Προς το περιεχόμενο

Zamfir, ξέρει κανείς?

midnight_man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς από Zamfir ? Άκουσα ένα εκπληκτικό κομμάτι στο Kill Bill, όσοι έχουν δει την ταινία είναι εκεί που της παραδίδει την κατάνα αλλά και στο τέλος.

Το κομματι έχει τίτλο lonely shepherd νομίζω από το ομότιτλο album του 1984. Για όποιον ενδιαφέρεται είναι μελωδία με φλάουτο κι όχι μόνο

thnx.

Δημοσ.

Ah αυτό μου θυμίζει τον μπαμπάκα μου...

Συγκινήθικα τώρα... :cry:

Ο Gheorghe Zamfir ανήκει σε μια κατηγορία μουσικών που δεν ξέρω όμως τι όνομα να τους δώσω.

Όπως ο James Last, ο Paul Mauriat, ο Richard Clayderman, ο Fausto Papetti, ο Max Greger, ο Frank Pourcel.

(μάλιστα, το Lonely Shepherd νομίζω πως είναι και του James Last)

Όλοι αυτοί εκτός από δικές τους συνθέσεις, έχουν διασκευάσει γνωστές μελωδίες με έναν δικό τους τρόπο.

Όλους, ένα συγκεκριμένο όργανο τους χαρακτηρίζει.

Τον G. Zamfir τον χαρακτηρίζει ένα φλάουτο σαν του Πάνα (δεν ξέρω πως το λένε... :P Εκείνο το ξύλινο που έχει ένα περίεργο σχήμα... :P :mrgreen: )

Έχει συνεργαστεί εκτός του James Last και Paul Mauriat, με την Νάνα Μούσχουρη και με τον Ennio Morricone.

Για τον τελευταίο δεν είμαι ακριβώς σίγουρη για την συνεργασία που είχαν, πάντως στην ταινία Once upon a Time in America υπάρχουν κομμάτια του.

Cockeye's Song & Childhood Memories.

Είναι πολύ κλασικές μελωδίες. :)

Ένα άλλο αγαπημένο μου είναι το Memory, το οποίο το είχα για κάποιον καιρό ως ξεκίνημα στις ραδιοφωνικές εκπομπές μου. :)

Μάλλον θα το έχεις ακούσει από την Barbra Streisand. Αλλά το έχουν πει αρκετοί. :)

Γενικότερα μπορείς να τον ψάξεις και να βρεις εύκολα κομμάτια του. Ό,τι και να κατεβάσεις από το net, θα σου αρέσει μιας και είναι στο ίδιο ύφος και πολύ πιθανόν να πέσεις σε διασκευή. Οπότε θα σου είναι οικεία η μελωδία. :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...