Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποιος μπορει να κατεβασει κατι πχ για δοκιμη και μετα να αγορασει το προιον ή να το αποφυγει. Επισης δεν ειναι μονο τα torrent sites, ειναι και οι online σαιτ κατεβασμαος και απο youtube και απο παντου

Επισης δεν ειμαστε ολοι ματσωμενοι να αγορασουμε οτι μας αρεσει. Πρωτα κατεβαζουμε και οταν μπορουμε, αγοραζουμε.

Το κατεβασμα ειναι μαλλον ""κλεψιμο"" οσο δεν υποστηριζεις το οριτζιναλ υλικο και σιγουρα 10 χρονια φυλακισης ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ

Δημοσ.

Καποιος μπορει να κατεβασει κατι πχ για δοκιμη και μετα να αγορασει το προιον ή να το αποφυγει. Επισης δεν ειναι μονο τα torrent sites, ειναι και οι online σαιτ κατεβασμαος και απο youtube και απο παντου

Επισης δεν ειμαστε ολοι ματσωμενοι να αγορασουμε οτι μας αρεσει. Πρωτα κατεβαζουμε και οταν μπορουμε, αγοραζουμε.

Το κατεβασμα ειναι μαλλον ""κλεψιμο"" οσο δεν υποστηριζεις το οριτζιναλ υλικο και σιγουρα 10 χρονια φυλακισης ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ

Σωστά, γι αυτό και στα προγράμματα υπάρχουν τα trials, στις ταινίες τα trailers, στην μουσική μπορείς να ακούσεις sample 20-30 δευτερολέπτων και στα βιβλία το οπισθόφυλλο με την περίληψη. Ματσωμένος δεν είσαι και για να πάρεις ένα Rolex γιατί να μην πας να το κλέψεις τότε;

Με το σκεπτικό αυτό το να διαβάζεις από το ιντερνέτ και να μαθαίνεις προγραμματισμό είναι εξίσου κλεψιά σε σχέση με τον δημιουργό τις γλώσσας προγραμματισμού και άρα με το σκεπτικό αυτό θα καταλήξουμε το ιντερνέτ να γίνει ένα κλειστό κλαμπ μόνο για μέλη και αν το επεκτείνουμε λίγο παραπέρα θα καταλήξουμε στον μεσαίωνα που την γνώση την κατείχαν λίγοι και ισχυροί

Και μετά στο Big Bang...

Δεν βγάζει καθόλου λογική η ροή της σκέψης σου. Δεν είναι κλεψιά να μαθαίνεις προγραμματισμό online αν η ιστοσελίδα στο παρέχει δωρεάν όπως δεν είναι παράνομο να διαβάσεις μια εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Meanwhile στην Ελλάδα θέλουν να βάλουν φόρο 2-4% σε PC και tablets για να ρεφάρουν τα έσοδα που υποτίθεται ότι χάνονται από την ηλεκτρονική πειρατεία. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι παράλληλα η ΑΕΠΙ κράζει την κυβέρνηση (για άλλο θέμα βέβαια).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.

Σαφώς και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να "κατεβάζεις" και θα 'πρεπε να υπάρχουν κυρώσεις για όσους έχουν/διαχειρίζονται "πειρατικά" σάιτ κτλ...

...Δέκα χρόνια πρόστιμο; "ΟΚ"... τότε αν πρέπει να "φάνε 10 χρονάκια" αυτοί (οι "Πειρατές"), τότε να βάλουν ΔΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟ (και να το πραγματοποιούν!) για... βιαστές, "χιούμαν-τράφικιν", δουλεμπόρους, εμπόρους ναρκωτικών, φονιάδες κτλ.!

Δεν "γίνεται" να σκοτώνεις και με "καλή διαγωγή" και εφέσεις να 'σαι "ώξω" στα 10-12 χρονάκια, έτσι;!

• Like 2
Δημοσ.

Tο ξαναειπαμε.πουλανε πανακριβα και πουλανε παγκοσμιως.για αυτο ειναι κολοσοι.

Που θα βρει ενα 15χρονο 60 ευρω να παρει το παιχνιδι?

Πως θα παει ο ανεργος την κοπελα του σινεμα,ενα 25αρι με κανα μπικικινι?

Καλα αμα δωσες 15 ευρω για cd γυφτοσκυλαδικου τυπου παντελιδη,δωσε και 100 σε ψυχιατρο......

• Like 7
Δημοσ.

Το αστείο είναι ότι όλοι αυτοί που βάζουν τα μέτρα όλοι τους κατεβάζουν όπως και στην Ελλάδα όσοι βάζουν τους τρελούς φόρους είναι αυτοί που φοροδιαφευγουν κάτι εκατομμύρια κάθε χρόνο και κλέβουν πραγματικά τα χρήματα του λαού. Για αυτό ο άνθρωπος δεν αξίζει να ζει και έχουμε καταστρέψει τα πάντα γύρω μας.

• Like 4
Δημοσ.

Tο ξαναειπαμε.πουλανε πανακριβα και πουλανε παγκοσμιως.για αυτο ειναι κολοσοι.

Που θα βρει ενα 15χρονο 60 ευρω να παρει το παιχνιδι?

Πως θα παει ο ανεργος την κοπελα του σινεμα,ενα 25αρι με κανα μπικικινι?

Καλα αμα δωσες 15 ευρω για cd γυφτοσκυλαδικου τυπου παντελιδη,δωσε και 100 σε ψυχιατρο......

Α καλά :P 

Στον Παντελίδη ούτε προβολή στο YouTube δεν έχω δώσει. Δεν ξέρω από που φτάνεις στα συμπεράσματα σου, μήπως διαβάζεις πράγματα που δεν έχω γράψει; Μάλλον άλλος χρειάζεται τον ψυχολόγο(*).

Και για να σου απαντήσω και σοβαρά (όχι όπως απάντησες εσύ δηλαδή) πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας. Ότι πιστεύουμε πώς πρέπει να τα 'χουμε όλα και να τα έχουμε και εύκολα. Όταν ήμουν 15χρονο κι εγώ έλεγα τα κάλαντα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μαζέψω λεφτά να πάρω παιχνίδι στο playstation ή για να πάρω το CD των Green Day. Όταν τα κατάφερνα όμως ήταν το κάτι άλλο... αισθανόμουν ότι κρατούσα ολόκληρο θησαυρό στα χέρια μου. 

Το σημερινό 15χρονο δεν θα έχει ποτέ την ικανότητα να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να προσπαθήσεις για να αποκτήσεις κάτι. Και αντε στις ταινίες... το κακό είναι ότι αυτό το πράγμα έχει περάσει σε όλη μας τη ζωή... και αυτό είναι το πρόβλημα διαδικτυακέ μου φίλε...

Φιλικά...

• Like 2
Δημοσ.

Κλέβεις ναι. Το ότι υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν δεν σε κάνει λιγότερο κλέφτη. Το ότι υπάρχουν πιο σοβαρά αδικήματα τα οποία έχουν παρόμοια ποινή (ενώ δεν θα 'πρεπε) πάλι δεν σε δικαιολογεί. Το ότι δεν θα τις έβλεπες στο σινεμά πάλι δεν σε δικαιολογεί. Οι ταινίες πωλούνται σε DVD/Blu-Ray/Ψηφιακά. Πάνε αγόρασε τες όπως αγοράζεις κάθε άλλο προϊόν.

Σιγά μη σκοτώνω κι όλας.

Αλλο κλοπή, άλλο αντιγραφή.

Για κλοπές μόνο τα χαζοσποτ της RIAA μιλάνε. Copyright infringement είναι ο νομικός όρος

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό με την πειρατεία έχει καταντήσει πατάτα. Εγώ προσωπικά θυμάμαι από την δεκαετία του 80 όπου τα περισσότερα Computer Shops στην Ελλάδα είχαν κόπιες παιχνιδιών με cover από φωτογραφία βγαλμένη με μηχανή film. 

Εγώ σαν πιτσιρικάς με το C64 έκανα Compilations σε 90αρες κασέτες ήχου και έβαζα μέχρι και 40-50 παιχνίδια τα όποια συμπίεζα και Action Replay. Σαν χομπίστας δεν έχω πάρει ποτέ μου χρήματα και έκανα μόνο ανταλλαγές. 

Μετά εγώ και κάποιοι φίλοι κάναμε ανταλλαγές με μαγαζιά όπως Thomas Soft (για ώσους γνωρίζουν) και είχαμε συνδρομή με Tarkus Team όπου πληρώναμε και μας στέλνανε ένα Tape των 20MB κάθε 1-2 μήνες. 

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν στα τέλη της δεκαετία του 1990 όταν εμφανίστηκε το Napster και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δισκογραφικές εταιρίες άρχισαν να βλέπουν την απειλή. Η πρώτη μου επαφή ήταν με το Bittorent ήταν με το Gnutella στις αρχές του 2000 όπου θυμάμαι ότι το PC μου τότε ήταν πολύ αργό για να σηκώσει Bittorrent.

Τα τελευταία 7-8 χρόνια μπορώ να πω ότι πολλές φορές έχω κατεβάσει Torrent για ταινίες που έχω αγοράσει και έχω δει στον κινηματογράφο και αυτό γιατί έχουν καταφέρει βάση Codecs όπως το H264/H265 να διατηρήσουν την ίδια ποιότητα με το Original blu-Ray και σε μέγεθος που μπορεί άνετα να χωρέσει σε ένα σκληρό δίσκο. Αυτό ισχύει για κάποιον σαν εμένα που είμαι συλλέκτης.

Θέλω να είμαι κάτοχος των αρχείων μου και όχι να εξαρτώμαι από Online Providers πχ Netflix/Amazon etc. Ότι αφορά το Cloud Content πιστεύω ότι εταιρίες όπως η Amazon , Netflix, Υοutube και Steam είναι το μέλλον της Ψυχαγωγίας. 

Οι κινηματογραφικές έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται γιατί βλέπουν το Netflix και το Amazon σαν απειλή για την βιομηχανία λόγο Original Content

Μάλιστα αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν οτι η βιομηχανία του κινηματογράφου μπορεί να καταρρεύσει μέχρι το 2020-2025. Και αυτό θα πρέπει να γίνει για του εξής λόγους: 

Απληστία: Τα προτοκλασάτα Cast σειρών ζητάνε ώς 1 εκατομύριο(απο 400,000) $ ανά επεισόδιο 30 λεπτών(Bing Bang Theory Cast) την στιγμή που ο μέσος μισθός ένα εργαζομένου στην βιομηχανία είναι $50,000 τον χρόνο. 

Πωλήσεις: Αρκετός κόσμος δεν αγοράζει ποια DVD και Blu-rays δίοτι προτιμά να βλέπει τις σειρές ταινίες σε Netflix/Amazon/Hulu etc . Αυτό θα έχει σαν άμεση συνέπεια την αύξηση των εισητηρίων στα σινεμά.

Παγκόσμια οικονομική κρίση: Όταν ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάει είναι να πάει σινεμά και αγοράζει DVD

Τηλεοπιτκά δίκτυα: Οι περισσότεροι βλέπουμε τις σειρές μας Online χωρίς διαφημίσεις. 

Ίσως ήρθε η ώρα να καταρεύσουν.

• Like 12
Δημοσ.

Αυτό με την πειρατεία έχει καταντήσει πατάτα. Εγώ προσωπικά θυμάμαι από την δεκαετία του 80 όπου τα περισσότερα Computer Shops στην Ελλάδα είχαν κόπιες παιχνιδιών με cover από φωτογραφία βγαλμένη με μηχανή film. 

Εγώ σαν πιτσιρικάς με το C64 έκανα Compilations σε 90αρες κασέτες ήχου και έβαζα μέχρι και 40-50 παιχνίδια τα όποια συμπίεζα και Action Replay. Σαν χομπίστας δεν έχω πάρει ποτέ μου χρήματα και έκανα μόνο ανταλλαγές. 

Μετά εγώ και κάποιοι φίλοι κάναμε ανταλλαγές με μαγαζιά όπως Thomas Soft (για ώσους γνωρίζουν) και είχαμε συνδρομή με Tarkus Team όπου πληρώναμε και μας στέλνανε ένα Tape των 20MB κάθε 1-2 μήνες. 

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν στα τέλη της δεκαετία του 1990 όταν εμφανίστηκε το Napster και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δισκογραφικές εταιρίες άρχισαν να βλέπουν την απειλή. Η πρώτη μου επαφή ήταν με το Bittorent ήταν με το Gnutella στις αρχές του 2000 όπου θυμάμαι ότι το PC μου τότε ήταν πολύ αργό για να σηκώσει Bittorrent.

Τα τελευταία 7-8 χρόνια μπορώ να πω ότι πολλές φορές έχω κατεβάσει Torrent για ταινίες που έχω αγοράσει και έχω δει στον κινηματογράφο και αυτό γιατί έχουν καταφέρει βάση Codecs όπως το H264/H265 να διατηρήσουν την ίδια ποιότητα με το Original blu-Ray και σε μέγεθος που μπορεί άνετα να χωρέσει σε ένα σκληρό δίσκο. Αυτό ισχύει για κάποιον σαν εμένα που είμαι συλλέκτης.

Θέλω να είμαι κάτοχος των αρχείων μου και όχι να εξαρτώμαι από Online Providers πχ Netflix/Amazon etc. Ότι αφορά το Cloud Content πιστεύω ότι εταιρίες όπως η Amazon , Netflix, Υοutube και Steam είναι το μέλλον της Ψυχαγωγίας. 

Οι κινηματογραφικές έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται γιατί βλέπουν το Netflix και το Amazon σαν απειλή για την βιομηχανία λόγο Original Content

Μάλιστα αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν οτι η βιομηχανία του κινηματογράφου μπορεί να καταρρεύσει μέχρι το 2020-2025. Και αυτό θα πρέπει να γίνει για του εξής λόγους: 

Απληστία: Τα προτοκλασάτα Cast σειρών ζητάνε ώς 1 εκατομύριο(απο 400,000) $ ανά επεισόδιο 30 λεπτών(Bing Bang Theory Cast) την στιγμή που ο μέσος μισθός ένα εργαζομένου στην βιομηχανία είναι $50,000 τον χρόνο. 

Πωλήσεις: Αρκετός κόσμος δεν αγοράζει ποια DVD και Blu-rays δίοτι προτιμά να βλέπει τις σειρές ταινίες σε Netflix/Amazon/Hulu etc . Αυτό θα έχει σαν άμεση συνέπεια την αύξηση των εισητηρίων στα σινεμά.

Παγκόσμια οικονομική κρίση: Όταν ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάει είναι να πάει σινεμά και αγοράζει DVD

Τηλεοπιτκά δίκτυα: Οι περισσότεροι βλέπουμε τις σειρές μας Online χωρίς διαφημίσεις. 

Ίσως ήρθε η ώρα να καταρεύσουν.

Ωραία όλα αυτά αλλά η δική μου θέση είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε και λίγο... την τέχνη.

Αν έρθουν τα πράγματα όπως τα λες κανείς δεν θα μπορεί να κάνει ταινία αν δεν είναι η Disney. Το μόνο που θα βλέπεις θα 'ναι blockbusters και θα ακούς Rihanna γιατί αυτοί δεν θα καταρεύσουν ποτέ, είναι αργά πλέον. 

Στα πλαίσια της κρίσης ενώ όλα τα μαγαζιά σιγά σιγά κλείνουν βλέπουμε συνέχεια νέα καταστήματα Public. Οι κολοσσοί δεν θα πέσουν ποτέ, πρέπει να υποστηρίξουμε λίγο και την μεσαία κατηγορία.

Είναι προτιμότερο πιστεύεις να δίνει ο μέσος Έλληνας 3,5 ευρώ για τον καφέ και να τσιγκουνεύεται τα 2 ευρώ για ένα e-book; Είμαι σίγουρος πώς συμφωνείς...

Δημοσ.

Σαφώς και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να "κατεβάζεις" και θα 'πρεπε να υπάρχουν κυρώσεις για όσους έχουν/διαχειρίζονται "πειρατικά" σάιτ κτλ...

Ό,τι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και ό,τι παράνομο δεν είναι και ανήθικο.

Επίσης,

αντιγραφή =/= κλεψιά

Οι ψηφιακές πληροφορίες και τα δεδομένα αντιγράφονται και διαμοιράζονται εύκολα - τί να κάνουμε; Ας το χωνέψουν όλοι εκείνοι που κράζουν την πειρατεία.

Και ας μάθουν κάποιοι να βγάζουν τα χρήματά τους με διαφορετικό τρόπο.

1) Οι μουσικοί ας κάνουν live και συναυλίες ή να βγάζουν τα χρήματά τους από σάιτ όπως το YouΤube. Λίγα τους είναι;;; Παίζει πολύ χρήμα σ' αυτά. Γιατί να βγάζουν δηλαδή χρήματα από κόπιες δίσκων κ.λπ. και μάλιστα για πολλά χρόνια;;;

Θα ανέβει και το επίπεδο της μουσικής έτσι. Οι καλοί θα αναδεικνύονται.

Και στο κάτω κάτω η μουσική είναι τέχνη. Όποιος θέλει να βγάλει χρήματα από αυτήν ας τραγουδάει / παίζει μπροστά στο κοινό.

Και όποιος θέλει να πλουτίσει ας πάει να κάνει καμιά επιστήμη ή ας βρει κάτι άλλο που δεν αντιγράφεται.

Και όσο για τις δισκογραφικές και τους διάφορους μεσάζοντες ας μην υπάρχουν καθόλου.

2) Οι σοφτγουεράδες ας βγάζουν τα χρήματά τους από τις υπηρεσίες που προσφέρουν π.χ. κατασκευή ιστοσελίδων και εφαρμογών κατά παραγγελία.

Τα προγράμματα αντιγράφονται. Deal with it. Κανείς δεν θα μας πει μην κάνεις copy-paste και αποστολή.

Και όποιος πει τη γνωστή βλακεία ότι μόνο τα πληρωμένα προγράμματα είναι καλά επειδή συντηρούνται, αναπτύσσονται κ.λπ. καλύτερα... open source rules - ανοίχτε τα μάτια σας.

3) Οι φιλμοπαραγωγοί, σκηνοθέτες, cast κ.λπ. ας τα βγάζουν από τα cinema, YouTube, διαφημίσεις, χορηγούς κ.λπ.

Και ας μην κοιτάζουν να γίνουν πλούσιοι από μπάζες - αφού κάθε ταινία περί μπάζας πρόκειται.

Αν θέλουν να γίνουν πλούσιοι οι κύριοι ας δουλέψουν αρκετά χρόνια, πάνω σε κάτι άλλο ίσως.

Δεν γίνεται να προσφέρεις στην κοινωνία κάτι μια φορά - ειδικά αν είναι προϊόν διασκέδασης - και μετά να έχεις τη δυνατότητα και προσδοκία να αποσυρθείς, εκτός αν πρόκειται για κάτι που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής της κοινωνίας π.χ. μια τεχνολογική ανακάλυψη ή εφεύρεση.

• Like 5
Δημοσ.

Απο πότε το να κλέβεις ένα προιόν είναι open right; 

δεν ειναι ,αλλα ολα εχουν την ποινη που τους αρμοζει .

δε γινεται να εξισωνεις τον πιτσιρικα που κατεβαζει ταινιες και εχουν απωλεια εσοδων καποιες μεγαλοεταιρειες ,με αυτον που εγκληματει κανωντας βιαιες πραξεις, φονους ,παιδεραστια,εμποριο σαρκος και τα χιλια μυρια σκοτεινα .

ειναι φανερο οτι υπαρχει δακτυλος τριτων που υπαγορευει κατι τετοιο ,αλλα προφανως η σοβαροτητα του εγκληματος δε θα επρεπε να εξαρταται απο την τσεπη του θιγομενου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...