Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για Samsung UE40H6400

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ικανοποιημενος απο τη στιγμη που γλιτωνω τα PWM artifacts που καταστρεφουν την κινηση, δηλαδη οτιδηποτε ουσιαστικα βλεπουμε στην τηλεοραση.

Αδερφέ μας τα έκανες τσουρέκια.

Τα PWM artifacts που εσύ τα βλέπεις τόσο έντονα, δεν τα βλέπει κανένας άλλος σε τηλεόραση της προκοπής.

Ούτε reviewer, ούτε ιδιοκτήτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχει κάποιο λινκ που μπορούμε να δούμε ποιες σειρές έχουν πραγματικά 100 που λες?

Ψαχνομαι για Tv και πραγματικά έχω κάψει κύτταρα απ το διάβασμα....

Εκτός από το rtings που έχει αναφορά στις τηλεοράσεις της αμερικάνικης αγοράς οι οποίες σε ένα βαθμό έχουν αντιστοίχιση με τις ευρωπαικές και όχι σε όλες, έχω βρει αλλά σε διπλανό forum αυτό τον πίνακα με καταγραφή των τηλεοράσεων του 2015 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

• Like 1

Αδερφέ μας τα έκανες τσουρέκια.

Τα PWM artifacts που εσύ τα βλέπεις τόσο έντονα, δεν τα βλέπει κανένας άλλος σε τηλεόραση της προκοπής.

Ούτε reviewer, ούτε ιδιοκτήτης.

Πιο πανω δεν ποσταρα ενα τεραστιο αρθρο απο το tftcentral για το τι ειναι και ποιες ειναι οι συνεπειες του pwm dimming? Ξαναποσταρω να μην ψαχνεσαι.

Mπες σε ενα οποιοδηποτε review τους και θα δεις οτι παντα το ψαχνουνε. Εχουνε ακομη και flicker-free database. Θα ποσταρω λινκς.

Οι reviewers στις τηλεορασεις εχουν μεινει λιγο πισω, αλλα βλεπω οτι το rtings εχει αρχισει να το αναφερει που και που.

Τα artifacts ειναι ξεκαθαρα, αν δε τα αναγνωριζεις δεν μπορω να κανω κατι.

Η διαφορα τους φαινεται πιο εντονα αν κανεις το παρακατω απλο τεστ σε μια οθονη με pwm χαμηλης συχνοτητας και μια flicker-free.

Αν ο μεσος ιδιοκτητης δεν ενδιαφερεται για το pwm, δε τον νοιαζει κιολας αν εχει av.deltaE 3 ή 6, καθως το πρωτο κανει σιγουρα μεγαλυτερη διαφορα. Αλλα ξερεις, εκει παιζει ρολο και η αγνοια. Αν δεν ξερεις πως ειναι το καλυτερο, δεν μπορεις να κρινεις αυτο που εχεις μπροστα σου.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_predator_z35.htm

http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm

http://www.testufo.com/#test=blurtrail

Εντάξει μας έπεισες.

( προφανώς το μέρος που λένε πως δεν είναι ορατό το αγνοείς γιατί... Sony και καλά υπάρχει και ενοχλεί τους πάντες ).

Όταν ξεκολήσει το μπομπινόφονο πες μας να ξανασυζητήσουμε.

Εντάξει μας έπεισες.

( προφανώς το μέρος που λένε πως δεν είναι ορατό το αγνοείς γιατί... Sony και καλά υπάρχει και ενοχλεί τους πάντες ).

Όταν ξεκολήσει το μπομπινόφονο πες μας να ξανασυζητήσουμε.

Tι δεν εχεις καταλαβει? Το flickering δεν ειναι ορατο απο ολους, αν και τα προβληματα υγειας εμφανιζονται και χωρις να το αντιλαμβανεσαι.

Τα motion artifacts ομως ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Σταματω να γραφω παντως διοτι απο την ταχυτητα με την οποια απαντας, σημαινει οτι δεν μπαινεις καν στοκ κοπο να διαβασεις τι στελνω. Εμενα μου παιρνει πιο πολυ ωρα να τα γραψω... Αν καποιος αλλος ενδαιφερεται ας ρωτησει.

Kαι ενα βιντεο που τα αναδεικνύει απο το παρακατω αρθρο του pcmonitors.info. Eιναι χειροτερο απο οτι φαινεται στο βιντεο:

https://pcmonitors.info/articles/factors-affecting-pc-monitor-responsiveness/

Τι δεν έχω καταλάβει.

Ότι είσαι ολίγον τι ντενεκές.

Ναι, αν βάλεις μια οριζόντια άσπρη γραμμή σε μαύρο background να φέρνει βόλτες, φαίνεται.

Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.

Σε ταινία, αληθινή ταινία, όχι κινούμενα τρίγωνα δίχως solid fill, σε ταινία, στις περισσότερες τηλεοράσεις ( που δεν έχουνε pwm switching frequency στα 100Hz και στα 200 ) ΔΕΝ το παρατηρείς στην ταινία.

Τι δεν έχω καταλάβει.

Ότι είσαι ολίγον τι ντενεκές. Δε σχολιαζω την προσβολη, θα μπορουσα να την επιστρεψω.

Ναι, αν βάλεις μια οριζόντια άσπρη γραμμή σε μαύρο background να φέρνει βόλτες, φαίνεται.

Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.

Σε ταινία, αληθινή ταινία, όχι κινούμενα τρίγωνα δίχως solid fill, σε ταινία, στις περισσότερες τηλεοράσεις ( που δεν έχουνε pwm switching frequency στα 100Hz και στα 200 Εισαι σιγουρος? Δε νομιζω. Διοτι αν ηταν ετσι, δε θα φαινοταν τα artifacts στο logo του Rtings ) ΔΕΝ το παρατηρείς στην ταινία. Eιναι σιγουρα πιο δυσκολο να το παρατηρησεις στην ταινια, οπως ειναι και πιο δυσκολο να παρατηρησεις τα ανακριβη χρωματα, την κακη ομοιομορφία και γενικοτερα οποιοδηποτε χαρακτηριστικο ποιοτητας περα απο την αντιθεση (που και αυτο ειναι αναλογο της περιβαλλουσας φωτεινοτητας, οποτε παλι η αντιληψη ειναι υποκειμενικη). Αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι εκει και δεν υποβαθμιζει την εμπειρια σε σχεση με μια οθονη χωρις PWM χαμηλης συχνοτητας).

ΟΚ,ας πούμε και κάτι για την TV.Προσωπικά την πήρα με την προσφορά από το Πλαίσιο στα 429€ πριν κάνα μήνα(UE40H6400AWXXH made in Slovakia).Το panel της είναι το 40Α1ΑF0V(δηλαδή κατασκευασμένο από τη Samsung,100Hz πραγματικά,AntiGlare,Vertical Edge LED).Σε δέκτη Nova η εικόνα είναι αρκετά καλή στα SD κανάλια,στα HD εξαιρέτικη,το 3d προσωπικά το θεωρώ αρκετά καλό και ξεκούραστο αλλά πρέπει να είσαι στο 1,5μ στην 40'' για να το ευχαριστηθείς κάπως.Ο ήχος απλά καλός.Το Smart δε το χρησιμοποιώ οπότε δεν έχω άποψη.Αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι η λειτουργία μετάδοσης εικόνας από smartphone στην TV(Δουλεύει και με Moto E 2nd gen ενδεικτικά από android και με Lumia 640XL από windows phone).Επίσης το Football Mode στα HD δίνει απίστευτο αποτέλεσμα στην θέαση ενός αγώνα.Στα +,τα 2 ζευγάρια γυαλιά 3D καθώς και το Smart τηλεχειριστήριο.Στα 429€ που την πήρα την θεωρώ VFM,στα 500€ ίσως να επέλεγα κάτι άλλο αναλόγα τις ανάγκες μου βέβαια.Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 2

Tι δεν εχεις καταλαβει? Το flickering δεν ειναι ορατο απο ολους, αν και τα προβληματα υγειας εμφανιζονται και χωρις να το αντιλαμβανεσαι.

Τα motion artifacts ομως ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Σταματω να γραφω παντως διοτι απο την ταχυτητα με την οποια απαντας, σημαινει οτι δεν μπαινεις καν στοκ κοπο να διαβασεις τι στελνω. Εμενα μου παιρνει πιο πολυ ωρα να τα γραψω... Αν καποιος αλλος ενδαιφερεται ας ρωτησει.

Kαι ενα βιντεο που τα αναδεικνύει απο το παρακατω αρθρο του pcmonitors.info. Eιναι χειροτερο απο οτι φαινεται στο βιντεο:

https://pcmonitors.info/articles/factors-affecting-pc-monitor-responsiveness/

PC GAME.

Unlimited, variable FPS.

Movie.

24fps, 24Hz sync.

Σε blind test η περίπτωση να δείς διαφορά στην ταινία και να ξεχωρίσεις ποιά είναι η Sony σου και ποιά είναι η Samsung/LG/Panasonic είναι πολύ... καλύτερα να αρνηθείς να συμμετάσχεις σε blind test.

Mακαρι να ηταν unlimited. Στην καλυτερη να ειναι 60 στο συγεκριμενο παραδειγμα με V-Sync οn, αλλιως παλι πεπερασμενα ειναι και χωρις διαφορα απο τα 60. Το οτι ειναι variable δεν μας ενδιαφερει εν προκειμενω. Το motion blur ειναι μεγαλυτερο οταν τα fps ειναι λιγοτερα, οποτε στις ταινιες τα PWM aritfacts θα ηταν λιγοτερο ορατα διοτι η γενικοτερη θολουρα ειναι μεγαλυτερη (και οι γρηγορες κινησεις λιγοτερες), αυτο δε σημαινει ομως (ξαναλεω...) οτι δεν υπαρχει και δεν κανει το αποτελεσμα χειροτερο με ορατο τροπο.

Μην μπερδεύουμε τα πραγματικά Hz με τα διάφορα εφευρήματα των κατασκευαστών για να παραπλανούν όσους δεν γνωρίζουν.

Ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας είναι συνάρτηση της συχνότητας του ρεύματος και επειδή στην Ευρώπη έχουμε 50Hz ο ρυθμός μπορεί να είναι ίσος ή πολλαπλάσιος του 50.

Οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν ρυθμό 50, λιγότερες αλλά συγκεκριμένες σειρές έχουν 100 και πολύ λιγότερες και πανάκριβες έχουν 200Hz.

Όλα τα άλλα νούμερα που μοστράρουν οι κατασκευαστές δεν είναι Hz αλλά μονάδες που έχει εφεύρει η κάθε εταιρεία, πχ η Samsung αναφέρει PQI=Picture Quality Index. κ.ο.κ.

τοτε γιατι σε H βλεπω χωρις θολουρες σε digea και σε j υπαρχει προβλημα..????

Κατ' αρχάς, τα δύο θέματα που αναφέρεις είναι τελείως διαφορετικά και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Οι τηλεοράσεις Samsung σειρών H και J είναι κατασκευές του 2014 και 2015 αντίστοιχα και, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από τη σειρά του 2014, η εικόνα σε κανάλια Digea στην 48J6200 που έχω δει είναι ικανοποιητική αλλά όχι τέλεια. 

To λέτε λες και στην Samsung το full quality ANT1 φαίνεται SD και στην Sony π.χ. φαίνεται σαν blu-ray :D

Ναι, στην Sony και στην Sharp τα SD κανάλια της Digea φαίνονται 15% καλύτερα.

Από ποιότητας του φούτσου έγιναν δηλαδή ποιότητας αρχ*διών.

Θα δώσουμε 800€ για να βλέπουμε "ταινίες" και το ποιοτικό πρόγραμμα των ελληνικών καναλιών :D

Κατ' αρχάς, τα δύο θέματα που αναφέρεις είναι τελείως διαφορετικά και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Οι τηλεοράσεις Samsung σειρών H και J είναι κατασκευές του 2014 και 2015 αντίστοιχα και, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από τη σειρά του 2014, η εικόνα σε κανάλια Digea στην 48J6200 που έχω δει είναι ικανοποιητική αλλά όχι τέλεια.

Απευθυνομαι σε ολους... Απορια.. Εχω δει digea σε δυο μοντελα samsung.

α)https://www.skroutz.gr/s/4867083/Samsung-UE32H5000.html

β)https://www.skroutz.gr/s/6571772/Samsung-UE32J5500.html

Γιατι η β δεν δειχνει τουλαχιστον οπως η α??? Δειχνει αρκετες φορες θαμπα και καποιες φορες τετραγωνακια..

Η β ειναι ανωτερη σε τεχνικα χαρακτηριστικα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...