Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ζημια φαινεται στο πρωτευον διαμερισμα του psu,

Αφου για το βραχυκλωμα ενοχοποιειται εδω, καποιο καλωδιο στην εξοδο που υπαρχει συνεχες ρευμα με χαμηλοτερη ταση, δικαιόλογειται η ζημια σαυτο το σημειο?

Αν ειναι κομμενο το καλωδιο, δεν θα επρεπε να υπαρχει στο σημειο φθορας που εγινε το βραχυκυκλωμα καψιμο?

Κανας ηλεκτρονικός , για τη  ..νεκροψια?

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η ζημια φαινεται στο πρωτευον διαμερισμα του psu,

Αφου για το βραχυκλωμα ενοχοποιειται εδω, καποιο καλωδιο στην εξοδο που υπαρχει συνεχες ρευμα με χαμηλοτερη ταση, δικαιόλογειται η ζημια σαυτο το σημειο?

Αν ειναι κομμενο το καλωδιο, δεν θα επρεπε να υπαρχει στο σημειο φθορας που εγινε το βραχυκυκλωμα καψιμο?

Μάλλον δεν πρόκειται για κομμένο καλώδιο.Το πρόσεξα τώρα: πιθανότατα έβαλα καλώδιο Enermax HDD  σε PCIe του Tagan. Κάποια καλώδια του Enermax μπαίνουν σε αυτη τη θέση του Tagan ενώ του Tagan τα καλώδια έχουν στοπ/προστασία. Τα καλώδια του Enermax όμως σε αυτό το σημείο έχουν ακίδα!!!!!! (και δυστυχώς μπαίνουν απρόσκοπτα :mad: ). Δυστυχώς επειδή δεν έβλεπα πού έβαζα τις φύσες, δεν είδα μάλλον ότι έβαλα στην μπλε πρίζα PCIe μαύρο καλώδιο!

Φαντάζομαι ότι το...ανατίναξα το Tagan, ή όχι, με βάση αυτά που βλέπεις; Τι είναι το πράσινο στρογγυλό που φαίνεται σαν να έχει σκάσει;

Δημοσ.

enermax και tagan δεν ειναι noname

Για την Tagan ειπα οτι ηταν αναξιοπιστη εταιρια για αυτο και εχει κλεισει εδω και χρονια και δεν κυκλοφορει πλεον τροφοδοτικα.

Τώρα όσο για το αν αγοράζει κανείς μεταχειρισμένα τροφοδοτικά (που λέει ο φίλος παραπάνω) , αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και υπάρχουν απόψεις διάφορες. Για τέτοιο παλιό PC  επέλεξα τη λύση του μεταχειρισμένου τροφοδοτικού, επειδή έκρινα ότι δεν άξιζε να ξοδέψω περισσότερα!

Σε καταλαβαινω απολυτα αλλα μπορεις να βρεις φτηνο και καλυτερο τροφοδοτικο απο αυτο που πηρες,μεχρι 50 ευρωτο πολυ,ανετα.Ειδικα που και οι αναγκες του παλιου σου υπολογιστη ειναι μικρες. :)

Αλλα ενταξει εισουν κα ατυχος,σε ολους μας συμβαινουν μερικες φορες αναποδιες.

Δημοσ.

Για την Tagan ειπα οτι ηταν αναξιοπιστη εταιρια για αυτο και εχει κλεισει εδω και χρονια και δεν κυκλοφορει πλεον τροφοδοτικα.

Σε καταλαβαινω απολυτα αλλα μπορεις να βρεις φτηνο και καλυτερο τροφοδοτικο απο αυτο που πηρες,μεχρι 50 ευρωτο πολυ,ανετα.Ειδικα που και οι αναγκες του παλιου σου υπολογιστη ειναι μικρες. :)

Αν το είχα ψάξει αυτό με την τύχη της Tagan, θα γλίτωνα το κάζο ( ίσως ). Και 30 που έδωσα, πολλά μου φαίνονταν! Ήθελα να μη βάλω...ελικόπτερο στο κουτί ( μονωμένο, με τζάμι- βρε πού πετούσα λεφτά παλιότερα! ) και τα Tagan που ήξερα ήταν σχετικά αθόρυβα. Τώρα βέβαια θα ξεπεράσω τα 50 :-D. Όντως νάμαστε καλά και ατυχίες (βλέπε βλακεία μου) συμβαίνουν.

Βέβαια την είδα την προκοπή μου και με το Enermax που το είχα πάρει καινούριο. Είναι ζήτημα αν δούλεψε μερικούς μήνες.

Μάλλον δεν με θέλει αυτό το κουτί... :fear:

Δημοσ.

Μάλλον δεν πρόκειται για κομμένο καλώδιο.Το πρόσεξα τώρα: πιθανότατα έβαλα καλώδιο Enermax HDD  σε PCIe του Tagan. Κάποια καλώδια του Enermax μπαίνουν σε αυτη τη θέση του Tagan ενώ του Tagan τα καλώδια έχουν στοπ/προστασία. Τα καλώδια του Enermax όμως σε αυτό το σημείο έχουν ακίδα!!!!!! (και δυστυχώς μπαίνουν απρόσκοπτα :mad: ). Δυστυχώς επειδή δεν έβλεπα πού έβαζα τις φύσες, δεν είδα μάλλον ότι έβαλα στην μπλε πρίζα PCIe μαύρο καλώδιο!

Φαντάζομαι ότι το...ανατίναξα το Tagan, ή όχι, με βάση αυτά που βλέπεις; Τι είναι το πράσινο στρογγυλό που φαίνεται σαν να έχει σκάσει;

Δεν ειμαι ειδικος, thermistor (ρυθμζομενη αντισταση απο τη θερμοκρασια)  μου μοιαζει  http://www.electrical4u.com/thermistor-thermometer-thermistor-temperature-sensor-construction-principle/

Ισως καποιος ειδικος πει περισσοτερα.

Δημοσ.

Δεν ειμαι ειδικος, thermistor (ρυθμζομενη αντισταση απο τη θερμοκρασια)  μου μοιαζει  http://www.electrical4u.com/thermistor-thermometer-thermistor-temperature-sensor-construction-principle/

Ισως καποιος ειδικος πει περισσοτερα.

Η εικόνα πάντως αυτό ακριβώς δείχνει, σε ευχαριστώ. Επειδή φαίνεται πραγματικά να έχει σκάσει (όχι μεταφορικά- η πραγματικότητα είναι...εντυπωσιακή) και είναι δίπλα στα πηνία που μαύρισαν εξωτερικά, θα ήταν καλό να έχει περιοριστεί η ζημιά σε αυτό  και να είναι επισκευάσιμη ( να μην έχουν καεί και άλλα).

Ευσεβείς πόθοι μάλλον!

Δημοσ.

Φίλε, μακριά από φτηνά και no name τροφοδοτικά, ειδικά τα μεταχειρισμένα. Δεν αξίζουν με καμιά Παναγία.

Ξερεις τι γραφεις ποιο ειναι το noname το κορυφαιο multirail active pfc enermax liberty?????

Πρωτα διαβαζουμε τι ποσταρουμε και αν δεν γνωριζουμε απλα μαθαινουμε και δεν ποσταρουμε ανοησιες εκθετωντας την ασχετοσυνη μας ελεος με αυτο το site ο καθε απιθανος να γραφει οτι του κατεβει στη κεφαλα

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν βαριεσαι παρε ενα 450αρι λαμτεκ με 11 ευρω να δεις πως θα παει, υποπτευομαι ομως οτι καποιο απο τα καλωδια εχε θεμα, εγω εχω καψει σκληρο με προβληματικο σατα καλωδιο, λολ.

Δημοσ.

Συγνώμη αν έχω καταλάβει καλά... Δεν φτάνει που προσπαθησες να βάλεις τα καλώδιο του ενός στο άλλο, εβαζες και εβγαζες και τα καλώδια ρεύματος στους σκληρούς ενω ο υπολογιστής ήταν σε λειτουργία?

Seriously τώρα? Και αναρωτιεσαι γτ κάηκε το τροφοδοτικό? Πάλι καλά να λες που είσαι και εσύ εδώ και μπορείς να γραφείς στο φόρουμ!

Κάνε μια χάρη στα αγαπημένα σου πρόσωπα και μην ξαναασχοληθεις με ρευματα!

• Like 3
Δημοσ.

...και άλλαξε τίτλο γράψε "πως να καίτε τα τροφοδοτικά" .. τώρα πήγαινε πάρε ένα φτηνό με σταθερά καλώδια να δεις και πόσα περιφερειακά έχεις κάψει.. ιδίως δίσκους που από 5v πήραν 7v

• Moderators
Δημοσ.

Βρε καλο μου αγορι μπορει να τεριαζουν οι συνδεσεις μιας και εχουν και τα 2 6 πιν px παρολα αυτα καθε ετερια μπορει να δινει διαφορετικες τασεις στο καθε pin

• Like 1
Δημοσ.

Το post 14 απανταει στο post 13

Δημοσ.

Συγνώμη αν έχω καταλάβει καλά... Δεν φτάνει που προσπαθησες να βάλεις τα καλώδιο του ενός στο άλλο, εβαζες και εβγαζες και τα καλώδια ρεύματος στους σκληρούς ενω ο υπολογιστής ήταν σε λειτουργία?

Seriously τώρα? Και αναρωτιεσαι γτ κάηκε το τροφοδοτικό? Πάλι καλά να λες που είσαι και εσύ εδώ και μπορείς να γραφείς στο φόρουμ!

Κάνε μια χάρη στα αγαπημένα σου πρόσωπα και μην ξαναασχοληθεις με ρευματα!

Όχι δεν κατάλαβες καλά. Από ποια γραφόμενά μου προκύπτει ότι έβαζα και έβγαζα καλώδια ενώ ήταν το PC σε λειτουργία;

Ούτε έγραψα ότι "προσπάθησα να βάλω το καλώδιο του ενός τροφοδοτικού στο άλλο". Έγραψα ότι τοποθέτησα κανονικά το καλώδιο του ρεύματος του σκληρού δίσκου του Enermax στην υποδοχή του PCIe του Tagan. Γιατί δυστυχώς η πρίζα του Enermax το επέτρεπε, αφού δεν είχε στοπ σε μία από τις υποδοχές της, όπως η πρίζα του Tagan. Έγραψα επίσης ότι πιθανολογώ ότι είναι αυτό το λάθος μου.

Φυσικά με σβησμένο PC, φυσικότατα με βγαλμένο από το PC το ρεύμα λειτουργίας ( ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ! )

Οκ, διαβάζουμε τα μηνύματα των άλλων από περιέργεια, δεν βλάπτει να τα διαβάζουμε προσεχτικά όμως! (Αν θέλουμε να βοηθήσουμε και όχι απλώς "να την πούμε στον άλλο" )

φιλικά πάντα...

...και άλλαξε τίτλο γράψε "πως να καίτε τα τροφοδοτικά" .. τώρα πήγαινε πάρε ένα φτηνό με σταθερά καλώδια να δεις και πόσα περιφερειακά έχεις κάψει.. ιδίως δίσκους που από 5v πήραν 7v

Το πρώτο κάηκε κανονικά,από αστοχία υλικού. Στο δεύτερο έκανα μια λάθος κίνηση. Έγινα με αυτή την κίνηση ειδικός στο να καίω τροφοδοτικά; Οκ, για κάθε λάθος που κάνεις από απροσεξία, να θεωρείς τον εαυτό σου ειδικό στο συγκεκριμένο λάθος!

Όχι δεν καίω τροφοδοτικά κάθε μέρα!

αν δεν βαριεσαι παρε ενα 450αρι λαμτεκ με 11 ευρω να δεις πως θα παει, υποπτευομαι ομως οτι καποιο απο τα καλωδια εχε θεμα, εγω εχω καψει σκληρο με προβληματικο σατα καλωδιο, λολ.

Δεν βαριέμαι καθόλου! Ευχαριστώ για την πληροφορία, πού θα το βρω με τέτοιο κόστος;

Δημοσ.

Αποφάσισα να αγοράσω ένα άλλο μεταχειρισμένο τροφοδοτικό (Tagan με αποσπώμενα καλώδια επίσης). Όταν πρωτοέβαλα το τροφοδοτικό, άνοιγε κανονικά και επειδή δεν έβλεπε σκληρό δίσκο, έκανα κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό του κουτιού. Δοκίμασα να συνδέσω με τη σειρά δύο διαφορετικούς σκληρούς (έναν IDE  και έναν SATA που είχα από παλιά επάνω, κάνοντας προσπάθειες να ρυθμίσω το ΒΙΟS,  ώστε να δει κάποιον από τους δύο σκληρούς).

Ταυτόχρονα συνέδεα και τα ρεύματα στους σκληρούς, ενώ χρησιμοποίησα και καλώδια του Enermax στο Tagan.

Ενας οποιοσδηποτε νορμαλ ανθρωπος που θα διαβαζε την παραγραφο αυτη θα νομιζε οτι εκανες αλλαγες εν ώρα λειτουργιας.

Οποτε προσεξε λιγο καλύτερα την διατύπωση...

Απο εκει και περα αφου οι αλλαγες εγιναν με κλειστο το pc παω πασο και σου ζητάω συγνώμη για το σχολιο μου...

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου δεν το έγραψα για να σε προσβάλω το έγραψα γιατί από παιδαριώδη λάθη και για "οικονομία" κάνουν όλο και περισσότεροι λάθη και ζημιές πολλαπλάσιες του κόστους από το να απευθυνθούν σε έναν τεχνικό.

Είναι δε πράγματα που τα βρίσκεις στο google με ένα κλικ αλλά αυτό το "τα ξέρουμε όλα" που κυριαρχεί σήμερα δεν μας επιτρέπει να κανουμε ούτε το κλικ..  Τώρα την αναγωγή δεν ξέρω γιατί την έκανες σε αυτό που έγραψα,αλλά εγώ δεν μίλησα για "κάθε μέρα," προφανώς κάτι θα έχεις στον νου σου περισσότερο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...