zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Στο τονισμένο, βρίσκεται ίσως - όσο αφορά εμένα τουλάχιστον, χωρίς «ίσως» - όλο το ζουμί: Κάποιες ταινίες και κάποια μουσική μ' ενδιαφέρουν αρκετά για να τα κατεβάσω χωρίς τύψεις - εφόσον θεωρώ άσχετη την κλοπή απ' το κατέβασμα (κοινώς, ξέρω/πιστεύω ότι κάνω κάτι σαφώς παράνομο, αλλά όχι και ζημιογόνο), αλλά όχι τόσο ώστε να τα πληρώσω. Ούτως ή άλλως, αγόρασα χιλιάδες δίσκους και CD στο παρελθόν, οπότε το τζίρο που μού αναλογεί τον έχω υπέρ-καλύψει. Αν δε μπορούσα να τα κατεβάσω, θα ζούσα χωρίς αυτά (και παράλληλα οι δικαιούχοι δε θα με είχαν πελάτη τους, όπως δε μ' έχουν και τώρα...) Αφού μπορώ, τα κατεβάζω και κάνω το χαβαλέ μου (δε βγάζω λεφτά από την κίνησή μου αυτή). Επίσης, θα ήθελα πολύ ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο όμως είναι εκτός των οικονομικών μου δυνατοτήτων. Ακόμα κι αν μπορούσα όμως, ακόμα κι αν δεν αντιμετώπιζα νομικές συνέπειες (αν υποθετικά δεν ήταν παράνομο), δε θα το έκλεβα, διότι καταλαβαίνω ότι στερώ από αυτόν που το πουλάει. Συνεχίζω να το βλέπω πολύ απλό το όλο ζήτημα. Ναι αλλά μαζί με αυτά που δεν σε ενδιαφέρουν κατεβάζεις κι αυτά που σε ενδιαφέρουν, που κάποια από αυτά θα τα αγόραζες αν δεν γινόταν αλλιώς. Ενώ τώρα τους παίρνει όλους η μπάλα! Κάπως έτσι το βλέπω εγώ, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι είναι σωστό αυτό που λέω. (Γενικά μιλάω, όχι για σένα)
deesnider Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Ναι αλλά μαζί με αυτά που δεν σε ενδιαφέρουν κατεβάζεις κι αυτά που σε ενδιαφέρουν, που κάποια από αυτά θα τα αγόραζες αν δεν γινόταν αλλιώς. Ενώ τώρα τους παίρνει όλους η μπάλα! Κάπως έτσι το βλέπω εγώ, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι είναι σωστό αυτό που λέω. (Γενικά μιλάω, όχι για σένα) Ε, αυτό λέω: Ότι κι αυτά πού μ' ενδιαφέρουν - ούτως ή άλλως μόνο αυτά κατεβάζω, όσα δε μ' ενδιαφέρουν είναι σα να μην υπάρχουν - πλέον δε θα τα αγόραζα. Εφόσον μ' ενδιέφεραν τόσο πολύ, απλά θα τα αντέγραφα απ' όποιον φίλο ή γνωστό τα είχε (σαν τους παλιούς, καλούς μαστόρους...) (Εγώ μιλάω για 'μένα, όχι γενικά!)
atheatos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Τι σχέση έχει η λογοκλοπή δηλαδή το να παριστάνεις ότι κάτι το έχεις δημιουργήσει εσύ με την πειρατεία; Άσχετο! Με την αντιγραφή από τον διπλανό αποκτάς ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Με την αντιγραφή και θέαση μιας ταινίας, τι πλεονέκτημα αποκτάς; Γλιτώνεις λεφτά, θα πεις. Αλλά ποιος σου λέει ότι εάν δεν έκανες αντίγραφο, θα αγόραζες την ταινία; Και τι σχέση έχει το "να δουλεύει ένας, οι υπόλοιποι να κάθονται"; Αν και στην Ελλαδα αυτό συμβαίνει, 7 έχουν δουλειά, 1 δουλεύει και οι υπόλοιποι καθονται - και στον σημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα! Και, παραδόξως, η δουλεία βγαίνει!!! οντως πολυ δυσνόητο αυτό που έγραψα..... δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνουν όλοι , όλα...
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Ε, αυτό λέω: Ότι κι αυτά πού μ' ενδιαφέρουν - ούτως ή άλλως μόνο αυτά κατεβάζω, όσα δε μ' ενδιαφέρουν είναι σα να μην υπάρχουν - πλέον δε θα τα αγόραζα. Εφόσον μ' ενδιέφεραν τόσο πολύ, απλά θα τα αντέγραφα απ' όποιον φίλο ή γνωστό τα είχε (σαν τους παλιούς, καλούς μαστόρους...) (Εγώ μιλάω για 'μένα, όχι γενικά!) Δεν κατάλαβα ένα σημείο, αυτά που σε ενδιαφέρουν δεν θα τα αγόραζες αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τα αποκτήσεις; Οι περισσότεροι νομίζω κάποια από αυτά θα τα αγόραζαν, άρα για μένα έχει βάση το επιχείρημα ότι χάνουν έσοδα.
deesnider Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δεν κατάλαβα ένα σημείο, αυτά που σε ενδιαφέρουν δεν θα τα αγόραζες αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τα αποκτήσεις; Οι περισσότεροι νομίζω κάποια από αυτά θα τα αγόραζαν, άρα για μένα έχει βάση το επιχείρημα ότι χάνουν έσοδα. Αφού υπάρχει τρόπος: Να τα αντιγράψω, όπως γινόταν και τις προ δυνατότητας κατεβάσματος εποχές. Αυτά που μ' ενδιαφέρουν, στην πλειονότητά τους τουλάχιστον, μπορώ να τα βρω από φίλους με κοινά ενδιαφέροντα και παραπλήσια γούστα. Ε, αν και κάτι δεν το βρω, χέστηκε ο Πολύδωρος... 1
atheatos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Κανονικά θα πρέπει να φορολογούνται όσοι έχουν έσοδα απο την πειρατεία και όχι να διώκονται οι απλοί χρήστες. 3
Supes Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Διότι, πολύ απλά - και όπως έχω απαντήσει επανειλημμένως σε παλιότερα σχετικά θέματα - αν κλέψεις ένα Rolex, θα το στερήσεις είτε από τον κάτοχό του (άρα θα έχει δώσει λεφτά για ένα αντικείμενο, το οποίο πλέον δεν κατέχει, εξ αιτίας σου), είτε από τον έμπορο που ευελπιστεί να το πουλήσει (άρα αν είχε π.χ. 10 Rolex προς πώληση και 10 πελάτες έτοιμους να τα αγοράσουν, θα μπορεί πλέον να πουλήσει μόνο τα 9, οπότε θα χάσει το κέρδος από τη χαμένη πώληση τού ενός, το οποίο τού στέρησες κλέβοντάς το). Αντιθέτως, η ταινία, ή η μουσική, είτε την κατεβάσω εγώ, είτε όχι, συνεχίζουν να υπάρχουν ως φυσικά προϊόντα (DVD/BLU-RAY ή CD) στο κατάστημα, συνεχίζοντας να είναι διαθέσιμα προς πώληση. Συνοψίζοντας λοιπόν, για νιοστή φορά: Βεβαίως και είναι παράνομο το κατέβασμα ταινιών και μουσικής, αλλά κλοπή - τουλάχιστον με τις συνέπειες που έχει για το δικαιούχο η κλοπή τού Rolex - δεν είναι, όσο και να επιμένουν όσοι επιμένουν. Την κοινή λογική δε θα την κατεδαφίσουμε, επειδή κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα. Καταλαβαίνω αυτό που λες και όντως συμφωνώ, ομολογώ πώς δεν το είχα σκεφτεί ακριβώς έτσι και σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου. Και πάλι όμως αν τα βάλουμε κάτω το πρόβλημα είναι ότι με την πειρατεία γίνεται διακίνηση υλικού το οποίο υπό κανονικές συνθήκες είναι επί πληρωμή. Και όπως είπα και πριν αυτό βλάπτει τους low budget δημιουργούς κυρίως. Ο συγγραφέας που γράφει το πρώτο του βιβλίο, ο μουσικός που βγάζει τον πρώτο του δίσκο σκέψου τη ζημιά θα έχουν από εμένα που θα κατεβάσω το e-book/δίσκο και θα το στείλω σε 10 φίλους μου. Και το εξωφρενικό που τόνισα και πριν είναι ότι το ποσό που γλυτώνουμε είναι αμελητέο αν σκεφτείς για πόσες βλακείες ξοδεύουμε κάθε μέρα χρήματα... δεν είναι λιγάκι άδικο; Επίσης, με αυτή τη λογική δεν είναι τόσο κακό να μπούμε και σε μια συναυλία ή στον κινηματογράφο στη μουλωχτή (δεν κλέψαμε προιόν απλά δεν πληρώσαμε το αντίτιμο). Αν τα κάνουμε όλα αυτά μετά τι θα γίνει; Μου φαίνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα είναι "καλλιτένχες" και επειδή δεν βγάζουν αρκετά τους φταίνε οι "πειρατές". Ahoy Αυτό που λες φίλε jmirko15 δεν σε τιμάει καθόλου. Σου εύχομαι αν προσπαθήσει ποτέ κάποιος δικός σου άνθρωπος (ή και εσύ) να ασχοληθεί(ς) με την μουσική, την λογοτεχνία, τον κινηματογράφο κλπ να μην θυμηθείς αυτά που λες τώρα, γιατί θα νιώσεις πολύ άσχημα. 1
deesnider Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ο συγγραφέας που γράφει το πρώτο του βιβλίο, ο μουσικός που βγάζει τον πρώτο του δίσκο σκέψου τη ζημιά θα έχουν από εμένα που θα κατεβάσω το e-book/δίσκο και θα το στείλω σε 10 φίλους μου. Έστω ότι εγώ έχω αγοράσει το βιβλίο τού παραδείγματός σου κι εσύ, ο οποίος είσαι φίλος μου, με επισκέπτεσαι, το βλέπεις στο σπίτι μου και δηλώνεις το ενδιαφέρον σου να το διαβάσεις (απλώς να το διαβάσεις, όχι να το έχεις για πάντα). Αν σού πω ότι είμαι πρόθυμος να σού το δανείσω, να το διαβάσεις με την ησυχία σου και να μού το επιστρέψεις όταν το τελειώσεις, θα δεχθείς ή θα πας να το αγοράσεις; Αν δεχθείς την προσφορά μου, σύμφωνα με όσους παραλληλίζουν το κατέβασμα με την κλοπή, θα είσαι τόσο «κλέφτης», όσο κι εγώ πού κατεβάζω μουσική και ταινίες, αν και δε θα τους ακούσεις ποτέ να το λένε (κόβω το δεξί μου χέρι, ότι οι συντριπτικά περισσότεροι από αυτούς θα τη δέχονταν). Αν δε δεχθείς και επιλέξεις να το αγοράσεις, σού βγάζω το καπέλο (χωρίς πλάκα) για την επιλογή σου να μην παρανομήσεις (αφού τύποις είναι παράνομο) αλλά μέχρι εκεί φτάνω: Στο «μπράβο που δεν παρανομείς» (εγώ αναγνωρίζω ότι παρανομώ), όχι στο «μπράβο που δεν κλέβεις», διότι δε θεωρώ ότι αποδεχόμενος την προσφορά μου θα έκλεβες. Επίσης, με αυτή τη λογική δεν είναι τόσο κακό να μπούμε και σε μια συναυλία ή στον κινηματογράφο στη μουλωχτή (δεν κλέψαμε προιόν απλά δεν πληρώσαμε το αντίτιμο). Αν τα κάνουμε όλα αυτά μετά τι θα γίνει; Είναι «κακό», διότι μπαίνοντας στη συναυλία ή τον κινηματογράφο στα μουλωχτά (και εφόσον δε γίνουμε αντιληπτοί, ώστε να μας πετάξουν έξω), αφήνουμε εκτός, κάποιον που θα έμπαινε με εισιτήριο, αφού «πιάνουμε» μια διαθέσιμη θέση την οποία θα καταλάμβανε εκείνος. Αν όμως π.χ. βλέπω την οθόνη τού θερινού, ή τη σκηνή τής συναυλίας από το μπαλκόνι μου, δεν είναι καθόλου κακό! Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2016 από deesnider
randomcat Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μου φαίνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα είναι "καλλιτένχες" και επειδή δεν βγάζουν αρκετά τους φταίνε οι "πειρατές". Ahoy Αυτό που λες φίλε jmirko15 δεν σε τιμάει καθόλου. Σου εύχομαι αν προσπαθήσει ποτέ κάποιος δικός σου άνθρωπος (ή και εσύ) να ασχοληθεί(ς) με την μουσική, την λογοτεχνία, τον κινηματογράφο κλπ να μην θυμηθείς αυτά που λες τώρα, γιατί θα νιώσεις πολύ άσχημα. Αν ασχοληθεί με τη μουσική ας κάνει live / συναυλίες μπροστά σε κοινό και ας βάλει τα τραγούδια του σε σάιτ όπως το YouTube. Και μόνο από αυτά μπορεί κάποιος να βγάλει πάρα πολλά χρήματα, ακόμα και να γίνει πλούσιος. Για να βγάλει χρήματα ο μουσικός πρέπει να παίζει μουσική και ο τραγουδιστής να τραγουδάει. Πώς ένας πειρατής μπορεί να στερήσει χρήματα από κάποιον που κάνει τα παραπάνω; Ο όλος χαμός γίνεται για τις δισκογραφικές και τους μεσάζοντες που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν, αλλά και επειδή αρκετοί γίνονται μουσικοί επειδή περιμένουν να γίνουν πλούσιοι από δίσκους - να έχουν κέρδη από κόπιες ενός δίσκου που βγάζουν μια φορά. Η μουσική είναι τέχνη. Όποιος θέλει να βγάλει χρήματα από αυτήν ας τραγουδάει / παίζει μπροστά στο κοινό. Και όποιος θέλει να πλουτίσει ας πάει να κάνει καμιά επιστήμη ή ας βρει κάτι άλλο που δεν αντιγράφεται. (Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον κινηματογράφο και για τους λογοτέχνες όπως έγραψα μερικά posts πιο πριν.) Είναι παράλογο να ποινικοποιείται η αντιγραφή του ήχου και γενικότερα της πληροφορίας. Η πληροφορία και τα ψηφιακά δεδομένα αντιγράφονται και διαμοιράζονται. Deal with it. Και μια σημείωση όσον αφορά το "γιατί θα νιώσεις πολύ άσχημα" που έγραψες προς το χρήστη jmirko15. Οι δικοί σου άνθρωποι που επέλεξαν να ασχοληθούν επαγγελματικά (δηλ. με την προσδοκία για κέρδος) με τη μουσική, τη λογοτεχνία ή τον κινηματογράφο είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την επιλογή που κάνει με σκοπό να βγάλει χρήματα. Και ο καθένας που για να βγάλει χρήματα στηρίζεται σε συγκεκριμένους τρόπους που έχουν να κάνουν με μπάζες π.χ. φάση δουλεύω 2 χρόνια - όχι 8ωρα φυσικά - και βγάζω ένα βιβλίο για να γίνω πλούσιος ή να έχω κέρδη από αυτό για χρόνια ή φάση βγάζω ένα δίσκο σε μια εβδομάδα και θα έχω κέρδη από αυτόν για χρόνια κ.λπ. ... αυτοί λοιπόν που αποσκοπούν σε μπάζες ας γνωρίζουν και τις συνέπειες των επιλογών τους και ας έχουν και άλλα επαγγέλματα στο μανίκι τους. Δεν κατηγορώ κανέναν που ψάχνει τον εύκολο τρόπο για κέρδος. Και εγώ μαζί τους. Όταν όμως δεν τους πηγαίνει καλά και γίνονται μέλη της φωνής κατά της πειρατείας - δηλαδή με άλλα λόγια εύχονται οι συμπολίτες τους που αντιγράφουν να πληρώνουν πρόστιμα και να κάνουν φυλακή (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ε?)... ... τότε μάλλον εκείνοι θα πρέπει να νιώσουν πολύ άσχημα. 2
king2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Και τα Windows είναι εδώ και χρόνια στα torrent για κατέβασμα αλλά ο Gates βγάζει 3 εκατομμύρια τη μέρα. GO Figure
tetra82 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν επειδή διαβάζω τέρατα ας τα πάρουμε ένα ενα. 1. Κόψτε την καραμέλα με την (και καλά) διαφορά μεταξύ κλεψιάς και αντιγραφής. Αντιγραφή είναι να έχω εγώ ένα cd και να το κάνω ενα αντίτυπο για να το παίζω στο αμάξι χωρίς να ρισκάρω φθορές στο αυθεντικό. Το να κατεβάζω δωρεάν μέχω παράνομων σελίδων, ένα cd/game/ταινια/πρόγραμμα το οποίο έχει χρέωση είναι κλεψιά. Οταν κάτι είναι επι πληρωμή και το αποκτώ υπογείως χωρίς χρήματα είναι το ίδιο με το να παω να κλέψω το FIAT απο την βιτρίνα αντί να το αγοράσω. 2. Κανείς δεν λέει πως πειρατεία δεν υπάρχει. Ούτε παριστάνω τον ηθικολόγο που θα πει έχω πληρώσει τα πάντα. Οπως όλοι έχουν υπάρξει εποχές που δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράζω κάποια πράγματα και τα κατέβαζα. Το οτι έκανα κάτι λάθος απο ανάγκη είναι διαφορετικό απο το να προσπαθώ να δικαιολογήσω την κλοπή. 3. Το σημαντικό που πρέπει να εστιάσουμε είναι η τιμωρία. Οντως δεν είναι δυνατό για κατέβασμα του FIFA να έχεις ίδια ποινή με δολοφονία. Ομως το οτι το σύστημα είναι τραγικό δεν δικαιολογεί την πειρατεία. 4. Το ότι κάποιες εταιρείες έχουν "επιτρέψει¨κατα καιρούς την πειρατεία επίσης δεν την νομιμοποιεί. 5. Η πειρατςεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αλλο το να κάνω διαθέσιμη offline μια ταινια απο το Play Store αλλο να την κατεβάζω πειρατική. 6. Οι τιμές δεν είναι δικαιολογία. Οποιος δεν μπορεί να διαθέσει 25 Ευρώ για μια ταινία, μια στο τόσο, έχει σοβαρότερα προβλήματα να σκεφτεί. Σκέφτηκα να γράψω αλλα 30-40 αλλά μετά λεω πως σε ανθρώπους που θεωρούν οτι το να αποκτάς την δουλειά του άλλου χωρίς να πληρώνεις είναι ελευθερία δεν αξίζει να ασχολούμαι. Είμαι σίγουρος πως οποιοι έχετε καταστήματα θα υποστηρίζετε οσους δεν αγοράζουν το Χ προιόν απο εσάς αλλά το πέρνουν στο 1/10 της τιμής απο καποιο κινέζικο site. στο κάτω κάτω αμα θέλετε να βγάλετε λεφτά κάντε κάτι αλλο...
Antiriad Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 "Οταν κάτι είναι επι πληρωμή και το αποκτώ υπογείως χωρίς χρήματα είναι το ίδιο με το να παω να κλέψω το FIAT απο την βιτρίνα αντί να το αγοράσω" Κάπως αποτυχημένο σχόλιο διότι όταν το κατεβάζεις χωρίς πληρωμή δεν χάνεται το προτότυπο. Όταν κλέψεις ένα αμάξι από κάποιον θα λείψει
atheatos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 "Οταν κάτι είναι επι πληρωμή και το αποκτώ υπογείως χωρίς χρήματα είναι το ίδιο με το να παω να κλέψω το FIAT απο την βιτρίνα αντί να το αγοράσω" Κάπως αποτυχημένο σχόλιο διότι όταν το κατεβάζεις χωρίς πληρωμή δεν χάνεται το προτότυπο. Όταν κλέψεις ένα αμάξι από κάποιον θα λείψει Απο κάποιον θα λείψει επίσης το ποσό απο την πώληση του τραγουδιού που εσύ αντέγραψες αλλα δεν είναι εκεί το θέμα.Το θέμα είναι ότι κάποιοι χωρίς την άδεια του καλλιτέχνη κερδίζουν χρήματα. Είναι σαν τραβάω εγώ φωτογραφία εσένα να την βγάζω στο περιοδικό και να κονομαω λεφτά και εσύ να πεθαίνεις στην ψάθα. Θα μου πεις ας πρόσεχα και να εκμεταλευομουνα την δημοσιότητα που πήρα μέσο του περιοδικού. Μπορεί να μην θέλεις να εκμεταλλευτεις την φωτογραφία σου με αυτό τον τροπο και να τον θεωρείς προσβλητικό. Γιατί ενώ δεν σου έκλεψε κανένας τίποτα κάποιοι βγάζουν λεφτά αντιγράφοντας σε. Το δυσνόητο παράδειγμα που έφερα προηγουμένως δηλαδή...Δεν είναι κλεψιά αλλα έχει μια δόση αδικίας που δυστυχώς την πληρώνουν αργότερα κάποιοι που δεν φταίνε.
stevchrly Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Απο πότε το να κλέβεις ένα προιόν είναι open right; από τη στιγμή που έχοντας τη δύναμη βαφτίζεις κατά το δοκούν τι είναι νόμιμο και τι παράνομο
alldaynews Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Τι μου θύμισες Cyber_Spartacus.Ωραίες εποχες!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα