Andreas231 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 ..έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να σου λέω να μην ασχολείσαι ρε συ... Αφού βλέπεις ότι λένε ότι θέλουν. Ο ένας μας λέει ότι ο i3 πατάει τον 8350 στα games όταν έχουμε δεί κατ'ιδίαν με τα μάτια μας ότι ο i5 6600K ήταν στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω με τον 8320 σου. Ο άλλος λέει 221w σε handbrake και 76 ο i3. Και φυσικά παραλείπει να μας πει βέβαια πόσο σερνότανε ο I3. 'Ντάξει τι να συζητήσεις; Εδώ εμείς στο pc σου που είναι τέρας είδαμε σε furmark μαζί με Prime, 550w και ο άλλος θέλει να μας πείσει ότι ο FX χωρίς o.c. τράβαγε 220w μόνος του. Ανεβάζουνε videos από youtube, οταν εμείς τα είδαμε live. Γι'αυτό σου λέω.. τι ασχολείσαι; για οτι λες φωτογραφια ή δεν εγινε σε σχεση με τον 8320 και τον i5. Κουβεντες του αερα.Εδω 3τιας i3 παταει 8320 με oc 4ghz σαν 8350 , 5 4 συμφωνα με τον reviewer μιας και μετρατε σκορ. To benchmark δειχνει μεγιστη καταναλωση αν εσυ δεν μπορεις να βγαλεις μεγιστη καταναλωση ή να την υπολογισεις δικο σου θεμα. Απο εκει και περα φωτογραφια με αποδειξη για watt αλλιως ειναι τρολλαρισμα. Ωπ δες τι βρηκα στο prime που ελεγες το bit tech βγαζει καταναλωσει 213 watt σαν το ψευτικο benchmarκ του αλλου site . Κοιτα να δεις ρε Formation αυτοι λενε πολυ αλλα απο εσενα και τον heatspreader στα watts και performance per watt που ελεγε για μικρη διαφορα απο i3. http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/7 AMD remains deeply uncompetitive in primarily single threaded applications such as games without offering the significant benefits in multi-threaded applications you’d expect from a chip boasting eight cores. Peak power consumption remains higher than Intel too and it’s these fundamental issues that mean the FX-8350 just isn’t a competitive CPU. Despite the drop in price, there’s almost no reason to opt for the FX-8350 in comparison to the Intel competition; it seems that while AMD’s changed lots of little things about the FX-8350, the end result remains largely the same.2012 απο το ιδιο αρθρο Οποτε για να τελειωνουμε ειτε performance i3 skylake >fx ειτε performance per watt ειτε performance per cost i3 3ετων > fx μια και το 5 4 δεν το θεωρω i3 3ετιας > fx
Alekos35 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά για τι τιμές θα μιλάμε; Βλέπω ότι λέει για ακριβά pc...
Jophiel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ωπ δες τι βρηκα στο prime που ελεγες το bit tech βγαζει καταναλωσει 213 watt σαν το ψευτικο benchmarκ του αλλου site . Κοιτα να δεις ρε Formation αυτοι λενε πολυ αλλα απο εσενα και τον heatspreader στα watts και performance per watt που ελεγε για μικρη διαφορα απο i3. http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/7 Στο guru3d μέτρησαν 239 watts με έναν SSD, 8GB RAM και την 580 GTX. Βέβαια είχαν βάλει φόρτο εγασίας μόνο στον επεξεργαστή. Η Η κατανάλωση είναι γύρω στα 125-140 Watts. Όταν είναι overclocked είναι γύρω στα 220 Watts. 1
21century Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αρκετά καλές οι προοπτικές με το χρονοδιάγραμμα αλλά περιμένουμε να μην χάσει το τρένο του ανταγωνισμού... 1
Angelcrow Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ο 8320e 8core 95watt με ξεκλειδωτο virtualization και υποστήριξη ecc ddr3 πουλησε τρελα στη κατηγορία home virtualization. Φαντάζομαι ότι ένας 8core 16threads 95 wat στα 350 ευρώ θα κανει το ίδιο και ας έχει ipc sandy bridge. Μιλάμε για καλό virtual gaming station η virtualization home server. Αν υπάρχουν καλές μητρικές που να υποστηρίζουν esxi κτλ θα αγαπηθεί η σειρά επεξεργαστών Zen από τη κοινοτητα ΙΤ. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία χρηστών που δεν μπορεί να τα σκάσει στην Intel όχι μόνο οι gamers. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Και θα πω το εξής χαζό, ποιος πιστεύει ήθελα να ήξερα τα benchmarks καναλιών στο youtube και τα παίρνει στα σοβαρά και ειδικότερα αυτής της χαζομάρας του techno kitchen ; Δείχνουν ότι θέλουν, όπως και κάθε κανάλι στο youtube αλλά όπως και κάθε ιστοσελίδα με reviews.Τα περισσότερα γνωστά κανάλια του youtube αλλά και οι γνωστές ιστοσελίδες που κάνουν reviews, είναι σίγουρο πως τα παίρνουν για να δείξουν αυτό που πρέπει στα γραφήματα, δεν λένε τι ωραία τι καλά ας κάνουμε ένα review να δει ο κόσμος, παίζεται χρήμα στο παρασκήνιο. Καλό θα ήταν όποιος βλέπει τέτοια reviews να τα βλέπει μόνο να περνάει η ώρα ή απλώς ενδεικτικά, μιας και κάθε reviewer λέει διαφορετικά πράγματα, κανείς δεν δείχνει ποτέ το ίδιο. Εγώ από όσα reviews έχω διαβάσει / δει, ο καθένας λέει ότι θέλει, όπως θέλει, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Και δεν το λέω επειδή θέλω να υποστηρίξω την amd, μιας και intel να είχα το ίδιο θα έλεγα, τα πράγματα δεν είναι όπως προβάλλονται στις δοκιμές αυτές. 2
Dorian Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Βασικα πρεπει να μπει μεσα η εταιρια αν ειναι να σου βγαλει ενα αντιστοιχο I7 5960x στα 200ευρω πανω κατω....Ειναι που ειναι τα οικονομικα της αστα να πανε σε οτι αφορα τους επεξεργαστες με μικρο καλαθι οσοι περιμενουν. Δεν ήταν μακρυά η εποχή που η εξέλιξη στην απόδοση ήταν ραγδαία, σχεδόν κάθε χρόνος διπλασιασμός επιδόσεων συχνά με λιγότερα χρήματα. Συνηθήσαμε μαλλον στην στασιμότητα. Τώρα αν είναι εφικτό οικονομικά και τεχνολογικά δεν είμαι στην δουλειά κατασκευης υπολογιστών να ξέρω.
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 μιας και κάθε reviewer λέει διαφορετικά πράγματα, κανείς δεν δείχνει ποτέ το ίδιο. Εγώ από όσα reviews έχω διαβάσει / δει, ο καθένας λέει ότι θέλει, όπως θέλει, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Και δεν το λέω επειδή θέλω να υποστηρίξω την amd, μιας και intel να είχα το ίδιο θα έλεγα, τα πράγματα δεν είναι όπως προβάλλονται στις δοκιμές αυτές. Επειδή ο κάθε ένας κάνει διαφορετική χρήση στον Η/Υ του και έτσι θεωρεί διαφορετικά πράγματα ποιο σημαντικά,πως κάποιοι εδώ μιλάνε για bench στα linux; Έτσι ένα πράμα,τι και αν εσύ δεν θα τρέξεις ποτέ linux, αυτοί εκεί. Ή όπως εσύ θεωρείς τα APU κοντά στους i3 επειδή κάπου κάποτε σε κάποιο bench έβγαλε κοντινά νούμερα...
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Επειδή ο κάθε ένας κάνει διαφορετική χρήση στον Η/Υ του και έτσι θεωρεί διαφορετικά πράγματα ποιο σημαντικά,πως κάποιοι εδώ μιλάνε για bench στα linux; Έτσι ένα πράμα,τι και αν εσύ δεν θα τρέξεις ποτέ linux, αυτοί εκεί. Ή όπως εσύ θεωρείς τα APU κοντά στους i3 επειδή κάπου κάποτε σε κάποιο bench έβγαλε κοντινά νούμερα... Εγώ δεν λέω αυτό, εγώ λέω πως κάθε site δείχνει και διαφορετικά νούμερα σε γνωστά benchmarks, είτε για τον επεξεργαστή είτε για τα γραφικά. Δηλαδή άλλα site δείχνουν υψηλότερα νούμερα και άλλα χαμηλότερα για έναν συγκεκριμένο επεξεργαστή στα ίδια benchmarks και games για παράδειγμα, ποτέ δεν υπάρχει μια ισορροπία, να φαίνεται τέλος πάντων η ίδια απόδοση σε γενικές γραμμές όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο κομμάτι hardware. 1
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Εγώ δεν λέω αυτό, εγώ λέω πως κάθε site δείχνει και διαφορετικά νούμερα σε γνωστά benchmarks, είτε για τον επεξεργαστή είτε για τα γραφικά. Δηλαδή άλλα site δείχνουν υψηλότερα νούμερα και άλλα χαμηλότερα για έναν συγκεκριμένο επεξεργαστή στα ίδια benchmarks και games για παράδειγμα, ποτέ δεν υπάρχει μια ισορροπία, να φαίνεται τέλος πάντων η ίδια απόδοση σε γενικές γραμμές όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο κομμάτι hardware.Σε benchmark που δεν έχουν ρυθμίσεις δεν είδα ποτέ κάποιο site να βγάζει διαφορετικά νούμερα, με ίδιο πάντα υλικό,στα υπόλοιπα και ιδίως στα παιχνίδια είναι λογικό να βγάζουν διαφορετικά νούμερα αφού παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες από έκδοση παιχνιδιού και driver μέχρι το σημείο στο οποίο γίνονται οι μετρήσεις.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Σε benchmark που δεν έχουν ρυθμίσεις δεν είδα ποτέ κάποιο site να βγάζει διαφορετικά νούμερα, με ίδιο πάντα υλικό,στα υπόλοιπα και ιδίως στα παιχνίδια είναι λογικό να βγάζουν διαφορετικά νούμερα αφού παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες από έκδοση παιχνιδιού και driver μέχρι το σημείο στο οποίο γίνονται οι μετρήσεις. Έλα που όμως το θέμα δεν είναι μικροδιαφορές που να δικαιολογούν την διαφορά αυτή ανά site και πάνω κάτω να βγαίνει ένα συμπέρασμα για το προϊόν, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερες από μικροδιαφορές, είτε μιλάμε για κάρτα είτε για επεξεργαστή. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανένα site πλέον, όταν ένα δείχνει τον i3 4330 να περνάει και τον 4790k στα games και το άλλο να δείχνει ότι ο 8350 με 980sli αποδίδει όπως ένας 4930k σε 4k. Θα μου πεις σε 4k παίζει ρόλο η κάρτα και θα σου πω το ξέρω, αλλά και πάλι ο intel λόγω αρχιτεκτονικής θα έπρεπε να είναι πιο μπροστά, τουλάχιστον 10 fps πιο πάνω. Επειδή βλέπω κάτι τέτοια, απλά δεν δίνω σημασία και δεν τα εμπιστεύομαι.
Poleimechanos2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Όχι δεν έχω κάποιον extreme με sli. Δε θα το αγόραζα γιατί με υπερκαλύπτει, άρα είναι πεταμένα χρήματα για μένα. Το θέμα είναι ότι ο 2700Κ σου ήταν το μεγάλο "μπαμ" επιδόσεων από την Intel και από τότε έχει μικρή πρόοδο στις επιδόσεις. Όταν όμως ο άλλος έρχεται και γράφει ότι είναι μια χαρά με phenon ή με Cοre2Quad, τότε είτε δεν είναι gamer που τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις (άρα το συγκεκριμένο άρθρο ΔΕΝ αναφέρεται σε αυτόν), είτε έχει προσαρμόσει την ανάγκη του στην τσέπη του. Μάλλον με κατάλαβες πολύ λάθος γιατί δε θα έδινα 300€ για pc. Εκτός κι αν τα είχα και μου περίσσευαν. Αυτά που γράφεις τα έχω ξαναναλύσει τα τελευταία 20 χρόνια και το marketing και η καταναλωτική συμπεριφορά είναι μέρος της δουλείας και των σπουδών μου. Κοίτα πόση διαφορά έχει ο 2600Κ με τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή: http://www.anandtech.com/bench/product/1543?vs=287 αν υπολογίσεις και τη διαφορά συχνότητας, τότε δεν τη λες και χαοτική. Εϊναι αρκετή, αλλά όχι πολύ μεγάλη. Δε μπορώ να πω το ίδιο και για τον phenom... http://www.anandtech.com/bench/product/1543?vs=362 Εδώ η διαφορά είναι πάνω από 100%, οπότε δε δέχομαι το ότι "είμαι μια χαρά με τον phenom". Πιο πολύ μοιάζει με "δεν έχω χρήματα να αλλάξω τον phenom με κάποιον καινούριο cpu" ή "δεν παίζω βαριά (καινούρια) παιχνίδια και δε χρειάζομαι καλό pc", άρα δε χρειάζονται high end cpu και το άρθρο ΔΕΝ αναφέρεται σε αυτούς. Πχ πόσοι μπορούν να παίξουν το witcher 3 σε 1080 με τέτοια μηχανήματα; Κανένας. Το παιχνίδι το αναφέρω, γιατί νομίζω ότι βγήκε παιχνίδι της χρονιάς για το 2015 στο IGN (και επιπλέον δεν είναι port από κονσόλα) ... Αρά δεν είναι gamers κανονικοί και ΔΕΝ τους αφορά το άρθρο. Το θέμα είναι ο καθένας να ξεχωρίζει τις ανάγκες από τις επιθυμίες του (για να μην γίνεται υπερκαταναλωτής) και να αναγνωρίζει το πότε ικανοποιείται η ανάγκη του και πότε απλά συμβιβάζεται (για να μην γράφει ότι να ναι). Όταν κάποιος θέλει ένα pc για απλή δουλεία, τότε θα ανήκει σε άλλη κατηγορία τιμής σε σχέση με ένα gaming pc. Το θέμα στο, συγκεκριμένο άρθρο, είναι είναι τα Hgh end cpu. Οπότε όσοι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, συχνά καταλήγουν εκτός θέματος. Αυτό γράφω. Το θέμα, επίσης, δε "σηκώνει" ανάλυση για το τί κάνει ο καθένας με την τσέπη του, γι αυτό και δεν κρίνω τον καθένα προσωπικά. Δικά του τα χρήματα και τα κάνει ότι θέλει. Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ξεκινήσω κάποιο fanboy flame war Intel VS AMD κλπ (άλλωστε όπως έχω αναφέρει, προσωπικά έχω και Intel και ΑΜD μηχανήματα, τα οποία είναι αστέρια για οποιαδήποτε σχεδόν χρήση). Είναι ξεκάθαρο τοις πάσοι ότι μιλώντας με απόλυτες επιδόσεις, οι γρηγορότεροι top-of-the-line επεξεργαστές ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ είναι οι επεξεργαστές της Intel, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι ήδη υπάρχοντες AMD είναι για τα μπάζα. Ένας Phenom II ή ένας FX σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Όπως και να το κάνουμε βρε αδερφέ, δεν είναι δα και ...8086! Κάθε άλλο μάλιστα! Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 1. Ενώ μιλάς για συγκριτικές επιδόσεις στο gaming, παραθέτεις link από bench του anandtech που δεν αναφέρεται σε επιδόσεις στο gaming. Εδώ παραθέτω το Gaming CPU Performance chart του tom's hardware, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ακόμα και με όρους του σήμερα, ένας Phenom II ή ένας AMD FX μόνο obsolete δεν είναι όσον αφορά το gaming, τουλάχιστον σε 1080p. http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html 2. Όταν λες ότι όσοι δεν μπορούν να τρέξουν το WItcher 3 σε 1080p "δεν είναι gamers κανονικοί και ΔΕΝ τους αφορά το άρθρο", ειλικρινά αναρωτιέμαι τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "gamer". Αν εσύ ορίζεις ως "gamer" μόνο έναν χρήστη που παίζει σε 4Κ ultra settings, ε τότε σίγουρα έχουμε διαφορετική αίσθηση του τι εστί gaming! Κατά την ταπεινή μου γνώμη, "gamer" είναι κάποιος που θεωρεί τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως μία πολύ ευχάριστη ψυχαγωγική δραστηριότητα και περνάει αρκετές ώρες του ελεύθερου χρόνου του με αυτά. Gamer μπορεί να είναι κάποιος που παίζει με ένα gameboy, κάποιος που ακόμα λιώνει στο pro στο Playstation 2, ακόμα και κάποιος που παίζει games sto android κινητό του. Αν μιλάμε συγκεκριμένα για PC gaming, και πάλι, ποιός είναι αυτός που θα ισχυριστεί ότι κάποιος που ακόμη και σήμερα λιώνει τον core 2 quad (ή και τον core 2 duo) του και την 5770 του παίζοντας μανιωδώς ακόμα και τελευταίους τίτλους σε 720p και σε medium settings, ΔΕΝ είναι gamer, και μάλιστα σκληροπυρηνικός gamer; Δόξα τω Θεώ, το PC Gaming δεν είναι μόνο για τον Rockefeller... Turn Your Crappy Desktop into a Gaming PC for $150 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2016 από Poleimechanos2 2
BabisTs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αντε μώρη Amd βγαλε κανα καινουργιο CPU να ερθει καπως κοντα ο ανταγωνισμος των δυο εταιρειων γιατι εχουν τραβηξει τον ανηφορο οι τιμες εκει στην Intel και σε λιγο θα βλεπουμε τον pentium να τον πουλα στα 150+ ευρω!!!Και τοτε θα δω ολα τα fanboys τι θα λενε!!!Ο ανταγωνισμος ποτε δεν εκανε κακο πουθενα!!! 6
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 και το άλλο να δείχνει ότι ο 8350 με 980sli αποδίδει όπως ένας 4930k σε 4k. Θα μου πεις σε 4k παίζει ρόλο η κάρτα και θα σου πω το ξέρω, αλλά και πάλι ο intel λόγω αρχιτεκτονικής θα έπρεπε να είναι πιο μπροστά, τουλάχιστον 10 fps πιο πάνω. Επειδή βλέπω κάτι τέτοια, απλά δεν δίνω σημασία και δεν τα εμπιστεύομαι.Σε τέτοια bench πρέπει πάντα να κοιτάς ποια παιχνίδια δοκιμάζουν,θα δεις ότι είναι πάντα κάποια που έχουν το δικό τους bench,αυτά λειτουργούν σαν render(και εκεί η αρχιτεκτονική των AMD υπερτερεί) και δεν έχουν καμία σχέση με το πως τρέχει το παιχνίδι στην πραγματικότητα. Τρανό παράδειγμα το thief, δες τι σκηνή έχει στο bench, δεν θα δεις ποτέ κάτι ούτε καν κοντά σε αυτήν την ποιότητα μέσα στο παιχνίδι,μιας και είναι και ps3 παιχνίδι, δες επίσης τι παίζει με τα FPS, τα max που βγάζει στο bench (39) είναι τα min που βγάζει στην πραγματικότητα.... Άλλο το inbuild bench και άλλο να κάτσεις πραγματικά να το παίξεις. (Ρώτα και τον atenra ,έτσι βγάζει το ψωμάκι του)
Chaos KinG Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αργισες λιγα χρονια AMD ... Τοσα χρονια Amd ετρεχα αλλα η σαπιλα τοσα χρονια με τους fx με περασε στην απέναντι όχθη της intel και βλεπω θα με καλύψει για αρκετο καιρο για τη δουλεια που θελω (x99).Ελπιζω οι zen να ειναι καλη πλατφορμα σε καλη τιμη να δουμε εναν 6-8 core με 12-16 thread στο 200-350€ με καλες επιδωσεις.Αν και ανακοινωσαν pci gen 4.0 το 17 απο την ati οσοι το ξερουν δεν ξερω γιατι να πανε σε zen αφου δεν εχει support για 4.0 και δεν μπορει να μπει gen 4 σε gen 3 soo i am kind of confused. ''Did they shoot theirself in the foot'' ξανα ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα