xpapias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Χάλασε το μινι υπερπλυντηριο 40ετιας που ειχα και πλεον για ενα 5 μηνο που θα μεινω ακομα στο σπίτι / τη χώρα σκέφτομαι να μην αγοράσω. Φθηνότερο πλυντήριο που βρισκω παει στα 5 κατοσταρικα περιπου (καταχρηστικα μπορω να βαλω mini - κανονικο δεν επιτρέπεται από το ενοικιαστηριο μου). Δε με απασχολει καθολου να πλυνω στη μπανιερα ή σε λεκάνη. Το πρόβλημα είναι οτι φοβάμαι μην ξεχειλωσω τα ρουχα στο πλυσιμο ή το στραγγισμα. Και επισης οτι τα ρουχα σταζουν μεσα στο σπίτι που τα απλώνω (ξέρω κακη τακτικη αλλά δεν υπαρχει μπαλκονι, ουτε στεγνωτηριο, ουτε αλλος χωρος απλωματος). Σκεφτομαι να πλενω ενα-ενα οτι μου ειναι απαραίτητο, αν χρειαστεί να βαζω λεκανη απο κατω για τα νερα (για 1-2 ρούχα αρκει) και καθε 2-3 βδομαδες να πλενω στο πατρικο μου. Εναλλακτικά δημοσιο πλυντηριο (με κέρματα) ή καθαριστηριο κυρίως για τα πουκαμισα. Πλυντηριο ειχε κάποτε κοινοχρηστο η πολυκατοικία, το χρησιμοποιουσα, αν και σιχαινομουν πολυ. Πλεον δεν εχει η συγκεκριμενη πολυκατοικία που είμαι. Παλεύεται το πλυσιμο στο χέρι; Θα πηγαίνατε σε δημοσιο πλυντήριο; Η αληθεια ειναι οτι δε με χαλαει και το καθαριστηριο ειδικα για τα δυσκολα στο σιδερωμα, αν και φοβάμαι οτι θα μου παει αρκετα (6.5-7ε το ρουχο).
evabb Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 καλυτερα να πας σε δημοσιο πλυντηριο. αν πλενεις στο χερι ή που θα βαρεθεις και στο τελος δεν θα εχεις ρουχα να φορεσεις ή που θα σου κοπει η μεση απο το βαρος και το σκυψιμο. αλλο να πλυνεις μια μπλουζα μια στο τοσο κι αλλο ολοκληρη μπουδαγα. 2
giannissexy1985 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 ποτε πανω απο 5-6 ρουχα στο χερι και παντα μιλαμε για ελαχιστα λερωμενα ρουχα
epp Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 καλυτερα να πας σε δημοσιο πλυντηριο. αν πλενεις στο χερι ή που θα βαρεθεις και στο τελος δεν θα εχεις ρουχα να φορεσεις ή που θα σου κοπει η μεση απο το βαρος και το σκυψιμο. αλλο να πλυνεις μια μπλουζα μια στο τοσο κι αλλο ολοκληρη μπουδαγα. το αυτο. Επισης στο χερι τι να πλυνεις οταν πχ εσωρουχα τα βαζεις στους 60 βαθμους και προγραμμα 2ωρες στο πλυντηριο Το ιδιο και με σεντονια κλπ
anwnymh29 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Eγω εδω δεν εχω πλυντηριο..δεν παλευεται το πλυσιμο στο χερι απαπαπα.. 1
φραμπάλα Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Στην Ελβετία δηλαδή κάποιες φορές απαγορεύεται το πλυντήριο στο σπίτι; Πάντως πλυντήριο στην Ελλάδα βρίσκεις και με 200 ευρώ. Μεταχειρισμένα από αγγελίες και με 100 ευρώ. Όταν έμενα για μερικούς μήνες στην Αθήνα δεν είχα πλυντήριο. Για καθαριστήριο δεν το συζητώ ήταν πανάκριβα και πλυντήρια αυτοεξυπηρετούμενα είχε μόνο Ζωγράφου στα φοιτητικά.Εγώ έμενα πολύ μακρυά οπότε έπλενα τα πάντα στο χέρι.Μπουφάν, σεντόνια, πετσέτες στο χέρι.Δεν το συζητώ.ΜΗΝ το κάνεις..
xpapias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Εξαρτάται απο το συμβόλαιο που έχεις. Εγω ειχα υπενοικιασει αρχικα το διαμέρισμα και οταν έφυγε ο κυριος ενοικιαστης (και μου άφησε πολλά απο τα ηλεκτρικά) διαπίστωσα οτι δεν επιτρέπεται. Ειχα περασει απο 2 διαμερισματα - και τα δυο ειχαν πλυντήριο στεγνωτηριο στο υπογειο, για ολους. Ενα 60% πρεπει να εχει πλυντηριο στο σπιτι παντως. Οσο για τις τιμές, οι περισσότερες ειναι φαρμακερες με ελαχιστες εξαιρεσεις (1-2 μοντελα με 300-400ε). Μα εχουμε στην Ελλαδα πλυντηρια των 2300ε (1φρ=0.91ε); https://shop.mediamarkt.ch/mobile/fr/menage/entretien-des-vetements-du-linge/machines-a-laver/chargeur-frontal/idki0r1eo9fi
φραμπάλα Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Ε τότε λογικά κάπου κοντά σου θα έχει αυτά τα πλυντήρια με το κέρμα.Μια χαρά επιλογή είναι. https://www.skroutz.gr/s/7990597/Crown-Alba-AL600.html είναι τόσο ακριβά τα πλυντήρια στην Ελβετία;;;
epp Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δες interdiscount.ch , melecronics , fust.ch Εχει και με 300-500-800ευρω εχει και με 2500 αναλογα τι ψαχνεις (μαρκα και χαρακτηριστικα .. αλλο τα miele & siemens και αλλο τα no name ...) Επισης ρωτα και καναν συναδελφο , λιγο βιαστικα που ειδα κανα 1-2 απο τις συσκευες που εβαλες ειναι 400V μοντελα Επισης αυτα τα μεγαλα μοντελα των 2Κ++ ειναι συνηθως για οροφο/μεγαλα σπιτια/2+ οικογένειες κλπ Τα ηλεκτρονικα (ειδικα τα πισι) στην ελβετια ειναι σε σχετικα νορμαλ τιμες λογω του χαμηλου ΦΠΑ (8%)
xpapias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Κατι τετοιο θα κανει αραγε δουλειά; http://www.amazon.fr/gp/aw/d/B004NDXXN6/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96# Ειναι το μονο κατάστημα του αμαζον που στελνει. Βρισκω και αντιστοιχα εδω μαλλον.
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Κατι τετοιο θα κανει αραγε δουλειά; http://www.amazon.fr/gp/aw/d/B004NDXXN6/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96# Ειναι το μονο κατάστημα του αμαζον που στελνει. Βρισκω και αντιστοιχα εδω μαλλον. Νομίζω δεν είναι για μόνιμη χρήση αυτά...καλύτερα να τα πηγαίνεις έξω.
xpapias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Fust 98 φραγκα παραδοση ΣΥΝ 87 φραγκα συνδεση. Σε ολα τα πλυντηρια. Για τους απιστους εβγαλα και φωτο. Νομίζω δεν είναι για μόνιμη χρήση αυτά...καλύτερα να τα πηγαίνεις έξω. Διαβαζα για αντίστοιχα προϊόντα πολυ καλες κριτικες στο αμαζον.
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Fust 98 φραγκα παραδοση ΣΥΝ 87 φραγκα συνδεση. Σε ολα τα πλυντηρια. Για τους απιστους εβγαλα και φωτο. Διαβαζα για αντίστοιχα προϊόντα πολυ καλες κριτικες στο αμαζον. A οκ, ίσως έχω μείνει σε κάτι παλιά ψεύτικα που δεν κάνανε και πολλά...
φραμπάλα Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Ε σορυ αυτά τα μικρά δεν στραγγίζουν τα νερά, τι να το κάνεις.Το θέμα δεν είναι να τα πλύνεις που απλά τα τρίβεις με απορρυπαντικό και τα ξεπλένεις αλλά τα νερά που στάζουν.
idomeneas7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Για 3 χρόνια δεν είχα πλυντήριο και πήγαινα μια φορά την εβδομάδα σε δημόσια με κέρμα ενώ ενδιάμεσα έπλενα σε λεκάνη σπίτι. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία το πλύσιμο στο χέρι...χαλάς πολύ νερό, κουράζεσαι πολύ από το σκύψιμο + τρίψιμο + πλύσιμο και στο τέλος μπορεί να μην τα έχεις πλύνει καλά οπότε πάλι από την αρχή. Μόνο για τίποτα βρακιά αντέχεται. Αν σιχαίνεσαι στα δημόσια μπορείς να βάζεις πρώτα μια άδεια πλύση με αποσκλυρηντικό ή άλλο καθαριστικό πλυντηρίου σε μεγάλη θερμοκρασία και μετά να βάζεις τα ρούχα σου. Εγώ είχα κάνει και δημόσιες σχέσεις με την διπλανή που είχε πλυντήριο και μερικές φορές πήγαινα εκεί. Ως αντάλλαγμα της έδινα απορρυπαντικά, γλυκά και άλλα παρόμοια πεσκεσια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα