perachoritis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 χαιρετε , θέλω μία βοηθεια σε μια μετατροπη που θελω να κανω να μου πει οποιος ξέρει αν γίνεται........ εχω μία εξωτερικη κεραια με usb καλωδιο και θέλω να την βάλω πανω σε ρούτερ με ethernet καλωδιο γία να εχω ασυρματο ιντερνετ σε ολο το σπιτι ...... γινεται αν πάρω ενα ανταπτορακι http://www.8com.gr/usb-2-0-ethernet-10-100-network-lan-rj45-adapter-card-blue-17016?ref=bestprice.grκαι κανω την ένωση των δυο καλωδιων?
tyf Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 οχι φιλε δεν κανει. αν εχεις ενα παλιο μοντεμ μπορεις να το συνδεσεις με την ethernet στο κανονικο σου μοντεμ και να το βαλεις να δουλευει σαν ασυρματο acces point. το ρουτερ σου δεν εχει ασυρματο? δεν σε καλυπτει?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 καποια ρουτερ πανω , εχουν υποδοχη usb. Δες αν εχει και το δκο σου. αν και δε ξερω εαν θα λειτουργησει το usb του για τετοια δουλεια που το θες
mamalacation Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μήπως όταν λες κεραία με usb καλώδιο εννοείς usb ασύρματη κάρτα δικτύου; Γιατί οι κεραίες δίνουν το σήμα τους με bnc, όχι usb (ή ethernet). Επίσης, το router σου τι τύπου είναι;
perachoritis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 οχι φιλε δεν κανει. αν εχεις ενα παλιο μοντεμ μπορεις να το συνδεσεις με την ethernet στο κανονικο σου μοντεμ και να το βαλεις να δουλευει σαν ασυρματο acces point. το ρουτερ σου δεν εχει ασυρματο? δεν σε καλυπτει? ειναι απο αυτες τις κινεζικες σαν κι αυτη http://www.gadgettime.gr/gadget-texnologias/syskeyh-enisxyshs-shmatos-kinamax-ts-9900-detail#.VqSxfvl97csκαι θέλω το σημα που πιανω απο αυτη να το κανω ασυρματο σε ολο το σπιτι Μήπως όταν λες κεραία με usb καλώδιο εννοείς usb ασύρματη κάρτα δικτύου; Γιατί οι κεραίες δίνουν το σήμα τους με bnc, όχι usb (ή ethernet). Επίσης, το router σου τι τύπου είναι; ναι αυτο εννοω , το ρουτερ μου ειναι το bautec που εδινε ο οτε καποια ρουτερ πανω , εχουν υποδοχη usb. Δες αν εχει και το δκο σου. αν και δε ξερω εαν θα λειτουργησει το usb του για τετοια δουλεια που το θες το ειδα κι αυτο αλλα δεν ειμαι κι εγω σιγουρος οτι κανει, το εχω αφησει τελευταιο γιατι εχω την ελπιδα οτι κανει επειδη βαζεις το 3g στικακι για να δουλεψει
mamalacation Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη USB ασύρματη κάρτα δικτύου σου πάνω στο router, τότε δύσκολο. Θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο Linux που έχει πάνω το router σου, να μπει σε usb υποδοχή (που λογικά δεν έχει), να δει ο kernel το device και να το χρησιμοποιήσεις από κονσόλα. Ξέχνα το. Αν θες κανονική κεραία, τότε μπορείς να βάλεις κάποια εφόσον το router σου έχει ασύρματη κάρτα δικτύου (που πρέπει να έχει) της οποίοας η κεραία είναι αφαιρούμενη (που δεν ξέρω αν είναι). Αν την αντικαταστήσεις θα έχεις δυνατότερο σήμα (που δεν ξέρω πόσο το θες σε ένα σπίτι). Γενικώς, πάντως, αυτό που θες να κάνεις με τις συσκευές που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, μάλλον δε γίνεται.
perachoritis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη USB ασύρματη κάρτα δικτύου σου πάνω στο router, τότε δύσκολο. Θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο Linux που έχει πάνω το router σου, να μπει σε usb υποδοχή (που λογικά δεν έχει), να δει ο kernel το device και να το χρησιμοποιήσεις από κονσόλα. Ξέχνα το. Αν θες κανονική κεραία, τότε μπορείς να βάλεις κάποια εφόσον το router σου έχει ασύρματη κάρτα δικτύου (που πρέπει να έχει) της οποίοας η κεραία είναι αφαιρούμενη (που δεν ξέρω αν είναι). Αν την αντικαταστήσεις θα έχεις δυνατότερο σήμα (που δεν ξέρω πόσο το θες σε ένα σπίτι). Γενικώς, πάντως, αυτό που θες να κάνεις με τις συσκευές που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, μάλλον δε γίνεται. σε ευχαριστω πολυ φιλε μου , αυτο υπολογιζα κι εγω αλλα ειχα και μια ελπιδα οτι μπορει να εκανε ενα τετοιο http://www.skroutz.gr/s/3745712/TotoLink-N3GR.htmlπιστευεις οτι θα εκανε την δουλεια μου?
mamalacation Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Είδα πολύ αρνητικά σχόλια για αυτό που γράφεις. Γενικά αν θες να επεκτείνει την κάλυψη ενός ασύρματου δικτύου το κάνεις με δύο ή περισσότερες συσκευές που έχουν δύο ή περισσότερες ασύρματες κάρτες μέσα τους. Το πώς θα το κάνεις, υπάρχουν διάφοροι οδηγοί σε αυτό το forum, αλλά καλύτερα άνοιξε καινούριο thread ώστε να πάρεις και καλές συμβουλές για το ποιά συσκευή θα είναι καλύτερη. Επίσης, να θυμάσαι ότι και σε αυτήν την περίπτωση με κάποιον τρόπο θα χρειαστεί να συνδέσεις τις δύο συσκευές σου, ασύρματα με wifi ή ενσύρματα με ethernet. Φρόντισε, αν θες καλύτερες επιδόσεις, να τα συνδέσεις με ethernet, αν στο επιτρέπει ο χώρος σου.
perachoritis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Είδα πολύ αρνητικά σχόλια για αυτό που γράφεις. Γενικά αν θες να επεκτείνει την κάλυψη ενός ασύρματου δικτύου το κάνεις με δύο ή περισσότερες συσκευές που έχουν δύο ή περισσότερες ασύρματες κάρτες μέσα τους. Το πώς θα το κάνεις, υπάρχουν διάφοροι οδηγοί σε αυτό το forum, αλλά καλύτερα άνοιξε καινούριο thread ώστε να πάρεις και καλές συμβουλές για το ποιά συσκευή θα είναι καλύτερη. Επίσης, να θυμάσαι ότι και σε αυτήν την περίπτωση με κάποιον τρόπο θα χρειαστεί να συνδέσεις τις δύο συσκευές σου, ασύρματα με wifi ή ενσύρματα με ethernet. Φρόντισε, αν θες καλύτερες επιδόσεις, να τα συνδέσεις με ethernet, αν στο επιτρέπει ο χώρος σου. φιλε μου σε ευχαριστω που και παλι απαντησες , με ενδιαφερει το θεμα γιατι θελω να δωσω σε εναν φιλο μου ιντερνετ απο το δικο μου και εχω ηδη μια τετοια κεραια , το προβλημα ειναι οτι αυτος εχει μονο κινητο και δεν μπορει να την βαλει στο κινητο, οποτε και χρειαζεται να μπει καποιο ρουτερ αν ειναι να παρω εξωτερικη κεραια με poe και ethernet ξερω πως γινεται .....αλλα ειχα την ελπιδα οτι μπορει να γινει και με ενα ανταπτορακι η μετατροπη που περιγραφω πιο πανω λογω του οτι αν βαλεις ενα στην μια ακρη και ενα στην αλλη γινεται μεταφορα δεδομενων οπως αυτα http://www.ebay.com/itm/USB-Extension-Ethernet-RJ45-Cat5e-6-Cable-LAN-Adapter-Extender-Over-Repeater-Set-/361384490014 ήεστω με ρουτερ που παιρνει 3g , δεν υπαρχουν λεφτα για 70 και 80 ευρω για αυτο και ρωταω
mamalacation Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Κοίτα, στο άλλο σπίτι με άλλη μια τέτοια κάρτα δικτύου με κεραία σαν αυτή που έχεις και ένα pc ανοιχτό όλη την ώρα την κάνει τη δουλειά του. Αλλά χρειάζεσαι το pc αναμμένο για να λειτουργεί η κάρτα δικτύου και στις 2 μεριές. Εκτός αν από το σπίτι του σε πιάνει αμέσως χωρίς να χρειάζεται ενίσχυση από πλευράς σου.
perachoritis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Κοίτα, στο άλλο σπίτι με άλλη μια τέτοια κάρτα δικτύου με κεραία σαν αυτή που έχεις και ένα pc ανοιχτό όλη την ώρα την κάνει τη δουλειά του. Αλλά χρειάζεσαι το pc αναμμένο για να λειτουργεί η κάρτα δικτύου και στις 2 μεριές. Εκτός αν από το σπίτι του σε πιάνει αμέσως χωρίς να χρειάζεται ενίσχυση από πλευράς σου. με πιανει απο το σπιτι του μονο με την κινεζικη κεραια και δεν εχει υπολογιστη , μονο το κινητο για αυτο και δημιουργησα αυτο το θεμα..... έλεγα μηπως υπηρχε τροπος να συνδεσεις το καλωδιο του ethernet με το καλωδιο usb και δούλευε πάνω σε ρούτερ.... σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις και συγνωμη αν δεν εδωσα εγω να καταλαβετε τι ελεγα
mamalacation Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 ΟΚ. Πάντως να ξέρεις, το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις στο σπίτι του φίλου σου είναι: 1) να συνδέσεις την κεραία με ένα pc (λάπτοπ, οτιδήποτε). 2) να μοιράσεις ασύρματα ένα δίκτυο, καλύτερα με καινούριο SSID και σε άλλο κανάλι από αυτό που εκπέμπεις σπίτι σου για να συνδέονται συσκευές πάνω του. Το 2 γίνεται είτε με δεύτερη ασύρματη κάρτα δικτύου στο pc, είτε με κάποιο AP που μπορεί να σου περισσεύει, και θέλει δουλειά γενικώς. Αν όμως έχει τουλάχιστο ένα pc/laptop που έχει ασύρματη κάρτα δικτύου ή ένα παλιό modem με wifi πάνω του, η δουλειά γίνεται. 1
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 χαιρετε , θέλω μία βοηθεια σε μια μετατροπη που θελω να κανω να μου πει οποιος ξέρει αν γίνεται........ εχω μία εξωτερικη κεραια με usb καλωδιο και θέλω να την βάλω πανω σε ρούτερ με ethernet καλωδιο γία να εχω ασυρματο ιντερνετ σε ολο το σπιτι ...... γινεται αν πάρω ενα ανταπτορακι http://www.8com.gr/usb-2-0-ethernet-10-100-network-lan-rj45-adapter-card-blue-17016?ref=bestprice.grκαι κανω την ένωση των δυο καλωδιων? αυτο που εχεις βαλει ειναι ενας usb adapter που βγαζει ethernet για καποιον πχ που του εχει χαλασει η ethernet στο λαπτοπ. αν και εχει ξανανοιχτει τετοιο θεμα και ειχαν γραφτει δεν γινεται να παρεις απλα μια κεραια που ειναι Usb(usb wifi stick) και να το ελεγχεις απο το ρουτερ ακομα και αν το βαλεις σε usb του ρουτερ. οχι φιλε δεν κανει. αν εχεις ενα παλιο μοντεμ μπορεις να το συνδεσεις με την ethernet στο κανονικο σου μοντεμ και να το βαλεις να δουλευει σαν ασυρματο acces point. το ρουτερ σου δεν εχει ασυρματο? δεν σε καλυπτει? αυτο ομως δεν θα παιξει αν θελει αυτος να πιανει καποιο δικτυο απο εξω απο το σπιτι και να το μεταφερει μεσα.θελει κατι να παιζει σαν repeater ή bridge client και οχι access point εκτος αν το θελει για inside use οποτε μονο διαμεσω λαπτοπ αν μπορει να παιξει σαν access point αλλα θα πρεπει το λαπτοπ ή το pc να ειναι συνεχεια ανοιχτο συν παραπανω ρυθμισεις.και επειδη ειναι Panel δεν αξιζει καποια ρουτερ πανω , εχουν υποδοχη usb. Δες αν εχει και το δκο σου. αν και δε ξερω εαν θα λειτουργησει το usb του για τετοια δουλεια που το θες δυστυχως δεν παιζει. Μήπως όταν λες κεραία με usb καλώδιο εννοείς usb ασύρματη κάρτα δικτύου; Γιατί οι κεραίες δίνουν το σήμα τους με bnc, όχι usb (ή ethernet). Επίσης, το router σου τι τύπου είναι; Usb wifi κεραια που αμα δεις το Link που εβαλε Τροφοδοσία: 30dBm/5800mW ειναι απλα .....off the record.απορω πως αφηνουν να πουλανε τετοια.58 φορες πανω απο το νομιμο ειναι απο αυτες τις κινεζικες σαν κι αυτη http://www.gadgettime.gr/gadget-texnologias/syskeyh-enisxyshs-shmatos-kinamax-ts-9900-detail#.VqSxfvl97csκαι θέλω το σημα που πιανω απο αυτη να το κανω ασυρματο σε ολο το σπιτι ναι αυτο εννοω , το ρουτερ μου ειναι το bautec που εδινε ο οτε το ειδα κι αυτο αλλα δεν ειμαι κι εγω σιγουρος οτι κανει, το εχω αφησει τελευταιο γιατι εχω την ελπιδα οτι κανει επειδη βαζεις το 3g στικακι για να δουλεψει οπως θα δεις γραφει Τροφοδοσία: 30dBm/5800mW 58 φορες πανω απο το νομιμο.εχεις μια κεραια που εκπεμπει στα 5800 mw χωρις απολυτως κανενα λογο γιατι η αλλη πλευρα ειναι 100mw και ειναι με Omni κεραια.για να το κανω πιο απλο φαντασου δυο βουνα.στο ενα βουνο εισαι εσυ και στελνεις με 5800 και κατευθυντικα επειδη εισαι με Panel αρα θα φτασεις για πλακα στο επομενο βουνο ενω ο αλλος απο την αλλη πλευρα στελνει με 100 και με omni αρα δεν θα φτασει ποτε σε σενα.η επικοινωνια στο wireless ειμαι αμφιδρομη οποτε κατι τετοιες κεραιες παιζουν οταν και απο την αλλη πλευρα υπαρχει κατι αντιστοιχο που παλι ειναι τελειως λαθος.αν θες μεγαλη αποσταση δεν ανεβαζεις ετσι αυθαιρετα τα mw αλλα παιρνεις πολυ πιο κατευθυντικη κεραια και οχι απλα ενα panel.απλα ο αλλος επειδη ακουει οτι εκμπεμει περισσοτερο νομιζει οτι θα πιασει παραπανω δικτυα κτλ το οποιο δεν στεκει.λιγο καλυτερα θα παιξει επειδη ειναι Panel οχι επειδη παιζει στα 5800. τωρα στο router η usb ειναι για δισκο,printer,3g stick και οχι για αυτο που θες να κανεις.οποτε αυτη η κεραια δεν κανει ουτε για να πιανει πολυ μακρυα δικτυα αλλα ουτε για να αναμεταδιδει μεσα σε ολο το σπιτι διοτι ειναι panel και παει κατεθυντικα.οποτε ακομα και αν την εκανες να παιξει σαν access point δεν θα ειχε νοημα διοτι το κινητο σου με την απλη καρτα που εχει θα επιανε το σημα αλλα δεν θα μπορουσε να στειλει πισω απο μεγαλη αποσταση. Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη USB ασύρματη κάρτα δικτύου σου πάνω στο router, τότε δύσκολο. Θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο Linux που έχει πάνω το router σου, να μπει σε usb υποδοχή (που λογικά δεν έχει), να δει ο kernel το device και να το χρησιμοποιήσεις από κονσόλα. Ξέχνα το. Αν θες κανονική κεραία, τότε μπορείς να βάλεις κάποια εφόσον το router σου έχει ασύρματη κάρτα δικτύου (που πρέπει να έχει) της οποίοας η κεραία είναι αφαιρούμενη (που δεν ξέρω αν είναι). Αν την αντικαταστήσεις θα έχεις δυνατότερο σήμα (που δεν ξέρω πόσο το θες σε ένα σπίτι). Γενικώς, πάντως, αυτό που θες να κάνεις με τις συσκευές που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, μάλλον δε γίνεται. ακομα και να παιζει σαν access point θα πρεπε να την ειχε πανω στο λαπτοπ αλλα παλι λογω panel ειναι αχρηστη.το να βαλει μεγαλυτερη κεραια στο baudtec που ειναι ηδη χαλι δεν νομιζω να κερδισει κατι.καλυτερα να παει να παρει καποιο καλυτερο ρουτερ ή να βαλει καποιο access point.σε καποια παιζουν και πατεντες αν δεν ειναι αφαιρουμενη οπως εκαναν με το thomson αλλα δεν αξιζει καν. σε ευχαριστω πολυ φιλε μου , αυτο υπολογιζα κι εγω αλλα ειχα και μια ελπιδα οτι μπορει να εκανε ενα τετοιο http://www.skroutz.gr/s/3745712/TotoLink-N3GR.htmlπιστευεις οτι θα εκανε την δουλεια μου? δεν υπαρχει λογος να παρεις router . ειτε μπορεις να παρεις access points που με καλωδιο ethernet θα πηγαινουν πανω στο adsl router σου και θα δινουν ασυρματα για να καλυψεις το σπιτι. ειτε ναπαρεις repeater που θα πιανουν το σημα ασυρματα και θα το αναμεταδιδουν ασυρματα(θα χασεις λιγο σε ταχυτητα)( ειτε να παρεις Powerline που περναει το δικτυο μεσα απο το ρευμα και μετα να δινεις ασυρματα ειτε με το ιδιο το Powerline αν εχει ασυρματο ειτε να βαλεις καποιο access point).αν εχεις παλια adsl router μπορουν να γινουν access point. αυτο που εβαλες στο link δεν ειναι κανενα νοημα συν οτι πρωτη φορα την ακουω αυτην την μαρκα.εκτος αν θες να παρεις ενα πιο καλο adsl router που να εχει καλυτερο wireless απο το baudtec πχ tp link 8970,8980 κτλ.γενικα ολα θα παιξουν καλυτερα απο το baudtec. φιλε μου σε ευχαριστω που και παλι απαντησες , με ενδιαφερει το θεμα γιατι θελω να δωσω σε εναν φιλο μου ιντερνετ απο το δικο μου και εχω ηδη μια τετοια κεραια , το προβλημα ειναι οτι αυτος εχει μονο κινητο και δεν μπορει να την βαλει στο κινητο, οποτε και χρειαζεται να μπει καποιο ρουτερ αν ειναι να παρω εξωτερικη κεραια με poe και ethernet ξερω πως γινεται .....αλλα ειχα την ελπιδα οτι μπορει να γινει και με ενα ανταπτορακι η μετατροπη που περιγραφω πιο πανω λογω του οτι αν βαλεις ενα στην μια ακρη και ενα στην αλλη γινεται μεταφορα δεδομενων οπως αυτα http://www.ebay.com/itm/USB-Extension-Ethernet-RJ45-Cat5e-6-Cable-LAN-Adapter-Extender-Over-Repeater-Set-/361384490014 ήεστω με ρουτερ που παιρνει 3g , δεν υπαρχουν λεφτα για 70 και 80 ευρω για αυτο και ρωταω η πιο φτηνη λυση θα ηταν εσυ να βαλεις ενα access point Κοντα στο παραθυρο ή το ιδιο το ρουτερ κοντα στο παραθυρο για να ειναι οσο γινεται πιο κοντα στον αλλον ο αλλος απο την αλλη πλευρα γιανα πιανει το ασυρματο και να το αναμεταδιδει μεσα στο σπιτι του να βαλει ενα repeater.και τα δυο μαζι βγαινουν 40-50 ευρω.πχ 2 χ tp link 701nd. αυτο που βαζεις στο link θα ειχε νοημα αν ο αλλος ειχε Pc.στην ουσια κανει το παρακατω και το αναφερω με παραδειγμα. εχει ο φιλος σου ιντερνετ και εσυ θες να φερεις το usb stick σου πιο κοντα στο παραθυρο για να πιανεις .το usb παιζει μεχρι 3-4 μετρα.με αυτο απο το ebay θα μπορουσες να πας 10 και 15 μετρα σαν να ειχες ενα μεγαλο usb.το ιδιο βεβαια μπορει να γινει και με active usb καλωδιο για να μην εχει θεμα.αλλα στην περιπτωση σου δεν κανει διοτι εσυ θες να δωσεις απο το ρουτερ σου και ο αλλος θελει να παρει απο το κινητο του οποτε η usb κεραια ειναι αχρηστη εκτος αν εβαζε αυτο να παιρνει απο σενα και να δινει σε ενα λαπτοπ και απο το λαπτοπ να δινε στο κινητο που ειναι πιο ακριβο σε βαθος χρονου απο ενα repeater.θα πρεπει να παρει και δευτερη καρτα ενδεχομενως αλλα και να καει το λαπτοπ συνεχεια.το ρουτερ για 3g ειναι για 3g/4g και οχι για αυτο που θες. Κοίτα, στο άλλο σπίτι με άλλη μια τέτοια κάρτα δικτύου με κεραία σαν αυτή που έχεις και ένα pc ανοιχτό όλη την ώρα την κάνει τη δουλειά του. Αλλά χρειάζεσαι το pc αναμμένο για να λειτουργεί η κάρτα δικτύου και στις 2 μεριές. Εκτός αν από το σπίτι του σε πιάνει αμέσως χωρίς να χρειάζεται ενίσχυση από πλευράς σου. θα καιει δυο pc ετσι συν οτι θα πρεπει να κανει πολλες ρυθμισεις για να δινει απο το ρουτερ του στο λαπτοπ ιντερνετ και απο εκει με αυτην την καρτα αν μπορει να παιξει σαν access point παντα. με πιανει απο το σπιτι του μονο με την κινεζικη κεραια και δεν εχει υπολογιστη , μονο το κινητο για αυτο και δημιουργησα αυτο το θεμα..... έλεγα μηπως υπηρχε τροπος να συνδεσεις το καλωδιο του ethernet με το καλωδιο usb και δούλευε πάνω σε ρούτερ.... σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις και συγνωμη αν δεν εδωσα εγω να καταλαβετε τι ελεγα παιρνει ενα repeater τοτε και τελειωνει.ισως χρειαστει access point απο εσενα αλλα αμα πιανει εστω και λιγακι θα κανει δουλεια.ισως να μετακινησεις λιγο το ρουτερ προς το σημειο που θα κοιταει το repeater πχ.αλλιως μετα θελει λαπτοπ. ΟΚ. Πάντως να ξέρεις, το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις στο σπίτι του φίλου σου είναι: 1) να συνδέσεις την κεραία με ένα pc (λάπτοπ, οτιδήποτε). 2) να μοιράσεις ασύρματα ένα δίκτυο, καλύτερα με καινούριο SSID και σε άλλο κανάλι από αυτό που εκπέμπεις σπίτι σου για να συνδέονται συσκευές πάνω του. Το 2 γίνεται είτε με δεύτερη ασύρματη κάρτα δικτύου στο pc, είτε με κάποιο AP που μπορεί να σου περισσεύει, και θέλει δουλειά γενικώς. Αν όμως έχει τουλάχιστο ένα pc/laptop που έχει ασύρματη κάρτα δικτύου ή ένα παλιό modem με wifi πάνω του, η δουλειά γίνεται. με το 1 θα καιει ενα pc συνεχεια πιο φτηνα θα βγαινε το 2 αν καταλαβα να βαλει δηλαδη access point πιο κοντα στον φιλο του και να του δινει απο εκει. εκτος αν εννοεις να παιρνει ασυρματα με μια χ καρτα και να δινει ασυρματα με καποιο ap ή με δευτερη καρτα που παλι ενα Pc να καιει. πιο απλα θα ηταν ενα repeater πιστευω και απο την πλευρα αυτου που δινει το ρουτερ ενα access point πιο κοντα στο repeater αμα δεν πιανει το αρχικο δικτυο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα