alsakari Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα.Μέχρι τώρα αν ήθελα να κάνω εγγραφή απο μια πλάσμα tv που έχω,χρησιμοποιούσα ενα lg dvd-writer που είχα και έγραφα σε δισκάκια,αλλά μάλλον παρέδωσε πνεύμα.Πως μπορώ τώρα να γράψω εκπομπές απο tv;Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις
SupaCoopa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Αν η τηλεοραση σου δεν υποστηριζει εγγραφη σε USB, παρε εναν επιγειο δεκτη MPEG-4 με HDMI και ενα στικακι USB 16GB ή ακομα καλυτερα 32GB. Θα γραφεις με καλυτερη ποιοτητα σε σχεση με τo DVD writer και γλιτωνεις και το κοστος για τα δισκακια. 1
Avatar_GR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Η αλλιώς αν έχεις υπολογιστή πάρε μια κάρτα τηλεόρασης. http://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards.html?keyphrase=tv+tuner+usb http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-TV-Receiver-HDTV-Tuner-Dongle-Mini-USB-DVB-09-Stick-Antenna-IR-Remote-SE-/361407081011?hash=item54258a6a33:g:poAAAOSwYHxWG7D5 Με αυτή θα μπορείς να γράφεις ότι θέλεις με το ανάλογο πρόγραμμα (π.χ VLC,gom, media player, windows media player κ.α).
StergiosEPL Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Καλό θα είναι το στικάκι να είναι Class 10 γιατί ίσως θα σου βγάζει ότι η ταχύτητα είναι χαμηλή ή κάτι τέτοιο και δε θα μπορείς και πάλι να αντιγράψεις! Εγώ πάντως,έκανα αυτό που,πολύ σωστά,λέει και ο SupaCoopa με τον επίγειο δέκτη MPEG-4 φτηνιάρικης μάρκας Τ.Κ. (Του Κώλου),χωρίς HDMI όμως και μάλιστα σε αρχαία τηλεόραση,μόνο που αντί για στικάκι,σύνδεσα στον αποκωδικοποιητή,έναν 500άρη εξωτερικό σκληρό και ξένοιασα!Ούτε σκέφτομαι άν χωράει να γράψω κάτι,ούτε τίποτα!Απλά πατάω το Rec και γράφει.Το πολύ - πολύ να χρειαστεί,σε κάποια μεγάλη ταινία,να ρυθμίσω τη διάρκεια εγγραφής για περισσότερο από 2 ώρες που είναι προεπιλεγμένο. Καλές εγγραφές! 1
SupaCoopa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Φυσικα μπορει να κανει εγγραφη και με δεκτη που δεν εχει HDMI, η μοναδικη διαφορά ειναι πως οι δεκτες αυτοι δεν μπορουν να κανουν ληψη ή εγγραφη HD καναλιων. Προς το παρον βεβαια εχουμε μονο την ΕΡΤ HD, αλλα ισως στο μελλον να εχουμε περισσοτερα, οποτε ενας δεκτης με HDMI ειναι πιο future proof και θα εχει και λιγο καλυτερη εικονα στην αναπαραγωγη των εγγραφών, αν εχει HDMI και η τηλεοραση. Ετσι και αλλιως η διαφορά στην τιμη μεταξυ ενος δεκτη MPEG4 HD και ενος "απλου" ειναι πια αμελητεα. Σωστος και για τον δισκο, αν και με το bitrate που εκπεμπουν τα SD καναλια στην Ελλαδα ενα στικακι 32 GB χωραει περιπου 25 με 30 ωρες εγγραφης που μαλλον ειναι αρκετες, αν δεν εχει σκοπο καποιος να κραταει τις εγγραφες για αρχειοθετηση στο ιδιο μεσο.
alsakari Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Καλό θα είναι το στικάκι να είναι Class 10 γιατί ίσως θα σου βγάζει ότι η ταχύτητα είναι χαμηλή ή κάτι τέτοιο και δε θα μπορείς και πάλι να αντιγράψεις! Εγώ πάντως,έκανα αυτό που,πολύ σωστά,λέει και ο SupaCoopa με τον επίγειο δέκτη MPEG-4 φτηνιάρικης μάρκας Τ.Κ. (Του Κώλου),χωρίς HDMI όμως και μάλιστα σε αρχαία τηλεόραση,μόνο που αντί για στικάκι,σύνδεσα στον αποκωδικοποιητή,έναν 500άρη εξωτερικό σκληρό και ξένοιασα!Ούτε σκέφτομαι άν χωράει να γράψω κάτι,ούτε τίποτα!Απλά πατάω το Rec και γράφει.Το πολύ - πολύ να χρειαστεί,σε κάποια μεγάλη ταινία,να ρυθμίσω τη διάρκεια εγγραφής για περισσότερο από 2 ώρες που είναι προεπιλεγμένο. Καλές εγγραφές! εχω ενα kingston hyperx usb 3.0 64GB,να υποθέσω ότι θα είναι οκ από ταχύτητα; Αν συνδέσω εξωτερικό σκληρό.θα μπορώ μετά την εγγραφή να τον συνδέσω σε άλλη tv για να δω; Αν αγόραζα μια μικρή tv με pvr θα κάνει την ίδια δουλειά;
Avatar_GR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Από ταχύτητα δε θα έχεις πρόβλημα μες κανένα USB. Τα πιο αργά USB γράφουν με ταχύτητες 5-10mb/sec. Το να γράψεις με 5mb/sec Ελληνικό κανάλι δεν παίζει, το πολύ να πιάσεις 2mb/sec και πολύ σου λέω.
StergiosEPL Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Σωστος και για τον δισκο, αν και με το bitrate που εκπεμπουν τα SD καναλια στην Ελλαδα ενα στικακι 32 GB χωραει περιπου 25 με 30 ωρες εγγραφης που μαλλον ειναι αρκετες, αν δεν εχει σκοπο καποιος να κραταει τις εγγραφες για αρχειοθετηση στο ιδιο μεσο. Το καλό είναι πως,με ένα σκληρό δίσκο ή μάλλον,ΣΕ ένα σκληρό δίσκο,μπορείς να προσθέσεις απ' τον υπολογιστή σου,επιπλέον αρχεία,όπως φωτογραφίες,τραγούδια αλλά και άλλα βίντεα ή και ταινίες σαν «εναλλακτική» διασκέδαση.Εγώ π.χ. που έχω μικρά παιδιά,έχω προσθέσει καμιά 50αριά παιδικές ταινίες,τις οποίες μου τις ζητάνε συχνά πυκνά και να τις ξαναδούν.
StergiosEPL Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 εχω ενα kingston hyperx usb 3.0 64GB,να υποθέσω ότι θα είναι οκ από ταχύτητα; Αν συνδέσω εξωτερικό σκληρό.θα μπορώ μετά την εγγραφή να τον συνδέσω σε άλλη tv για να δω; Αν αγόραζα μια μικρή tv με pvr θα κάνει την ίδια δουλειά; Συμφωνώ με όσα είπε ο Avatar_GR.Να συμπληρώσω επίσης πως τις εγγραφές που θα κάνεις στο σκληρό,μπορείς να τις δεις οπουδήποτε.ΠΡΟΣΟΧΗ: Να θυμάσαι πάντα να μην τραβάς απλά το καλώδιο USB κατά την απαοσύνδεση του εξ.σκληρού απ' τον αποκωδ/τή,αλλά να κάνεις πάντα "Ασφαλή αποσύνδεση USB" από το MENU του Α/Κ (Αποκωδικοποιητή). Για την tv με pvr τι να σε πω;Φαντάζομαι ότι ακόμα κι εκεί θα πρέπει να συνδέσεις «κάτι» προκειμένου να γράψεις.
alsakari Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά βρήκα άκρη.Γράφω σε σκληρό/στικάκι,αυτά που θέλω απο τον αποκωδικοποιητή,μετατρέπω το αρχείο σε avi(γιατί η τηλεόραση που ήθελα να το δω,δεν έπαιζε το αρχείο),και το βλέπω.Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια και τις απαντήσεις παιδιά! 1
royla7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 καλσπερα παιδια.Ξερεις κανεις αν σε τηλεοραση σμαρτ μπορεις να κανεις εγγραφη χωρις στικακι?ευχαριστω .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα