Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυριο λογικα θα παρω απο εναν φιλο ενα λαπτοπ το οποιο εχουμε συμφωνησει να μου το δωσει να το κοιταξω πρωτα να δω αν μου κανει ή αν εχει καποιο προβλημα και μετα να συμφωνησουμε στα λεφτα.
Θελω να μου πειτε αν ειναι ευκολο τι προγραμματα να κατεβασω για να τσεκαρω αν ολα λειτουργουν κομπλε ή για να εντοπισω καποιο πιθανο προβλημα.
Το μονο που ξερω ειναι πως το εχει 5 χρονια χωρις φορματ και χωρις να εχει κανει Update τους drivers με αποτελεσμα να σερνεται.

Δημοσ.

Καθαρισμός του έχει γίνει ποτέ; Αν όχι μετά απο 5 χρόνια πιστεύω οτι χρειάζεται....

Πρώτα κοίτα θερμοκρασίες με HWmonitor (πάνω απο 50 σε Idle (ανάλογα και το μηχάνημα) είναι πολύ), γράψε τες εδώ όταν το παραλάβεις μαζί με το μοντέλο του μηχανήματος να σου πει κανένας αν είναι σε λογικά πλαίσια.

Μετά τσεκάρεις με HDsentinel τον δίσκο, αν έχει bad sectors (ανάλογα το πόσους ) μπορεί να θέλει άλλαγμα.

Αν το μηχάνημα δεν ζεματάει τρέξε ένα prime95 και δες μην κλατάρει (παράλληλα βλέπεις θερμοκρασίες με το HWmonitor και αν πάει πάνω απο 90 το σταματάς).

Μετά αν η κάρτα γραφικών αντέχει βάλε ένα furmark αλλά για λίγο και μην περάσει η θερμοκρασία τους 90 και πάλι.

Την μπαταρία και πάλι απο το HWmonitor την βλέπεις αλλά με 5 χρόνια τι να σου κάνει, όπως και να έχει όσο πιο πάνω είναι το wear level τόσο λιγότερο αντέχει.

Ανεβοκατέβασε και την οθόνη σιγά σιγά να δεις μην παίζει η εικόνα (χαλασμένη καλωδιοταινία) και δες να μην είναι χαλαροί οι μεντεσέδες ή σπασμένοι γιατί δύσκολα θα βγάλεις άκρη με αυτούς.

Μνήμες τσεκάρεις με bootable memtest 86+ και τον αφήνεις τουλάχιστον 2-3 ώρες, αν μπορείς και όλο το βράδυ.

• Like 1
Δημοσ.

δες να μην είναι χαλαροί οι μεντεσέδες ή σπασμένοι γιατί δύσκολα θα βγάλεις άκρη με αυτούς.

Επειδή έχω αυτό το πρόβλημα, πως αντιμετωπίζεται? Σε lenovo

Δημοσ.

Νικο σε ευχαριστω για την απαντηση.

Μια απορια,οταν λες να το καθαρισω εννοεις το ανοιξω απο κατω και να αφαιρεσω την σκονη ή κατι αλλο?

Το θέμα είναι να ανοίγει έτσι απλά - με ένα καπάκι. Αν χρειάζεται να λυθεί ολόκληρο (πληκτρολόγιο, μητρική), καλύτερα να το δώσεις κάπου έξω για να στο κάνουν.

Καθαρισμός να φύγει η μπίχλα από τον ανεμιστήρα + νέες θερμοαγώγιμες πάστες στον cpu.

hd sentinel για υγεία δίσκου. hw monitor για τσεκάρισμα θερμοκρασιών.

όταν το έχεις στα χέρια σου γράψε το μοντέλο εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Νικο σε ευχαριστω για την απαντηση.

Μια απορια,οταν λες να το καθαρισω εννοεις το ανοιξω απο κατω και να αφαιρεσω την σκονη ή κατι αλλο?

Ανάλογα τον μοντέλο μπορεί να βγάζεις 5 βίδες και να το κάνεις κούπα αλλά μπορεί να θέλει και όλο λύσιμο... Δες το μοντέλο πρώτα και τις θερμοκρασίες σε idle / load και βλέπουμε.

Η σκόνη μετά απο 5 χρόνια θα έχει γίνει μοκέτα :P (αν δεν το έχει ξανακαθαρίσει κιόλας).

Α, και δες μην έχει πάθει και ζημιά απο την σκόνη ο ανεμιστήρας, μετά το καθάρισμα αν κάνει σαν ελικόπτερο θα θέλει και αυτός άλλαγμα...

Επειδή έχω αυτό το πρόβλημα, πως αντιμετωπίζεται? Σε lenovo

Σπασμένοι μεντεσέδες ή χαλαροί; Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να πάρεις ολόκληρο το σπασμένο πλαστικό (πλάτη οθόνης ή βάση λάπτοπ) ή να κάνεις καμιά μόντα με ισχυρή κόλλα. Για χαλαρούς πρέπει να το ανοίξεις (και το λάπτοπ κάτω και το πάνελ) και να σφίξεις τις βίδες, αν παίζει πάλι πρέπει να πιέσεις τους μεντεσέδες με πένσα για να μαγκώσουν καλύτερα (ανάλογα τον τύπο του μεντεσέ αυτό) αλλιώς πρέπει να πάρεις άλλον μεντεσέ.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το λάπτοπ για να καθαριστεί πρέπει να το κάνεις βίδες... Δεν είναι βέβαια και πολύ παλιό άρα άστο για την ώρα, δες τις θερμοκρασίες, και αν είναι καλές μην το πειράξεις (δες τες όμως και σε load και σε idle). Σε idle πρέπει να είναι <50 και σε load <80. Αν πάνε παραπάνω θέλει καθάρισμα μάλλον.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις την εμπειρία, που από ότι καταλαβαίνω δεν την έχεις, μην το αναλάβεις για καθαρισμό.

Έχει δύσκολο άνοιγμα για κάποιον άπειρο και μπορεί να προκαλέσεις αρκετά μεγαλυτερο πρόβλημα.

όσον αφορά τώρα το φορμάτ του, είναι σχετικά εύκολη διαδικασία στο συγκεκριμένο. όταν το έχεις στα χέρια σου, πες μας για να σου πουμε διαδικασία.

Δημοσ.

Αυριο λογικα θα παρω απο εναν φιλο ενα λαπτοπ το οποιο εχουμε συμφωνησει να μου το δωσει να το κοιταξω πρωτα να δω αν μου κανει ή αν εχει καποιο προβλημα και μετα να συμφωνησουμε στα λεφτα.

Θελω να μου πειτε αν ειναι ευκολο τι προγραμματα να κατεβασω για να τσεκαρω αν ολα λειτουργουν κομπλε ή για να εντοπισω καποιο πιθανο προβλημα.

Ποτέ δεν αγοράζεις μεταχειρισμένο laptop από ιδιώτη, εκτός και αν τον γνωρίζεις καλά και τον εμπιστεύεσαι.

Πως γνωρίζεις ότι δεν έχει φάει reflow π.χ. και ότι σε 2-3 μήνες δεν θα τα φτύσει η κάρτα γραφικών?

Αν ψάχνεσαι για μεταχειρισμένο laptop, κοίταξε σε εταιρείες που πουλάνε refurbished με 12 μήνες εγγύηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...