Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εξής πρόβλημα δοκίμασα το καλωδιο ethernet  σε ενα παλιο ρουτερ ZTE ZXV10 w300 και τωρα ενω οταν το συνδέω στο ρουτερ αναβει κανονικα,οταν το συνδεω απευθειας μεταξυ υπλογιστή και γραμμής ο υπολογιστης δεν το αναγνωριζει καν.Προσπαθησα οταν ειναι συνδεδεμενο στο ρουτερ να κανω configuration to ipv4 και το dns ωστε να μην  τα παιρνει αυτοματα αλλα μαλλον κατι καω λαθος.Δοκιμασα το καλωδιο του ethernet  και σε αλλο pc και ουτε εκει το αναγνωριζει.Τι μπορει να φταιει?

Εχω κατεβασει παλι τον ethernet adapter updated.

Κραταω απενεργοποιημενο το wireless και ενεργοποιημενη την τοπικη συνδεση οπου αλλαζω το ip4 και παλι δεν λειτουργει.Αν συνδεσω το ethenet  στο ρουτερ ομως το φωτακι αναβει κανονικα αλλα δεν εχω προσβαση στο ιντερνετ.Τα φώτα σας!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να αναγνωρισει το ενα πισι το αλλο θελεις crossover καλωδιο δυκτιου και οχι το ethernet που εχεις για να το βαζεισ στο ρουτερ.

Δημοσ.

knightwish όταν λες "γραμμή" τι εννοείς; nikos1982, αυτό που λες είναι νομίζω σε άλλες περιπτώσεις. Αν μας εξηγήσει τι εννοεί με γραμμή θα καταλάβουμε. Οι καινούριοι υπολογιστές (της τελευταίας 10ετίας δηλ) έχουν συνήθως κάρτες που κάνουν αυτές το cross και δε χρειάζεσαι κατάλληλο καλώδιο.

Δημοσ.

για να αναγνωρισει το ενα πισι το αλλο θελεις crossover καλωδιο δυκτιου και οχι το ethernet που εχεις για να το βαζεισ στο ρουτερ.

Θα παιξει και με Straight

Εχω το εξής πρόβλημα δοκίμασα το καλωδιο ethernet  σε ενα παλιο ρουτερ ZTE ZXV10 w300 και τωρα ενω οταν το συνδέω στο ρουτερ αναβει κανονικα,οταν το συνδεω απευθειας μεταξυ υπλογιστή και γραμμής ο υπολογιστης δεν το αναγνωριζει καν.Προσπαθησα οταν ειναι συνδεδεμενο στο ρουτερ να κανω configuration to ipv4 και το dns ωστε να μην  τα παιρνει αυτοματα αλλα μαλλον κατι καω λαθος.Δοκιμασα το καλωδιο του ethernet  και σε αλλο pc και ουτε εκει το αναγνωριζει.Τι μπορει να φταιει?

Εχω κατεβασει παλι τον ethernet adapter updated.

Κραταω απενεργοποιημενο το wireless και ενεργοποιημενη την τοπικη συνδεση οπου αλλαζω το ip4 και παλι δεν λειτουργει.Αν συνδεσω το ethenet  στο ρουτερ ομως το φωτακι αναβει κανονικα αλλα δεν εχω προσβαση στο ιντερνετ.Τα φώτα σας!

πες μας ακριβως τι θες να κανεις γιατι εγω οπως το καταλαβαινω ειναι σαν να εχεις το ρουτερ σε αλλο δωματιο και επειδη δεν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο ethernet απο το ρουτερ μεχρι το Pc συνδεεις το καλωδιο δικτυου στην τηλεφωνικη πριζα που αυτο σιγουρα δεν θα παιξει.εκτος αν εχω καταλαβει κατι λαθος και εσυ εννοεις κατι αλλο.τωρα για αυτο που λες οτι συνδεεις το καλωδιο δικτυου με το ρουτερ και παλι δεν εχεις ιντερνετ τοτε ή κατι εχεις πειραξει στο ρουτερ ή κατι εχεις πειραξει στο Pc.στο Pc οι Ip στο αυτοματο και παιξε με Ipv4(και να εχεις και το Ipv6 δεν θα εχεις θεμα).στο ρουτερ να ειναι ανοιχτος ο dhcp.αν εχεις αλλο pc δοκιμασε και με αλλο.προσεχε το Firewall στο Pc μην σε κοβει. Επισης αν εχεις αλλαξει 100 ρυθμισεις στο ρουτερ λογω δοκιμων τοτε καντο Hard reset.αν και παλι δεν παιζει μετα να κανουμε καποια τεστ.να δουμε αν το Pc σου παιρνει Ip και τι Ip παιρνει?ασυρματα εχεις ιντερνετ απο το ιδιο Pc ή απο καποιο κινητο?

Εννοω οταν συνδεω το Ethernet μεταξυ του υπολογιστη και του port της γραμμης τηλεφωνου.

δεν θα παιξει ποτε αυτο.δεν μπορεις να περασεις μεσα απο τηλεφωνικο καλωδιο ethernet ετσι απλα εκτος αν ειναι Utp και εχεις ελευθερα ζευγαρια.

Ειτε θα βαλεις Powerlines ειτε θα παιξεις ασυρματα ειτε αμα θες με ethernet θα περασεις καλωδιο ethernet. Αν τωρα το τηλεφωνικο σου καλωδιο ειναι Utp μπορεις στο ενα ζευγαρι απο τα τεσσερα να περασεις την τηλεφωνια και σε αλλα δυο ζευγαρια να περασεις 100mbit ethernet αλλα αυτο σημαινει οτι πρεπει να ανοιξεις το πριζακι και να πιανουν τα χερια σου για να κανεις τις καταλληλες συνδεσεις.

Και επισης  η καλωδιωση του σπιτιου να επιτρεπει να μπορεις να το κανεις αυτο(ethernet και τηλεφωνο μαζι) γιατι υπαρχουν και περιπτωσεις που ενδεχομενως  να μην μπορει να γινει.

Δημοσ.

Εννοω οταν συνδεω το Ethernet μεταξυ του υπολογιστη και του port της γραμμης τηλεφωνου.

LOL what ?

Τι εννοείς γραμμή τηλεφώνου και ethernet του υπολογιστή ως σύνδεση ?

Δημοσ.

Γι αυτό τον ρώτησα τι θέλει να πει παιδιά, φαινόταν ότι πάει να κάνει κάτι περίεργο. :)

knightwish, σε αυτό που σου λέει ο poulinos έχει δίκιο. Πες μας καλύτερα ποια συσκευή θέλεις να συνδέσεις με ποια άλλη και πώς είναι το layout του δικτύου σου αυτή τη στιγμή και τότε θα κάποιος σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Δημοσ.

LOL what ?

Τι εννοείς γραμμή τηλεφώνου και ethernet του υπολογιστή ως σύνδεση ?

μαλλον αυτο που καταλαβαμε ολοι.πριζα τοιχου τηλεφωνικη και ethernet υπολογιστη.αν δεν καηκε καμια καρτα δικτυου απο τα 50 volt της τηλεφωνικης γραμμης τοτε τυχεροι ειμαστε.

Γι αυτό τον ρώτησα τι θέλει να πει παιδιά, φαινόταν ότι πάει να κάνει κάτι περίεργο. :)

knightwish, σε αυτό που σου λέει ο poulinos έχει δίκιο. Πες μας καλύτερα ποια συσκευή θέλεις να συνδέσεις με ποια άλλη και πώς είναι το layout του δικτύου σου αυτή τη στιγμή και τότε θα κάποιος σίγουρα θα σε βοηθήσει.

ειναι η στιγμη που διαβαζεις το αρχικο ποστ και δεν θες να πιστεψεις αυτο που διαβαζεις:P. ελπιζω να μην εκαψε καρτα δικτυου και για αυτο να μην παιζει τωρα ουτε με καλωδιο δικτυου

• Like 1
Δημοσ.

Η γραμμη που συνδεω το ethernet στον τοιχο δεν ειναι γραμμη τηλεφωνου,ειναι κι αυτη ethernet port.

Αλλα μετα την δοκιμη του καλωδιου στο ρουτερ φαινεται οτι δεν λειτουργει,γιατι δεν αναβει το φωτακι στο

pc.

Δημοσ.

knightwish, η πρίζα του τοίχου που καταλήγει; Πες μας ακριβώς πώς είναι το layout του δικτύου σου, μήπως και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. (πχ 3 πισί συνδεδεμένα σε ένα switch, μία πρίζα δικτύου που πάει στο ίδιο switch, κλπ).

Δημοσ.

Και πού καταλήγει το ethernet port του τοίχου σου; Αυτή είναι η βασική ερώτηση, καθώς και που καταλήγουν όλα τα άλλα μηχανήματα που μας ανέφερες πριν (routers, κλπ).

Γιατί αν δεν καταλήγει πουθενά, τότε δεν τερματίζει η γραμμή και προοφανώς δε φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση στην κάρτα δικτύου σου.

Δημοσ.

knightwish, με έχεις μπερδέψει τελείως! :) Έχεις ένα ethernet του οποίου την μία άκρη έστω ότι την έχεις στο pc σου και την άλλη σε ένα UTP πριζάκι στον τοίχο. Το UTP πριζάκι του τοίχου, που καταλήγει; Γιατί έχει 2 μεριές και αυτό, όχι μόνο αυτήν που βλέπεις εσύ στον τοίχο σου. Πίσω από το πριζάκι (φαντάζομαι ότι) υπάρχει ένα UTP καλώδιο που η μία του άκρη είναι τερματισμένη στο πριζάκι και η άλλη σε ένα patch panel ή πάνω σε κάποιο ενεργό κύκλωμα δικτύου (κάρτα δικτύου, switch, κλπ). Που καταλήγει λοιπόν αυτό το πριζάκι!; ΟΕΟ? :)

Αν δεν υπάρχει καλώδιο από πίσω ή δεν καταλήγει πουθενά, τότε είναι απλά μία τρύπα στον τοίχο με ένα UTP πλαστικό πριζάκι πάνω της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...