Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε cpu Amd athlon 5150 1.6ghz

Jim_ani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας τσακαλια

Δεν ξερω εαν ειναι εφικτο.Λιγο που το εψαξα μερικοι λενε οτι τον φτασαν στα 1.95

Εχω 2 x4= 8 gb μνημη 1600 pc3-12800

Μητρικη Asus Am1M-A

Μπορει καποιος να με κατευθηνει?

Ψυκτρα εχει την δικια του .Ως τωρα θερμοκρασια πανω απο 33°C δεν ειδα.Και σε παιχνιδια που παιζω.( tomb raider Goty,pes2016)

Ειμαι χωρις καρτα γραφικων.(αποδιδει καλα του kabini η radeon hg 8400 r3 series)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το "να με πιάσετε απ'το χερι να τα κάνουμε βήμα βήμα μαζί χωρίς να έχω ιδέα" δε το καταλαβαίνω που κάνετε πολλοί.

Όταν πάρουμε απόφαση να κάνουμε overclocking , βεβαιωνόμαστε σε πρώτη φάση ότι έχουμε μελετήσει περί O/c βλέποντας videos και διαβάζοντας κείμενα. Είναι must να γνωρίζουμε βασικά. Με απλό google search βρίσκεις οτιδήποτε.

Αρχικά πειραματιζόμαστε με μικρές συχνότητες (πιο πάνω) για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τα volts και το τσιπάκι μας. Στη συνέχεια τεστάρουμε πόσο σταθερό είναι το αποτέλεσμά μας.

Στο Am1, oι πιο πολλοί φτάνουν κάποια συχνότητα με το στοκ κούλερ διότι δεν υπάρχουν after market που να κουμπώνουν, χωρίς custom κομπίνα, πάνω στη mobo.

Πειραματίζεσαι με τα βασικά λοιπόν και στη συνέχεια εφόσον κολλήσεις κάπου, αναφέρεις τι πρόβλημα έχεις και ρωτάς συγκεκριμένα.

• Like 3

Μολις ανακαλυψα οτι υπαρχει ενα προγραμμα που παει πακετο με την motherboard απο το Cd της

Τσεκαρε λιγο τις εικονες

Λογικα  μπορει να κανει και αυτοματα καποιου ειδους oc . Να το δοκιμασω?

Λοιπον προχωρισα σε Automated tuning και πλεον μου βγαζει

αντι για 1600   , 1680 mhz

Δειτε τις εικονες.

Αρα με αυτο το λογισμικο μπορω να κανω διαφορα πειραματα 

post-371301-0-70065200-1453489048_thumb.jpg

post-371301-0-24978500-1453489053_thumb.jpg

post-371301-0-07043700-1453489897_thumb.jpg

post-371301-0-62110500-1453489930_thumb.jpg

post-371301-0-97357700-1453490022_thumb.jpg

είναι η suite της Asus που σου επιτρέπει το overclock αλλά είναι ο "κομπογιαννίτικος" τρόπος. Δίνει και περισσότερα volts απ'ότι πρέπει.

Σου είπα και πριν, το overclocking θέλει μελέτη και πειραματισμούς μέσα απ'το bios. Aν δεν έχεις σκοπό να μελετήσεις δε βλέπω το νόημα να πειραματίζεσαι έτσι και να κάνεις καμιά ζημιά.

Δες τουλάχιστον βίντεος απ'το youtube να πάρεις μία ιδέα για να μην κάνεις καμιά βλακεία και ψάχνεσαι

• Like 1

αν σου πω οτι υπαρχει μονο ενα βιντεο με τον  amd athlon 5350 . Ενα μοντελο πιο πανω δλδ

Οριστε

Ενταξει δεν το πειραζω. Αλλα μονος δυσκολα να βγαλω ακρη.Δεν ειμαι ηλεκτρονικος και με τα μαθηματικα δεν τα παω καλα

Τελ Πληροφορικης τελειωσα πριν 15 χρονια :fear:  Μην νομιζεις οτι οι πραξεις που λες και τα volt :shifty: που αναφερεις ειναι κατι αυτονοητο.

Απο εδω και απο εκει οτι αρπαξω....καλυτερα να πω κανενα φιλο να ερθει απο το σπιτι να το κανουμε μαζι

γιατι μαλλον απο εδω μεσα δυσκολο να κατσει να ασχοληθει αφιλοκερδως καποιος

αλλα σου λενε τα παιδια αλλα καταλαβαινεις παντως...

δεν μπορει κανενας να σου βοηθησει απο το φορουμ φαση χερι-χερι για να κανετε OC . ειναι πολυ δυσκολο γιατι καθε μοντελο επεξεργαστη ειναι διαφορετικο και καθε κομματι σε πολλες περιπτωσεις ειναι επισης απο αλλα ιδιου μοντελου.

δες βιντεακια πειραματισου συντηρητικα , διαβασε παλι και αν εχεις καποια ερωτηση εδω θα υπαρξει κοσμος να σε βοηθησει.

Αν δεις τι γινεται στο αντιστοιχο υποφορουμ , χαμος...! ομως προυποθετουν ολοι οτι οποιος ρωταει εχει μελετησει.

Αρα πηγαινε ενα βημα πισω. διαβασε -παιξε και ελα με αποριες 

• Like 4

Πρωτα ρωτας .

Γιατι καποιος πχ μπορει να εκανε σαυτον τον επεξεργαστη overclock και  να ειναι απλο (με 2 -3  αλλαγες στο bios  να ειμαι ετοιμος)

Ετσι με την μια παμε παρακατω.

Στο κατω κατω οι επεξεργαστες KABINI της Amd ειναι 4.

ο 5150 και ο 5350 ειναι οι τελευταιοι . Και ειναι πανω απο 1 χρονο στην αγορα. Θεωρησα οτι καποιος εχει ασχοληθει

Ε αμα δεν ασχοληθηκε κανεις απο εδω μεσα  σε δικο του pc τοτε θα ειμαι εγω ο 1ος 

Ενταξει τωρα που βλεπω οτι κανεις δεν εχει κανει σε αυτον θα ασχοληθω εγω.

Κι αν θελετε θα ανεβασω στο foroum πως το εκανα

Πρωτα ρωτας .

Γιατι καποιος πχ μπορει να εκανε σαυτον τον επεξεργαστη overclock και  να ειναι απλο (με 2 -3  αλλαγες στο bios  να ειμαι ετοιμος)

συνηθως ολοι οι cpu θελουν το παιδεμα τους . τιποτα δεν ειναι 100% απλο. για αυτο σου ειπα πρωτα ψαχτο για να εχεις σφαιρικοτερη και σωστοτερη εικονα. επισης υπαρχει το προβλημα οτι καθε συνδιασμος μητρικη και επεξεργαστη μπορει να εχει διαφορετικες απαιτησεις .

Καλο θα ηταν αν βγαλεις κατι αξιοπρεπες να πεις και τι εκανες αλλα να ξερεις οτι ο επομενος σαν αναφορα πρεπει να σε δει όχι σαν τυφλοσουρτι

καλο κλοκαρισμα!

• 2 μήνες μετά...

Καλησπερα! Εχω σκοπο σε κανα δυο βδομαδουλες να φτιαξω μια συνθεσουλα με am1 socket. Το συστηματακι το θελω για σερφαρισμα, ταινιες και κανα λολακι... Ειλικρινα πιστευω πως ειναι πολυ οικονομικο για να μενει ανοιχτο 24 ωρες το 24 ωρο! Εγω θα παρω την φτηνοτερη μητρικη που υπαρχει (asrock) και απ οτι ειδα στα νεα bios της μητρικης προσθεσαν και overclocking support... Οποτε οταν το παραλαβω στα χερια μου λογικα θα του κανω και γω κανα overclock-aki και θα σου πω τι εκανα και πως... 

Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω τσεκαρε βιντεακια στο youtube η διαφορετικα περιμενε να τα αγορασω! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...