Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να προστατέψω τους κοινόχρηστους φακέλους και αρχεία μου από διαγραφή και μετακίνηση που μπορεί να γίνει κατά λάθος απο τους χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτούς ?

Χωρίς την χρήση κάποιου επιπλέουν προγράμματος αλλα με τις δυνατότητες που μου δίνουν τα windows.

Δεν υπάρχει domain όλοι οι χρήστες είναι πάνω σε workgroup.

To pc που είναι τα κοινόχρηστα αρχεία έχει windows 7 pro 64bit

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Θα βάλεις κατάλληλες ACLs που να μην επιτρέπουν διαγραφή (στα advanced security settings του φακέλου/αρχείου). Για μετακίνηση δεν είμαι σίγουρος πώς παίζει.

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου πήγα μεσα στις ιδιότητες του φακέλου και δεν έδωσα δικαίωμα διαγραφής του φακέλου όπως φαίνεται και στην φώτο αλλα δεν κατάφερα κάτι 

image.png
Δημοσ.

Το δικαίωμα το έβαλες σε κάποιον συγκεκριμένο φάκελο για κάποιον συγκεκριμένο χρήστη, τότε τα δικαιώματα αυτά αφορούν μόνο το συγκεκριμένο χρήστη. Εσύ στο share σου μπαίνεις σαν αυτός ο χρήστης του οποίου το δικαίωμα διαγραφής αφαίρεσες; Και επίσης, σαν αυτός ο χρήστης πήγες να διαγράψεις το συγκεκριμένο ακριβώς φάκελο; Βλέπω στις ιδιότητες που έχεις ανοιχτές ότι υπάρχει και το "Διαγραφή υποφακέλων και αρχείων". Μήπως πήγες να διαγράψεις κάποιο υπο-αρχείο ή υποφάκελο; Εξέτασε καλά τα δικαιώματα ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς αφορούν, βεβαιώσου ότι τα δικαιώματα που διαμορφώνεις είναι τουλάχιστο για το χρήστη με τον οποίο συνδέεσαι στα shares, δες και εκμεταλλεύσου το inheritance των δικαιωμάτων ενός φακέλου και μην ανησυχείς ότι δε θα σου δουλέψει, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξής τους :).

Δηλ, στο παράδειγμα που δίνεις, αν το δικαίωμα το έδωσες στον shared folder και περιμένεις οι απομακρυσμένοι χρήστες να μην μπορούν να διαγράψουν τα περιεχόμενά του, τότε λογικά δε θα δουλέψει και μάλλον με το δίκιο του.

Δημοσ.

Στο security>users πρεπει πρωτα να προσθεσεις everyone και εκει να του δωσεις την αρνηση σε οτι θες.  Αλλιως αν δε σε βολευει αυτο θα πρεπει να το κανεις για καθε user χωριστα.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Οι δοκιμές που έκανα είναι στον χρήστη everyone απο την αρχή αλλα ξέχασα να το γράψω 

Το μονο που κατάφερα ειναι να μην έχει κανένα δικαίωμα ο χρήστης everyone αλλα με αυτόν το τρόπο δεν μπορούσα να ανοίξω ουτε καν τον φάκελο. 

Θα ψαξω και περισσότερο ελπίζω να βρω λυση 

Ο χρόνος για ψάξιμο στο ιντερνετ είναι λίγος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...