Προς το περιεχόμενο

ΕΛΤΑ και Unregistered Δεμάτα


Sotosgl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο αυτο το μηνυμα 

 

 

 

http://www.insomnia.gr/topic/597194-να-σου-φαει-τα-λεφτα-ο-πωλήτης-απο-το-ε-βαy/?p=54588470

 

xaerialtwistx, on 20 Jan 2016 - 2:28 PM, said:

Παω και προσωπικα στην αποθηκη του ταχυδρομειου μου και παιρνω (και ανοιγω εκει) τα δεματα μου μιας και ξερω τον διευθυντη οποτε δεν εχω κανενα θεμα να αποδειξω μια απατεωνια. Τελικα πηρα τα λεφτα μου πισω και αυτος εσβησε το προφιλ του (και κερδισα και τα παρελκομενα).

 

 

 

 

Την σημερινη εικονα που αντίκρισα μολις γυρισα απο δουλειες πρωι πρωι

post-55446-0-85092100-1453364478_thumb.jpg

 


και απειρες "στραβες" που μας εχουν κατσει ας αναλυσουμε λιγο την πορεια ενος ασυνοδευτου/Unregistered δεματος απο την στιγμη που φτανει στα χερια των Ελληνικων (οχι για πολυ ακομα) μας ταχυδρομειων.

 

 

Κατα ποσο ισχυουν οι ισχυρισμοι του μελους ή αν ειναι απλα ενα post επιδειξης δεν μας ενδιαφερει,θιγει ομως ενα θεμα που απασχολει πολλους απο εμας που ηδη μας εχουν μπει ψυλλοι στα αυτια οτι κατι δεν παει καλα.

 

Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη!

 

 

Εισαι νεος/α,ωραιος/α και αποφασιζεις να κανεις μια παραγγελια απο ενα Site του εξωτερικου.

 

Αφου εχεις διαβασει 50 διαφορετικα θεματα για Do`s and Don`ts και εχεις κανει φυλο και φτερο τον οδηγο του Makfil  (http://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-r409)

φευγει η παραγγελια.

Ξερεις οτι σχεδον ΠΟΤΕ δεν παιρνεις με Courier απο τριτη χωρα εκτος ΕΕ (εκτος αν παιζουν τριγωνικες αποστολες μεσω Λαμιας για να σου ερθει Duty Free απο χωρα της EU και ας ερχεται απο το Τατζικισταν) και ερχεται η μεγαλη στιγμη που πρεπει να διαλεξεις αν θες να δωσεις το 1,5$ για Registered δεμα ή να το αφησεις στο ελεος του Θεουλη επιλεγοντας Unregistered/Standard Shipping....

 

Εδω θα ερθεις να μου πεις.

-Ρε φιλε εγω το πηρα γιατι ηταν 1$ πιο φτηνο απο τα αλλα μαγαζια θα δωσω 1,5$ για Tracking Number και συστημενο δεμα;

 

Και ερχομαι να κανω τον δικηγορο του διαβολου.

-Για να μπεις στην διαδικασια να το παρεις απο τριτη χωρα σημαινει οτι ηδη εισαι κερδισμενος στο θεμα της τιμης ή δεν το εβρισκες στην Ελλαδα ή μια χωρα της ΕΕ.

Αν ειναι κατι εξιδεικευμενο σιγουρα θα βρεις 2 3 ακομα πραγματακια σε ελκυστική τιμη που μπορεις να χωσεις στην παραγγελια σου για να μη περιμενεις παλι 1-2 μηνες αν τα χρειαστεις.

 

Ετσι θα εχεις φτασει και  πιο κοντα στο οριο για δωρεαν Registered δεμα ή τα εχεις βαλει κατω βλεπεις οτι εχεις γλυτωσει 10€ απο την διαφορα τιμης και ετσι δεν σου φαινεται το 1,5$ βουνο...

 

Τεσπα ωρα για τις 2 λεξεις που δεν λογαριαζουμε πολλοι μεχρι να φαμε ~3 μηνες ταλαιπωριας..

Standard Shipping

Γνωστη επισης ως "Αχ Θεουλη μου,κανε να μου ερθει!","η χαρα του Κινεζου ή του καθε ελαφροχερη".

 

Η φτηνοτερη αποστολη,σχεδον μηδενικο Tracking*,καμια υποχρεωση απο τον ταχυδρομο να στο δωσει στο χερι και να παρει τζιφρα και η καλυτερη ευκαιρια να δοκιμασει τις Frisbie/Στριμωγματικες  ικανοτητες του.

 

*Σχεδον μηδενικο γιατι υπαρχει μια λυση να δεις χονδρικα που βρισκεται το δεμα μεσω του Sky56.cn

http://sky56.cn/track/track/index

 

Να και ενα παραδειγμα Αποτελεσματος Αναζητησης Unregistered δεματος με τον αριθμο αποστολης που μας δινει καμια φορα ο κινεζος.

 

 

 

114507305906873轨迹详细信息
Electronic information,receive--23-Dec-2015 08:34 PM

Small package Center, receive--23-Dec-2015 10:34 PM

Parcel centre,sealing--24-Dec-2015 01:34 AM

Small package Center, left--24-Dec-2015 03:07 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--25-Dec-2015 11:07 AM

Exchange Bureau, have been exported directly--26-Dec-2015 05:11 AM

Transit Center,left hand navigation--26-Dec-2015 10:44 AM

GREECE, Arrived --07-Jan-2016 10:44 AM

GREECE, the transfer of customs-- 07-Jan-2016 02:24 PM 

Το τελευταιο μηνυμα ειναι και σε εκεινο που σταματαει το Tracking,ουσιαστικα λεγοντας σου οτι εφτασε ο σακος που ειχε το δεμα σου Ελλαδα,απο εκει και περα κοψε τον λαιμο σου να το βρεις.

 

 ή ενα ξερο

NL14507683532ΧΧΧ轨迹详细信息
货运方式:NLPY		收件人:Ονομα Παραληπτη
收件地址:Διευθυνση παραλληπτη 焊接用品 Χωρα GR
货物重量:1.003KG Βαρος
null

 

 

 

Και καπου εδω αρχιζουν τα πραγματα να γινονται ενδιαφεροντα ;) 

Αφου δεν υπαρχει τροπος να εξακριβωσουμε που ειναι το δεμα και μπαινει ο ανθρωπινοw παράγοντας στην μεση ξεκιναει το Party!

  1. Μπορει ο Κινεζος/Κορεατης/Μπαγκλαντεσιανος/ΧΧΧΧ να μην το εχει στειλει καν!
    Απλα εβαλε το νουμερο ενος αλλου Unregisterd δεματος ή τον κωδικο του σακου και να σου λεει παραμυθια
  2. Μπορει να το εφαγαν κατα στην διαδρομη Κινεζου->Logistics->Αεροδρομιου
  3. Μπορει να το εφαγαν οι Ελτατζηδες μας κατα την μεταφορα Αεροπλανο->Τελωνειο (Μου εχουν εξαφανισει Registered δεμα σε αυτη την διαδρομη)
  4. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην διαδρομη Τελωνειο-Κεντρο Διαλογης
  5. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην διαδρομη Κεντρο Διαλογης Αττικης σε Κεντρο Διαλογης της Περιοχης σου
  6. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην διαδρομη (συνηθως 5 μετρα/1 πορτα) Κεντρου Διαλογης-Μοναδα Διανομης
  7. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην Μοναδα Διανομης με τον φιλο του τον xaerialtwistx και τα πουλανε στις αγγελιες του Insomnia
  8. Μπορει να το εφαγε ο Ταχυδρομος στην πορεια
  9. Μπορει να το εφαγε ο φυλλαδιας,γυφτος,περαστικος,γειτονας που ειδε τον φακελο/Δεμα/Κουτα να τον καλει και να του λεει "Παρε μεε,Παρεε με" αφου δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο 1 δευτερολεπτο.

Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που δεν αγχωνονται για Unregistered δεματα μιας και:

  1. Μενουν σε καλη περιοχη
  2. Ο ταχυδρομος ειναι χρονια ο ιδιος και οχι ενας συμβασιουχος που ξερει οτι σε ενα πενταμηνο δεν θα τον ξαναπροσλαβουν και μπορει να αποφασισει να βγαλει κατι εξτρα για τον κοπο του,
  3. Να εχει παρει το 5€ του την πρωτοχρονια απο ολη την γειτονια και να νιωθει μια υποχρεωση,
  4. Να ειναι ταχυδρομος που εχει εμπορικα καταστηματα/μαγαζια οποτε η σωστη εξυπηρετηση θα εχει και αλλα bonus οπως καλυτερες τιμες,εξυπηρετησεις κλπ
  5. Να εχουν Γιαγια,Παππου,Μανα,Περιεργη γειτονισα καρφωμενη στο παραθυρο/μπαλκονι/μπαλκονοπορτα και με τον παραμικρο ηχο να βγαινουν να τσεκαρουν τι παιζει
  6. Να εχουν ταχυδρομαρα που οταν σκαει ασυνοδευτο το κανει πακετο και το δινει στο Κεντρικο Καταστημα με ειδοποιηση στο ονομα σου

Βεβαια ολα αυτα προυποθετουν να μην στο εχουν φαει στην πορεια.

 

 

Και καπως ετσι περνανε οι 2 μηνες και εσυ εχεις βγαλει ασπρες τριχες απο το αγχος και καθε 2 ωρες πας και ανοιγεις το γραμματοκιβωτιο μπας και βρεις κατι και εχεις βαλει την IP Cam κεντραρισμενη στο γραμματοκιβωτιο για να μαθεις ποτε και αν ηρθε ο ταχυδρομος και ποτε σου εκλεψαν το δεμα σου.

Dispute Time

Περναει ο καιρος 2 μηνες ή 25 εργασιμες πανω κατω και δεν εχει ερθει τιποτα.

 

Στελνεις στον Κινεζο και σου λεει το κλασσικο

 

-Dear friend very sorry wait wait patience win win

 

Τον γραφεις και πας στο Paypal και ξεκινας το Dispute για Items not Received μπλα μπλα μπλα

 

Γραφεις την ιστορια της ζωης σου 

 

Περιμενεις απαντηση απο τον Κινεζο

 

Απανταει ακριβως στο χρονικο οριο της ληξης και σου λεει μιλα με το Ταχυδρομειο σου

 

Ξερεις την απαντηση ηδη οτι ειναι ασυνοδευτο ΧΑΧΑΧΑΧΑ τον ηπιες και τους λες οτι το ταχυδρομειο ειπε οτι δεν εχει παραλαβει καποιο δεμα

 

Καθυστερει τις απαντησεις μηπως και ερθει στο ενδιαμεσο

 

Εχεις φτασει τους 2,5 μηνες τραβας ενα Claim και περιμενεις τι θα πει το Paypal.

 

Αν εισαι καινουργιος στα Dispute/Claims και ο κινεζος εχει μια λιστα μεχρι το Hong Kong με ιδια Disputes με την ιδια αιτιολογια μπορει να παρεις τα χρηματα σου στο Τριμηνο.

Αν εχεις μπλεξει με πολλους αναξιοπιστους πωλητες,εχεις κανει καταχρηση του Dispute Spammarωντας το nonstop μπορει να φας Warning (που να σου λεει για χαλαρωσε γιατι αν συνεχισεις ετσι δεν θα σου παρεχουμε καμια προστασια απο εδω και περα) ή να σε μαρκαρουν σαν απατεωνακο και να δικαιωσουν τον Κινεζο.

 

Worst Case Scenario;

Να μαυριστει ολη η Ελλαδα,οπως η Σικελια,Αλβανια κλπ και να μη μας στελνουν ουτε μπαταριες...

 

 

Αν μετα απο αυτο το σεντονι πιστευετε οτι αξιζει ο κοπος για 1,5$ να αρχισεις τα ψυχοφαρμακα και να χασεις την ψυχικη σου ηρεμια παω πασο και καλες αγορες :)

 

Safety Tip
Ο κινεζος πολλες φορες με το προσχημα οτι ενα απο τα προιοντα του θα καθυστερουσε πολυ (ειδικα αν εχεις χωσει 200 ψιλολοιδια σε μια παραγγελια) θα παρει την "Αθωα" πρωτοβουλια να σου σπασει την παραγγελια σε 2 Unregistered Δεματα ακομα και αν ειχες συμπληρωσει το ποσο των Free Registered μεταφορικων (αναλογα το μαγαζι ~20-30$).

 

Οποτε μαζι με το κλασσικο ποιημα που γραφουμε οι περισσοτεροι καλο ειναι να βαζουμε και μια γραμμουλα ακομα για το οτι θελουμε το δεμα να ειναι REGISTERED και REGISTERED ONLY ακομα και στην περιπτωση που θελει να σπασει την παραγγελια στα 2 ;)

 

Scumbag ΕΛΤΑ

 

Οταν παραγγελνεις Registered δεμα τα ΕΛΤΑ κανουν ενα ωραιο κολπο.

Δεν παει να ειναι ενα φακελακι με ενα γραμμα 2 επι 2 cm;Δεν το παιρνει καν ο ταχυδρομος μαζι του...

Εχει κατσει στο PC το πρωι,εχει φτιαξει το ειδοποιητηριο απο την Μ.Δ. και απλα σου φερνει αυτο με την δικαιολογια οτι ξεπερνουσε τις διαστασεις/βαρος που για να μη μπλεκει με χτυπημα κουδουνιων υπογραφες που ειναι χρονοβορα διαδικασια και θελει να ξεμπερδευει...

Στην περιπτωση ομως των Unregistered ξεχναει ολη αυτη την διαδικασια και τους περιορισμους και πεταει σε αυλες,πεζοδρομια,στριμωχνει σε γραμματοκιβωτια απο δεμα 3 κιλων μεχρι και 100!

 

Περιεργοοοοοοοο

 

Carebear Mode

 

Το ξερουμε οτι ειναι υποστελεχομενοι,οτι συντομα θα εξαγοραστουν,οτι οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι συμβασιουχοι με μηδενικες πιθανοτητες να γινουν μονιμοι και απλα βγαζουν ενα μεροκαματο αλλα η υποβαθμιση στην παροχη υπηρεσιων ειναι εμφανης και μας εππηρεαζει ολους...
 

Επεξ/σία από Sotosgl
  • Like 28
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος!

Αυτά είναι γνωστά σε όσους κάνουν αγορές από εξωτερικό - τρίτες χώρες, χρήσιμα όμως για νέους και ευκαιριακούς στο "σπορ".

Ρεζουμέ:

1. Μόνο registered και μόνο paypal

2. Μόνο από αξιόπιστους πωλητές από ebay κλπ κλπ

3. Αν κάτσει στραβή για 1-2$ για παράδειγμα και έχεις παρακάνει το dispute - claim κάνε το γαργάρα και πήγαινε παρακάτω

4. Όμως, τηλέφωνησε στο τοπικό κέντρο διανομής στα ΕΛΤΑ αν συμβαίνει συχνά, ΖΗΤΗΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ και κάνε έγγραφο παράπονο - καταγγελία στο κατάστημα ΕΛΤΑ που εμπλέκεται (πιάνει συνήθως)

5. Αν έχεις κακούς γείτονες, εναλλακτική διεύθυνση αποστολής σε φίλο ή συγγενή με μονοκατοικία ή καλό γείτονα

6. Η στραβή θα κάτσει κάποια στιγμή, συμβαίνει σε όλους. να γνωρίζεις οτι κάπου θα χάσεις κάτι

Αυτά από εμένα και καλές αγορές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

4. Όμως, τηλέφωνησε στο τοπικό κέντρο διανομής στα ΕΛΤΑ αν συμβαίνει συχνά, ΖΗΤΗΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ και κάνε έγγραφο παράπονο - καταγγελία στο κατάστημα ΕΛΤΑ που εμπλέκεται (πιάνει συνήθως)

5. Αν έχεις κακούς γείτονες, εναλλακτική διεύθυνση αποστολής σε φίλο ή συγγενή με μονοκατοικία ή καλό γείτονα

 

Προσωπικα με τις 2 Μ.Δ. μου (Ηρακλειο Κρητης και Γλυκων Νερων) ειμαι ευχαριστημενος ειδικα μετα το μαζεμα 3 Unregistered που εσκασαν μαζι και τα εκανε ενα Δεμα και τα εστειλε στο Κεντρικο Καταστημα με ενα απλο ειδοποιητηριο.

 

Αλλα αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν φρικαρα οταν ειδα τον φακελο να προεξεχει απο το γραμματοκιβωτιο και τους αρχισα στα καντηλια.

 

Αλλα ναι οταν το 70% των Unregistered δεματων σου δεν ερχονται ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ (μιας και ειναι ολοι ευθυνοφοβοι) και τα αποτελεσματα θα ειναι εντυπωσιακα.

 

Επισης και καμια καταγγελια στην ΕΕΤΤ οταν καποιος ισχυριζεται οτι εχει το ελευθερο να κοβει βολτες και να ανοιγει δεματα στην Αποθηκη του καταστηματος,ΜΔ,ΚΔ δεν ειναι κακο ;) 

 

Το αν θες να τραβηξεις προσοχη πανω σου ειναι αλλο θεμα με αγνωστες συνεπειες ;)

 

Δεν ειναι τοσο οι κακοι γειτονες οσο η ευκολη προσβαση.

 

Τωρα οποιοσδηποτε περαστικος ηθελε απλωνε το χερι του και γεια σας,αν εχει το σπιτι πυλωτη ή χωνευτο γραμματοκιβωτιο ακομα καλυτερα.

 

Αλλωστε πολλοι απο εμας κανουμε Refresh και τα ονοματα αλλα και τις διευθυνσεις των δεματων μας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A) Ο σήφης ο κλειδαράς και ο συνάδελφος του ο Παντελής είναι μάστιγα. Έχουν κατακλύσει το Ηράκλειο με τα κωλοαυτοκολλητάκια.

 

Β) "-Dear friend very sorry wait wait patience win win" Δακρυσα, μα το θεό έφυγε ένα δάκρυ. Είναι η συμπύκνωση των 200 απαντήσεων που έχω διαβάσει απο κινέζους. Σε 10 λέξεις.

 

Γ) Κατα τα άλλα σε όλα σωστός. Με πιο απλά λόγια, δώστε το 1.5€ και βάλτε Tracking number, εκτός αν το κόστος αυτό ξεπερνάει την αξία του αντικειμένου. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα αυτα είναι παραστατική περιγραφή του τι αντιμετωπίζεις σε αρκετές περιπτώσεις. Το προβλημα είναι ότι συχνά δε δίνεται η επιλογή για registered mail Με 1,5 ευρω (π.χ. aliexpress).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

^ Ακριβως.

Εχω παραγγειλει μπαταρια για το κινητο στις 4 Νοεμβρη απο ebay (και uk κιολας, πιο ακριβα, για να ερθει αμεσα - παραδοση 10-16 Νοεμβρη εγραφε) και ακομα την περιμενω.

Προφανως καπου στην πορεια "χαθηκε" να φανταστω.

Ε απο τοτε εχω σταματησει αγορες οπου το δεμα παραδιδεται μεσω ΕΛΤΑ. 

Και δεν εχω δει ουτε amazon ουτε ebay να λενε αν θες tracking number (registered mail)..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραγγελιες Fullfilled by Αmazon (με την αντιστοιχη χρεωση στα μεταφορικα) μου ερχονται αυτοματα με DHL και UPS χωρις να επιλεξω μεταφορικα (τουλαχιστον σε ογκωδη δεματα).

 

Ebay ειναι αναλογα την συννενοηση που κανεις με τον πωλητη.

Aliexpress αν δεν εχει ο αλλος το ιδιο προιον με 2 χρεωσεις για DHL ή Free Shipping συνηθως τα στελνει Registered με SG αλλα και παλι αναλογα το μεγεθος του πωλητη.

Κατι κουμπακια για τηλεκοντρολ που πηρα 4$ ο τυπος μου το εστειλε Registered ας πουμε...

 

Αλλος για παραγγελια 20$ μου ζητουσε 3$ για SG Registered κοινως μη ψαχνετε την μαγικη συνταγη γιατι ειναι μυστηριο τρενο ο κινεζος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολοσωστες παρατηρησεις ειδικα για το κομματι του tracking, μεγαλη προσοχη εκει γιατι καλο ειναι να περιλαμβανεται σε οσα μαγαζια-αγορες ειναι εφικτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A) Ο σήφης ο κλειδαράς και ο συνάδελφος του ο Παντελής είναι μάστιγα. Έχουν κατακλύσει το Ηράκλειο με τα κωλοαυτοκολλητάκια.

 

Β) "-Dear friend very sorry wait wait patience win win" Δακρυσα, μα το θεό έφυγε ένα δάκρυ. Είναι η συμπύκνωση των 200 απαντήσεων που έχω διαβάσει απο κινέζους. Σε 10 λέξεις.

 

Α) True...εχω βαρεθει να τα ξεκολλαω και την επομενη μερα να βρισκω 10 καινουργια

 

Β) Ξεχασα να βαλω καπου εκει μεσα το θεικο που μου ειχε πει ενας τυπακος απο Ebay :P

"I am honest man,good family man"...Θα μετακομισω Κινα και θα κανω τον μεταφραστη δεν παει αλλο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Μετα απο αυτο το μηνυμα 

 

 

 

http://www.insomnia.gr/topic/597194-να-σου-φαει-τα-λεφτα-ο-πωλήτης-απο-το-ε-βαy/?p=54588470

 

xaerialtwistx, on 20 Jan 2016 - 2:28 PM, said:

Παω και προσωπικα στην αποθηκη του ταχυδρομειου μου και παιρνω (και ανοιγω εκει) τα δεματα μου μιας και ξερω τον διευθυντη οποτε δεν εχω κανενα θεμα να αποδειξω μια απατεωνια. Τελικα πηρα τα λεφτα μου πισω και αυτος εσβησε το προφιλ του (και κερδισα και τα παρελκομενα).

 

 

 

 

Την σημερινη εικονα που αντίκρισα μολις γυρισα απο δουλειες πρωι πρωι

 

 

και απειρες "στραβες" που μας εχουν κατσει ας αναλυσουμε λιγο την πορεια ενος ασυνοδευτου/Unregistered δεματος απο την στιγμη που φτανει στα χερια των Ελληνικων (οχι για πολυ ακομα) μας ταχυδρομειων.

 

 

Κατα ποσο ισχυουν οι ισχυρισμοι του μελους ή αν ειναι απλα ενα post επιδειξης δεν μας ενδιαφερει,θιγει ομως ενα θεμα που απασχολει πολλους απο εμας που ηδη μας εχουν μπει ψυλλοι στα αυτια οτι κατι δεν παει καλα.

 

Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη!

 

 

Εισαι νεος/α,ωραιος/α και αποφασιζεις να κανεις μια παραγγελια απο ενα Site του εξωτερικου.

 

Αφου εχεις διαβασει 50 διαφορετικα θεματα για Do`s and Don`ts και εχεις κανει φυλο και φτερο τον οδηγο του Makfil  (http://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-r409)

φευγει η παραγγελια.

 

Ξερεις οτι σχεδον ΠΟΤΕ δεν παιρνεις με Courier απο τριτη χωρα εκτος ΕΕ (εκτος αν παιζουν τριγωνικες αποστολες μεσω Λαμιας για να σου ερθει Duty Free απο χωρα της EU και ας ερχεται απο το Τατζικισταν) και ερχεται η μεγαλη στιγμη που πρεπει να διαλεξεις αν θες να δωσεις το 1,5$ για Registered δεμα ή να το αφησεις στο ελεος του Θεουλη επιλεγοντας Unregistered/Standard Shipping....

 

Εδω θα ερθεις να μου πεις.

 

-Ρε φιλε εγω το πηρα γιατι ηταν 1$ πιο φτηνο απο τα αλλα μαγαζια θα δωσω 1,5$ για Tracking Number και συστημενο δεμα;

 

Και ερχομαι να κανω τον δικηγορο του διαβολου.

 

-Για να μπεις στην διαδικασια να το παρεις απο τριτη χωρα σημαινει οτι ηδη εισαι κερδισμενος στο θεμα της τιμης ή δεν το εβρισκες στην Ελλαδα ή μια χωρα της ΕΕ.

Αν ειναι κατι εξιδεικευμενο σιγουρα θα βρεις 2 3 ακομα πραγματακια σε ελκυστική τιμη που μπορεις να χωσεις στην παραγγελια σου για να μη περιμενεις παλι 1-2 μηνες αν τα χρειαστεις.

 

Ετσι θα εχεις φτασει και  πιο κοντα στο οριο για δωρεαν Registered δεμα ή τα εχεις βαλει κατω βλεπεις οτι εχεις γλυτωσει 10€ απο την διαφορα τιμης και ετσι δεν σου φαινεται το 1,5$ βουνο...

 

Τεσπα ωρα για τις 2 λεξεις που δεν λογαριαζουμε πολλοι μεχρι να φαμε ~3 μηνες ταλαιπωριας..

Standard Shipping

 

Γνωστη επισης ως "Αχ Θεουλη μου,κανε να μου ερθει!","η χαρα του Κινεζου ή του καθε ελαφροχερη".

 

Η φτηνοτερη αποστολη,σχεδον μηδενικο Tracking*,καμια υποχρεωση απο τον ταχυδρομο να στο δωσει στο χερι και να παρει τζιφρα και η καλυτερη ευκαιρια να δοκιμασει τις Frisbie/Στριμωγματικες  ικανοτητες του.

 

 

*Σχεδον μηδενικο γιατι υπαρχει μια λυση να δεις χονδρικα που βρισκεται το δεμα μεσω του Sky56.cn

 

http://sky56.cn/track/track/index

 

Να και ενα παραδειγμα Αποτελεσματος Αναζητησης Unregistered δεματος με τον αριθμο αποστολης που μας δινει καμια φορα ο κινεζος.

 

 

 

114507305906873轨迹详细信息
Electronic information,receive--23-Dec-2015 08:34 PM

Small package Center, receive--23-Dec-2015 10:34 PM

Parcel centre,sealing--24-Dec-2015 01:34 AM

Small package Center, left--24-Dec-2015 03:07 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--25-Dec-2015 11:07 AM

Exchange Bureau, have been exported directly--26-Dec-2015 05:11 AM

Transit Center,left hand navigation--26-Dec-2015 10:44 AM

GREECE, Arrived --07-Jan-2016 10:44 AM

GREECE, the transfer of customs-- 07-Jan-2016 02:24 PM 

Το τελευταιο μηνυμα ειναι και σε εκεινο που σταματαει το Tracking,ουσιαστικα λεγοντας σου οτι εφτασε ο σακος που ειχε το δεμα σου Ελλαδα,απο εκει και περα κοψε τον λαιμο σου να το βρεις.

 

 ή ενα ξερο

NL14507683532ΧΧΧ轨迹详细信息
货运方式:NLPY		收件人:Ονομα Παραληπτη
收件地址:Διευθυνση παραλληπτη 焊接用品 Χωρα GR
货物重量:1.003KG Βαρος
null

 

 

 

Και καπου εδω αρχιζουν τα πραγματα να γινονται ενδιαφεροντα ;) 

 

Αφου δεν υπαρχει τροπος να εξακριβωσουμε που ειναι το δεμα και μπαινει ο ανθρωπινοw παράγοντας στην μεση ξεκιναει το Party!

  1. Μπορει ο Κινεζος/Κορεατης/Μπαγκλαντεσιανος/ΧΧΧΧ να μην το εχει στειλει καν!

    Απλα εβαλε το νουμερο ενος αλλου Unregisterd δεματος ή τον κωδικο του σακου και να σου λεει παραμυθια

  2. Μπορει να το εφαγαν κατα στην διαδρομη Κινεζου->Logistics->Αεροδρομιου
  3. Μπορει να το εφαγαν οι Ελτατζηδες μας κατα την μεταφορα Αεροπλανο->Τελωνειο (Μου εχουν εξαφανισει Registered δεμα σε αυτη την διαδρομη)
  4. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην διαδρομη Τελωνειο-Κεντρο Διαλογης
  5. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην διαδρομη Κεντρο Διαλογης Αττικης σε Κεντρο Διαλογης της Περιοχης σου
  6. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην διαδρομη (συνηθως 5 μετρα/1 πορτα) Κεντρου Διαλογης-Μοναδα Διανομης
  7. Μπορει να το εφαγε ο Ελτατζης στην Μοναδα Διανομης με τον φιλο του τον xaerialtwistx και τα πουλανε στις αγγελιες του Insomnia
  8. Μπορει να το εφαγε ο Ταχυδρομος στην πορεια
  9. Μπορει να το εφαγε ο φυλλαδιας,γυφτος,περαστικος,γειτονας που ειδε τον φακελο/Δεμα/Κουτα να τον καλει και να του λεει "Παρε μεε,Παρεε με" αφου δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο 1 δευτερολεπτο.

Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που δεν αγχωνονται για Unregistered δεματα μιας και:

  1. Μενουν σε καλη περιοχη
  2. Ο ταχυδρομος ειναι χρονια ο ιδιος και οχι ενας συμβασιουχος που ξερει οτι σε ενα πενταμηνο δεν θα τον ξαναπροσλαβουν και μπορει να αποφασισει να βγαλει κατι εξτρα για τον κοπο του,
  3. Να εχει παρει το 5€ του την πρωτοχρονια απο ολη την γειτονια και να νιωθει μια υποχρεωση,
  4. Να ειναι ταχυδρομος που εχει εμπορικα καταστηματα/μαγαζια οποτε η σωστη εξυπηρετηση θα εχει και αλλα bonus οπως καλυτερες τιμες,εξυπηρετησεις κλπ
  5. Να εχουν Γιαγια,Παππου,Μανα,Περιεργη γειτονισα καρφωμενη στο παραθυρο/μπαλκονι/μπαλκονοπορτα και με τον παραμικρο ηχο να βγαινουν να τσεκαρουν τι παιζει
  6. Να εχουν ταχυδρομαρα που οταν σκαει ασυνοδευτο το κανει πακετο και το δινει στο Κεντρικο Καταστημα με ειδοποιηση στο ονομα σου

Βεβαια ολα αυτα προυποθετουν να μην στο εχουν φαει στην πορεια.

 

 

Και καπως ετσι περνανε οι 2 μηνες και εσυ εχεις βγαλει ασπρες τριχες απο το αγχος και καθε 2 ωρες πας και ανοιγεις το γραμματοκιβωτιο μπας και βρεις κατι και εχεις βαλει την IP Cam κεντραρισμενη στο γραμματοκιβωτιο για να μαθεις ποτε και αν ηρθε ο ταχυδρομος και ποτε σου εκλεψαν το δεμα σου.

 

Dispute Time

Περναει ο καιρος 2 μηνες ή 25 εργασιμες πανω κατω και δεν εχει ερθει τιποτα.

 

Στελνεις στον Κινεζο και σου λεει το κλασσικο

 

-Dear friend very sorry wait wait patience win win

 

Τον γραφεις και πας στο Paypal και ξεκινας το Dispute για Items not Received μπλα μπλα μπλα

 

Γραφεις την ιστορια της ζωης σου 

 

Περιμενεις απαντηση απο τον Κινεζο

 

Απανταει ακριβως στο χρονικο οριο της ληξης και σου λεει μιλα με το Ταχυδρομειο σου

 

Ξερεις την απαντηση ηδη οτι ειναι ασυνοδευτο ΧΑΧΑΧΑΧΑ τον ηπιες και τους λες οτι το ταχυδρομειο ειπε οτι δεν εχει παραλαβει καποιο δεμα

 

Καθυστερει τις απαντησεις μηπως και ερθει στο ενδιαμεσο

 

Εχεις φτασει τους 2,5 μηνες τραβας ενα Claim και περιμενεις τι θα πει το Paypal.

 

Αν εισαι καινουργιος στα Dispute/Claims και ο κινεζος εχει μια λιστα μεχρι το Hong Kong με ιδια Disputes με την ιδια αιτιολογια μπορει να παρεις τα χρηματα σου στο Τριμηνο.

 

Αν εχεις μπλεξει με πολλους αναξιοπιστους πωλητες,εχεις κανει καταχρηση του Dispute Spammarωντας το nonstop μπορει να φας Warning (που να σου λεει για χαλαρωσε γιατι αν συνεχισεις ετσι δεν θα σου παρεχουμε καμια προστασια απο εδω και περα) ή να σε μαρκαρουν σαν απατεωνακο και να δικαιωσουν τον Κινεζο.

 

Worst Case Scenario;

 

Να μαυριστει ολη η Ελλαδα,οπως η Σικελια,Αλβανια κλπ και να μη μας στελνουν ουτε μπαταριες...

 

 

Αν μετα απο αυτο το σεντονι πιστευετε οτι αξιζει ο κοπος για 1,5$ να αρχισεις τα ψυχοφαρμακα και να χασεις την ψυχικη σου ηρεμια παω πασο και καλες αγορες :)

 

Safety Tip

Ο κινεζος πολλες φορες με το προσχημα οτι ενα απο τα προιοντα του θα καθυστερουσε πολυ (ειδικα αν εχεις χωσει 200 ψιλολοιδια σε μια παραγγελια) θα παρει την "Αθωα" πρωτοβουλια να σου σπασει την παραγγελια σε 2 Unregistered Δεματα ακομα και αν ειχες συμπληρωσει το ποσο των Free Registered μεταφορικων (αναλογα το μαγαζι ~20-30$).

 

Οποτε μαζι με το κλασσικο ποιημα που γραφουμε οι περισσοτεροι καλο ειναι να βαζουμε και μια γραμμουλα ακομα για το οτι θελουμε το δεμα να ειναι REGISTERED και REGISTERED ONLY ακομα και στην περιπτωση που θελει να σπασει την παραγγελια στα 2 ;)

 

Scumbag ΕΛΤΑ

 

Οταν παραγγελνεις Registered δεμα τα ΕΛΤΑ κανουν ενα ωραιο κολπο.

Δεν παει να ειναι ενα φακελακι με ενα γραμμα 2 επι 2 cm;Δεν το παιρνει καν ο ταχυδρομος μαζι του...

Εχει κατσει στο PC το πρωι,εχει φτιαξει το ειδοποιητηριο απο την Μ.Δ. και απλα σου φερνει αυτο με την δικαιολογια οτι ξεπερνουσε τις διαστασεις/βαρος που για να μη μπλεκει με χτυπημα κουδουνιων υπογραφες που ειναι χρονοβορα διαδικασια και θελει να ξεμπερδευει...

 

Στην περιπτωση ομως των Unregistered ξεχναει ολη αυτη την διαδικασια και τους περιορισμους και πεταει σε αυλες,πεζοδρομια,στριμωχνει σε γραμματοκιβωτια απο δεμα 3 κιλων μεχρι και 100!

 

Περιεργοοοοοοοο

 

Carebear Mode

 

Το ξερουμε οτι ειναι υποστελεχομενοι,οτι συντομα θα εξαγοραστουν,οτι οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι συμβασιουχοι με μηδενικες πιθανοτητες να γινουν μονιμοι και απλα βγαζουν ενα μεροκαματο αλλα η υποβαθμιση στην παροχη υπηρεσιων ειναι εμφανης και μας εππηρεαζει ολους...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sotosgl εισαι ωραιος μπραβο για το βιντεο σου,ολα πολυ χρησιμα.

 

Κ για να αναφερθω κ στο topic εχω κανει περιπου 230-240 παραγγελιες απο κινεζομερια

 

Λοιπον στα γρηγορα:

 

Banggood= unregister δεματακια απο συνολικα κοντα 150 παραγγελιες μ εφτασαν 135 και οι 15 ολως τυχαιως χαθηκαν ο ταχυδρομος ο παραμυθας μ λεει εγω πατησα κουδουνι,και τ αφησα παρολο π εχω πει αφηνε χαρτι κ θα ερθω ν τα παρω εγω προφανως θελει τ δωρακια του ν παιρνει. (Ευτυχως κ τα 15 χαμενα μ τα εκαναν resent οι κινεζοι χωρις πολλα πολλα με δωρεαν tracking η αγορα ηταν μ paypal)

 

Alixpress=70 παραγγελιες ολα μεχρι 30 ευρω το ανωτερο ηρθαν οι 63 οι 7 "χαθηκαν".Τι να πεις.(μετα άπο πολυ μπλα μπλα μ τα ξαναεστειλαν αφου μ εσπασαν τ νευρα μ τα γνωστα τσεκαρε την διευθυνση σου κ αλλα εκενυριστικα παντα στα ορια των ημερων ωστε ν μην μπορω ν κανω τιποτα μετα αλλα τους ζορισα φουλ!

 

Gearbest=15 παραγγελιες powerbank xiaomi ολα κ ηρθαν! Δεν χαθηκε η να γινει μαιμουδια ουτε με 1,δεν εκανα εννοειτε ολα μαζι παραγγελια αλλα ανα 2-2 και 3-3 ολα unregister μεγαλο ρισκο ν χασω λεφτα κ ομως ηρθαν! (Βλακεια μου τ ξερω) Και φανταστειτε ημουν 100% σιγουρος οτι μ το συγκεκριμενο θ γινει στραβη μ αυτα π ακουγα κ εβλεπα

 

 

Κ εν κατακλειδι:

 

Ποτε μα ποτε το τελευταιο 6μηνο δεν ξαναπηρα χωρις tracking κ θα τ καθιερωσω.δεν αξιζει ουτε ν εισαι στημενος γ το ποτε θ ερθει τ δεμα μην στ παρουν,ουτε ν κινδυνευεις απο ταχυδρομους,delivery,γειτονες κ.α γ να μην δωσεις 1-1.5 ευρω και να εισαι ασφαλης.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω ακομα και αυτα Unregistered δεματα υπαρχουν τυχεροι που εχουν προσωπικη θυριδα(p.o box)στο οποιο αναγαστηκα ο ταχυδρομος το βαζει μεσα και το κλειδωνει οπως σε μενα!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...