Προς το περιεχόμενο

Σκουπίδια στό φακό μου...


sw6juf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που μπορεί να είναι ενα σκουπιδάκι στήν καινουργια μου μηχανή Nikon 3300.Στίς φωτογραφίες δεν φαίνεται αλλά οταν κοιτάς φαίνεται οπως τα στίγματα απο το σκόπευτρο της μηχανής.Εβγαλα τον φακό φύσηξα με τον φυσητήρα αλλά τίποτα.Που μπορεί να είναι μέσα στο σκόπευτρο γιατί κτύπησα λίγο την μηχανή απαλά και μετακινήθηκε αλλά δεν έπεσε να φύγει.Προχτές με το χιόνι έπεσε λίγο χιόνι πάνω και την φύσηξα με τον φυσητήρα παντού να φύγει τυχόν υγρασία.Σήμερα πάω να τραβήξω και βλέπω σκουπίδι μέσα στην σκόπευση.Τά φώτα σας παρακαλώ γιατί με έχουν πιάσει τά νεύρα μεσημεριάτικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφ' όσον δεν βλέπεις κάτι στις φωτογραφίες δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, οπότε μην αγχώνεσαι!

Τώρα μπορεί το σκουπιδάκι να είναι πάνω στον καθρέπτη, άρα βγάλε το φακό της μηχανής και κοιτα προσεκτικα τον καθρέπτη της. Μη βάλεις χέρι επάνω! Κράτα τη μηχανή προς τα πάνω με το άνοιγμα να κοιτάει προς τα κάτω και φύσηξε 2-3 φορές με ένα blower.

Μπορεί επίσης να είναι εσωτερικά στο γυαλί του σκοπεύτρου, οπότε με βγαλμένο το φακό κοιτα προσεκτικά μεσα και πάνω εκεί που είναι το γυαλί. Αν διαπιστώσεις ότι υπάρχει εκεί κάτι μπορείς να το απομακρύνεις προσεκτικά με μία καθαρή μπατονέτα. Ίσα ίσα ακουμπησε το και θα κολλήσει πάνω στη μπατονέτα.

 

Μου έχει τύχει 2-3 φορές να έχω σκουπιδάκια εσωτερικά στο σκόπευτρο και τα έχω απομακρύνει με αυτό τον τρόπο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τό κοίταξα ξανά και ξανά δεν βλέπω σκουπίδι ουτε στον καθρέπτη,ούτε απο πάνω στο γιαλί του φακού.Στο liveview δεν μου βγάζει τίποτα που ρωτησε ο προηγούμενος φίλος.Νά έχει περάσει μεταξύ σκόπευτρου και του γιαλιού του φακού πάνω?Εβγαλα το φακό φύσηξα με το blower με την οπή προς τα κάτω αλλά τίποτα.Με μεγεθυντικό φακό κοιτάζω και δεν βλέπω σκουπίδι.Φαίνεται σαν πλαστικό μαυρο σκουπίδι και πήγε κόλλησε ανάμεσα σε δυο φωτεινά σημεία του σκοπευτρου.Οι φωτογραφίες ειναι πεντακάθαρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν δεν ειναι στον φακο η στον καθρεπτη και δεν φαινονται και στις φωτο τοτε λογικα ειναι σκουπιδακι που εχει περασει μεσα στον θαλαμο του viewvinder. Και η δικια μου η 5100 εχει κατι μαυρακια μεσα που οσο και να προσπαθησα να τα  καθαρισω ουτε καν κουνιοντουσαν. Δεν νομιζω να μπορεις να το καθαρισεις μονος σου αλλα πραγματικα δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις, το εχουν πολλες φωτογραφικες αυτο το θεμα απλα το συνηθιζεις ;) Αυτα ειχα διαβασει γενικα μετα απο μια μεγαλη αναζητηση που ειχα κανει οταν το ειχα παρατηρησει  ;) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικά καταστήματα δίνουν δωρεάν καθαρισμό αισθητήρα/καθρέπτη τους πρώτους μήνες. Ρώτα το κατάστημα που την πήρες και πήγαινε τη για καθαρισμό αν είναι. Αλλά να ξέρεις ότι θα ξαναμαζευτει σκόνη οπότε μην σκας, από τη στιγμή που δεν επηρεάζει την εικόνα δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς οι περισσότεροι το αντιμετωπισζουμε αυτό το θέμα..

Επεξ/σία από tsourakis13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...