**G** Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σας, λίγο πολύ είδατε το θέμα μου. Εκεί που παίζω GPU intensive games, η οθόνη μαυρίζει, ακούγεται ο ήχος αποσύνδεσης συσκευής και αυτό... ήχοι του παιχνιδιού συνεχίζουν κανονικά από πίσω, και πατώντας τo PWR switch κάνω και σωστό τερματισμό. Μετά βλέπω στα windows system logs ότι o driver της nvidia σταμάτησε να λειτουργεί απλά. CPU: 4790k i7 at stock speed. RAM: 2x GSkill, CL9 1866 set to XMP MOBO: ASUS Z97-PRO GAMER latest bios PSU: CORSAIR VS550. GPU: ASUS STRIC 970 GTX OC version OS: Windows 10 x64 Αρχικά να πούμε ότι το τροφοδοτικό είναι οριακά καλό γι αυτό το μηχάνημα. Και ας πούμε ότι για αρχή δεν επαρκεί (άσχετο αν άλλα μηχανήματα λειτουργούν με τα ίδια specs σωστά και ότι αν μετρήσεις το pc σε full load δε βγάζει πάνω από 400 watt ποτέ). 1) Μέχρι στιγμής, ότι και να έκανα δε λειτούργησε, εκτός από το να εγκαταστήσω τους drivers της ASUS 353.62 και να παίζω κανονικά (για περισσότερες από 20 ώρες), αλλά με λιγότερα και πιο ασταθή fps. Οπότε τι έγινε; Με τους drivers της ASUS το PSU μου δεν έχει κανένα θέμα? Στο MAX Payne 3, έχω και με τον παλιό και με τον καινούριο driver 99% χρήση της GPU αλλά με τον παλιό κανένα θέμα black screen. Με τους τελευταίους drivers (361.43) το πολύ σε μία ώρα (αν όχι στο πρώτο 10λεπτο) είχα μαύρη οθόνη. 2) Είδα από το hwinfo ότι το 12βολτο rail μου είναι στα 12volt idle αλλά κάτω από load (prime 95 + gpu intensive benchmark) πάει στα 11.5volt (κατά πάσα πιθανότητα λένε π**ες τα sensors, αλλά περιμένω ακόμα ένα πολύμετρο για να δω τι ακριβώς παίζει στο 12v rail). Είναι οριακά καλά τα βολτ εκεί πιστεύω, όμως ίσως λόγω του χαμηλού voltage να έχω περισσότερη ένταση ρεύματος εφόσων Amperes = Watts / Volts με watts σταθερά και volt αντιστρόφως ανάλογα? Αυτό νομίζω δεν είναι καθόλου καλό για τις συσκευές, αλλά με καίει περισσότερο η gpu που είναι πανάκριβη. Αλλά ξεφτιλίκι ενώ έχω 68C στον πυρήνα της κάρτας σε full load (άριστο), η VRM είναι στα 100C και έχει και backplate, και έχω και άριστο εξαερισμό. Ανέβασα και λίγο ένταση στα ανεμιστήρια (4x120mm . 1 πάνω από CPU exhaust, μία πίσω από CPU exhaust, 1 κάτω να φυσάει στην gpu intake, και μία στα drives intake) 2-3 βαθμούς διαφορά είδα (άντε έπεσε και στους 97C). Υπάρχει πιθανότητα η VRM να μην παλεύει λόγω temp? Λένε ότι μέχρι 125C θεωρείται safe... Και + ότι δοκίμασα 1002 μλκιες που λέγαν στο internet, και δεν άλλαξε τίποτα. Λοιπόν, αυτά. Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε!
**G** Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 εδώ μετράω την κάρτα. το πολύμετρο δείχνει άψογη τάση...
tmaestros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα φιλε μου!καποτε ειχα το ιδιο προβλημα με μια gtx 580!ελυσα το προβλημα ανεβαζοντας τα wolt της καρτας.....!σιγουρα ομως δεν ειναι λογικο αυτο σε μια καρτα gtx970!εχω κ εγω την ιδια καρτα τωρα αλλα σε msi!αν εχει ακομη εγγυηση αλλαξετην οποσδηποτε μολις προσεξα οτι εχεις win 10...!να ξερεις οτι ακομη αρκετοι τιτλοι παιχνιδιων παρουσιαζουν προβληματα με win 10! 1
**G** Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα φιλε μου!καποτε ειχα το ιδιο προβλημα με μια gtx 580!ελυσα το προβλημα ανεβαζοντας τα wolt της καρτας.....!σιγουρα ομως δεν ειναι λογικο αυτο σε μια καρτα gtx970!εχω κ εγω την ιδια καρτα τωρα αλλα σε msi!αν εχει ακομη εγγυηση αλλαξετην οποσδηποτε μολις προσεξα οτι εχεις win 10...!να ξερεις οτι ακομη αρκετοι τιτλοι παιχνιδιων παρουσιαζουν προβληματα με win 10! Καλημέρα . Ναι όντως θα μπορούσε να είναι undervoltage, αλλά η κάρτα είναι απείραχτη factory OC από ASUS. Να έπεσα σε τόσο μάπα chip? Και σχετικά με τα win 10... το σκέφτομαι συνέχεια ότι μπορεί να είναι αυτό... Η κάρτα δεν είναι απλά στην εγγύηση, είναι και στο DOA, 9 μέρες την έχω. Πως τους περασες τους drivers?ddu? Ναι, DDU, και μάλιστα 2-3 φορές. Την πρώτη φορά επειδή ήταν καινούριο σύστημα είχα για λίγο την hd4600 του 4790k οπότε έκανα uninstall μέσω DDU. Αλλά βλέποντας ότι κάνει αυτό με τους drivers ξανααπεγκατέστησα με DDU αλλά την Nvidia αυτή τη φορά. Εγώ βλέπω ότι αυτό το πρόβλημα έχει γεμίσει το net από κατόχους GTX 9xx ... Λέτε ρε παιδιά να είναι οι drivers, και τσάμπα παιδευόμαστε? Αφού οι 353.62 παίξαν χωρίς πρόβλημα (αλλά με λιγότερα fps, και όχι τόσο smooth, προφανώς αφού δεν κάναν optimization για τα καινούρια games)
tmaestros Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα φιλε μ!για αρχη περασε τα win 7!αν δεν στρωσει τοτε απλα αλλαζεις την καρτα!σε ποιο game στο παρουσιαζει το προβλημα..?να το δω κ εγω με την δικη μου msi gtx 970
**G** Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα φιλε μ!για αρχη περασε τα win 7!αν δεν στρωσει τοτε απλα αλλαζεις την καρτα!σε ποιο game στο παρουσιαζει το προβλημα..?να το δω κ εγω με την δικη μου msi gtx 970 Λοιπόν, μου το έκανε στο far cry 4, στο Max Payne 3, και άλλη μια φορά στο Heaven Benchmark. Ωραία έχω και αυθεντικά 7αρια κομπλέ. Απλά με τσατίζουν που δεν έχουν uefi boot. 1
tmaestros Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 στο far cry4 δεν μ παρουσιασε καποιο προβλημα!περασε τα win7 κ πες μ
**G** Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ρε σεις, εγώ πείραξα το TdrDelay και φαίνεται να έστρωσε. Το είχα πειράξει και πριν. Το είχα βάλει από 2 second στα 8, αλλά το έκανε πάλι. Τώρα το έβαλα στα 64second και φαίνεται να πάει καλά με τελευταίο driver.! Wtf?!
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Εμένα μου το κανε με το που έβαλα 10αρια ενώ με win7, 8, 8.1 ήταν κομπλέ και όχι σε παιχνίδι απλά ανοίγοντας αρχείο βίντεο. Το πιο πιθανό είναι να φταίνε τα 10αρια που κατεβάζουν ότι γουστάρουν όποτε γουστάρουν από οδηγούς. Προσωπικά έχω και τα 7αρια σε άλλο δίσκο και παιχνίδια τα παίζω από κει χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα