Προς το περιεχόμενο

Cooler Master Quick Fire XTi (Brown) Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Cooler Master έχει μια αρκετά ενεργή συμμετοχή στην κατηγορία των μηχανικών πληκτρολογίων και επιμένει, για τους δικούς της λόγους, στο κλασσικό σχέδιο σε μερικά από τα κορυφαία μοντέλα της. Προσωπικά δεν έχουμε πρόβλημα με τη συγκεκριμένη σχεδίαση, ειδικά αφού είναι σε θέση να προσφέρει μαζεμένες διαστάσεις. Επιπρόσθετα, πολλές φορές το λιτό είναι και πιο όμορφο και διαχρονικό στο χρόνο.

Η σειρά Quick Fire XTi αποτελείται από τρία μοντέλα με μπλε, κόκκινους και καφέ διακόπτες της σειράς Cherry MX, οι οποίοι θεωρούνται και οι καλύτεροι. Οι μπλε διακόπτες είναι οι πιο κατάλληλοι για τους χρήστες που πληκτρολογούν (γράφουν) πολύ ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που τους προτιμούν ακόμη και στα παιχνίδια. Οι κόκκινοι διακόπτες είναι ιδανικοί για παιχνίδια, κυρίως για αυτά που απαιτούν το επαναλαμβανόμενο και γρήγορο πάτημα των ίδιων πλήκτρων ενώ οι καφέ είναι προσφέρουν μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στην πληκτρολόγηση και στο gaming.

Το πληκτρολόγιο της σημερινής δοκιμής φέρει τον κωδικό μοντέλου SGK-4060-KKCM1 και διαθέτει καφέ διακόπτες. Επιπλέον έχει φωτισμό σε όλα τα πλήκτρα με τη δυνατότητα 35 διαφορετικών χρωμάτων. Να σημειώσουμε επίσης ότι το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο δε συνοδεύεται από κάποιο λογισμικό, μιας και όλες οι λειτουργίες του μπορούν να ρυθμιστούν/εκτελεστούν από το ίδιο με τη χρήση διάφορων συνδυασμών πλήκτρων. Αυτό μπορεί να ξενίσει μερικούς από εσάς αλλά από την άλλη δεν απαιτεί την εγκατάσταση έξτρα προγραμμάτων.

Link.png Site: CoolerMaster Quick Fire XTi (Brown) Review 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Προσωπικα δεν θα αγοραζα keyboard των 160 ευρω που δεν διαθετει προστατευτικο καρπων,πληκτρα multimedia και makro.

Παρομοίως. Είχα την εντύπωση πως πλέον τα "απλά" μηχανικά πληκτρολόγια έχουν ταβάνι 120 ευρώ το πολύ. Στα 160 παίρνεις απ' έξω το Logitech G910 που δεν ξέρω αν έχει καλύτερα κουμπιά, έχει όμως σίγουρα όλα τα έξτρα καλούδια.

• Like 4

αγορασε ο πατερας μου πριν λιγες μερες μηχανικο πληκτρολογιο και ειναι τρισαθλιο κανω κλικ και ακουγεται σε ολο το σπιτι λες και γραφω σε γραφομηχανη και υποτιθεται πως γυριζει σε gaming λειτουργια μπορω καπως να μειωσω τον θορυβο γιατο GK-7 pro turbo-X μιλαω ευχαριστω

εχω δυο πληκτρολόγια. Logitech G510 δεν το αλλάζω με κανενα.και ενα μηχανικό της Coolemaster, οπως ακριβως τα λεει το παιδι παραπάνω. γραφομηχανη κανονικά..!!! αμα ειναι ετση τα gaming πληκτρολόγια κλαφτα Χαραλάμπη...μου θυμίζουν πληκτρολογια προ 15ετιας.

αγορασε ο πατερας μου πριν λιγες μερες μηχανικο πληκτρολογιο και ειναι τρισαθλιο κανω κλικ και ακουγεται σε ολο το σπιτι λες και γραφω σε γραφομηχανη και υποτιθεται πως γυριζει σε gaming λειτουργια μπορω καπως να μειωσω τον θορυβο γιατο GK-7 pro turbo-X μιλαω ευχαριστω

Mην ξενερώνεις φιλαράκο . Μηχανικό πληκτρολόγιο είναι απόλαυση . ΓΙα τον θόρυβο αν θέλεις αγόρασε rings http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=rings%20for%20mechanical%20keyboard&ssPageName=GSTL

Αφού θέλετε να το παίξετε gamers και πάτε και αγοράζετε τα μηχανικά με μπλε διακόπτες μόνο και μόνο επειδή το λένε gaming πληκτρολόγιο και μετά παραπονιέστε γιατί ακούγεται σε όλο το σπίτι.

My god.

Πριν αγοράσεις μηχανικό πληκτρολόγιο, ειδικά αν έχει κάποια λεφτά, πρώτα το ψάχνεις και μετά αγοράζεις.

Δεν είναι πατάτες από τη λαϊκή.

• Like 9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο λόγος που τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι τόσο ακριβά δεν είναι προφανώς τα LED λαμπάκια αλλά τα ίδια τα κουμπιά-διακόπτες (ειδικά αν αυτά είναι Cherry MX). Όποιος έχει χρησιμοποιήσει μηχανικό πληκτρολόγιο ξέρει πόσο μεγάλη διαφορά έχει από τα συμβατικά, όχι μόνο στην αίσθηση αλλά και στο... βάρος. Τα υπόλοιπα περί καφέ, μπλε, κόκκινων κ.α. διακοπτών είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με το άθλημα και λίγο έως πολύ όλα τα χρώματα κάνουν φασαρία, αν και αυτή μπορεί να μετριαστεί με τα λαστιχένια rings που προαναφέρθηκαν (εγώ πάντως έκανα το ακριβώς ανάποδο, αφαίρεσα τα προεγκατεστημένα λαστιχάκια για να έχω ακόμα καλύτερη αίσθηση).

Δηλώνω fan των καφέ διακοπτών, αφού (σχεδόν) κανένας δεν θέλει ένα keyboard μόνο για gaming ή μόνο για πληκτρολόγηση. Η καθημερινή χρήση συνήθως αποτελεί συνδυασμό των παραπάνω και τα καφέ switches καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες. Προσωπικά είμαι κι εγώ στην έρευνα για αγορά νέου πληκτρολογίου, καθώς έχω ένα Logitech G710+ στη δουλειά και με έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένο, αλλά όχι απόλυτα. Οι λόγοι είναι:

- τα αρκετά σπασμένα keycaps (ακόμα και με φυσιολογική χρήση), πραγματική πληγή για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχει βγάλει παρόμοια προβλήματα σε πάρα πολύ κόσμο. Το κακό είναι πως η αντικατάστασή τους είναι πολύ δαπανηρή αφού αυθεντικά keycaps πουλάνε μόνο ελάχιστοι στο ebay με κόστος 3-5 ευρώ ανά κουμπί

- τα 6 macro keys που δεν δουλεύουν σε λινουξοειδή λειτουργικά, αφού η υποστήριξη της Logitech είναι πρακτικά ανύπαρκτη για Linux

- η τιμή, καθώς το αγόρασα πριν χρόνια από media markt (για να μην περιμένω ταχυδρομεία από εξωτερικό, courier από skroutz κλπ). Πήγε ~140 ευρώ και θεωρώ πως ακόμα δεν έχει έρθει ο καιρός να πω ότι τα έβγαλε τα λεφτά του στο έπακρο

- η έλλειψη RGB χρωμάτων, καθαρά για καγκουρέικους λόγους...

Στο σπίτι δυστυχώς έχω ένα Logitech G19, το οποίο είχα πάρει μεν ακόμα πιο ακριβά πριν 4 χρόνια (τότε είχε κάπου 180+ ευρώ στην Ελλάδα), αλλά το έχω πλέον σιχαθεί καθώς παρά τα οποιαδήποτε έξτρα η αίσθησή του αδυνατεί να συγκριθεί με αυτή ενός μηχανικού πληκτρολογίου. Γι' αυτό έχω βάλει στο μάτι το G910 εδώ και πολύ καιρό, αν και δεν θα με χάλαγε κάτι αντίστοιχο από άλλο κατασκευαστή.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...