Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό (δηλαδή τώρα τελειώνω το δεύτερο) αλλά θέλω να πάω σε άλλη σχολή και τις κατατακτήριες τις έχω απορρίψει σαν επιλογη. Είναι εφικτό για κάποιον χωρίς φροντιστήριο να γράψει γύρω στο 17? Για τις πανελλήνιες που έρχονται τώρα αναφέρομαι, λόγω σπουδών τα 2 από τα 4 μαθήματα τα ξέρω πολύ καλά και έκθεση ήμουν πολύ καλός πάντα.. φυσική δεν έχω τόσο επαφή με μηχανική που είναι στην ύλη αλλά ξέρω πολύ καλά κβαντική φυσική και πυρηνική. Αξίζει λέτε;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε αδερφέ επιστήμονας είσαι,μάλλον γιατί έχουν δει και πολύ περίεργα πτυχία τα ματάκια μου. Εγώ θα σου πρότεινα να επενδύσεις λιγάκι και χρηματικά στη διαδικασία. Το να ξέρεις ανάλυση δεν σημαίνει ότι Μαθ. Κατεύθυνση πας για 20 και σε πολλά πανεπιστήμια το επίπεδο είναι χαμηλότερο και αλλά απλά διαφορετικό. Τρεμω να ρωτησω πως ξέρεις κβάντο και σχετικότητα χωρίς να έχεις πληρη εικόνα Νεύτωνα αλλά θα το κάνω. Γενικά ένας που ξέρει να μελετάει και ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ σε γραπτό με λίγα ιδιαίτερα με έμπειρους καθηγητές ναι βγάζει 17. Δεν κάνω εικασία με ασφάλεια στο λέω.

Δημοσ.

ειμαι μαθητης 3ης λυκειου που δίνει πανελληνιες. δεν ξερω τι γνωσεις εχεις για τα 4 μαθηματα αλλα θα σου πω ενα πραγμα. οι πανελληνιες στην ελλαδα ειναι απλα ενα εξεταστικο συστημα πολυ αδικο. για να γραψεις χρειαζεται να ξερεις μονο οσα λεει το βιβλίο καθως αυτοι απο εκει θα σε βαθμολογίσουν. πχ δινεις βιολογια, βρε δεν πα να εισαι και βιολογος και να τα ξερεις τελεια...αμα δεν τα γραψεις οπως τα λεει το βιβλιο θα χασεις. φυσικη κανουμε κυματα, ταλαντωσεις, κρουσεις, στερεα, ρευστα(επιπλεον κεφαλαιο που εβαλαν φετος και δεν το ειχαν οι προηγουμενοι). οι τυποι ειναι παρα πολυ και χωρις αυτους δεν λυνεις ασκηση. η θεωρια ειναι μεγαλη και γενικα χρειαζεται να εχεις λυσει εκατονταδες ασκησεις για να γραψεις εναν αξιοπρεπη βαθμο πανω απο 14(οποτε η κβαντικη φυσικη και η πυρινικη δεν νομιζω να σου χρησιμευσουν πουθενα). για την εκθεση μπορεις να γραψεις περιληψη και εκθεση αλλα και εκει εχει θεωρια που πιανει αρκετες μοναδες και αν δεν την διαβασεις εισαι τελειωμενος. χημεια αν ξερεις γραφεις τις ασκησεις αλλα και εκει εχει 1,5 κεφαλαιο που ειναι καθαρα θεωρητικο και θα εχεις και περιπου 3 κεφαλαια που εβαλαν φετος απο την δευτερα ταξη. μαθηματικα απο φετος εχουν βαλει μεσα ορισμους οποτε και αλλη θεωρία. θα εχεις να διαβασεις αποδειξεις θεωρηματα και να λυσεις πολλες ασκησεις για να μπεις στο νοημα των εξετασεων. γενικα μπορει να εχουν μειωσει τα μαθηματα αλλα το συστημα ειναι πολυ αδικο. δεν μπορω να σου πω αν αξιζει γιατι εσυ ξερεις τις γνωσεις που εχεις και τους λογους που θες να δωσεις. το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως τα πραγματα θα ειναι σκουρα. θελει πολλες ωρες διαβασματος οσο και να τα ξερεις οπως σου ειπα, γιατι τα πραγματα ειναι συγκεκριμενα και τα θελουν με εναν συγκεκριμενο τροπο.(πχ δεν φτανει να λυνεις απλα τις ασκησεις αλλα και να δικαιολογεις με χειρουργικη ακριβεια οτι κανεις συμφωνα με το βιβλιο). τα φροντιστηρια εχουν σκοπο να σε βαλουν στο νοημα των εξετασεων. οπως σου ειπα εσυ ξερεις τις γνωσεις σου και τις δυνατοτητες σου και δεν μπορω να σου πω τι μπορεις και τι δεν μπορεις να κανεις αλλα θεωρω αδυνατο καποιος να γραψει βαθμο κοντα στο 17 χωρις φροντηστηριο και ειδικα χωρις πολυ διαβασμα.

• Like 1
Δημοσ.

φίλε αν και τα έγραψες πάνω κάτω.. αν έχεις διάθεση ενημέρωσε μας για τις πανελλήνιες

τι παίζει με κλάδους  και μαθήματα

ποια είναι αυτά τα 4 μαθήματα;

Δημοσ.

Έχω ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό (δηλαδή τώρα τελειώνω το δεύτερο) αλλά θέλω να πάω σε άλλη σχολή και τις κατατακτήριες τις έχω απορρίψει σαν επιλογη. Είναι εφικτό για κάποιον χωρίς φροντιστήριο να γράψει γύρω στο 17? Για τις πανελλήνιες που έρχονται τώρα αναφέρομαι, λόγω σπουδών τα 2 από τα 4 μαθήματα τα ξέρω πολύ καλά και έκθεση ήμουν πολύ καλός πάντα.. φυσική δεν έχω τόσο επαφή με μηχανική που είναι στην ύλη αλλά ξέρω πολύ καλά κβαντική φυσική και πυρηνική. Αξίζει λέτε;

καλα τι πτυχιο και μεταπτυχιακο εχεις?και γιατι οπωςδηποτε πανελληνιες?-να περασεις απο Σεπτεμβρη?

κατατακτηριες μια χαρα ειναι-παιρνεις τα βιβλια και διαβαζεις-ενας χρονος για 3-4 μαθηματα

• Like 1
Δημοσ.

καλα τι πτυχιο και μεταπτυχιακο εχεις?και γιατι οπωςδηποτε πανελληνιες?-να περασεις απο Σεπτεμβρη?

κατατακτηριες μια χαρα ειναι-παιρνεις τα βιβλια και διαβαζεις-ενας χρονος για 3-4 μαθηματα

Επειδή ξέρω από κατατακτήριες για τη σχολή που θέλω ξέρω ότι παίζε πολύ κονέ.. τουλάχιστον οι πανελλήνιες είναι το μόνο αδιάβλητο... και μπορείς να χτυπήσεις πολλές σχολές με τις ίδιες εξετάσεις.. εξάλλου και στις πανελλήνιες 4 μαθήματα έχεισ πλέον.

Δημοσ.

Επειδή ξέρω από κατατακτήριες για τη σχολή που θέλω ξέρω ότι παίζε πολύ κονέ.. τουλάχιστον οι πανελλήνιες είναι το μόνο αδιάβλητο... και μπορείς να χτυπήσεις πολλές σχολές με τις ίδιες εξετάσεις.. εξάλλου και στις πανελλήνιες 4 μαθήματα έχεισ πλέον.

ποια σχολη ειναι αυτη??
Δημοσ.

είσαι τόσο σίγουρος ότι μπορείς να γράψεις άριστα για να μπεις ιατρική; μήπως αδικείς τις κατατακτήριες;

Δημοσ.

είσαι τόσο σίγουρος ότι μπορείς να γράψεις άριστα για να μπεις ιατρική; μήπως αδικείς τις κατατακτήριες;

Για τις κατακτήριες πίστευα ότι υπήρχε ελπίδα.. αλλά με εξαίρεση 2-3 θέσεις οι υπόλοιπες γεμίζουν από δικούς τους.. με πανελλήνιες μπορείς και σε όλη την Ελλάδα και καμία οδοντιατρική και φαρμακευτική που μαρέσουν.

Δημοσ.

Για τις κατακτήριες πίστευα ότι υπήρχε ελπίδα.. αλλά με εξαίρεση 2-3 θέσεις οι υπόλοιπες γεμίζουν από δικούς τους.. με πανελλήνιες μπορείς και σε όλη την Ελλάδα και καμία οδοντιατρική και φαρμακευτική που μαρέσουν.

ναι αλλα αν περασεις θα εχεισ κατοχυρωμενα τα μαθηματα που θα δωσεις-τεσπα δικη σου επιλογη-

και γιατι πιστευεις οτι δινονται στους δικους τους που λες?-δεν πιστευω να γινεται κατι τετειο-αν το πιστευα δεν θα εμπαινα στη σχολη

Δημοσ.

Χωρίς φροντιστήριο και ειδικά φέτος με τα 4 μαθήματα δε βγάζεις με την καμία 17. Μπορεί να έχεις πτυχία αλλά θα συναγωνιστείς κάποιον που είναι επικεντρωμένος σε κάτι συγκεκριμένο. Εγώ πχ σαν απόφοιτος ιστορικού αν πάω χωρίς να παπαγαλίσω την ιστορία της γ΄ λυκείου θα πατώσω.

• Like 3
Δημοσ.

Στο Π.Κ. τουλάχιστον δε παίζει κονέ. Τουλάχιστον αρκετοί γνωστοί έχουν μπει χωρίς κάποιον γνωστό, παρόμοιας δυσκολίας οι κατατακτήριες και οι βάση είναι πιο πάνω από 18 νομίζω.

Κατατακτήριες και μη το σκέφτεσαι, τουλάχιστον θα διαβάσεις μαθήματα που θα περαστούν μετά και δε θα ξεκινήσεις από την αρχή.

Δημοσ.

φίλε αν και τα έγραψες πάνω κάτω.. αν έχεις διάθεση ενημέρωσε μας για τις πανελλήνιες

τι παίζει με κλάδους  και μαθήματα

ποια είναι αυτά τα 4 μαθήματα;

αν ενδιαφερεσαι εδω υπαρχουν αναλυτικα ολα. http://www.methodiko-frontistirio.gr/exams/exams/pedia.htm 

πιο συνοπτικα εχω αυτην την φωτογραφία με τα μαθηματα για καθε ομαδα προσανατολισμου αλλα δεν φαινεται πολυ καλα. καθε ομαδα προσανατολισμου εχει 3 μαθηματα βασικα(αυτα με bold). απο εκει και περα διαλεγεις μεχρι 1 μαθημα για να ξεκλειδωσεις το πεδιο που θες. μπορεις αν θες να διαλεξεις και 2 μαθηματα για να ξεκλειδωσεις 2 πεδια. αρα σε αυτην την περιπτωση δινεις συνολικα 5 μαθηματα.καποια μαθηματα που ειναι στην παρενθεση απλα τα παρακολουθεις και δεν τα δινεις  πανελληνιες εκτος αν εχεις επιλεξει καποιο απο αυτα σαν επιλογη για να ξεκλειδωσεις το πεδιο που θες.

σορρυ που τα εγραψα λιγο γρηγορα αλλα δεν εχω πολυ χρονο.

post-283031-0-85234200-1453420309_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να ψάξεις να βρεις δουλειά με τα πτυχία και τις σπουδές που έχεις και άσε όλα τα υπόλοιπα. Κατατακτήριες να σκεφτείς να δώσεις εφόσον δεν έχεις κάποια άλλη διέξοδο να εργαστείς με οποιονδήποτε τρόπο. Τόσο οι πανελλήνιες όσο και οι κατακτήριες κατ' εμέ θελουν φροντιστήριο με ορισμένες εξαιρέσεις σε κατατάξεις σχολών που δεν δίνει πολύς κόσμος και δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...