zio10 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 To γραφει μεσα στο site τους πεντακαθαρα στα Αγγλικα... Αν ειναι ψεμα που δεν το βλεπω,διοτι δεν ειναι τοσο χαζοι να το εχουν ολοφανερα τι να πω... 10% ειναι μια χαρα ποσο αν το σκεφτεις γι αυτους σε καθε παραγγελια που μπορουν να παρουν και πιστεψε με ειναι σχεδον στο χερι τους αν θα περασει τελωνειο το δεμα που στελνουν ή οχι...Ετσι πιστευω... Απο εκει και περα σκετικα με αυτο που ρωτησες λεει οτι αν τελικα περασει πληρωνεις το ποσο και τους δειχνεις την αποδειξη με email και σου πιστωνουν το ποσο που πληρωσες ετσι απλα... Τότε ίσως αξίζει. Διευκρίνισε όμως αν το 10% ισχύει για όλους τους τρόπους αποστολής γιατί το απλό ταχυδρομείο έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να περάσει τελωνείο από το κούριερ που είναι σχεδόν σίγουρο.
nodas_21greek Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Κοιτάξτε μόνο μην σας πει μετά ο Κινέζος ότι η ασφάλεια τελωνείου δεν περιλαμβάνει αμοιβή εκτελωνιστή, κοινώς θα πρέπει να μεταβείτε και στο αεροδρόμιο να κάνετε εσείς την διαδικασία και να πληρώσετε το επιπλέον κόστος. (μου έχει τύχει σε παραγγελία για ρούχα αξίας 200€ από USA, που ζητούσαν 150€+80€ αμοιβή εκτελωνιστή. Τα 80€ τα γλίτωνα αν πήγαινα ο ίδιος)
liverpoolman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Τότε ίσως αξίζει. Διευκρίνισε όμως αν το 10% ισχύει για όλους τους τρόπους αποστολής γιατί το απλό ταχυδρομείο έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να περάσει τελωνείο από το κούριερ που είναι σχεδόν σίγουρο. Σωστη σκεψη σου και εμενα εκει πηγε το μυαλο μου απο την αρχη αλλα το ξεκαθαριζει και αυτο και γραφει με οποιο τροπο αοστολης και να διαλεξει ο πελατης Κοιτάξτε μόνο μην σας πει μετά ο Κινέζος ότι η ασφάλεια τελωνείου δεν περιλαμβάνει αμοιβή εκτελωνιστή, κοινώς θα πρέπει να μεταβείτε και στο αεροδρόμιο να κάνετε εσείς την διαδικασία και να πληρώσετε το επιπλέον κόστος. (μου έχει τύχει σε παραγγελία για ρούχα αξίας 200€ από USA, που ζητούσαν 150€+80€ αμοιβή εκτελωνιστή. Τα 80€ τα γλίτωνα αν πήγαινα ο ίδιος) Φιλε μου αυτο που εγραψες δεν το καταλαβα..Αναλυσε το λιγο...Ο φορος τελωνειου δεν ειναι ενας? Ο εκτελωνιστης τι κανει και επισης τι εννοεις αν πηγαινες ο ιδιος τα γλιτωνες?
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου αυτο που εγραψες δεν το καταλαβα..Αναλυσε το λιγο...Ο φορος τελωνειου δεν ειναι ενας? Ο εκτελωνιστης τι κανει και επισης τι εννοεις αν πηγαινες ο ιδιος τα γλιτωνες? Δεματα με απλο ταχυδρομειο ΑΝ περασουν απο τελωνειο και κρατηθουν εκτελωνιζοντε απο υπαλληλους του τελωνειου και οταν ερθει το πακετο στο ταχυδρομειο της γειτονιας (η σπιτι σου) πληρωνεις τους φορους απλα. Με κουριερ αλλαζει η φαση καθοτι οι εταιρειες συνεργαζοντε με εκτελωνιστες, κοινως δεν εχουν δικους τους περα απο τα ατομα στο τελωνειο. Οποτε πρεπει να πληρωσεις εργασια εκτελωνιστη (απο 50ε εως 80ε που ειναι προσθετη στους φορους). ΑΝ πας εσυ και ακολουθησεις την διαδικασια εκτελωνισμου (κανα 40λεπτο δουλεια ειναι αλλα πηγαινεις πηγαινε ελα σε κτηρια) γλυτωνεις αυτο το ποσο ΑΛΛΑ πληρωνεις εξοδα αποθηκης κανα 15αρι ευρω. 1
liverpoolman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δεματα με απλο ταχυδρομειο ΑΝ περασουν απο τελωνειο και κρατηθουν εκτελωνιζοντε απο υπαλληλους του τελωνειου και οταν ερθει το πακετο στο ταχυδρομειο της γειτονιας (η σπιτι σου) πληρωνεις τους φορους απλα. Με κουριερ αλλαζει η φαση καθοτι οι εταιρειες συνεργαζοντε με εκτελωνιστες, κοινως δεν εχουν δικους τους περα απο τα ατομα στο τελωνειο. Οποτε πρεπει να πληρωσεις εργασια εκτελωνιστη (απο 50ε εως 80ε που ειναι προσθετη στους φορους). ΑΝ πας εσυ και ακολουθησεις την διαδικασια εκτελωνισμου (κανα 40λεπτο δουλεια ειναι αλλα πηγαινεις πηγαινε ελα σε κτηρια) γλυτωνεις αυτο το ποσο ΑΛΛΑ πληρωνεις εξοδα αποθηκης κανα 15αρι ευρω. Αυτο πως μπορει να γινει να παω εγω πχ για να γλιτωσω? Με ενημερωνουν?
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Θεωρητικα η σε παιρνουν τηλ στο τηλεφωνο πανω στο πακετο η αν ειναι κινητο παιζει να σου στειλουν μυνημα που σου λενε να επικοινωνησεις μαζι τους για την ταδε φορτωτικη (αριθμος που τους τον λες στο τηλ). Αυτο πως μπορει να γινει να παω εγω πχ για να γλιτωσω? Με ενημερωνουν?
Donalhioy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Θεωρητικα η σε παιρνουν τηλ στο τηλεφωνο πανω στο πακετο η αν ειναι κινητο παιζει να σου στειλουν μυνημα που σου λενε να επικοινωνησεις μαζι τους για την ταδε φορτωτικη (αριθμος που τους τον λες στο τηλ). σου στελνουν την παραλαβη απο ελτα "το γραμμα" πηγαινεις και αντι για το προιον εχει ενα χαρτι που σου λεει που να πας.. ο εκτελωνιστης μεχρι και την εκτυπωμενη πληρωμη απο paypal μπορει να ζητησει ωστε να βαλει τους φορους.. υ.γ δεν ειναι παντα 40 λεπτα.. υπαρχει περιπτωση να παρει και 2 πρωινα.. ολοκληρα.. για υποβρυχιο φακο απο η.π.α εμενα μου βγηκε περιπου το διπλασιο της τελικης τιμης "μαζι με μεταφορικα".. με απλο ταχυδρομιο ειναι πολυ σπανιο να ανοιξει δεμα.. τα βαζουν και οι κινεζοι ως χαμηλου κοστους και την γλιτωνεις 99 στις 100 φορες
liverpoolman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 σου στελνουν την παραλαβη απο ελτα "το γραμμα" πηγαινεις και αντι για το προιον εχει ενα χαρτι που σου λεει που να πας.. ο εκτελωνιστης μεχρι και την εκτυπωμενη πληρωμη απο paypal μπορει να ζητησει ωστε να βαλει τους φορους.. υ.γ δεν ειναι παντα 40 λεπτα.. υπαρχει περιπτωση να παρει και 2 πρωινα.. ολοκληρα.. για υποβρυχιο φακο απο η.π.α εμενα μου βγηκε περιπου το διπλασιο της τελικης τιμης "μαζι με μεταφορικα".. με απλο ταχυδρομιο ειναι πολυ σπανιο να ανοιξει δεμα.. τα βαζουν και οι κινεζοι ως χαμηλου κοστους και την γλιτωνεις 99 στις 100 φορες N τα βαλω δλδ απλο χωρις την εγγυηση? Ή θα πληρωσω γιατι η αξια ειναι πανω απο 150 ευρω και μηπως το ανοιξουν το δεμα
zio10 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Μήπως να το βάλεις απλό ταχυδρομείο και με εγγύηση; Το πιο σίγουρο μου φαίνεται. Έτσι κι αλλιώς έχω την εντύπωση ότι και το "κούριερ" δεν έρχεται σε 2-3 μέρες, καμιά 10αριά μέρες θα τις φας. 1
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 σου στελνουν την παραλαβη απο ελτα "το γραμμα" πηγαινεις και αντι για το προιον εχει ενα χαρτι που σου λεει που να πας.. ο εκτελωνιστης μεχρι και την εκτυπωμενη πληρωμη απο paypal μπορει να ζητησει ωστε να βαλει τους φορους.. υ.γ δεν ειναι παντα 40 λεπτα.. υπαρχει περιπτωση να παρει και 2 πρωινα.. ολοκληρα.. για υποβρυχιο φακο απο η.π.α εμενα μου βγηκε περιπου το διπλασιο της τελικης τιμης "μαζι με μεταφορικα".. με απλο ταχυδρομιο ειναι πολυ σπανιο να ανοιξει δεμα.. τα βαζουν και οι κινεζοι ως χαμηλου κοστους και την γλιτωνεις 99 στις 100 φορες Αυτο ισχυει μονο στα ΕΛΤΑ, οχι με κουριερ. Με κουριερ η θα λαβεις τηλεφωνο η μυνημα σε κινητο (σχεδον καθε μερα εχω αυτη την διαδικασια). Οσο για την ωρα που θα παρει αν ξερεις που πας και 40 λεπτα ισως να ειναι πολλα, εκτος αν πεσεις σε τρελη κινηση στο κτηριο της Εφοριας πραγμα που δεν μου εχει τυχει ποτε. Το πηγαινε - ελα στα κτηρια παιρνει ωρα αν δεν εχεις αυτοκινητο. Οσο για την φορολογια εννοειται πως φτανει μεχρι και αλλα τοσα γιατι φορος δεν μπαινει Μονο στην αξια του οτι εχεις φερει Αλλα Και Στα Μεταφορικα εφοσον σου λενε πως για να τα πληρωσες αξιζε και τα πληρωσες (εμενα μου ειχε ερθει κατι που κοστιζε 800ε, 200ε ηταν τα μεταφορικα και ο φορος μπηκε στα 1000ε συνολο). Βεβαια παιζει ρολο το βαρος στα μεταφορικα, αν φερεις γυαλια πχ δεν θα ειναι πανω απο 30-40ε με κουριερ οποτε εκει δεν εχεις μεγαλο θεμα με φορο. Ναι με ταχυδρομειο την σκαπουλαρεις αν μπει χαμηλη τιμη κατω των 25ε (βαση νομου δεν το φορολογουν εκτος αν δηλωσει ο τελωνειακος πως ειναι ψευτικη τιμη) αλλα να περασεις κινητο με τιμη κατω των 25ε ισως να ειναι λιγουλακι δυσκολο αν πεσεις σε τελωνειακο τσακαλι. 1
Donalhioy Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ναι με ταχυδρομειο την σκαπουλαρεις αν μπει χαμηλη τιμη κατω των 25ε (βαση νομου δεν το φορολογουν εκτος αν δηλωσει ο τελωνειακος πως ειναι ψευτικη τιμη) αλλα να περασεις κινητο με τιμη κατω των 25ε ισως να ειναι λιγουλακι δυσκολο αν πεσεις σε τελωνειακο τσακαλι. με κουριερ περνας σιγουρα τελωνειο.. νομιζω οτι ειναι στανταρ διαδικασια κιολας και μεταφορικα φυσικα.. paypal και απλο ταχυδρομειο "με υποσημειωση να ειναι δηλωμενο ως χαμηλου κοστους" απο εκει και μετα οσο τσακαλι και να ειναι ο τελωνειακος δε προλαβαινει καλα καλα να κανει τα σημαντικα.. αυτα θα κοιταει? Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2016 από Donalhioy
manios62 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 καλημερα και εγω πηρα απο κινα ενα HTCone S Refurbished .... σε 4 μηνες χαλασε , με εβαλαν στη διαδικασια να το στειλω πισω ... ηρθε μετα απο μηνες ... δουλεψε παλι 2 μηνες και χαλασε η μπαταρια του ... νομιζω δεν αξιζει ... καλυτερα μεταχειρισμενο απο εδω ...τα ιδια λεφτα ειναι ....
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 με κουριερ περνας σιγουρα τελωνειο.. νομιζω οτι ειναι στανταρ διαδικασια κιολας και μεταφορικα φυσικα.. paypal και απλο ταχυδρομειο "με υποσημειωση να ειναι δηλωμενο ως χαμηλου κοστους" απο εκει και μετα οσο τσακαλι και να ειναι ο τελωνειακος δε προλαβαινει καλα καλα να κανει τα σημαντικα.. αυτα θα κοιταει? Τελωνειο περνανε ολα τα δεματα εκτος Ε.Ε (και πλεον και μερικα απο εντος οπως απο Νορβηγια, Σουηδια και αλλες) για αυτονοητους λογους, το οτι το ταχυδρομειο λογο ογκου τα "περναει" αερα δεν σημαινει πως δεν "κραταει" καποια. Στο τελος παντα παιζει ρολο ο ογκος εισερχομενων που θα εχουν την μερα που θα ερθει το πακετο σου, το ΑΝ εχει δηλωθει πραγματικη αξια (αν ναι και ειναι καπως μεγαλη τοτε πριν ακομα ερθει εχει η καθε εταιρεια κουριερ οργανωσει πως θα περασει τελωνειο) και αν πεσεις σε τελωνειακο που ειναι ψιρας η καποιον που δεν εχει ορεξη για δουλεια (μου εχουν τυχει ολοι). Απο εκει και περα αν κρατηθει το iPhone καποιου που εβαλε με ψευτικη τιμη προτεινω να στειλει την αποδειξη στο τελωνειο για να μην φαει καμπανα. Καμπανα = Να τον φορολογησουν με το ποσο κοστιζει ενα iPhone στην Ελλαδα - δλδ πολλα περισσοτερα απο 200ε (εφερα μια καρεκλα 200ε απο Σουηδια πριν λιγο καιρο με ΑΠΛΟ ταχυδρομειο, περασε τελωνειο, δεν ειχαν βαλει την αποδειξη στο πακετο, μιλαω με τελωνειο λεω την πηρα 200ε περιμενετε να στειλω την αποδειξη. Κατι ετυχε και δεν την εστειλα και 2 μερες μετα μου ερχεται χαρτι πως την φορολογησαν για 362ε τιμη καταλογου του ποσο κοστιζει παρομοια καρεκλα στην Ελλαδα - 111ε φορος, αντε βγαλε ακρη).
paylidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Τελωνειο περνανε ολα τα δεματα εκτος Ε.Ε (και πλεον και μερικα απο εντος οπως απο Νορβηγια, Σουηδια και αλλες) για αυτονοητους λογους, το οτι το ταχυδρομειο λογο ογκου τα "περναει" αερα δεν σημαινει πως δεν "κραταει" καποια. (εφερα μια καρεκλα 200ε απο Σουηδια πριν λιγο καιρο με ΑΠΛΟ ταχυδρομειο, περασε τελωνειο, δεν ειχαν βαλει την αποδειξη στο πακετο, μιλαω με τελωνειο λεω την πηρα 200ε περιμενετε να στειλω την αποδειξη. Κατι ετυχε και δεν την εστειλα και 2 μερες μετα μου ερχεται χαρτι πως την φορολογησαν για 362ε τιμη καταλογου του ποσο κοστιζει παρομοια καρεκλα στην Ελλαδα - 111ε φορος, αντε βγαλε ακρη). καλα τι τελωνείο απο Σουηδία σου χρεωσαν;;; 1
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 καλα τι τελωνείο απο Σουηδία σου χρεωσαν;;; ΟΟΟΟ Ναι.....Ηρθε και καλα νεα εντολη στα ταχυδρομεια και τελωνεια να ελεγχουν / φορολογουν και πακετα απο αυτες τις χωρες (κατα ποσο ισχυει δεν μπορω να γνωριζω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα