Προς το περιεχόμενο

6600k voltage

hariC11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα!! Έκανα OC στον επεξεργαστή στα 4.9GHz (49x100) στα 1.48V στο Bios και λειτουργει στους 67C.

Έκανα 2 τεστ των 10 λεπτων και ενα Super Pi (32Μ), το εβγαλε σε 6 δευτερολεπτα. Αύριο θα του κάνω stress test για κανενα 2ωρο να το επιβεβαιωσω το stable.

Το θέμα είναι στο CPU-z και στο AIDA64 μου δειχνει οτι παιρνει ρευμα 1,52V και η Intel λεει οτι ειναι το max voltage αυτο. Τι να κανω; να τον κατεβασω σε voltage/ghz ή υπάρχει κάποια άλλη λύση.

Το CPU Load Calibration το εχω σε Lvl 6 και το CPU cache στο 4.3. Απο ψυξη εχω την Corsair H100i.

Ακολουθησα αυτον τον τυπο για κανω το OC μου, 

Δειτε την φωτογραφια και πειτε μου την γνωμη σας τι θα κανατε και τι ειναι σωστο να κανω;; 

Ευχαριστω!!

post-248266-0-95209400-1453428723_thumb.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

67 βαθμους σε λειτουργια ποιανου προγραμματος και για ποση ωρα  εννοεις ?

επισης αν διαβασεις καποιον οδηγο ισως να μπορεις να παιξεις με αλλες τασεις πλην της cpu και να εχει παρομοιο αποτελεσμα με μικροτερη ταση. 1.52 εισαι σιγουρος οτι ειναι η ανωτερη επιτρεπτη ταση για σενα ? (μου μοιαζει πολλη να σου πω την αληθεια αλλα δεν το εχω ψαξει... στον δικο μου λεει περιπου την ιδια ταση και ειναι 32nm)

• Like 2

Μη τον δουλεύεις τόσο ψηλά για κάθε μέρα, ένα oc profile στα 4.4-4.5 με safe vcore είναι μια χαρά. 

Δοκίμασε και με intel burn test, αυτό τεστάρω εγώ, και το AIDA ( όπως γράφεις κι εσύ ) αλλά δεν γνωρίζω περί αυτού.

• Like 1

Εισαι παααρα πολυ ψηλο στο Vcοre δν αντεχουν τοσο πολυ οι Ιντελ οι ΑΜD δεν εχουν θεμα! Ψαξτο λιγο ακομα γτ εγω τον 6600Κ στα 4.5 τον πηγα στα 1.28.Δωσε μας και μια εικονα απο Βιοs

• Like 1

Ο linus είχε πει μέγιστο το 1.4v και ο wendell από το tek syndicate το 1.42v. Εγώ προσωπικά θα έβρισκα τα ρολόγια που με βολεύουν και τα οποία δεν θέλουν πάνω από 1.35v για 24/7 πάντα χρήση, για ένα μέσο και όχι καλό κομμάτι είναι λογικά το εύρος από 4.2-4.4 ghz.

• Like 1

Στο OCN έχουμε πει για 1.35 max για απλό user και 1.4 για power user που κάνει συχνές αναβαθμίσεις και ξέρει τι κάνει.

And brace yourselves, ο Λόλεκ και ο Μπόλεκ κάποια στιγμή θα έρθουν με το 1.6 ασφαλέστατο Vcore  :ph34r:

• Like 4

Παιδιά, εντάξει μαλ***α είχα κάνει, τον κατέβασα στο 1.4V στο BIOS και έβαλα τον Multiplier στο 48. Έκανα 1 ώρα stress test με AIDA64 και φαίνεται stable. Δείτε : 

Βέβαια δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι τo AIDA64. Κάποιες φορές το VCore μου το έβγαλε 1.42V, ενώ στο BIOS το έχω στο 1.40V. Το LLC το έχω στο LvL 6. post-248266-0-05738700-1453564792_thumb.jpg

Να αλλάξω κάτι χρειάζεται; Από θερμοκρασίες είμαι κομπλέ!

Αμα θες βάλε το 4.6 τα 1.3, λογικά κάπου εκεί θα θέλει.

200mhz για 0.2 v δεν αξίζει για μένα.

Εγώ το βλέπω safe, αυτο με το VCore τι είναι;

Εγώ το βλέπω safe, αυτο με το VCore τι είναι;

Αν σκοπεύεις να σε αφήσει σχετικά σύντομα εκτός ή οριακά εντός εγγύησης καλά είσαι. Δεν θα πόνταρα να βγάλει 5 χρόνια με 1.4v.

Να "παίζει" το Voltage φυσιολογικό είναι, μην αγχώνεσαι.

• Like 1

Αν σκοπεύεις να σε αφήσει σχετικά σύντομα εκτός ή οριακά εντός εγγύησης καλά είσαι. Δεν θα πόνταρα να βγάλει 5 χρόνια με 1.4v.

Να "παίζει" το Voltage φυσιολογικό είναι, μην αγχώνεσαι.

Δηλαδή να το πάω στα 4.60GHz, με με 1.30V;

Δηλαδή να το πάω στα 4.60GHz, με με 1.30V;

Εγώ αυτό θα έκανα. Για το 1.3 δεν γνωρίζω, κάθε τσιπ είναι διαφορετικό. Μπορεί και 1.25 αλλά όχι πολύ πάνω απο 1.3

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό θα έκανα. Για το 1.3 δεν γνωρίζω, κάθε τσιπ είναι διαφορετικό. Μπορεί και 1.25 αλλά όχι πολύ πάνω απο 1.3

Δοκιμάζω και κάνω reply!

Επεξ/σία από hariC11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...