Προς το περιεχόμενο

Συζήτηση για το πριβε giveaways group - spin off από το giveaways topic

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Edit: Ενώ αντιθέτως εσύ έτρεξες να εξαργυρώσεις το περίσσευμα ανιδιοτέλειας. Σημερινό. Σ'ευχαριστώ :rolleyes:

Thanks για την υπόδειξη, αλλά το συγκεκριμένο blacklist είναι μάλλον περίσσευμα απο το προηγούμενο GA :P. Apologies και αφαιρώ/ξαναφτιάχνω τα GA.

(off)topic, υπάρχει κάπου στο SG να βλέπεις όλα τα blacklist που έχεις κάνει; Είμουν σίγουρος πως αφαίρεσα τα πάντα με την λήξη του Shovel Knight, αλλά προφανώς μου ξέφυγαν ορισμένα.

P.S., Please βρε Pigeon, GrEyGore γράφεται το όνομα :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

stuff

Αργοπορημένη απάντηση λόγω δουλειάς, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα κανένα σκοπό να θίξω προσωπικά οποιοδήποτε μέλος του γκρουπ. Με την άποψη που έθεσα δεν ήθελα να "πετάξω" κάποιο υπονοούμενο πουθενά. Καταλαβαίνω όμως πώς μπορούσε να παρερμηνευθεί αυτό που έγραψα και ζητώ συγγνώμη που σε προβλημάτισε τόσο.

Επίσης, γνωρίζω τα στατιστικά μου στο γκρουπ (λίγα ποστς / giveaways) αλλά :1) δεν μπορώ να κάνω κάτι για το γεγονός του ότι χρησιμοποιώ το insomnia κυρίως για να διαβάζω άρθρα και forum στα μικρά διαλείμματα που έχω στην δουλειά (ουσιαστικά υπάγομαι στην κατηγορία των stalker :P) : 2) Το γεγονός πως έχω λίγα giveaways δεν θα πρέπει να σημαίνει πως δεν μπορώ να εκφράσω την όποια άποψη έχω για την πολιτική του γκρουπ, ιδιαίτερα δεδομένου του γεγονότος ότι δεν έχω προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ως ώρας.

Σε κάθε περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα θα με πετάξουν από το γκρουπ γιατί δεν με βλέπω να φθάνω τον ελάχιστο αριθμό μηνυμάτων μέχρι την διορία. Οπότε μην με φοβάσαι προσωπικά, δεν αποτελώ κάποιου είδους απειλής για το μέλλον του γκρουπ. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να μοιρασθώ μερικά έξτρα κλειδιά που είχα και ίσως να συμμετέχω σε λίγα giveaways (και το εννοώ γιατί έχω ήδη πάρα πολλά παιχνίδια και δεν βλέπω το συγκεκριμένο γκρουπ σαν τρόπο να αποκτήσω πολλά άλλα).

Και πάλι συγγνώμη για την παρεξήγηση.

• Super Moderators

Για πολλοστή φορά μετά απο ένα σχόλιό μου, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, μας πήρε και μας σήκωσε.

[...]

Για το bump

Λύπαμαι αν παραβίασα κάποιον κανονισμό (που δυστυχώς δεν βρίσκω) αλλά χαίρομαι που ενόχλησε κάποιους το bump και με δώσατε στον Snoob. Σας ορκίζομαι οτι είναι ίδια ακριβώς ενόχληση να βάζουμε giveaways και μισή ώρα μετά να εξαφανίζονται ως δια μαγείας 3 σελίδες πίσω γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν reply σε ένα σεντόνι με κλειστά giveaways, απλως για να γράψουν από κάτω "thanks". Παλιά ιστορία που δεν έχουν γίνει ούτε καν συστάσεις.

[...]

Επανέρχομαι στα σχόλια του Snoob, δυστυχώς ανάμεσα στα απολύτως σεβαστά και τεκμηριωμένα στοιχεία έχουν παρεισφρήσει προσωπικές απόψεις που απαντούν στις δικές μου προσωπικές απόψεις. Δηλαδή, αν κάτι το θεωρώ ΕΓΩ "ελάχιστη πράξη ανταπόδωσης", δεν είναι απαραιτητο να το θεωρείτε κι ΕΣΕΙΣ, ούτε αυτό είναι κανόνας του SG ή του Insomnia. Εγώ λοιπόν έγραψα τι θεωρώ ανταπόδωση και τί εφαρμόζω, προτρέποντας όποιον θεωρεί το ίδιο να το κάνει. Παρομοίως κάποιος μπορει να προτείνει να βάζουμε παιχνίδια με αθλητικό περιεχόμενο ή καποιος να προτείνει 7 ημέρες ελάχιστη διάρκεια για να προλαβαίνουν όλοι. ΠΡΟΦΑΝΩΣ σ'όλες οι προτάσεις που έχουν περάσει και σ'όλα σχόλια απανταχού ελλοχεύει ένας βαθμός υστεροβουλίας αφού αυτός που προτείνει ταυτόχρονα συμμετέχει στις κληρώσεις.

[...]

Ελάχιστες επισημάνσεις, γιατί αν έπρεπε να απαντήσω αναλυτικά σε όλο εκείνο το κατεβατό...

1. Για το bump: σημείο Β10 των όρων χρήσης.

2. Kανείς δεν σε "έδωσε", ακριβώς όπως δεν "δίνεις" κι εσύ κανέναν όταν στέλνεις αναφορές. Δικαίωμά σου να στείλεις αναφορά (και το κάνεις αρκετά συχνά), δικαίωμά τους να στέλνουν αναφορές. 

3. Άποψή σου ότι το να μπει κάποιος σε μια κλήρωση αν δεν πιάνει τις ελάχιστες συμμετοχές συνιστά κάποιου είδους "ελάχιστη ανταπόδοση". Σεβαστό. Άποψή μου ότι είναι μια εντελώς λάθος πρακτική (εξήγησα το γιατί).

4. Εφόσον πράγματι σέβεσαι το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, τα "αμείλικτα" ερωτήματα περί "προσόντων" περριτεύουν.

Καλή συνέχεια.

Μερικές απαντήσεις στα διαδικαστικά και μπαίνω στην ουσία.

1. Με ξεπερνάει το γεγονός οτι θεωρείτε λογικό να πάρετε τις 2 φράσεις μου, να με ερμηνεύσετε αυθαίρετα όπως νιώθετε και να γράψετε μισή σελίδα ανάλυση για τις (υποτιθέμενες) προθέσεις μου, αλλά δεν έχετε την υπομονή να διαβάσετε την αναλογικά ισόποση απάντηση στα σχόλιά σας. Δυστυχώς αυτή η λογική διατρέχει το insomnia τουλάχιστον 10+ χρόνια, αντί να στέκεστε στην ουσία ασχολείστε με το μέγεθος της απάντησης, λες και πληρώνετε με τα bytes το χώρο στο server. Εφοσον άνοιξε ένα θέμα συζήτησης, το να μετράμε με τη μεζούρα τις απαντήσεις και ιδίως την 1η απάντηση κάποιου, σ'ενα χώρο συζητήσεων, είναι κάπως.. υποκριτικό.

2. Πάμε παρακάτω στο σημείο B10 των κανονισμών, προφανώς η ερμηνεία είναι πως απαγορεύεται η ενοχλητική επανάληψη κι όχι η μοναδική επανάληψη ένος σχολίου στα δέκα χρόνια παρουσίας, που για να την προσέξει κάποιος θα πρέπει να του το σφυρίξουν ή να κάθεται στημένος καραούλι να δει πότε θα λοξοπατήσει ο pigeon. Δικαίωμά σας βεβαίως οι παρατηρήσεις για εφαρμογή των κανονισμών κατά το δοκούν. Γι'αυτό ζήτησα ταπεινά συγνώμη. Οσο για τις αναφορές, είναι ένα εργαλείο που άλλοι (σαν εμενα) τις χρησιμοποιούν γιατι θίγονται προσωπικά και θέλουν να αποφύγουν την δημόσια αντιπαράθεση κι άλλοι (οι καλοπροαίρετοι) ως μέθοδο για να "ψοφήσει ο γαίδαρος του γείτονα". People come in many flavors που λεν και στο χωριό μου.

3-4. Για μένα "άποψη" είναι κάτι που δεν μεταβάλλεται ανάλογα με τον φέροντα την αντίθετη άποψη και δεν κατασκευάστηκε για να προσβάλλει τον απέναντι. Εξυπνοι είστε και καταλαβαίνετε τι εννοω. Αποψη έχουν όλοι από μία που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, απλως ορισμένοι δεν έχουν τα προσόντα να την υποστηρίξουν. Τότε χρησιμοποιούμε μετρήσιμα μεγέθη, αριθμούς. Επίσης, άποψη για κάποιο θέμα μπορούν να έχουν όσοι ξέρουν το θέμα, δηλαδή πως μπορεί να συμμετέχει στο θέμα "δωρεές" ένας κατ'εξοχην λήπτης δώρων που σε πλήρη συνείδηση αρνείται να κάνει δωρεές. Δεν ξέρω, ρωτάω..

Στην ουσία:

Αν στις φράσεις μου "ειναι αποκαρδιωτικό" και "εγώ κάνω αυτό που θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση", πήρα απαντήσεις "δεν χαρίζω για να χαρίζω" "μάλλον δεν θέλω να χαρίζω" και "πετάω το μπαλάκι" και "χαρίζουμε" , τότε μάλλον το πρόβλημα δεν το έχω εγώ και η απαράδεκτα ιδιοτελής πρόθεσή μου να βάλω κι άλλους να συμμετέχουν στην ανταλλαγή δώρων. Το πρόβλημα και το μπαλάκι βρίσκεται σε όσους θεωρούν πως κάνουν ένα είδος charity σε αναξιοπαθούντες και τεχνολογικά ανάπηρους που δεν έχουν παιχνίδια να παίξουν.

Δεν συμβαίνει αυτό. Εχουμε μαζευτεί 40-50-βία 60 άτομα και δίνουμε δωρεάν και χωρίς υλικά ανταλλάγματα τα παιχνίδια που μας περισσεύουν. Αυτό από μόνο του καλύπτει το 95% του στόχου που είναι κατ'αρχην να μη γίνονται αγοραπωλησίες παιχνιδιών και εν συνεχεία να υπάρχει μια ελάχιστη συνεργασία μεταξύ μελών της ίδιας κοινότητας. Αντί των παιχνιδιών θα μπορούσαν να είναι ντομάτες και αγγούρια, πορτοκάλια και αχλάδια, όπως συνηθίζεται στην επαρχία.

Το οτι δεν υπάρχουν υλικά ανταλλάγματα δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να υπάρχουν ηθικά ανταλλάγματα. Ενα από τα ηθικά ανταλλαγματα είναι το "ευχαριστώ" στη συμμετοχή, το "ευχαριστώ στην παραλαβή", η συμμετοχή για τα 5 entries, η αντι-προσφορά όταν και όσο μπορεί ο καθένας. Για να μην υπάρχει εκμετάλλευση μπήκαμε όλοι σ'ενα group και ακολουθούμε 5 απλούς κανόνες. Ηθική ανταπόδωση είναι όταν σε κεράσει ο γείτονας καφέ, να του πεις μια καλημερα την άλλη μέρα. Ηθική υποχρέωση είναι αν ο γείτονας είναι ο pigeon και σας πει "πες και καμιά καλημέρα" να μην πέφτετε να τον φάτε.

Ξαναλέω πως όσο κι αν βάζουμε βαρύγδουπες εκφράσεις και καταδικάζουμε τον ιδιοτελή pigeon που τόλμησε και ζήτησε 5 συμμετοχές (δεν είπα αυτό αλλά αφού ψάχνετε να σταυρώσετε κάποιον για να νιώσετε καλύτερα, το είπα!), αυτό εδώ μέσα δεν είναι charity προς αναξιοπαθούντες! Είναι απλή , στεγνή , στυγνή ανταλλαγή προιόντων πολυτελείας και μάλιστα μεταξύ ανθρώπων που έχουν σπίτι, ρεύμα, ζέστη, υπολογιστή, internet κτλ. Αν κάποιοι νιώθετε την ανάγκη να κάνετε charity μπορειτε να πάτε να βοηθήσετε σ'ενα συσσίτιο για πρόσφυγες -όσοι έχουν βοηθήσει ή βρεθεί σε τέτοια αγαθοεργία, θα καταλάβουν το πόσο γελοίο είναι το "κάνω charity γιατι χαρίζω παιχνίδια".

Μεταξύ μας υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν από το χαρτζηλίκι ή το εισόδημά τους 1-2-5-10 ευρώ, τα κάνουν δωράκια και τα δίνουν σε άλλους χωρίς να τα έχουν οι ίδιοι, χωρίς να περιμένουν οτι θα πάρουν έστω το φτηνό "ευχαριστώ", ούτε φυσικά τις συμμετοχές. Κάποιες φορές κάποιοι μπορεί να μιλήσουν για κανονισμούς steamgifts, για 5 συμμετοχές, για το ένα ή το άλλο που τους απασχόλησε. Προφανως σύμφωνα με τη μεζούρα του "charity" δεν πρέπει να γίνεται ουδεμία αναφορά στην διαδικασία γιατί μειώνεται η αξία της δωρεάς, σωστά;

Προσωπικά στους 2+ μήνες του group δεν έχω σχολιάσει τίποτε παρ'οτι εχω προκληθει 2 φορές με προσωπικά μηνύματα. Ειναι το πρώτο σχόλιο που κάνω εντός group και είναι το πρώτο που μπορεί κάποιος να σκαλώσει για να γίνει θέμα. Προφανώς και δεν θα κάνω την πάπια όταν δω οτι κάτι δεν παει κάλα ή εχω κάτι να προτείνω για τόνωση του group, αλλά εν γνώση μου δεν συμμετέχω γιατί ξέρω οτι υπάρχει πολύ κακό κλίμα εναντίον μου και κακή διάθεση από ορισμένους, τον λόγο δεν τον γνωρίζω αλλά φαντάζομαι οτι έχουν περίσσευμα απ΄την ανιδιοτέλεια που λέγαμε.

Γι'αυτό το λόγο δεν μου φαίνεται διόλου περίεργο που εναντιώνεστε όταν έγραψα να ακολουθήσετε τους κανόνες του SG με επιχείρημα οτι τάχα θέλω να μείνετε απ'εξω για να πάρω τα παιχνίδια εγω. Εναντιώνεστε όμως κι οταν λέω μπείτε να κερδίσετε παιχνίδια γιατί σας χαλάω το ratio. Εναντιώνεστε όταν λέω μην είστε leechers πουλήστε τις κάρτες από τα κερδισμένα παιχνίδια και δώστε πίσω στην κοινότητα, αλλά εναντιώνεστε κι όταν τάχθηκα υπέρ του group με επιεικείς όρους εισόδου. Γενικά δεν σας πιάνει κανείς και πουθενά , τρώγεστε με τα ρούχα σας...

Για τις 5 συμμετοχές:

Οι 5 συμμετοχές για μένα είναι εκ των ουκ ανευ, ιδίως σ'ενα κλειστό group 45+ ατόμων / φίλων που δεν έχουν και τόσα πολλά παιχνίδια στις βιβλιοθήκες τους. Υποχρεωτικό δεν είναι προφανώς, αποκαρδιωτικό είναι όπως και το έγραψα. Το γιατί παρερμνηνεύονται συστηματικά τα λόγια και οι προθέσεις μου είναι άξιο έρευνας των ιστορικών.

Επειδή αναφέρθηκε -και μάλιστα κάπως αυστηρά- το θέμα του ratio 1:5 κι επείδη οι αριθμοί τα λενε καλύτερα από μένα, έφτιαξα μια έξτρα στήλη στο φυλλο με τα στατιστικά -λέγεται # of wins left και δείχνει πόσα παιχνίδια έχει περιθώριο κάθε μέλος να κερδίσει πριν χρειαστεί να κάνει καινούργια κλήρωση. Συνολικά λοιπόν οι διαθέσιμες νίκες είναι ακόμα 1356 (χιλιες τριακόσιες πενήντα έξι!), και οι διαθέσιμες ελάχιστες συμμετοχες είναι 1356 χ 5 = 6780 συμμετοχές.

Ειναι φανερό οτι ως ιδιοτελής και μπαγαπόντης σκέφτηκα να πάρω για λογαριασμό μου τις 3χ3 =9 από τις 6780 συμμετοχές και ενδεχομένως τις 3 από τις 1356 νίκες, με σκοπό να βάλω την κοινότητα να τρέχει να αγοράσει παιχνίδια για να κληρώσει. Πλάκα κάνω φυσικά, ακόμα κι αν εξαιρέσουμε όσους δεν ποντάρουν στις κληρώσεις αν δεν είναι εξαιρετική ανάγκη, το νόημα είναι οτι υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες συμμετοχές και αρκετές νίκες πριν δημιουργήθεί ανάγκη / υποχρέωση για νέες κληρώσεις .

Προφανώς και για να προλάβω αντιδράσεις, είναι απολύτως θεμιτά όλα τα επιχειρήματα όπως "δεν μου αρέσει το παιχνίδι", "δεν μαζεύω σαβούρες", "αγχώνομαι όταν έχω ratio <1" ή ακόμα και τα "δεν σε γουσταρω", "βαριέμαι να κάνω κλικ" ή "μου χάλασε το ποντίκι ακριβώς μολις πόνταρα στο bad rats2" (συμβαίνει αυτό :P). Ας κάνει ο καθένας ότι του λέει η ψυχή του να κάνει, μόνο αναφορές σε πεταμένα μπαλάκια κτλ όπως καταλαβαίνετε θα αντιμετωπιστούν με την ίδια εξαντλητική σοβαρότητα και πληρότητα επιχειρημάτων.

Καλη συνέχεια και σε εσάς. ;)

• Like 1

• Super Moderators

Δύο μηνύματα, 2614 λέξεις. Ποσοτικά ανάλογη απάντηση.

Εντάξει, δεν.

Πάντως, νοσταλγώ τις όμορφες εποχές που κάποια πράγματα δεν τα κρύβαμε πίσω από θεωρίες ελάχιστης ανταπόδοσης.

"Εξηγούμαι πως αν δεν υπάρχει συμμετοχή (5+) θα τα δώσω public το πρωί της Δευτέρας".

Σταράτες κουβέντες. 

• Like 1

Snoob, τις μέτρησες βρε θηριο; Μέτρα κι από την αρχή λέξεις όμως όχι post<λέξεις, πεπόνια <> καρπούζια . :P

Εντάξει, δεν πιάνω την παράθεση. Δεν έχω θέμα με την αλήθεια χρόνια τώρα, έπεσες στην περίπτωση αν νομίζεις οτι θα με πιασεις με παλιά post. Οτι είπα τότε το ίδιο θα έκανα κ τώρα. Προς τι η ενόχληση δικά μου δώρα είναι, τι κι αν έκρινα τότε οτι θέλω να τα κληρώσω σε μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών; Υποστήριξα ποτέ οτι δεν με απασχολούν οι πόντοι του SG ή οτι κάνω charity; Αλλοι τα λένε αυτά. Αυτή τη στιγμή μου είναι σχεδόν άχρηστοι οι πόντοι γιατί θελω 5000 κληρώσεις για να πιάσω το 6, με αυτό το δεδομένο είμαι και πιο άνετος είτε πάρω είτε χάσω τους πόντους της κλήρωσης.

Γράφει κάπου οτι το group ή η σελίδα είναι κοινωφελής υπηρεσία της UNISEF και πρέπει να χάνονται οι πόντοι για να πάει με αγάπη το δώρο; Δεν αρκεί που κάνουμε τα δώρα μας μέσα στην κοινότητα του insomnia κι όχι χύμα σε χιλιάδες άσχετους; Κι επίσης, όταν παίρνουν πόντους οι κληρώσεις μου μειώνεται η ανιδιοτέλεια των άλλων; Και από πότε ο ανιδιοτελής κάθεται να μετράει τους άλλους τι έκαναν και τι όχι, δεν είναι υπεράνω; Μου θυμίζει κάτι καλοπροαίρετες θρήσκες κυρίες στα παγκάκια της εκκλησίας που έχουν πάντα καλές κουβέντες για τους γύρω τους. Βρε περίεργα πράγματα... :huh:

Η φράση "ελάχιστη ανταπόδωση" δεν είναι στα αρχαία κινέζικα, εγραψα ήδη 4 φορές τί θεωρώ εγώ ελάχιστη ανταπόδωση στους δωρητές και αυτό κάνω, μπαίνω για να συμπληρώσω 5αδα στις κληρώσεις. Για πόντους μίλησα όχι για αγάπη. Κάνω κλικ να φτάσει 5άδα κ να πάρει ο άλλος τους πόντους του, δεν μου κοστίζει σχεδόν τίποτε. Δεν καταλαβαίνω την μομφή, υποστηρίζεις οτι άλλο λέω κι άλλο κάνω;  :blink:

• Like 1

Εγώ όπως είπα και στο προηγούμενο μου μήνυμα ο μόνος λόγος που δεν μπαίνω σε κάθε κληρωση είναι ότι μου φαίνεται άδικο να κερδίσω ένα παιχνίδι που δεν έχω σκοπό να παίξω και να το πάρω απο κάποιον που μπορεί όντως να θέλει να παίξει το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι ειναι παράλογο. Σίγουρα δεν είναι ο λόγος του ratio γιατί στην τελική μπορεί να πάρω με 1$ ένα bundle απλώς για να δωρίσω τα παιχνίδια και να φτιάξω το ratio μου.

Έπισης ο λόγος που απάντησα ήταν απλά για να πω την δικιά μου άποψη σχετικά με το πως βλέπω ΕΓΩ το θέμα και για ποιον λόγο δεν μπαίνω σε κάθε κλήρωση. Δεν απάντησα ούτε για να "στην πω" , έτσι κι αλλιώς δεν σε ξέρω, ούτε για κάποιο άλλο λόγο.

• Super Moderators

Snoob, τις μέτρησες βρε θηριο; Μέτρα κι από την αρχή λέξεις όμως όχι post<λέξεις, πεπόνια <> καρπούζια . :P

[...]

Σου έκανε εντύπωση που μέτρησα τις λέξεις από τα δύο σεντόνια;

Εσύ κάθισες και μέτρησες τι έχει χαρίσει ο καθένας εδώ μέσα, για να αποφανθείς αν έχει τα "προσόντα" να βάλει θετική ψήφο. Μίλησες για "δωσίματα" και "καραούλια" και "ποσοτικά ανάλογες απαντήσεις". Πας να με τρελάνεις τελείως;

Θες τους πόντους; Δικαίωμά σου. Το έχω γράψει ήδη δύο φορές, το γράφω και τρίτη αν σου διέφυγε τις προηγούμενες. Τα περί "αποκαρδίωσης" και "ελάχιστης ανταπόδοσης" σχολίασα. Το να πετάς το μπαλάκι στους άλλους. Αυτό και μόνο. Σκασίλα μου αν σε νοιάζουν οι πόντοι, εγώ ιδιοτελή δεν σε αποκάλεσα, ούτε τα άλλα δακρύβρεχτα με τα οποία διάνθισες τα μηνύματά σου.

Αν το πιστεύεις πραγματικά αυτό περί "ανταπόδοσης' (και δεν είναι απλά συγκαλυμμένη προτροπή στα μέλη του γκρουπ ώστε να πιάσουν τις πέντε συμμετοχές τα GA's σου, πολύ απλά γιατί στο group δεν μπορείς να πεις "τα βγάζω δημόσια" όπως έγραφες άλλοτε όμορφα κι ωραία και χωρίς αναλύσεις χιλιάδων λέξεων), είναι λάθος το σκεπτικό σου. Αυτό προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις.

Λάθος από ηθικής άποψης, λάθος από άποψη ουσίας, λάθος και για το στενό, ατομικό συμφέρον σου.

Δεν είναι ανταπόδοση το να μπαίνουν οι χρήστες όπου να' ναι, με μόνο κριτήριο να πιάσεις εσύ τις 5 συμμετοχές. Είναι "όπου μπέχο τρέχω κι όσο αντέχω". Κι ούτε καν αυτό. Είναι "μπαίνω μην και δεν πάρει τους πόντους ο άλλος". Πιο τελειωμένο σκεπτικό δεν υπάρχει. Κι υποτίθεται πως το γκρουπ το φτιάξατε για να γλιτώσετε από αυτές τις νοοτροπίες. 

Άσε που, αν ψάχνεσαι για ανταποδόσεις, είσαι σε ένα γκρουπ όπου έχεις εξαιρετικές πιθανότητες να κερδίσεις κάτι που σε ενδιαφέρει πραγματικά. Πόσο παραπάνω ανταπόδοση; 

Τέλος πάντων, δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό το θέμα, θες να καταλάβεις τι προσπαθώ να σου εξηγήσω, έχει καλώς. Δεν θες, επίσης έχει καλώς.

• Like 1

Πολυ κουραση ομως

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με αυτό, αλλά υποθέτοντας πως μιλάς για το πόσο έχει "μπλεχθεί" το θέμα, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους συζητήσεις γιατί κάνουν πιο ξεκάθαρες τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων λειτουργεί το γκρουπ...

Και εγώ προσωπικά αντέδρασα αρχικά με την απόφαση για τα 200 ποστς σαν κανόνα για να συμμετέχεις στο γκρουπ, και εξέθεσα την άποψή μου αλλά εν τέλει αυτή δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα την πλειοψηφία και υπό αυτές τις συνθήκες δύο ήταν οι επιλογές μου. Είτε να αποχωρήσω είτε να προσπαθήσω να συμμορφωθώ. Εν τέλει, αυτό έχει σημασία: Οι κανόνες να είναι ξεκάθαροι, τα "ψιλά γράμματα" να αποφεύγονται και το κάθε μέλος να έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του άσχετα από το αν θα επηρεάσει την πολιτική του γκρουπ, ετσί ώστε να μπορεί να αποφανθεί για το κατά πόσον θέλει να παραμείνει μέλος αυτής της κοινότητας.

• Like 1

Οχι Snoob δε σε δουλεύω. Απο τη μια λέμε για το δικαίωμά μου να κοιτάω τους πόντους κι από την άλλη οτι δεν έχει ηθική αυτό που κάνω. Ειναι γνώμη αυτό ή επιβολή μιας συγκεκριμένης νοοτροπίας; Εγραψα 100 φορές οτι βλέπεις τα giveaways ως κάτι ανώτερο ως κάτι που θα σου φτάσει το κάρμα σε άλλα επίπεδα, αλλά στην ουσία δεν είναι αυτό. Η πλάκα είναι οτι μου τη λέτε γιατί πρωτίστως ΕΓΩ φροντίζω να πιάνουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ 5 συμμετοχές, το κάνω, και το είπα δημόσια. Για 100στη φορά, απέχω τόσο πολύ από το L6 που είτε μου βαλετε συμμετοχές είτε όχι, μικρή διαφορά.

Το steamgifts υπάρχει για να ξεφορτώνεσαι κλειδιά για τον Α Β Γ λόγο δεν θες να πουλήσεις ή να ανταλλάξεις, και το κάνεις σε φίλους , γνωστούς, σε κάποιον που θα σου δώσει κάτι μεθαύριο και έτσι θα ανοιξείς κουβέντα και θα κάνεις μια γνωριμία. Και φυσικά παιρνεις τους πόντους, ανεβαίνεις επίπεδο και κάνεις ότι ακριβώς κάνουν σχεδόν οι χιλιάδες χρήστες του SG. Δεν κατανοώ την ηθικολογία εκτός αν μετατράπηκε το forum σε παράρτημα της αρχιεπισκοπής όσο έλειπα.

Τώρα για το ύφος των απαντήσεων. Αν είναι ανήθικο αυτό που κάνω εγω, τότε το ασυστολο leeching ορισμένων πως λέγεται, υποψηφιότητα για νόμπελ; Και μάλιστα άνθρωποι που έχουν με λογαριασμούς με δεκάδες AAA παιχνίδια, μη τα ξαναπιάσουμε. Είπαμε "χαρίζουμε" , φτιαξαμε το group και απο τότε δεν ασχολήθηκα ξανα, και μου στέλνει ο άλλος 2 pm τις προάλλες να προκαλέσει γκρίνια. Δεν μιλάω ούτε εκεί που έπρεπε να ψάξετε να βρείτε ποιός κεφτές φτιάχνει λογαριασμούς και χαλάει το κλίμα.

Εγω ένα πράγμα ξερω : Αν ειναι να υπάρχει τέτοιο μένος για μένα σε σημείο που θα ξεθάψετε ποστ του Μαρτίου του 2015 , κανονικά θα έπρεπε να κρεμάσετε στην πλατεία τους leechers, τους rule breakers, τους.. τους.... Ομως δεν έγινε! Διαχρονικά ενας ειναι ο εχθρος, ο pigeon ο φτερωτος. Δεν έκατσα να μετρήσω τίποτε για να πουλήσω μούρη, το έκανα μόνο γιατί όλοι στην συζήτηση κόβετε και ράβετε τα επιχειρήματα και τα γεγονότα σε όσο μήκος σας βολεύουν. Οπως μετράτε το μέγεθος των post μου, αντιστρόφως ανάλογα μετράτε την προσφορά μου. Ενώ είμαι μέσα στους top donators και προσφέρω χρόνο και σκέψη για την κοινότητα, αντιμετωπίζομαι σαν leecher και μου την έχετε στημένη πότε θα γράψω 2 σειρές φράση να ξεκινήσει νταβαντουρι. Επίσης κατανοώ ότι για κάποιους που κουράζονται εύκολα -αλλά δεν κουράζονται να παίρνουν δώρα- οι αριθμοί πληγώνουν. Ο νοών νοείτω.

Τελος παντων, δεν θα συνεχίσω αυτό το στείρο διάλογο γιατί δεν υπάρχει κοινός τόπος. Εγώ ψάχνω να βρω σημείο τομής, να μάθουμε τι θέλουν οι donators και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μέλη και δεν συμμετέχουν . Κάποιοι δυστυχώς ψάχνετε τον τρόπο να με εξοργίσετε, να γράψω κανα δυο ποστ με γαλλικά για να με πετάξετε από το group / φορουμ/ πλανήτη Γη. Αντε λοιπον σε καλη μερια τα δώρα ρε παιδιά τι να πω... Ανιδιοτελώς Α.Ε.

ΥΓ1: Στην τελική μιας κι είμαι παρτακιας ποντάκιας και ολα τα εις ...ακιας , απο εδω μεσα έχω δώσει 68 δώρα και κερδισα 47. Ο καθενας βγάζει τα συμπεράσματά του..

ΥΓ2: @dr41k μιας και γίναμε μπάχαλο ας πω κι αυτό. Τα 200 ποστ δεν βλέπω να δουλεύουν. Θα χάσουμε ενεργά μέλη, χωρίς ιδιαίτερο κέρδος.

ΥΓ3: Τα στατιστικά τα έβγαλα δημόσια για να φανεί οτι υπάρχουν πολλοί αφανείς χρήστες που έχουν προσφέρει κάμποσα στην κοινότητα και δεν επιβραβεύονται με μια συμμετοχή στο group ή με την ανάλογη αντιμετώπιση. Οπως και να τιμήσουμε τους donators που δίνουν χωρίς καθόλου ανταλλάγματα όπως εσύ Snoob και άλλοι μη ξανα κάνω διαφήμιση.

• Like 1

σαν διαχειριστής του γκρουπ έχω να πω:

1)επειδή το θέμα το θέλουμε ανοιχτό για να μπορέσουμε να βλέπουμε τυχόν συμμετοχές,θέλετε να τα πείτε σε PM ή σε chat;

2)οι απόψεις του καθενός είναι δικές του και καμία σχέση δεν έχει με το γκρουπ και τί ορίζουμε εμείς συμμετοχή.Στο γκρουπ μπορεί να μπει όποιος θέλει,αρκεί να τηρείται ο κανονισμός.Και εννοείται να μπένει σε ότι GAs θέλει και να κάνει ότι λογής GAs θέλει.

Καλή συνέχεια.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...