Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βροχερες Καλημερες !!! Μια ερωτηση , εχω καποιους σκληρους WD Blue sata 2 στο pc που στο HDD sentinel λενε ακομα 100% υγεια αλλα εχουν δουλεψει γυρω στις 2000 μερες , δεν "γυρνανε" συνεχεια διοτι εχω βιντεο μεσα και ενεργοποιουνται μονο οταν αποθηκευω η βλεπω ταινιες και σειρες . Το HDD sentinel ομως λεει 99 μερες διαρκειας ζωης ακομα ... Πρεπει να τους αλλαξω η δεν ειναι αντικειμενικο το προγραμμα ?

post-238567-0-50287400-1453285095_thumb.jpg

post-238567-0-01551300-1453285112_thumb.jpg

Δημοσ.

Το sentinel σου λέει ότι έχει περαστεί από την εταιρία στο firmware,οι εταιρίες το υπολογίζουν ή με βάση του για πόσες ώρες λειτουργίας είναι ελεγμένα τα ηλεκτρονικά τους ή με βάση την χρήση για την οποία προορίζεται ο δίσκος και της μετρήσεις για τα πρώτα σφάλματα που βρήκαν στα εργαστήρια τους με βάση αυτήν την χρήση.

Κοινός δεν σου λέει ότι θα χαλάσει τότε αλλά ότι αρχίζει να μπαίνει στην φάση που η εταιρία δεν μπορεί ποια να σου εγγυηθεί την άριστη λειτουργία του.

Δημοσ.

To sentinel θεωρει οτι στα 5 χρονια χρήσης σε ώρες λειτουργίας (5χ365=1825 μέρες), ο δίσκος έχει γεράσει. Και ενω στους καινουριους σου γράφει ότι έχουν πάνω απο 1000μέρες, και αφαιρει ανάλογα με τα προβλήματα.

Οταν φτάσεις στις 826 μερες και ο δίσκος ειναι οκ απο το 1000 ο αριθμός θα πάει στο 999 και θα συνεχιζει να μειώνεται μέχρι το 100 όταν θα φτάσεις στις 1725 μερες χρήσης.

Αν ο δίσκος ειναι οκ θα μείνει στις 100 μερες και δεν θα πέσει παρακάτω όσες μέρες και αν περάσουν. Αν τώρα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα θα αρχίσει να αφαιρει απο το 100 (όπως σε σένα που το πήγε στο 99 στον ένα δίσκο)

Δεν υπάρχει λόγος να τους αλλάξεις, επεσες σε καλους δίσκους και κρατησες τους οσο ακομα αντέχουν. Εννοειται  οτι πρεπει να χεις backup ειτε μιλάμε για καινουριους δίσκους ειτε για αυτους που χουν γράψει πόσες ώρες.

• Like 3
Δημοσ.

Kαταλαβα , αρα η καλυτερη κινηση ειναι στους παλιους δισκους ( 2 απο τους 3 HDD που εχω ) να εχω μονο αρχεια που δεν με νοιαζει και πολυ ( ταινιες και σειρες εχω) αφου μπορω να τα ξανακατεβασω διοτι δεν εχω δυνατοτητα για backup  . Και μολις πεσουν οι 3-4ΤΒ χτυπαω εναν και τα πεταω ολα εκει ... :D Eυχαριστω πολυ παιδες !!!

Δημοσ.

οι πιο "έμπιστοι" δισκοι ειναι αυτοι που έχουν μεταξύ 200-1300μέρες λειτουργίας χονδρικά. Οσο ειναι καινουριος μπορει να σου βγάλει αστοχία σαν ελλατωματικός απο το εργοστάσιο ενώ μετα τις 1500 μέρες αρχίζουν και γερνάνε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...