Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα εξηγω και εγω αν δεν βγαλουμε ακρη i give up.

τα παιρνουμε ενα ενα κομματι.

α.εχουμε ενα ρουτερ το οποιο πρεπει να εχει μπει στο ιντερνετ.αν δεν εχεις με καμια συσκευη ιντερνετ τοτε κατι ειναι λαθος σεταρισμενο στο ρουτερ ενω αμα δεν εχεις ιντερνετ σε μια συσκευη μονο τοτε φταιει αυτη η συσκευη οποτε στην συσκευη αυτη πηγαινε και βαλε στο tcp /ip της καρτας δικτυου αυτοματη αποδοση Ip και dns διοτι το pc να εχει στο αυτοματο Ip/dns open dns το θεωρω δυσκολο.(θα πρεπε καποιος να τα εχει πειραξει στο ρουτερ).

επισης να αναβει το λαμπακι του ιντερνετ στο ρουτερ.

β.οταν συνδεεσαι απευθειας πανω στο ρουτερ με το Pc αυτο μπαινεις στο Inteface του ρουτερ?(ειδα τις εικονες απο το interface αλλα δεν ξερω αν ηταν απο το Pc και πως ηταν(ενσυρματα/ασυρματα).δεν μιλαω ασυρματα ή απο αλλη συσκευη αλλα απο το Pc με καλωδιο.αν οχι τοτε δεν βλεπεις καν το ρουτερ.αν ναι βλεπεις το ρουτερ αλλα δεν βλεπεις το ιντερνετ.επισης τι Ip εχει το ρουτερ?192.168.1.1?

και δοκιμασε με το Pc στο ρουτερ χωρις το πριζακι του τοιχου.σκοπος ειναι με ethernet καλωδιο να εχουμε ιντερνετ κανονικα χωρις να περασεις απο τον τοιχο.αν με καλωδιο δεν εχεις ιντερνετ αλλα εχεις wireless τοτε θελω να κανεις Ipconfig με wireless και Ipconfig με καλωδιο για να δουμε τις διαφορες.επισης δοκιμασε και αλλο καλωδιο.αυτο για να δουμε τι γινεται.

αν παιξει το Pc μετα δες αυτο που εχει γραψει ο mamalacation για το πριζακι στον τοιχο.ενα πριζακι δεν λεει τιποτα .αυτο το πριζακι αν πραγματι ειναι ethernet γιατι καλιστα μπορει απλα να ειναι τηλεφωνικο απο μεσα και απλα να βαλε καποιος πριζακι ethernet θα πρεπει απο την αλλη πλευρα να πηγαινει στο ρουτερ.αν δεν πηγαινει δεν θα παιξει το Pc σου δεν θα αναψει ποτε λαμπακι στην καρτα δικτυου του Pc σου ουτε στο ρουτερ.

Δημοσ.

Ναι μπαινω κανονικα στο interface του ρουτερ ασυρματα με το 192.168.1.1 και μου δειχνει αυτο

http://tinypic.com/r/11jllaw/9

Βαζω μετα κανονικα admin  και password  και μετα εκει που πρεπει να κανω configuration την ip

επιλεγω PPoE

Με Ipconfig με wireless μου δειχνει αυτό http://tinypic.com/r/19r245/9

Ipconfig με καλωδιο http://tinypic.com/r/mv4w7q/9

Και τα πανω αποτελεσματα του ρουτερ ειναι με wireless

Μήπως πρέπει να αλλαξω την ip εκει στο configuration του ρουτερ σε dynamic?

Ναι μπαινω κανονικα στο interface του ρουτερ ασυρματα με το 192.168.1.1 και μου δειχνει αυτο

http://tinypic.com/r/11jllaw/9

Βαζω μετα κανονικα admin  και password  και μετα εκει που πρεπει να κανω configuration την ip

επιλεγω PPoE

Με Ipconfig με wireless μου δειχνει αυτό http://tinypic.com/r/19r245/9

Ipconfig με καλωδιο http://tinypic.com/r/mv4w7q/9

Και τα πανω αποτελεσματα του ρουτερ ειναι με wireless

Μήπως πρέπει να αλλαξω την ip εκει στο configuration του ρουτερ σε dynamic?

Επίσης εχω κάνει και αυτό με την κάρτα δικτύου και μου δείχνει κανονικά ότι παίρνει και στέλνει δεδομένα και είναι στο αυτόματο.

Μήπως πρέπει να βάλω εγώ δική μου ip αυτή που παίρνει το pc και dns κτλπ.?

Η αν κάνω wired network μεταξυ του ethernet port και του ρουτερ και μετα να εκπεμπει το ρουτερ

σαν κάτι τέτοιο http://tinypic.com/r/mjwh06/9

Δημοσ.

Τα παιδια σε ρωτανε αν εχεις:
α) το ρουτερ σου συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet στην ethernet πριζα στον τοιχο του Α δωματιου ΚΑΙ συγχρονως
β) το pc σου συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet σε ΑΛΛΗ ethernet πριζα στο Β δωματιο.

ΚΑΙ αυτες οι 2 ethernet πριζες , εισαι σιγουρος οτι επικοινωνουν.

Αν συμβαινουν ολα τα παραπανω και τελικα δεν εχεις επικοινωνια τοτε:
1) ειναι πιθανον να μην εχει συνδεσει καλα ο ηλεκτρολογος τα καλωδιακια πισω απο τις πριζες (το εχω παθει)
2) απιθανο αλλα μπορει να ηταν εξ αρχης ελαττωματικο το καλωδιο που ενωνει τις 2 πριζες ethernet μεσα απο τους τοιχους των δωματιων
3) να μην υπαρχει καν καλωδιο αναμεσα στις 2 πριζες και ο κατεσκευαστης/ηλεκτρολογος να τα εβαλε για μοστρα.

4) να ειναι ελαττωματικο το ενα απο τα καλωδια που χρησιμοποιεις μεταξυ ρουτερ-πριζας Α ή pc-πριζας Β (το εχω παθει και αυτο)

5) οι πριζες Α κ Β να καταληγουν ολες σε αλλο δωματιο Γ , το οποιο εκεινο να θεωρει ο κατασκευαστης ως κεντρικο δωματιο σερβερ (αρκετα πιθανο)

Μπορεις να παρεις ενα ethernet cable tester (ειναι φτηνο απο ebay , αλλα θα κανει κανα μηνα να ερθει) και μονο τοτε θα εχεις εικονα του τι τελικα συμβαινει.

Δημοσ.

Το τηλεφωνο σου σε ποια πριζα μεσα στο σπιτι ειναι συνδεδεμενο? Αν εχει τετοια πριζα το δωματιο του υπολογιστη, ξεκινα απο εκει συνδεση για να αποκλειουμε πραγματα.

Και οταν λεω συνδεση εννοω με τα εξαρτηματα που εχει μεσα το κουτι του router

Δημοσ.

Τα παιδια σε ρωτανε αν εχεις:

α) το ρουτερ σου συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet στην ethernet πριζα στον τοιχο του Α δωματιου ΚΑΙ συγχρονως

β) το pc σου συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet σε ΑΛΛΗ ethernet πριζα στο Β δωματιο.

ΚΑΙ αυτες οι 2 ethernet πριζες , εισαι σιγουρος οτι επικοινωνουν.

Αν συμβαινουν ολα τα παραπανω και τελικα δεν εχεις επικοινωνια τοτε:

1) ειναι πιθανον να μην εχει συνδεσει καλα ο ηλεκτρολογος τα καλωδιακια πισω απο τις πριζες (το εχω παθει)

2) απιθανο αλλα μπορει να ηταν εξ αρχης ελαττωματικο το καλωδιο που ενωνει τις 2 πριζες ethernet μεσα απο τους τοιχους των δωματιων

3) να μην υπαρχει καν καλωδιο αναμεσα στις 2 πριζες και ο κατεσκευαστης/ηλεκτρολογος να τα εβαλε για μοστρα.

4) να ειναι ελαττωματικο το ενα απο τα καλωδια που χρησιμοποιεις μεταξυ ρουτερ-πριζας Α ή pc-πριζας Β (το εχω παθει και αυτο)

5) οι πριζες Α κ Β να καταληγουν ολες σε αλλο δωματιο Γ , το οποιο εκεινο να θεωρει ο κατασκευαστης ως κεντρικο δωματιο σερβερ (αρκετα πιθανο)

Μπορεις να παρεις ενα ethernet cable tester (ειναι φτηνο απο ebay , αλλα θα κανει κανα μηνα να ερθει) και μονο τοτε θα εχεις εικονα του τι τελικα συμβαινει.

Μόνο το α!

Δημοσ.

Από ό,τι φαίνεται προσπαθεί να συνδέσει μια συσκευή με μια άλλη μέσω ενός utp (κατ' ισχυρισμόν) πριζακίου του οποίου η άλλη άκρη δεν ξέρουμε που τερματίζει (πιθανολογώ ότι είναι στον αέρα).

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα αυτο που εγραψες θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης : αμα εχουμε τηλεφωνικη γραμμη σε ενα δωματιο και θελουμε να περασουμε καλωδιο ethernet και ειναι μεγαλη η αποσταση , powerline εχω δοκιμασει δεν δουλευει δεν ειναι στην ιδια φαση , μοναδικο ειναι να αρχιζω να κανω τρυπες και καρφωσω και να περασω καλωδιο ethernet , σκεφτουμουνα το αντιθετο που λες εσυ , πιο συγκεκριμενα να κοψω ενα καλωδιο ethernet και να να το περασω μεσα στο καλωδιο του τηλεφωνου (δεν υπαρχει γραμμη στο τηλεφωνο αυτο ! ) , και μετα στο δωματιο αυτο να βαλω ειτε μπριζα ethernet ή να βαλω κλιπ ethernet . Το μοναδικο θεμα ειναι το εξης πρωτα το τηλεφωνο εχει 2 καλωδια και οχι 4 υπαρχει περιπτωση να βρω καλωδιο ethernet με 2 καλωδια και να μπορεσω να το κοψω να το συνδεσω στην γραμμη τηλεφωνου και μετα να παω να βαλω κλιπ στο δωματιο; ή οχι; . Για να αποφυγω την εγκατασταση; . ( συγνωμη που βγαινω εκτοσ θεματος αλλα επειδη το εχεις αναφερει για αυτο ! ) . 

Θα παιξει και με Straight

πες μας ακριβως τι θες να κανεις γιατι εγω οπως το καταλαβαινω ειναι σαν να εχεις το ρουτερ σε αλλο δωματιο και επειδη δεν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο ethernet απο το ρουτερ μεχρι το Pc συνδεεις το καλωδιο δικτυου στην τηλεφωνικη πριζα που αυτο σιγουρα δεν θα παιξει.εκτος αν εχω καταλαβει κατι λαθος και εσυ εννοεις κατι αλλο.τωρα για αυτο που λες οτι συνδεεις το καλωδιο δικτυου με το ρουτερ και παλι δεν εχεις ιντερνετ τοτε ή κατι εχεις πειραξει στο ρουτερ ή κατι εχεις πειραξει στο Pc.στο Pc οι Ip στο αυτοματο και παιξε με Ipv4(και να εχεις και το Ipv6 δεν θα εχεις θεμα).στο ρουτερ να ειναι ανοιχτος ο dhcp.αν εχεις αλλο pc δοκιμασε και με αλλο.προσεχε το Firewall στο Pc μην σε κοβει. Επισης αν εχεις αλλαξει 100 ρυθμισεις στο ρουτερ λογω δοκιμων τοτε καντο Hard reset.αν και παλι δεν παιζει μετα να κανουμε καποια τεστ.να δουμε αν το Pc σου παιρνει Ip και τι Ip παιρνει?ασυρματα εχεις ιντερνετ απο το ιδιο Pc ή απο καποιο κινητο?

δεν θα παιξει ποτε αυτο.δεν μπορεις να περασεις μεσα απο τηλεφωνικο καλωδιο ethernet ετσι απλα εκτος αν ειναι Utp και εχεις ελευθερα ζευγαρια.

Ειτε θα βαλεις Powerlines ειτε θα παιξεις ασυρματα ειτε αμα θες με ethernet θα περασεις καλωδιο ethernet. Αν τωρα το τηλεφωνικο σου καλωδιο ειναι Utp μπορεις στο ενα ζευγαρι απο τα τεσσερα να περασεις την τηλεφωνια και σε αλλα δυο ζευγαρια να περασεις 100mbit ethernet αλλα αυτο σημαινει οτι πρεπει να ανοιξεις το πριζακι και να πιανουν τα χερια σου για να κανεις τις καταλληλες συνδεσεις.

Και επισης  η καλωδιωση του σπιτιου να επιτρεπει να μπορεις να το κανεις αυτο(ethernet και τηλεφωνο μαζι) γιατι υπαρχουν και περιπτωσεις που ενδεχομενως  να μην μπορει να γινει.

Δημοσ.

Μπορείς να κόψεις το utp, να ανοίξεις το τηλεφωνικό πριζάκι, να αποσυνδέσεις το τηλεφωνικό καλώδιο, να τυλίξεις τη μια άκρη του utp με τηλεφωνικό καλώδιο, να ανοίξεις την άλλη άκρη του τηλεφωνικού καλωδίου και να αρχίσεις να το τραβάς μέχρι να φτάσει το utp στην άλλη άκρη. Μετά, μπορείς να τερματίσεις τις δύο άκρες με πριζάκι για rj45 και έχεις περάσει μια utp εγκατάσταση :-) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με δουλευεις κανονικα;δεν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο μεσα στο τοιχο!. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.

με δουλευεις κανονικα;δεν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο μεα στο τοιχο!. 

Υποτιθεται οτι το καλωδιο περναει μεσα απο σπιραλ στον τοιχο, οι αρχικες εγκαταστασεις καλωδιων ειναι παντα μεσασε σπιραλ. Αν υσχιει θα θες και μια ατσαλινα για να τα βγαλεις απο την αλλη μερια.

Αν δεν πιανουν τα χερια σου, η δεν εχεις ιδεα για το πως θα το κανεις παρε εναν ηλεκτρολογο καλυτερα!

Δημοσ.

Απλά, αντί για ατσαλίνα, η άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν η ηλεκτρολόγοι όταν είναι να αντικαταστήσουν ένα καλώδιο, είναι να χρησιμοποιήσουν σαν οδηγό (με τη μέθδο που σου έγραψα πριν) το καλώδιο προς αντικατάσταση. Δουλεύει, το έχω δει με τα μάτια μου (το έχω κάνει κιόλας), οπότε αν θες μπορείς να το δοκιμάσεις.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση νομιζα οτι με δουλευατε πριν.. και συγνωμη που το λεω κιολας αλλα δεν ηξερα οτι υπαρχει οδηγος! . Στα παλια σπιτια δεν υπηρχε αυτο το στρογγυλο που ετρεχαν τα υπολοιπα αλλα καποιοι το ειχαν βαλει καρφωτα μεσα στο νουβαρι. 

Δημοσ.

Ναι, αν το καλώδιό σου δεν είναι σε σπιράλ (όπως είπε ο isim), τότε δεν παίζει να κάνεις αυτό που σου προτείνουμε. Αν είναι σε σπιράλ, τότε είναι σχετικά εύκολο.

Καλή σου εγκατάσταση λοιπόν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...