Πολλές φορές και ενώ υποτίθεται έχει γίνει σύνδεση (μήνυμα "Ηχοσύστημα ενεργό"),δέν ακούγεται ήχος.Θα πρέπει να κλείσω και να ξανα ανοίξω τον ενισχυτή.Επίσης η αυξομείωση της έντασης είναι κάπως... laggy

Η Sony αναγνωρίζει μόνο αρχεία υποτίτλων .srt με κωδικοποίηση UTF-8.Οτιδήποτε άλλο,απλά δέν το παίζει.

Και έστω οτι βγάζεις το usb stick για να κάνεις την σχετική διόρθωση με το notepad++.Η Sony έχει κάτι σάν μνήμη/buffer και κρατάει το video σε κατάσταση αναμονής (οπότε οι υπότιτλοι πάλι δέν θα παίξουν).Εκεί θα πρέπει να κάνεις restart την tv,κρατώντας παρατεταμένα το on/off

Αργεί πάρα πολύ να συνδεθεί ασύρματα στο τοπικό δίκτυο ή συνδέεται μερικώς ή δέν συνδέεται καθόλου.

Επειδή βαριέμαι να κάνω χρήση usb stick,πολλές ταινίες της κάνω streaming απο το pc.Ενώ απο το pc "βλέπω" την Sony στο δίκτυο,δέν μπορώ να στείλω το αρχείο video ή ενώ απο το σχετικό menu της Sony βλέπω όλα τα αρχεία video που έχω αποθηκευμένα στον σκληρό,τα επιλέγω και δέν γίνεται τίποτα.

Μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται στον τύπο της σύνδεσης (wifi) ή ακόμα και στο ίδιο το router,πραγματικά όμως δέν θέλω να δώσω άλλα 50~80 ευρώ για powerline ή ένα καλύτερο router.

Θα πρότεινα να κάνεις δοκιμή επιτόπου στο κατάστημα,ζητώντας το remote της κάθε τηλεόρασης,να περιηγηθείς στο menu.

• Like 1

Έχω την 50w809c.Την προτίμησα απο την Samsung UE50J6200 και την LG LF652V ελέω design και χαρακτηριστικών.

Αρκετά δύσχρηστη η Sony (ελέω Android OS), κάτι που ομολογουμένως δέν το περίμενα.Καμία σχέση το λειτουργικό της τηλεόρασης με το αντίστοιχο που συναντάμε στα κινητά/tablets.

Πολλά bugs και κολλήματα, που καταντάνε εκνευριστικά και μειώνουν την όλη εμπειρία χρήσης.Αυτά που έχω συναντήσει μέχρι τώρα:

Μετά την θέαση μιας 3d ταινίας,θα πρέπει να μπείς είτε στο γρήγορο menu (action menu) είτε στις ρυθμίσεις απο το home menu και να απενεργοποιήσεις την λειτουργία 3d.Σε αντίθετη περίπτωση,την επόμενη φορά που θα ανοίξεις την Sony,η εικόνα θα έχει παραμείνει σε λειτουργία 3d και παράλληλα θα έχει κάνει zoom in.Τα πλαίσια/συντομεύσεις στο γρήγορο μενού δέν εμφανίζονται λόγο του συγκεκριμένου zoom-in,οπότε θα πρέπει να μπείς στις γενικές ρυθμίσεις χάνοντας χρόνο.

Το ARC δέν συνεργάζεται καλά με το ηχοσύστημα.Πολλές φορές και ενώ υποτίθεται έχει γίνει σύνδεση (μήνυμα "Ηχοσύστημα ενεργό"),δέν ακούγεται ήχος.Θα πρέπει να κλείσω και να ξανα ανοίξω τον ενισχυτή.Επίσης η αυξομείωση της έντασης είναι κάπως... laggy

Η Sony αναγνωρίζει μόνο αρχεία υποτίτλων .srt με κωδικοποίηση UTF-8.Οτιδήποτε άλλο,απλά δέν το παίζει.

Και έστω οτι βγάζεις το usb stick για να κάνεις την σχετική διόρθωση με το notepad++.Η Sony έχει κάτι σάν μνήμη/buffer και κρατάει το video σε κατάσταση αναμονής (οπότε οι υπότιτλοι πάλι δέν θα παίξουν).Εκεί θα πρέπει να κάνεις restart την tv,κρατώντας παρατεταμένα το on/off

Αργεί πάρα πολύ να συνδεθεί ασύρματα στο τοπικό δίκτυο ή συνδέεται μερικώς ή δέν συνδέεται καθόλου.

Επειδή βαριέμαι να κάνω χρήση usb stick,πολλές ταινίες της κάνω streaming απο το pc.Ενώ απο το pc "βλέπω" την Sony στο δίκτυο,δέν μπορώ να στείλω το αρχείο video ή ενώ απο το σχετικό menu της Sony βλέπω όλα τα αρχεία video που έχω αποθηκευμένα στον σκληρό,τα επιλέγω και δέν γίνεται τίποτα.

Μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται στον τύπο της σύνδεσης (wifi) ή ακόμα και στο ίδιο το router,πραγματικά όμως δέν θέλω να δώσω άλλα 50~80 ευρώ για powerline ή ένα καλύτερο router.

Θα πρότεινα να κάνεις δοκιμή επιτόπου στο κατάστημα,ζητώντας το remote της κάθε τηλεόρασης,να περιηγηθείς στο menu.

Αυτα που λες με τις ταινίες είναι μέσω δικτυακού share ή dlna server;

Αυτα που λες με τις ταινίες είναι μέσω δικτυακού share ή dlna server;

Και τα δύο.

Απο Home menu>Video>Συσκευές>My PC>Videos>All Videos έχω πρόσβαση σε ότι έχω κάνει share δικτυακά.

Για DLNA έχω δοκιμάσει το Serviio όπως και τον WMP12 (Cast to device).

Το σύνηθες είναι να επανέρχεται με ένα reset,άλλα αν η Sony μουλαρώσει,απλά καλή υπομονή.Τις προάλλες,μετά απο 2+ ώρες αψεγάδιαστης προβολής κόλλησε 10 λεπτά πρίν το τέλος μιας ταινίας και παρόλο που υπήρχε σύνδεση (και έβλεπα διαθέσιμα τα υπόλοιπα αρχεία video), αρνείτο πεισματικά να παίξει.

Χρειάστηκε να γυρίσω σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και μου πήρε σχεδόν 30' να σετάρω την TV απο την αρχή,με επανεκκινήσεις εκατέρωθεν μέχρι να λειτουργήσει σωστά το δίκτυο PC/TV.

Είναι απίστευτα ψυχοφθόρο να καλείσαι να αντιμετωπίσεις ηλίθια bugs,απο την στιγμή που έχεις κάνει a priori όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το μονο που μένει, είναι δύο κινήσεις για να δείς κάτι.Πολύ περισσότερο δε,όταν έχεις καλέσει και κόσμο στο σπίτι...

• Like 1

Ευχαριστω για τις διευκρινήσεις.

Νομίζω είναι καινούρια πλατφόρμα και με firmware updates θα βελτιωθει η κατασταση, οπότε στείλε κανα μειλ στη σόνυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...