Προς το περιεχόμενο

Star Wars : Episode 8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Από το Reddit (Game of Thrones Spoilers)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
  • Like 13
Δημοσ.
  Στις 16/12/2017 στις 4:10 ΜΜ, GhostRiderLSOV είπε

Kαλά, αυτή η σκηνή είχε πολύ γέλιο, γιατί ήταν φτιαχτή τελείως για να πούμε "Α, μα μοιάζει με...oh, it is!". :P

Ναι, εντάξει! Κυριολεκτικά εκείνη την ώρα σκέφτηκα "όχι ρε παιδιά, τι πήγατε και κάνατε, θα μας πρήξουν οι haters και θα έχουν και δίκιο αυτή τη φορά". Και αμέσως μετά: "ΟΚ, έπρεπε να σας έχω εμπιστοσύνη. ;) "

Δημοσ.
  Στις 16/12/2017 στις 4:35 ΜΜ, GhostRiderLSOV είπε

Από το Reddit (Game of Thrones Spoilers)

Δακρυσα

Απο τις πιο cheesy σκηνες ολου του saga -συμπεριλαμβανομενου και των πρηκουελ-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την είδα.
Είχε κάποιες, 2-3 αρκετά δυνατές και καλές στιγμές.
Το περισσότερο δυστυχώς ήταν fiiiiiler.
Όσο η ταινία περιστρεφόταν γύρω από rei, kylo, luke ήταν από καλή έως εξαιρετική.
Όλες οι σκηνές finn - κινεζούλα ήταν από μέτριες έως κακές και περίμενες πως και πως να τελειώσουν για να δείξει πάλι rei-kylo-luke.

edit, για προσθήκη σύντομου spoiler free review:

Μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Είχε κάποιες εξαιρετικές, πολύ δυνατές σκηνές, καλύτερες απ' αυτές του ep7. Απ' την άλλη είχε και πάρα πολύ filler, στον υπερθετικό βαθμό.
Αυτό που διαφαίνεται είναι πως η Disney η οποία πλέον κατέχει τα δικαιώματα του Star Wars, επηρεάστηκε πολύ από το Game of Thrones της HBO. Από νωρίς η ταινία χωρίζεται θεματικά σε εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά μέρη, με διαφορετικούς χαρακτήρες, που προσπαθούν να επιτύχουν διαφορετικά πράγματα. Στο πρώτο μισό της ταινίας νιώθεις το ίδιο μπέρδεμα που ένιωθες στις πρώτες σεζόν του GoT λόγο της παρουσίασης νέων χαρακτήρων που δε ξέρεις ποιοι είναι, από που προέρχονται, και τι ρόλο θα παίξουν, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν σε μια και μόνο ταινία αρκετό χρόνο να αναπτυχθούν αρκετά όσο πρέπει, και έτσι όλο αυτό καταλήγει κάπως αχρείαστο. Επίσης από GoT αποφασίζει να αντιγράψει και το άλλο στοιχείο, αυτό που μετράς θανάτους σημαντικών χαρακτήρων για το shock value. Αντίθετα με το GoT όμως, έχει και μια κλασσική αίσθηση Disney, με κλασσικά ανθρωπόμορφα ζώα με μεγάλα μάτια και καρτουνίστικο χιούμορ και συμπεριφορά τύπου Disney, που εμβολίζονται προκειμένου να ελαφρύνουν το κλίμα. Όπως ειπώθηκε, η πλοκή εξελίσσεται με διαφορετικούς χαρακτήρες να ακολουθούν τα δικά τους sub-plots σε διαφορετικά σημεία του διαστήματος, όπως συμβαίνει και στο Westeros. Η διαφορά στο Star Wars ep8 είναι πως υπάρχει ξεκάθαρη ποιοτική διαφορά σε κάθε sub-plot, και έτσι έχεις ένα το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και είναι εξαιρετικό (Rey, Luke, Kylo Ren), ένα κάπως μέτριο (Leia, Poe, Holdo), και ένα τόσο βαρετό που σε κάνει να ανυπομονείς να τελειώσει για να δεις τα ενδιαφέροντα πράγματα, έσερνε τη ταινία, και άμα το έκοβαν τελείως θα έκανε τη ταινία συνολικά πιο απολαυστική, με τον Finn, και μια κινεζούλα που είναι νέος χαρακτήρας και δε συγκράτησα καν το όνομα της. Οι σκηνές με Rey, Kylo, και Luke καλές έως εξαιρετικές, και περιλαμβάνουν όλες τις πραγματικά καλές και δυνατές στιγμές της ταινίας. Δυστυχώς είναι θαμμένες ανάμεσα σε ένα σωρό βαρετές σκηνές που συμβαίνουν αλλού και με άλλους χαρακτήρες. Έτσι η εμπειρία της ταινίας ήταν σαν να υπάρχει ένας διακόπτης που την έκανε να εναλάσσεται από ενδιαφέρουσα και συναρπαστική σε βαρετή κάθε τόσο, και σε κάνει να θέλεις να έχεις ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι για να κάνεις skip με Fast Forward τα βαρετά σημεία. Τόσο κατακερματισμένη που είναι η ταινία μου είναι δύσκολο να της δόσω γενική βαθμολογία. Θα έδινα 9/10 στις σκηνές με Rey - Kylo - Luke, 4/10 στις σκηνές Finn - Κινεζούλας, και 6/10 στις σκηνές Leia - Holdo - Poe. Αυτές οι βαθμολογίες δίνονται καθαρά και μόνο κρίνοντας το αν η ταινία παρακολουθείται ευχάριστα άμα θα κάτσεις να τη δεις παραβλέποντας τις σεναριακές τρύπες και λάθη. Γιατί άμα αρχίσω να δίνω σημασία σε αυτά και να αφαιρώ πόντους... άστο καλύτερα.

Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά:

Επεξ/σία από Alithinos
  • Like 2
Δημοσ.

Το πιο αστείο κομμάτι του τόπικ πάντως είναι πως σχεδόν κανένα "spoiler" (από αυτά που γράφονταν πριν την ταινία) δεν ήταν σωστό... :P

Κατά τα άλλα η ταινία είχε και καλά και κακά, μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά προσωπικά μου άρεσε πως πήρε ρίσκα και σε φάσεις το πήγε αλλού.

Πρέπει να το ξαναδώ κάποια στιγμή για να καταλήξω.

PS. Το χιουμόρ ήταν hit-or-miss (mainly miss) αλλά όχι χειρότερο των episodes 1, 2, 3

Δημοσ.

Δημοσ.
  Στις 17/12/2017 στις 2:39 ΠΜ, KilliK είπε

ναι, οσο επαληθευτηκαν οι θεωριες και για το 8. :-D

εσύ έβγαλες άχρηστη την ταινία πριν καν βγεί βάση αυτών των θεωριών. Τώρα τι έγινε, τι ισχύει ??
Δημοσ.

Την ειδα και εγω την ταινία, ειδα καποια πράγματα που με άρεσαν και κάποια αλλα που δεν με άρεσαν. Δεν έχω αποφασίσει αν ηταν καλη ή οχι, θελω να την ξαναδώ.

Να ρωτήσω, φάνηκε και σε κανέναν αλλον σαν δυο διαφορετικές ταινίες ενωμένες (σκηνοθετικά, κινηματογραφικά και σεναριακά);

ΥΓ. Για τα μόνα που ειμαι σίγουρος είναι:

1) με αρεσε περισσότερο απο το TFA

2) Δεν φτιάχτηκε η ταινια για τους παλιούς οπαδούς, φτιάχτηκε για τους καινούριους πουν θέλουν να φτιάξουν μονοι τους.

3) Τρέχουν οσο μπορούν για να ξεφορτωθούν οτι τους δένει με το original trilogy (μιας και τα prequels δεν τα ακουμπάνε καν).

• Like 1
Δημοσ.

2 μηνες πριν να εχει κλεισει η αγοροπωλησια της φοξ απο την ντισνευ, στην τελευταια σκηνη δεν θα βλεπαμε την Ρευ αλλα τον Μαγκνιτο, 'ρκετα ειπα.

Η ταινια οσο παει και χειροτευει στο κεφαλι μου. Δυστυχως. Ηθελα τοσο πολυ να μου αρεσει.

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 17/12/2017 στις 1:14 ΠΜ, bele είπε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...