voltmod Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Από ότι φαίνεται, όταν συσχετίζουμε την Apple με την Ιταλία, θα το κάνουμε έχοντας στο μυαλό μας περισσότερους λόγους από έναν στο μέλλον. Η Apple θα ανοίξει σύντομα ένα Κέντρο Ανάπτυξης Εφαρμογών για το iOS, στην Νάπολη, στην Ιταλία. Η εγκατάσταση είναι η πρώτη του είδους σε Ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς η Αμερικάνικη εταιρεία διερευνά τρόπους για να γαλουχήσει τους mobile app developers και τα μελλοντικά ταλέντα από την περιοχή. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία (iOS App Development Center), πρόκειται για ένα μέρος όπου επίδοξοι app developers και προγραμματιστές μπορούν να λάβουν εκπαίδευση και καθοδήγηση για να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις δυνατότητες τους αναφορικά με την πλατφόρμα iOS της Apple. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, πότε σκοπεύει η Apple να ανοίξει το κέντρο στην Νάπολη, ωστόσο δεν θα είναι και το μοναδικό, αφού σκοπεύει να ανοίξει και άλλα παρόμοια κέντρα σε άλλες χώρες μελλοντικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, το mobile οικοσύστημα της έχει βοηθήσει τους developers στην Ευρώπη να κερδίσουν περισσότερα από €10,2 δισεκατομμύρια, ενώ μόνο στην Ιταλία, περισσότερες από 75οοο θέσεις εργασίας σχετίζονται με το App Store. Να αναφέρουμε, ότι η Apple είχε κέρδη $1,1 δισεκατομμυρίου από in-app και app αγορές μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. “H Ευρώπη είναι το σπίτι μερικών από τους πιο δημιουργικούς developers στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των entrepreneurs στην Ιταλία να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν” δήλωσε ο CEO της Apple Tim Cook. Site: TechCrunch
qwertytrewq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 “H Ευρώπη είναι το σπίτι μερικών από τους πιο δημιουργικούς developers στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των entrepreneurs στην Ιταλία να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν” δήλωσε ο CEO της Apple Tim Cook." Μετάφραση: Ας βοηθήσουμε το οικοσύστημά μας κάνοντας και άλλους εξαρτημένους από αυτό.. και κάνοντας τους πραγματικά καλούς προγραμματιστές να ρίχνουν την τιμή της εφαρμογής τους στα 0.00099 γιατί 1000 προγραμματιστές μετά από αυτόν του έχουν αντιγράψει την ιδέα τους σε χρόνο dt (είναι εκπεδευμένοι βλέπετε από εμάς) και την δίνουν δωρεάν ή με διαφημίσεις... ενώ εμείς κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό, αφού έτσι μπορούμε να πουλάμε τις συσκευές μας ακριβότερα... Προστατέψτε την πνευματική ιδιοκτησία κύριε Cook και μετά εκπαιδεύστε όσους θέλετε. Παρεπιπτόντως μιας και η Ευρώπη έχει γεμίσει "δημιουργικούς" προγραμματιστές... δεν ρίχνετε και το ποσοστό σας επί των πωλήσεων των εφαρμογών αφού τους αγαπάτε τόσο???? 3
telemaxos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Γκρίνια γκρίνια γκρίνια όλη την ώρα εδώ μέσα 7
Lomar Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 “H Ευρώπη είναι το σπίτι μερικών από τους πιο δημιουργικούς developers στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των entrepreneurs στην Ιταλία να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν” δήλωσε ο CEO της Apple Tim Cook." Μετάφραση: Ας βοηθήσουμε το οικοσύστημά μας κάνοντας και άλλους εξαρτημένους από αυτό.. και κάνοντας τους πραγματικά καλούς προγραμματιστές να ρίχνουν την τιμή της εφαρμογής τους στα 0.00099 γιατί 1000 προγραμματιστές μετά από αυτόν του έχουν αντιγράψει την ιδέα τους σε χρόνο dt (είναι εκπεδευμένοι βλέπετε από εμάς) και την δίνουν δωρεάν ή με διαφημίσεις... ενώ εμείς κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό, αφού έτσι μπορούμε να πουλάμε τις συσκευές μας ακριβότερα... Προστατέψτε την πνευματική ιδιοκτησία κύριε Cook και μετά εκπαιδεύστε όσους θέλετε. Παρεπιπτόντως μιας και η Ευρώπη έχει γεμίσει "δημιουργικούς" προγραμματιστές... δεν ρίχνετε και το ποσοστό σας επί των πωλήσεων των εφαρμογών αφού τους αγαπάτε τόσο???? λολ, πριν το appstore το οποίο (παρόλο που γίνομαι συχνά ihater, πρέπει να το παραδεχτώ) η apple εγκαθίδρυσε, ο προγραμματισμός απέφερε μόνο στα 2 "άκρα" των προγραμματιστών χρήματα: ή τους πολύ καλούς που εργάζονταν από ανάπτυξη μηχανογράφησης και πάνω (έρευνα, εργαλεία για άλλους προγραμματιστές κτλ) ή στον ξάδερφο που έγδερνε τον άλλο ξάδελφο με χιλιάρικο για το joomla/wordpress του. Μετά την apple ξεπετάχτηκαν τουλάχιστον άλλα 4 ανταγωνιστικά mobile οικοσυστήματα και το appstore με το direct sale (και την προμήθεια φυσικά) έγινε νέο business plan για πολλούς άνεργους προγραμματιστές, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού η έμμεση επικοινωνία με τους "πελάτες" τους δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον μανάβη που θέλει "ησόπ" και ζητάει λαγούς με πετραχήλια για 100-200 ευρώ και παίρνει τηλέφωνα όποτε του κα*λώσει για να ρωτήσει σαχλαμάρες για το "κονβέρσιον του σάιτ" του. Οπότε ναι, μια χαρά τάισε κόσμο και έχτισε καριέρες και έφερε αξιοπρέπεια και ελευθερία το περίπου 30% προμήθεια που δίνει το κάθε appstore. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι εταιρείες και ειδικά η apple που καλώς ή κακώς καθιέρωσε και αυτή τη καινοτομία, όσο και να "αισχροκέρδησε" και με το επιπλέον ετήσιο fee των $99/χρόνο στους devs, δεν αλλάζει το γεγονός οτι άνοιξε νέες αγορές για χιλιάδες μικρούς προγραμματιστές. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να βαυκαλίζεστε με σοσιαλιστικές ουτοπίες και "κακά αφεντικά" με "καημένους δουλοπάροικους". 18
chrisauto Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μπαα δεν είναι οτι ψαχνουνε μυαλά. Απλά μερικοι μετοχοι ειναι μαφιοζοι.. 1
qwertytrewq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 λολ, πριν το appstore το οποίο (παρόλο που γίνομαι συχνά ihater, πρέπει να το παραδεχτώ) η apple εγκαθίδρυσε, ο προγραμματισμός απέφερε μόνο στα 2 "άκρα" των προγραμματιστών χρήματα: ή τους πολύ καλούς που εργάζονταν από ανάπτυξη μηχανογράφησης και πάνω (έρευνα, εργαλεία για άλλους προγραμματιστές κτλ) ή στον ξάδερφο που έγδερνε τον άλλο ξάδελφο με χιλιάρικο για το joomla/wordpress του. Μετά την apple ξεπετάχτηκαν τουλάχιστον άλλα 4 ανταγωνιστικά mobile οικοσυστήματα και το appstore με το direct sale (και την προμήθεια φυσικά) έγινε νέο business plan για πολλούς άνεργους προγραμματιστές, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού η έμμεση επικοινωνία με τους "πελάτες" τους δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον μανάβη που θέλει "ησόπ" και ζητάει λαγούς με πετραχήλια για 100-200 ευρώ και παίρνει τηλέφωνα όποτε του κα*λώσει για να ρωτήσει σαχλαμάρες για το "κονβέρσιον του σάιτ" του. Οπότε ναι, μια χαρά τάισε κόσμο και έχτισε καριέρες και έφερε αξιοπρέπεια και ελευθερία το περίπου 30% προμήθεια που δίνει το κάθε appstore. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι εταιρείες και ειδικά η apple που καλώς ή κακώς καθιέρωσε και αυτή τη καινοτομία, όσο και να "αισχροκέρδησε" και με το επιπλέον ετήσιο fee των $99/χρόνο στους devs, δεν αλλάζει το γεγονός οτι άνοιξε νέες αγορές για χιλιάδες μικρούς προγραμματιστές. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να βαυκαλίζεστε με σοσιαλιστικές ουτοπίες και "κακά αφεντικά" με "καημένους δουλοπάροικους". Tι σχέση έχει αυτό που γράφεις με την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας που γράφω; Ηθελες απλά να το γράψεις και το έγραψες..έλα πες την αλήθεια... Πιο απλα για να καταλάβεις: Βγαίνει μια καλή εφαρμογή και την αντιγράφουν σε χρόνο dt δωρεάν άλλες.. Αν δοκιμάσεις να αντιγράψεις για παράδειγμα ακόμα και το corner radius των εικονιδίων της Apple τρως μήνυση... αλλά αν 1000 "προγραμματιστές" αντιγράψουν μια πραγματικά καλή εφαρμογή ενος αξιόλογου προγραμματιστή που έχει ξοδέψει μυαλό, χρόνο και χρήμα... την εγκρίνουν κανονικότατα στο App Store... ρίχνοντας την δουλειά του τελευταιου ενώ ο "τζιρος" και τα "έσοδα" προς τους προγραμματιστές του App Store φαίνονταιι να αυξάνονται... ενώ απλά τεμαχίζονται προς ζημία των καλών προγραμματιστών... Kαι ακριβώς επεισή δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ... να σταματήσουν τα "είμαστε ενθουσιασμένοι με του λαμπρούς προγραμματιστες που έχουμε μπλα μπλα μπλα.... Εκεί κολάει και η ειρωνία μου... "δεν ρίχνετε και το ποσοστό σας επί των πωλήσεων των εφαρμογών αφού τους αγαπάτε τόσο????"
jimex Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Οπότε ναι, μια χαρά τάισε κόσμο και έχτισε καριέρες και έφερε αξιοπρέπεια και ελευθερία το περίπου 30% προμήθεια που δίνει το κάθε appstore.. Όχι δεν έχει ταϊσει τόσο κόσμο το app store από μόνο του και κανένα άλλο app store. Δεν υπάρχει κανένας μικρός developer που πραγματικά να ζει από τα έσοδα των εφαρμογών του για χρόνια χωρίς άλλη δουλειά. Οι στατιστικές και οι μετρήσεις το δείχνουν εξάλλου, πως ένα ποσοστό εφαρμογών μεγαλύτερο του 90% δεν έχει αποφέρει ούτε 1000$ στον προγραμματιστή. Οι μοναδικοί που βγάζουν λεφτά είναι οι μεγάλες εταιρείες, που ήδη είχαν κεφάλαια εκατομμυρίων, ανθρώπινο δυναμικό δεκάδων εργαζομένων και απλά πλέον γίναν μεγαλύτεροι. Επίσης τα app stores είναι βιώσιμη λύση όταν έχεις να επενδύσεις 100k με 1m $ που ενώ μια επένδυση για τη δημιουργία ενός καλού εμπορικού desktop app απαιτούσε συνήθως εκατομμύρια, πλέον στη mobile πλατφόρμα έχει πέσει αυτό το ταβάνι... Κανένας μεμονομένος δεν έχει βγάλει σοβαρά λεφτά. Τώρα αν πρέπει να μετρήσουμε μέσα και τον έναν στα αρκετά εκατομμύρια που έβγαλε ένα flappy birds και έπιασε... δεν έχει καμία σχέση με το αχανές σύνολο... 4
qwertytrewq Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Όχι δεν έχει ταϊσει τόσο κόσμο το app store από μόνο του και κανένα άλλο app store. Δεν υπάρχει κανένας μικρός developer που πραγματικά να ζει από τα έσοδα των εφαρμογών του για χρόνια χωρίς άλλη δουλειά. Οι στατιστικές και οι μετρήσεις το δείχνουν εξάλλου, πως ένα ποσοστό εφαρμογών μεγαλύτερο του 90% δεν έχει αποφέρει ούτε 1000$ στον προγραμματιστή. Οι μοναδικοί που βγάζουν λεφτά είναι οι μεγάλες εταιρείες, που ήδη είχαν κεφάλαια εκατομμυρίων, ανθρώπινο δυναμικό δεκάδων εργαζομένων και απλά πλέον γίναν μεγαλύτεροι. Επίσης τα app stores είναι βιώσιμη λύση όταν έχεις να επενδύσεις 100k με 1m $ που ενώ μια επένδυση για τη δημιουργία ενός καλού εμπορικού desktop app απαιτούσε συνήθως εκατομμύρια, πλέον στη mobile πλατφόρμα έχει πέσει αυτό το ταβάνι... Κανένας μεμονομένος δεν έχει βγάλει σοβαρά λεφτά. Τώρα αν πρέπει να μετρήσουμε μέσα και τον έναν στα αρκετά εκατομμύρια που έβγαλε ένα flappy birds και έπιασε... δεν έχει καμία σχέση με το αχανές σύνολο... Πόσο δίκαιο έχεις!Συμφωνώ απόλυτα!
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι πρώτα η apple και στη συνέχεια οι υπόλοιπες εταιρείες, αφού πέτυχε αυτό το μοντέλο με τα app stores, έδωσαν την ευκαιρία σε πάρα πολλούς προγραμματιστές είτε να βγάλουν λεφτά δουλεύοντας ανεξάρτητα, είτε να δείξουν τη δουλειά τους σε μεγαλύτερες εταιρείες. (ακόμα και απλά να κάνουν το χόμπι τους!) Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό, τους άνοιξε ένα παράθυρο, μια τεράστια αγορά και απλά τους έβαλε να ανταγωνιστούν με τους καλύτερους και να δείξουν τι αξίζουν! 1
atheatos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Tι σχέση έχει αυτό που γράφεις με την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας που γράφω; Ηθελες απλά να το γράψεις και το έγραψες..έλα πες την αλήθεια... Πιο απλα για να καταλάβεις: Βγαίνει μια καλή εφαρμογή και την αντιγράφουν σε χρόνο dt δωρεάν άλλες.. Αν δοκιμάσεις να αντιγράψεις για παράδειγμα ακόμα και το corner radius των εικονιδίων της Apple τρως μήνυση... αλλά αν 1000 "προγραμματιστές" αντιγράψουν μια πραγματικά καλή εφαρμογή ενος αξιόλογου προγραμματιστή που έχει ξοδέψει μυαλό, χρόνο και χρήμα... την εγκρίνουν κανονικότατα στο App Store... ρίχνοντας την δουλειά του τελευταιου ενώ ο "τζιρος" και τα "έσοδα" προς τους προγραμματιστές του App Store φαίνονταιι να αυξάνονται... ενώ απλά τεμαχίζονται προς ζημία των καλών προγραμματιστών... Kαι ακριβώς επεισή δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ... να σταματήσουν τα "είμαστε ενθουσιασμένοι με του λαμπρούς προγραμματιστες που έχουμε μπλα μπλα μπλα.... Εκεί κολάει και η ειρωνία μου... "δεν ρίχνετε και το ποσοστό σας επί των πωλήσεων των εφαρμογών αφού τους αγαπάτε τόσο????"[/size] Δηλαδή θα ήθελες να μην εγκρίνουν αντιγραμμένες εφαρμογές? Μήπως θα ήθελες να τις πατεντάρουν για πάρτη σου? Είναι καλή ιδέα αλλα έρχεται σε αυτό που λέμε πνευματικά δικαιώματα. Που οντως , αν δεν είσαι εταιρεία με νομικούς συμβούλους .δεν έχεις πιθανότητα να κερδίσεις.Βέβαια υπάρχουν και αλλα AppStore να πάει κάποιος αν δεν του αρέσει της Apple. Όποτε μπορεί να δώσει ένα καλό μάθημα στην ειρωνικιά Apple , όπως λες....
masteripper Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Αραγε είναι τυχαίο που επιλέχθηκε η Νάπολη... Hint: Για τι ειναι γνωστή η συγκεκριμένη πόλη εκτός απο την μακαρονάδα & τον Μαραντόνα... 1
magnett Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Όχι δεν έχει ταϊσει τόσο κόσμο το app store από μόνο του και κανένα άλλο app store. Δεν υπάρχει κανένας μικρός developer που πραγματικά να ζει από τα έσοδα των εφαρμογών του για χρόνια χωρίς άλλη δουλειά. Οι στατιστικές και οι μετρήσεις το δείχνουν εξάλλου, πως ένα ποσοστό εφαρμογών μεγαλύτερο του 90% δεν έχει αποφέρει ούτε 1000$ στον προγραμματιστή. Οι μοναδικοί που βγάζουν λεφτά είναι οι μεγάλες εταιρείες, που ήδη είχαν κεφάλαια εκατομμυρίων, ανθρώπινο δυναμικό δεκάδων εργαζομένων και απλά πλέον γίναν μεγαλύτεροι. Επίσης τα app stores είναι βιώσιμη λύση όταν έχεις να επενδύσεις 100k με 1m $ που ενώ μια επένδυση για τη δημιουργία ενός καλού εμπορικού desktop app απαιτούσε συνήθως εκατομμύρια, πλέον στη mobile πλατφόρμα έχει πέσει αυτό το ταβάνι... Κανένας μεμονομένος δεν έχει βγάλει σοβαρά λεφτά. Τώρα αν πρέπει να μετρήσουμε μέσα και τον έναν στα αρκετά εκατομμύρια που έβγαλε ένα flappy birds και έπιασε... δεν έχει καμία σχέση με το αχανές σύνολο... Να σου πω τη δική μου ιστορια: Είχα πριν απο χρόνια ενα μικρό εμπορικό κατάστημα το οποίο με την κρίση αναγκάστηκα να κλείσω γιατι δεν απέφερε πια κέρδη. Για μήνες έψαχνα δουλειά στο αντικείμενο μου και δεν έβρισκα μέχρι που ένα φίλος έριξε την ιδέα "...ρε συ, γιατι δεν μαθαίνεις να φτιάχνεις εφαρμογές για iPhone?" . Άνεργος ήμουν, χρόνο είχα και ξεκίνησα απο το απόλυτο μηδεν να μαθαίνω objective-c, με ένα βιβλίο και google search. Τον πρώτο χρόνο έφτιαξα 3-4 εφαρμογές οι οποίες δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά 4 χρονιά μετα, συνεχίζουν να μου αποφέρουν 60$ / μήνα. Όπως σωστα αναφέρεις, έτσι δεν ζεις. Έτσι, αρχισα να φτιάχνω εφαρμογές για άλλους. Στην αρχή τα έσοδα μου ήταν αστεία, επειδή δεν είχα εμπειρία. Πέρασαν άλλα 2 χρόνια με πενιχρά έσοδα αλλά συσσωρεύοντας εμπειρία. Από τον τρίτο χρόνο και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν. Έχωντας εμπειρία και ένα portfolio που να το αποδεικνύει, οι προτάσεις ερχόντουσαν η μία πίσω από την άλλη. Στο linkedIn, χαμός! Για να μην πολυλογώ: 3 χρόνια μας συντηρούσε ο μισθος της γυναίκας μου. Από εκεί και έπειτα πάμπολλες προτάσεις εργασίας απο Ελλάδα και εξωτερικό (εκεί είναι τα λεφτα). Δουλεύω εδω και 1.5 χρόνο για μια εταιρία στο Dubai με 2000€+ / μήνα και δεν έχω ούτε ένα γνωστό μου iOS developer άνεργο. Μακάρι να άνοιγε η Apple κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, μυαλά έχουμε. Αν δεν είχα πάρει το δρόμο που πήρα, το πιθανότερο είναι να ήμουν πωλητής σε κάποιο Media Markt με 500-600 / μήνα. Ναι, εμένα το App Store μου άλλαξε τη ζωή. 8
jimex Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Να σου πω τη δική μου ιστορια: Είχα πριν απο χρόνια ενα μικρό εμπορικό κατάστημα το οποίο με την κρίση αναγκάστηκα να κλείσω γιατι δεν απέφερε πια κέρδη. Για μήνες έψαχνα δουλειά στο αντικείμενο μου και δεν έβρισκα μέχρι που ένα φίλος έριξε την ιδέα "...ρε συ, γιατι δεν μαθαίνεις να φτιάχνεις εφαρμογές για iPhone?" . Άνεργος ήμουν, χρόνο είχα και ξεκίνησα απο το απόλυτο μηδεν να μαθαίνω objective-c, με ένα βιβλίο και google search. Τον πρώτο χρόνο έφτιαξα 3-4 εφαρμογές οι οποίες δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά 4 χρονιά μετα, συνεχίζουν να μου αποφέρουν 60$ / μήνα. Όπως σωστα αναφέρεις, έτσι δεν ζεις. Έτσι, αρχισα να φτιάχνω εφαρμογές για άλλους. Στην αρχή τα έσοδα μου ήταν αστεία, επειδή δεν είχα εμπειρία. Πέρασαν άλλα 2 χρόνια με πενιχρά έσοδα αλλά συσσωρεύοντας εμπειρία. Από τον τρίτο χρόνο και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν. Έχωντας εμπειρία και ένα portfolio που να το αποδεικνύει, οι προτάσεις ερχόντουσαν η μία πίσω από την άλλη. Στο linkedIn, χαμός! Για να μην πολυλογώ: 3 χρόνια μας συντηρούσε ο μισθος της γυναίκας μου. Από εκεί και έπειτα πάμπολλες προτάσεις εργασίας απο Ελλάδα και εξωτερικό (εκεί είναι τα λεφτα). Δουλεύω εδω και 1.5 χρόνο για μια εταιρία στο Dubai με 2000€+ / μήνα και δεν έχω ούτε ένα γνωστό μου iOS developer άνεργο. Μακάρι να άνοιγε η Apple κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, μυαλά έχουμε. Αν δεν είχα πάρει το δρόμο που πήρα, το πιθανότερο είναι να ήμουν πωλητής σε κάποιο Media Markt με 500-600 / μήνα. Ναι, εμένα το App Store μου άλλαξε τη ζωή. Εμπειρία μπορείς να αποκτήσεις σε πολλούς τομείς και να φτιάξεις ένα πορτφόλιο με projects αν έχεις γνώσεις και θέληση. Θες desktop programming σε windows, σε OSX, θες .Net, Qt, θες server development, θες kernel development και πάει λέγοντας. Το να έχεις δυο-τρία-πέντε-δέκα projects με ποιοτικό κώδικα, εμπειρία κοινώς, ανέκαθεν σου έδινε δουλειά και δεν είναι προνόμιο κανενός app store. Απλά λόγω της φύσης της mobile πλατφόρμας και επειδή σε πολυπλοκότητα δύσκολα συγκρίνεις την πλειοψηφία των mobile με desktop apps, και οι μέτριοι και κάτω του μετρίου έχουν για την ώρα ευκαιρίες... 1
magnett Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Εμπειρία μπορείς να αποκτήσεις σε πολλούς τομείς και να φτιάξεις ένα πορτφόλιο με projects αν έχεις γνώσεις και θέληση. Θες desktop programming σε windows, σε OSX, θες .Net, Qt, θες server development, θες kernel development και πάει λέγοντας. Το να έχεις δυο-τρία-πέντε-δέκα projects με ποιοτικό κώδικα, εμπειρία κοινώς, ανέκαθεν σου έδινε δουλειά και δεν είναι προνόμιο κανενός app store. Απλά λόγω της φύσης της mobile πλατφόρμας και επειδή σε πολυπλοκότητα δύσκολα συγκρίνεις την πλειοψηφία των mobile με desktop apps, και οι μέτριοι και κάτω του μετρίου έχουν για την ώρα ευκαιρίες... Συμφωνό μαζί σου. Ευκαιρίες για developers υπάρχουν στα App Stores (Apple & Google) σε αντίθεση με τα desktop apps & games. Εκεί οι απαιτήσεις είναι υψηλές και η ανακαλυψημότητα δύσκολη. Π.χ. Όλοι έχουμε στα κινητα μας εφαρμογές ή/και παιχνίδια απο indie developers ενώ στα PC μας είναι ελάχιστες, αν όχι καμία. Κοινώς, στο κινητό σου θα κατεβάσεις μια εφαρμογή απο περιέργεια, επειδή την είδες στο App Store. Στο desktop δεν το κάνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα