Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια gigabyte ma780g-ud3h. Επανω φοραει ενα πακετο corsair 4gb (2x 2gb), και μια mushkin 1gb. Εμεινε ενα slot κενο. Πηρα αλλη μια mushkin ιδιο μοντελο, μπηκα κανονικα αλλα μου πεταξε bsod. Αντε λεω ειναι η μνημη. Τις εβγαλα ολες. Αφησα μονο αυτη επανω στην θυρα που την εβαλα και εκανα memtest για ενα τετραωρο. Δεν μου εβγαλε τιποτα. Τι μπορει να παιζει?

Να σημειωσω οι corsair ειναι pc2-6400 και οι mushkin pc2-5300. Αν ηταν προβλημα ασυμβατοτητας δεν θα επαιζε ουτε η mushkin που εχω επανω. Να φταιει το slot σπανιο μου ακουγεται.

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.

Χαζή ερώτηση :

Τις μνήμες τις έχεις σε διάταξη dual ; Από ότι διαβάζω, δεν πολυκατάλαβα αν τα κανάλια πρέπει να χρησιμοποιούνται 1-3 και 2-4 ή απλά 1-2 και 3-4 , που είναι και του ίδιου χρώματος.. Μπορείς να το δεις βάζοντας τις corsair στις 1-2, κατεβάζοντας το cpuz και βλέποντας αν σου τις βγάζει dual symmetric. 

Δημοσ.

Επίσης, βάλε και την τρίτη μετά (έτσι όπως ήταν όταν δούλευε) και δες πάλι στο cpu z , αν στις βγάζει single channel πάει να πει πως δεν υποστηρίζει flex mode η motherboard (να δουλέψει τις corsair σε dual και τη mushkin σε single) .

* Διόρθωση : οι 2 corsair θα πρέπει να δουλεύουν dual interleaved, dual symmetric πρέπει να σου βγάλει και με την τρίτη πάνω, αν κι εφόσον υποστηρίζει flex mode 

Δημοσ.

Ωραία,και τις corsair που έχεις, δεν ειναι dual σωστά ... Δοκίμασε τις corsair τώρα στην πρώτη κίτρινη και πρώτη κόκκινη, αν ειναι πάλι unganged , μπες στο bios, θα έχει επιλογή κάπου, επέλεξε ganged και ξανάκανε όλες τις δοκιμές, κοιτάζοντας το cpuΖ.

Στο επόμενο tab σου έχει και λεπτομέρειες, τσέκαρε ακόμα και ημερομηνία κατασκευής κάθε μνήμης, θες τα ζευγάρια να ειναι ολόιδια ..

Δημοσ.

Οι 2 οι corsair ειναι πακετο ακριβως ιδια μοντελα. Οκ κατσε να κανω αυτα που λες :)

Λοιπον. Εβαλα μια corsair στην κιτρινη και μια στην κοκκινη. Τωρα δεν μου λεει καθολου dc mode και λειτουργουν σαν single.

Δημοσ.

Αρα δεν θα μπορω να λειτουργω σε dual channel. Anyway. Λοιπον. Μπηκα στο bios και το αλλαξα απο unganged σε ganged. Δεν πειραξα κατι αλλο, τα αφησα στο auto. Ανοιξα το cpuz. Λεει παλι single channel  και στο dc mode παλι τιποτα. Ειμαι με τις 2 corsair μια κιτρινη μια κοκκινη οπως μου ειπες.

Δημοσ.

Αρα δεν θα μπορω να λειτουργω σε dual channel. Anyway. Λοιπον. Μπηκα στο bios και το αλλαξα απο unganged σε ganged. Δεν πειραξα κατι αλλο, τα αφησα στο auto. Ανοιξα το cpuz. Λεει παλι single channel  και στο dc mode παλι τιποτα. Ειμαι με τις 2 corsair μια κιτρινη μια κοκκινη οπως μου ειπες;Oxi 

Όχι-όχι , για δοκιμή σου είπα να τις βάλεις, για να σιγουρευτούμε.. βάλε τις corsair στις κιτρινες και αστες εκει. Λογικά θα σου λειτουργεί dual ganged. Μετά δοκίμασε τις mushkin μία-μία και μετά και τις 2 μαζί. 

Τσέκαρες τις mushkin στο cpuz αν είναι ολόϊδιες;;

Βάλε πρώτα τη μια mushkin στην πρώτη κόκκινη, μετά άλλαξέ την με την άλλη (τις corsair αστες στις κίτρινες, μια χαρά δουλεύουν και dual).. Αν σου δουλεύει το σύστημα με κάθε mushkin ξεχωριστά, μετά δοκίμασε να τις βάλεις και τις 2 :)

Οι corsair μόνες τους θα σου δουλέψουν dual όπως και να 'χει, και από τη στιγμή που τις έκανες στο bios ganged, θα δεις διαφορά και μόνες τους να τις αφήσεις ! Απλά προσπαθούμε να τις δουλέψουμε όλες dual..... Αν δεν γίνεται, καλύτερα να μείνεις με τις corsair στα κίτρινα κανάλια, καλύτερη απόδοση θα έχεις. 

Καλημέρα !

Δημοσ.

Περασα τις corsair σαν dual. Μπηκα cpuz και ελεγε ganged. Με το που εβαλα την μια mushkin, ελεγε unganged. Με το που εβαλα και την τεταρτη ομως, λεει dual και ganged. :D Ελπιζω να λειτουργησουν ρολοι τωρα και να μην μου πεταξει bsod. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και καλη μερα και σε σενα :)

• Like 1
Δημοσ.

Τέλεια !!! Χαίρομαι που τη βρήκαμε την άκρη  :-D Δοκίμασε να κάνεις διάφορα ταυτόχρονα, ζόρισέ το, αν έχεις καλούτσικο επεξεργαστή θα πρέπει να βλέπεις διαφορά !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...