Andreas231 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Oκ,είναι μάρκετινγκ. Αλλά: 1)Η intel υιοθετεί τεχνολογικές καινότομιες της Amd,χροονια τώρα. 2)Η intel με την επιθετική πολιτική της και σε marketing,και γενικά,παράβιαζοντας και νόμους(Τα περισσότερα πρόστιμα μαζί με την microsoft ίσως,τουλάχιστον απο ε.ε) την αναγκάζει και να βγάλει πιο σύντομα προιόντα στην αγορά,και να κλείσει μονάδες.Για να χουμε τις τιμές που έχουμε.Αλλα προφανώς,όταν με μια λαμογιά βγάζεις 20 φορές το πρόστιμο,δε σε τσούζει.Άρα ας μη μιλήσει κανείς για την Intel,είναι μικροπρέπεια 3)Η intel και η Nvidia,κάνουν κλεψιές στα benchmarks απο εποχές quake iv τουλάχιστον. Οπότε: H amd ωφείλει να απαντήσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.Οτι το κάνει στα πλαίσια της ανταγωνιστικής δεοντολογίας και του νόμου,είναι και ανωτερότητα.Για να μην αναφέρω οτι κρατάει χαμηλές τιμές,και υψηλο R&D ακόμα.Οτι της κάνουν τέτοιο πόλεμο και όχι μόνο επιβιώνει,όχι μόνο κρατάει χαμηλές τιμές,αλλά προάγει και τεχνολογία....εεε μάλλον θα πρεπε να μας κάνει πιο χαλαρούς στην κριτική.Γιατί αν με το κακό κλείσει,που δεν είναι απίθανο.Τότε να δώ τα fanboys πως θα πληρώνουν για επεξεργαστές. στην ελευθερη αγορα επιβιωνει ο καλυτερος και αυτο ειναι καλο για εμας τους καταναλωτες. Συχνα εχουμε δει κοσμοιστορικα γεγονοτα οπως την κυκλοφορια την windows 95 , apple-google smartphones που αλλαξαν την ροη της τεχνολογικης ιστοριας.Καλως ή κακως η παραδοση στο χωρο της τεχνολογιας ειναι η καινοτομια και οποιος μενει πισω διαλυεται(blackberry,ibm powerpc, nokia) , η intel εδω και χρονια παλευει με νυχια και με δοντια να μην μεινει πισω σε ενα συνεχως πιο αρνητικο περιβαλλον απεναντι της. Το να κλεισει η amd δεν εχει σημασια ηδη νεκρη ειναι. Αυτο που εχει σημασια ειναι η arm να μην μπει στα cpu. Ενας arm ειναι δυο φορες πιο γρηγορος απο εναν intel στα ιδια watt σκεψου να βγει arm με 100 watt tdp desktop εκδοση. Θα ειναι οπως οι Ευρωπαιοι μπηκαν στην Αμερικη. Για αυτο intel και nvidia κοιτανε το performance per watt σε καθε προιον τους τα τελευταια 5 χρονια. Αρθρο του 2010, και το εφιαλτης ολων των στελεχων της intel απο οταν ξεσπασε η αγορα των mobile devices. Περασε στα ψιλα αλλα ηδη η amd εβγαλε arm servers αν πραγματοποιηθουν εφιαλτικα σεναρια για την intel στην ιστορια αυτη η κυκλοφορια θα εχει μια πολυ ξεχωριστη θεση παρολο που τωρα κανεις δεν το συζηταει. http://www.electronicsweekly.com/blogs/mannerisms/computers-mannerisms/can-arm-kill-intel-2010-11/
rotten crusader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μαθαινω για τον Καπιταλισμο #1 Ακόμα και η ελεύθερη αγορά έχει κανόνες.Και ηθική.Οκ,όλα αυτά λυγίζουν υπερ του ισχυρού,αλλά δεν είναι ανάγκη να το αγιοποιήσουμε. Ο ανταγωνισμός,γεννά ευκαιρίες για τους καταναλωτές.Το μονοπώλιο,ποτέ. 1
Andreas231 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μαθαινω για τον Καπιταλισμο #1 Ακόμα και η ελεύθερη αγορά έχει κανόνες.Και ηθική.Οκ,όλα αυτά λυγίζουν υπερ του ισχυρού,αλλά δεν είναι ανάγκη να το αγιοποιήσουμε. Ο ανταγωνισμός,γεννά ευκαιρίες για τους καταναλωτές.Το μονοπώλιο,ποτέ. http://seekingalpha.com/article/2317485-intels-costly-war-on-arm Intel revealed in its latest earnings that it had been selling Bay Trail tablet processors for about $5 apiece. Such pricing amounts to a declaration of war on the ARM mobile device ecosystem. Intel's Mobile device unit lost over $1 billion in the latest quarter, indicating that the war will be costly, while its outcome is uncertain. 2014 δεν υπαρχει κανενα μονοπωλειο γιατι πολυ απλα ο ανταγωνισμος περιμενει να φαει την intel. Οι τιμες της ειναι μια χαρα budget pc i3 vfm i5 premium i7. Αν βγαλει i3 στα 220 ευρω με σημερινη αξια νομισματος συντομα θα μπουν αρχικα αλλοι κατασκευαστες x86 αδειας cpu να καλυψουν τον budget χωρο θα χασει χρηματα απο πωλησεις λογω τιμων ενω χανει εδαφος λογω arm και μακροπροθεσμα κινδυνευει να γινει ibm powerpc.
chris19081966 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μόνο και μόνο ότι δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ η amd και πουλάει τα ίδια πράγματα εγώ την θεωρώ το ίδιο ακριβή με την intel.0 έξοδα σε τεχνογνωσία τι και αν θέλουν ένα κάρο ρεύμα?σιγά μην δώσουν χρήματα για να κάνουν κάτι καλύτερο...Με την κατάσταση που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια(εξέλιξη με το σταγονόμετρο intel και μια στάσιμη amd) άποψη μου όσοι περιμένετε τους zen κρατάτε μικρό καλάθι.
rotten crusader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια,να αποδείξω ένα αξίωμα. Στον χώρο τον υπολογιστών(φορητών/επιτραπέζιων/σερβερ,οχι υπολογιστικών συστημάτων γενικά) η Intel έχει ανταγωνιστή την amd,και η Νvidia την ΑTi(amd).Αν λοιπόν,τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε,υπάρξει ρήξη στην Amd,τόσο οι επεξεργαστές,και οι κάρτες γραφικών,θα ακριβήνουν κι άλλο,και δε θα υπάρξει πρόοδος επι της ουσίας για αρκετό καιρό.Τι άλλοι παίκτες υπάρχουν γενικά στην αγορά,δεν είναι άμμεση απειλή.Δεν γίνεται να το εξηγήσω πιο απλά.Η amd δεν είναι νεκρή,είναι απο το 98 που θυμάμαι,δεύτερη.Και είτε σε συμφέρει να πας σε intel είτε σε amd,είναι υπέρ σου ως καταναλωτής,να υπάρχει η amd,για να χεις τις ελάχιστες δυνατές τιμές,και τις μέγιστες δυνατές αποδόσεις.Τώρα αν δεν ήταν η amd και ήταν η ibm/arm/turbox πάλι την ίδια άποψη θα είχα.Χαίρομαι που ο 2ος στη λίστα,είναι 1ος στα κριτήρια μου,αλλά ανεξάρτητα απο αυτό,χαίρομαι που υπάρχει 2ος. 5
exor Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 παιδια εγω ιντελ εχω αλλα οι amd το ιδιο ειναι .. εγω που εχω δει συστηματα εχουν φιλοι με αμδ τρεχουν πολυ γρηγορα μη σου πω και καλυτερα απο τα ιντελ .. τωρα αν στα βενψημαρκ εχουν 5 φπς τα ιντελ δεν εγινε τιποτα //σιγουρα θα δοκιμασω τα ζεν .. βεβαια δεν εχω παιξει σε 6απυρηνο ιντελ.. εχω χειριστει αλλα οχι πολυ και κυριως παιχνιδια παντως με τον ι7 που εχω και τους core τα καλα amd δε μου φαινεται να εχουν διαφορα
TheELF Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Σου είπα, σταμάτα την κλάψα. Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Το DX12 σου λέει κάτι; Εσύ μας λες δηλαδή ότι τα παιχνίδια όσο περνάει ο καιρός θα υποστηρίζουν όλο και λιγότερους πυρήνες... God... Πως και πως το περιμένω,Low level api δηλαδή μηδέν νήμα driver δηλαδή ένα λιγότερο νήμα με το οποίο θα πρέπει να ασχολείται ο επεξεργαστής. Και όχι μόνο αυτό αλλά η επεξεργαστική ισχύ που ελευθερώνεται από το driver πάει και στα άλλα νήματα αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα και άλλο. Μπορείς να το δεις και σε mantle Μπορείς να το δεις και σε Dx12 Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια,να αποδείξω ένα αξίωμα. Στον χώρο τον υπολογιστών(φορητών/επιτραπέζιων/σερβερ,οχι υπολογιστικών συστημάτων γενικά) η Intel έχει ανταγωνιστή την amd,και η Νvidia την ΑTi(amd).Αν λοιπόν,τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε,υπάρξει ρήξη στην Amd,τόσο οι επεξεργαστές,και οι κάρτες γραφικών,θα ακριβήνουν κι άλλο,και δε θα υπάρξει πρόοδος επι της ουσίας για αρκετό καιρό.Τι άλλοι παίκτες υπάρχουν γενικά στην αγορά,δεν είναι άμμεση απειλή. Δεν πάει έτσι,η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Intel είναι η ίδια η intel (τα παλιότερα της μοντέλα) ,για να ζήσει μια εταιρία πρέπει να κάνει πωλήσεις κάθε χρόνο και για να κάνει πωλήσεις κάθε χρόνο πρέπει να έχει και κάτι καινούργιο κάθε χρόνο διαφορετικά βρίσκεσαι στην κατάσταση της amd που αναγκάζεται να ρίχνει της τιμές της κάθε χρόνο μπας και σταυρώσει καμιά πώληση. 1
Heatspreader Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Πως και πως το περιμένω,Low level api δηλαδή μηδέν νήμα driver δηλαδή ένα λιγότερο νήμα με το οποίο θα πρέπει να ασχολείται ο επεξεργαστής. Και όχι μόνο αυτό αλλά η επεξεργαστική ισχύ που ελευθερώνεται από το driver πάει και στα άλλα νήματα αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα και άλλο. Μπορείς να το δεις και σε mantle Μπορείς να το δεις και σε Dx12 Δεν πάει έτσι,η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Intel είναι η ίδια η intel (τα παλιότερα της μοντέλα) ,για να ζήσει μια εταιρία πρέπει να κάνει πωλήσεις κάθε χρόνο και για να κάνει πωλήσεις κάθε χρόνο πρέπει να έχει και κάτι καινούργιο κάθε χρόνο διαφορετικά βρίσκεσαι στην κατάσταση της amd που αναγκάζεται να ρίχνει της τιμές της κάθε χρόνο μπας και σταυρώσει καμιά πώληση. Αυτό σου λέω και εγώ. Η Intel όπως είδαμε, αλλά δεν θες με τίποτα να το παραδεχτείς, πασχίζει με τον Intel 6600K να πατήσει τον 8320. Εδώ θα είμαστε λοιπόν να στο λέω σε κάθε Topic με links και μετρήσεις. Φυσικά και η AMD εδώ και χρόνια δεν έχει παρουσιάσει κάτι γιατί δεν υπάρχει λόγος. να παρουσιάσει τι και για ποιον λόγο; Η Intel από την άλλη για να πουλήσει έχει σε ένα Socket γύρω στα 90-100CPU με διαφορά 100Mhz ο κάθε ένας. Τώρα εσύ βάλε από LineAge II, μέχρι PacMan, μέχρι SuperPI για να μας δείξει τι κάνει το πεθαμένο Chip σου που θες να μας το παρουσιάσεις ως κάτι καλό. α) οι amd δεν ειναι πιο φτηνοι αν βαλεις μεσα τροφοδοτικο και κοστος ρευματος. β) βαλε τον κορυφαιο fx 9590 απεναντι στον i3 6100 και πες μου ποιος ειναι πιο γρηγορος και τι τιμη κανει ο καθενας και εδω σταματαει ο μυθος της amd As expected, not a great deal has changed in the nine months since our original article. Intel's Core i3 range still trumps AMD's most affordable FX processor and the Skylake Core i3-6100 just cements that fact. Anyone investing in one of Intel's budget Skylake processors isn't going to be spending big on their motherboard and being that the Core i3-6100 costs just $125, we suspect most will want to spend less than this on their board. http://www.techspot.com/review/1087-best-value-desktop-cpu/page5.html α) Ότι τροφοδοτικό θα βάλεις στο AMD, θα βάλεις και στον Intel. β) Ποιος είναι καλύτερος; Ο 9590 με τεράστια διαφορά μάλιστα. Μόνο με i7 ξεφεύγει η κατάσταση με τα Intel. Από εκεί και κάτω μόνο FX. Εδώ έχουμε βάλει μετρήσεις σχετικά με τον i5, ο i3 είναι για χρήση Microsoft Word. 1
barbiedoll Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ενώ στο photoshop και το premiere πετάνε οι AMD. Φούλ αντικειμενικότητα είσαι heatspreader...
Heatspreader Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ενώ στο photoshop και το premiere πετάνε οι AMD. Φούλ αντικειμενικότητα είσαι heatspreader... Αστειεύεσαι; Εκεί είναι που αποδίδουν. Editing. Ακριβώς, Φουλ αντικειμενικότητα. Δεν είμαι 13 χρονών. Ρίξε ένα Search για το τι έχω γράψει.
TheELF Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Τώρα εσύ βάλε από LineAge II, μέχρι PacMan, μέχρι SuperPI για να μας δείξει τι κάνει το πεθαμένο Chip σου που θες να μας το παρουσιάσεις ως κάτι καλό.Ναι και εσύ τώρα με τους skylake θα βρεις bench στα 8k για να έχεις να λες ότι και αυτοί βγάζουν ίδια FPS με τους FX.
Formation Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ναι και εσύ τώρα με τους skylake θα βρεις bench στα 8k για να έχεις να λες ότι και αυτοί βγάζουν ίδια FPS με τους FX. Αυτό τουλάχιστον θα ήταν πιο ρεαλιστικό σενάριο από αυτά που θες εσύ, δηλαδή να μετράμε σε 800x600 που είναι τέρμα μη ρεαλιστικό σενάριο, για να είστε ικανοποιημένοι. Σε apps τύπου Photoshop, Video editing (και δεν υπάρχει μονο το άθλιο Premiere, για δείτε πως πάνε σε Sony Vegas και Avid), 3D software και λοιπά οι 8πύρηνοι FX ανοίγουν 2η κ......δα στα ιντέλια μάγκες (εκτός των i7). 2
Heatspreader Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ναι και εσύ τώρα με τους skylake θα βρεις bench στα 8k για να έχεις να λες ότι και αυτοί βγάζουν ίδια FPS με τους FX. Ίσα ίσα, τα Benchmarks που έδωσα, κάνουν μετρήσεις κάτω από πραγματικά σενάρια, όπως όχι υψηλές αναλύσεις, όχι πολύ Overclock, κλπ. Είτε λοιπόν θέλεις να το καταλάβεις, είτε όχι, έτσι έχουν τα πράγματα. http://www.technologyx.com/featured/amd-vs-intel-our-8-core-cpu-gaming-performance-showdown/
barbiedoll Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Αστειεύεσαι; Εκεί είναι που αποδίδουν. Το βλέπουμε http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2015/-29-Adobe-Photoshop-CC,3720.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα