GiOrGoSk21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Για δώσ' τε λίγο info παιδιά... Έχω αυτό το usb3 docking station και μέχρι πρόσφατα το είχα συνδεμένο με ένα usb2 extension cable στο pc της υπογραφής, οπότε έτρεχε σαν usb2 (λογικό). Χτες πήρα αυτό το usb3 extension cable, αλλά και πάλι μου βγάζει αυτό το μήνυμα. Γιατί να συμβαίνει αυτό, δε μπορώ να καταλάβω. (Οι θύρες της μητρικής που χρησιμοποιώ προφανώς είναι usb3 όλες...) Αντίθετα, όταν δε χρησιμοποιώ extension cable αλλά κοτσάρω απευθείας το docking station πάνω στο pc (δηλαδή όταν το συνδέω μόνο μέσω αυτού του καλωδίου, που έχει το docking station), τότε δε μου εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα, οπότε και τρέχει σε usb3. Το usb3 extension που πήρα χτες δε φαίνεται μούφα πάντως, μια χαρά φαίνεται. Κι είναι μπλε εννοείται οι υποδοχές του.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Ουσιαστικά απαντάς μόνος σου: Με τη χρήση του extension η εξασθένιση είναι τέτοια που δεν το αφήνει να παίξει σε 3 (μην ξεχνάς εξάλλου ότι του προσθέτεις και άλλους 60 πόντους από το καλώδιο του dock). Πιθανώς ένα ακόμα καλύτερο καλώδιο να σου δούλευε σε 3 (εξαρτάται από τις ηλεκτρικές παραμέτρους του)
GiOrGoSk21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μάλιστα. Δεν ήξερα ότι παίζει θέμα στα τόσα μέτρα. Οπότε τρώω ήττα... Τζάμπα και το 5ευράκι. Τέσπα, thanks mates.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 btw,και γω το ίδιο station έχω και παίζει 99% απροβλημάτιστα με 3μέτρα καλώδιο που ειχα αγοράσει. Σε μερικά λαπτοπ μόνο που και που ρίχνει κάτι αποσυνδέσεις στο ξεκάρφωτο.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 btw,και γω το ίδιο station έχω και παίζει 99% απροβλημάτιστα με 3μέτρα καλώδιο που ειχα αγοράσει. Σε μερικά λαπτοπ μόνο που και που ρίχνει κάτι αποσυνδέσεις στο ξεκάρφωτο. Ώπα... Το καλώδιο που αγόρασες είναι 3 μέτρα extension cable, σαν αυτό που αγόρασα κι εγώ (δηλαδή A Male-to- A Female); Ή πήρες ένα τέτοιο (δηλαδή A Male-to- B Male) των 3 μέτρων; Σε ρωτάω γιατί εγώ, όπως είπε κι ο Ορέστης πιο πάνω, είμαι με: 3 μέτρα extension cable + περίπου άλλα 60cm που είναι το καλωδιάκι (A-to-B Male) που είχε μέσα το docking station.
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 πηρα κανονικό 3μετρο οχι επέκτασης. απο τυπου Β σε τυπου Α το συγκεκριμένο http://www.e-shop.gr/hama-54502-usb30-cable-shielded-3m-p-PER.752699
Fubar.gr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αν μπορείς βρές καλώδιο 1 - 2 μέτρα το πολύ, μπορεί έτσι να δουλέψει. Οι ταχύτητες του USB 3.0 είναι στα φυσικά όρια του τί μπορεί να μεταδωθεί μέσω συνεστραμμένου ζεύγους. Με βασική συχνότητα στα 5GHz σημαίνει οτι για να διαδωθεί σωστά το σήμα πρέπει να μπορούν να περνούν απο το καλώδιο συχνότητες τουλάχιστον 3 με 5 φορές μεγαλύτερες, δηλαδή 15 - 25 Ghz. Για τέτοιες συχνότητες κανονικά χρησιμοποιούνται ημιάκαμπτα ομοαξονικά καλώδια ή κυματοδηγοί. Οπότε το μήκος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Δέν είναι τυχαίο πχ που στους εξωτερικούς δίσκους δίνουν ένα καλωδιάκι μόλις 10-15 cm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα