Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

"Τα αυτόματα Α records που έφτιαξε πώς είναι; Φαντάζομαι στα δείχνει, οπότε αν θες παράθεσέ τα με τροποποιημένα ονόματα και ΙΡs για να καταλάβω. Για την ακρίβεια, αν μπορείς, παράθεσε όλα τα dns records του papaki (ακόμη και τα MX), αλλά και όλα του noip, για να ξέρουμε τι ακριβώς λέμε."

Για τα records αυτά απευθυνόμουν στην αντιστοίχηση που έκανα το domain με το καινούργιο hosting επί πληρωμή.Δεν εννοώ τώρα τον web server στο raspberry. Αυτό λειτουργεί, όλα καλά.

"Αν πάντως κατάλαβα καλά, το Α record που σου δημιούργησε στο δημιούργησε με την ΙΡ που είχε τότε το WAN interface του router σου. Όταν αυτό αλλάξει (που θα αλλάξει κάποια στιγμή), τότε δε θα παίζει το site σου. Γι αυτό σου μιλάω για το CNAME, το οποίο θα παίζει και αφού αλλάξει η ΙΡ σου. Είπαμε, μη σε ανησυχεί που σου "επιβάλουν" να βάλεις www μπροστά, βάλε το και κάνε το site σου να απαντάει στο www όχι στο χωρίς. Ούτως ή άλλως δικαίωμά σου είναι να το κάνεις έτσι και τα περισσότερα sites στον κόσμο με www είναι γιατί ο πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι απαραίτητο και το βάζουν ακόμη και εκεί που δεν ισχύει :)."

Το CNAME μου λειτούργησε με "www" αλλά με ενοχλεί που δεν έχει επιλογή χωρίς "www". Οι πιο πολλοί δεν το γράφουν πλέον.

Τα υπόλοιπα θα τα μελετήσω, σε ευχαριστώ πολύ. :)

"Σου ξαναλέω: τα Α records στο papaki με το setup που έχεις (δηλ. δυναμική ΙΡ) είναι ο εχθρός μας, άρα μην τα κυνηγάς!"

Σωστά τα λές.Στην αρχή νόμιζα ότι μπορεί να υποστηρίζει το hostname απο noip, και να την αλλάζει την IP. Αλλά στα πεδία μπαίνουν μόνο IP νούμερα. Πάντως απευθυνόμουν, στην καινούργια hosting υπηρεσία (που θέλω να είναι προσωρινή) , η οποία δημιούργησε αυτόματα τις εγγραφές όταν αντιστοίχισα το domain. Τώρα δηλαδή το raspberry το έχω παροπλίσει για λίγο.

Επίσης βρήκα έναν οδηγό για ασφαλή home server σε raspberry  για όποιον ενδιαφέρεται:

https://mattwilcox.net/web-development/setting-up-a-secure-home-web-server-with-raspberry-pi

Δημοσ.

Ο οδηγός που έδωσες είναι περισσότερο για να σετάρεις ένα raspberry-pi σα webserver με nginx. Η προσφορά σε θέματα security είναι ελάχιστη, οπότε μη νομίζει κανείς ότι ακολουθώντας τον οδηγό αυτό θα έχει ένα secure web server, θα έχει έναν ψιλο-default web server, με default php και mysql configurations, χωρίς mod-security (αφού δεν έχει apache θα μου πεις), κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...