Προς το περιεχόμενο

Cooler Master Quick Fire XTi (Brown) Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ο λόγος που τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι τόσο ακριβά δεν είναι προφανώς τα LED λαμπάκια αλλά τα ίδια τα κουμπιά-διακόπτες (ειδικά αν αυτά είναι Cherry MX). Όποιος έχει χρησιμοποιήσει μηχανικό πληκτρολόγιο ξέρει πόσο μεγάλη διαφορά έχει από τα συμβατικά, όχι μόνο στην αίσθηση αλλά και στο... βάρος. Τα υπόλοιπα περί καφέ, μπλε, κόκκινων κ.α. διακοπτών είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με το άθλημα και λίγο έως πολύ όλα τα χρώματα κάνουν φασαρία, αν και αυτή μπορεί να μετριαστεί με τα λαστιχένια rings που προαναφέρθηκαν (εγώ πάντως έκανα το ακριβώς ανάποδο, αφαίρεσα τα προεγκατεστημένα λαστιχάκια για να έχω ακόμα καλύτερη αίσθηση).

έχω το g11 της Logitech,πολύ καλό ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΗΡΑ 90 πριν πολλά χρόνια και δεν είναι κιτσαριό.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μακάρι να έστελνε και η Logitech δείγματα για reviews αλλά στην Ελλάδα η εταιρία PR που τους έχει το μόνο που ξέρει είναι να στέλνει νέα για τα προϊόντα τους κτλ. και από δείγματα ούτε λόγος (για την ακρίβεια ούτε καν απαντάν στα μηνύματα μας).  Παρόλο που δουλεύω αρκετά με προϊόντα αυτής της εταιρίας τείνω να τα αποφεύγω για το λόγο και μόνο ότι δεν κάνει κάτι για να βελτιώσει τις συνθήκες αντιπροσώπευσης της στην αγορά μας. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω το g11 της Logitech,πολύ καλό ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΗΡΑ 90 πριν πολλά χρόνια και δεν είναι κιτσαριό.

Αν θυμάμαι καλά αυτό ήταν πρακτικά το "αδελφό" μοντέλο του παλιού G19, χωρίς όμως την οθόνη όμως (η οποία ούτως ή άλλως ήταν ψιλοάχρηστη).

Είχα πάρει ένα τέτοιο G19 προ δεκαετίας μέχρι που μου χάλασε σχετικά πρόσφατα επειδή έπεσε... χαμομήλι (και το πήρα χαμπάρι μετά από μέρες όταν άρχισαν να μην δουλεύουν συγκεκριμένα κουμπιά). Για την εποχή τους και τα δύο ήταν πάρα πολύ αξιόλογα κομμάτια. Φυσικά δεν συγκρίνονται με τα σημερινά μηχανικά, αλλά τα πάμπολλα έξτρα κουμπιά ήταν μεγάλο συν.

μακάρι να έστελνε και η Logitech δείγματα για reviews αλλά στην Ελλάδα η εταιρία PR που τους έχει το μόνο που ξέρει είναι να στέλνει νέα για τα προϊόντα τους κτλ. και από δείγματα ούτε λόγος (για την ακρίβεια ούτε καν απαντάν στα μηνύματα μας).  Παρόλο που δουλεύω αρκετά με προϊόντα αυτής της εταιρίας τείνω να τα αποφεύγω για το λόγο και μόνο ότι δεν κάνει κάτι για να βελτιώσει τις συνθήκες αντιπροσώπευσης της στην αγορά μας. 

Και πολύ καλά κάνετε εφόσον είναι έτσι τα πράγματα. Στο κάτω-κάτω η Logitech χάνει, όχι εσείς. Μια λύση βέβαια θα ήταν συμπληρωματικά reviews μέσω Youtube ή άλλων παρόμοιων μέσων, όπου τυχόν έσοδα από διαφημίσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά των εν λόγω προϊόντων (και στη συνέχεια αυτά να μεταπωληθούν ως ελαφρώς μεταχειρισμένα μέσω του ίδιου του Insomnia). Αν φαντάζομαι ότι έχετε ήδη σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από nzeppos

Το ότι βλέπω ανθρώπους να παραπονιούνται εκ των υστέρων πως το μηχανικό τους πληκτρολόγιο κάνει θόρυβο με ξεπερνά.

Το ότι βλέπω ανθρώπους να παραπονιούνται για την έλλειψη dedicated multimedia και macro keys πάλι με ξεπερνά.

Μπράβο απο μένα για τη μινιμαλιστική σχεδίαση και μπράβο για το πιο σοβαρό font των keycaps. Σχετικά με την τιμή δεν αναφέρετε το πιο σημαντικό: ξέρουμε τον κατασκευαστή; Γιατί αν είναι Costar όπως φημολογείται τα 160 για full sized backlit δικαιλογούνται. Αν πρόκειται για κάνα iOne ψάχνουν κορόιδα.

Προσωπικά το έχω παράπονο να βγει ένα σωστό, προσιτό tenkeyless ή 60% costar, με καλά και χοντρά keycaps και standard bottom row, backlit ή όχι δε με ενδιαφέρει αλλά να είναι σοβαρό και καλή κατασκευή όπως τα pok3r ας πούμε. Αλλά εδώ έχουμε πήξει στα blackwidow και τα κ70 ( για τους πιο "ψαγμένους" ) αν το πληκτρολόγιο δεν έχει rgb φωτάκια και ρυθμιστή έντασης δε πουλάει τι να πεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι βλέπω ανθρώπους να παραπονιούνται εκ των υστέρων πως το μηχανικό τους πληκτρολόγιο κάνει θόρυβο με ξεπερνά.

Το ότι βλέπω ανθρώπους να παραπονιούνται για την έλλειψη dedicated multimedia και macro keys πάλι με ξεπερνά.

Μπράβο απο μένα για τη μινιμαλιστική σχεδίαση και μπράβο για το πιο σοβαρό font των keycaps. Σχετικά με την τιμή δεν αναφέρετε το πιο σημαντικό: ξέρουμε τον κατασκευαστή; Γιατί αν είναι Costar όπως φημολογείται τα 160 για full sized backlit δικαιλογούνται. Αν πρόκειται για κάνα iOne ψάχνουν κορόιδα.

Προσωπικά το έχω παράπονο να βγει ένα σωστό, προσιτό tenkeyless ή 60% costar, με καλά και χοντρά keycaps και standard bottom row, backlit ή όχι δε με ενδιαφέρει αλλά να είναι σοβαρό και καλή κατασκευή όπως τα pok3r ας πούμε. Αλλά εδώ έχουμε πήξει στα blackwidow και τα κ70 ( για τους πιο "ψαγμένους" ) αν το πληκτρολόγιο δεν έχει rgb φωτάκια και ρυθμιστή έντασης δε πουλάει τι να πεις.

Από τη μία έχεις ένα τεράστιο δίκιο και όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερες είναι όντως σημαντικότερα από media keys/RGB/backlight effects κλπ. Από την άλλη είναι όπως έχει μάθει κανείς.

Εγώ πχ. που έχω μάθει να έχω στο πληκτρολόγιο χειριστικό volume control, τουλάχιστον 5-6 macro keys, media keys, στοιχειώδες backlight, wrist rest, USB port κλπ. εδώ και μια δεκαετία (όχι, δεν είχα και στο χωριό μου!), δεν βρίσκω ενδιαφέρουσα την ιδέα να πάρω ένα keyboard που δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Τα περισσότερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών μου συνηθειών αν και για ορισμένα ίσως έκανα παραχωρήσεις. Αλλά εδώ μιλάμε για την κατηγορία των  "απλών" μηχανικών keyboards που στερούνται όλων των έξτρα και κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.

Επεξ/σία από nzeppos

Παιδιά μπορείτε να μου πείτε τι παραπάνω προσφέρει ενα μηχανικό keyboard από ένα απλό ? Τι είναι ? μόνο το κλικ από τα κουμπιά ? όπως το βλέπω εγώ από την μεριά μου δεν αξίζει τόσα πολλά λεφτά σε σχέση με ένα συμβατικό μεμβράνης .
Τώρα βέβαια το λέω αυτό γιατί δεν έχω ιδέα απο μηχανικά καθώς δεν έχω δει ούτε έχω πιάσει στα χέρια μου ένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν με το καλό πιάσεις, τότε θα καταλάβεις τι παραπάνω προσφέρει. :)

Το "κλικ" είναι που κάνει όλη τη διαφορά, όχι τόσο ο ήχος όσο η διαδρομή του κουμπιού. Μπορείς να δοκιμάσεις την αίσθηση ενός τέτοιου πληκτρολογίου σε κατάστημα  που εκθέτει αυτά τα μοντέλα (πχ. Mediamarkt, Public, Κωτσόβολος κλπ) και να διαπιστώσεις αν σου αρέσει.

Επεξ/σία από nzeppos

160€ είναι πάρα πολλά για πληκτρολόγιο στην Ελλάδα :P

Να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζει κανείς , έκανα βίδες το πληκτρολόγιο μου και το έπλυνα αλλά μετά τα πλήκτρα δεν πατιόντε , γνωρίζει κανείς αν βάζουν κάποιου είδους γράσου ;

Παιδιά μπορείτε να μου πείτε τι παραπάνω προσφέρει ενα μηχανικό keyboard από ένα απλό ? Τι είναι ? μόνο το κλικ από τα κουμπιά ? όπως το βλέπω εγώ από την μεριά μου δεν αξίζει τόσα πολλά λεφτά σε σχέση με ένα συμβατικό μεμβράνης .

Τώρα βέβαια το λέω αυτό γιατί δεν έχω ιδέα απο μηχανικά καθώς δεν έχω δει ούτε έχω πιάσει στα χέρια μου ένα. 

τίποτα απολύτος, απλά το μαρκετινγκ ξεθαυβει ρετρο τεχνολογίες και τις επαναφέρει στο προσκήνιο με ωραίο περιτύλιγμα προκείμένου να βγάλει λεφτά απο το πουθενά. Τα e-sports εν μέρη ευθύνοντε γι'αυτά τα φαινόμενα. Σου λέει, ασχολήσε με e-sport; Θα πληρώσεις παραπάνω γιατί σου πουλάω γαμώ τις τεχνολογίες για να σε βοηθήσουν να βγείς πρώτος. Άσχετα αν είναι ένα πληκτρολόγιο του 90 με λεντάκια και ένα κύκλωμα απο λαμπάκια χριστουγενιάτικου δέντρου.

Πάντως αν έπερνα μηχανικό πληκτρολόγιο θα αγόραζα αυτό! Ο μόνος λόγος που ίσως δεν πάρω είναι ο θόρυβος και γιατί θα κλαίω όταν θα μου το φέρει στο κεφάλι η γυναίκα μου, και για το πληκτρολόγιο και για το κεφάλι.

• Like 1

Αν εννοείς ότι στον gamer δε προσφέρει κάτι ιδιαίτερο όπως καλύτερους χρόνους απόκρισης, ναι έχεις δίκιο αλλά σε κάποιον κειμενογράφο οι μπλε διακόπτες μπορούν να ανεβάσουν για παράδειγμα το μέσο όρο χαρακτήρων ανά ώρα. Επίσης όπως είπαμε παραπάνω η ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση των πλήκτρων δεν είναι ίδια όπως με ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης, είναι πιο "καθαρή" αν μπορώ να το εκφράσω έτσι..ξέρεις ότι πάτησες το κουμπί βρε αδερφέ.

Μια συμβουλή στον φίλο shadowlike..  αγόρασε το στα κρυφά!! shhhh  :X

• Like 1

τίποτα απολύτος, απλά το μαρκετινγκ ξεθαυβει ρετρο τεχνολογίες και τις επαναφέρει στο προσκήνιο με ωραίο περιτύλιγμα προκείμένου να βγάλει λεφτά απο το πουθενά. Τα e-sports εν μέρη ευθύνοντε γι'αυτά τα φαινόμενα. Σου λέει, ασχολήσε με e-sport; Θα πληρώσεις παραπάνω γιατί σου πουλάω γαμώ τις τεχνολογίες για να σε βοηθήσουν να βγείς πρώτος. Άσχετα αν είναι ένα πληκτρολόγιο του 90 με λεντάκια και ένα κύκλωμα απο λαμπάκια χριστουγενιάτικου δέντρου.

Πάντως αν έπερνα μηχανικό πληκτρολόγιο θα αγόραζα αυτό! Ο μόνος λόγος που ίσως δεν πάρω είναι ο θόρυβος και γιατί θα κλαίω όταν θα μου το φέρει στο κεφάλι η γυναίκα μου, και για το πληκτρολόγιο και για το κεφάλι.

Το οτι οι περισσοτεροι που πηραν mechanical keyboard τους αρεσε και δεν γυρνανε ευκολα στην μεμβρανη εσενα δεν σου λεει κατι;Προφανως ενα keyboard δεν σε κανει καλο η κακο παιχτη αλλα γιατι τετοια κακια ρε παιδια.

Τωρα παιδια εμενα το keyboard μου αρεσε.Τα media keys δεν υπαρχουν επειδη ηθελαν να δωσουν ενα minimal τονο.Σιγουρα θα μπορουσε να ηταν λιγο πιο φτηνο παντως,

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...