Mauroprobato Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα παιδιά, θέλω να φτιαξω ένα οικονομικό σύστημα (μόνο κουτί) για να το έχω σαν κατεβαστηρι και σαν κέντρο διαμοιρασμού ταινιών και μουσικής στο σπίτι μού ( να μπορώ να streamro προς smart tv,laptops ktl ) Δεν θέλω να πάρω ένα απλό μίντια σέντερ γιατί θέλω να του βάλω λίνουξ για να εξοικείωθω με το λογισμικό. Άρα με ενδιαφέρει να καίει λίγο γιατί σκοπευω να μην το κλείνω ποτέ και να είναι λίνουξ συμβατό. Δεν θέλω να χαλασω πολλά λεφτά 300 ευρω πιστεύω είναι ένα καλό ποσό που μπορώ να διαθέσω. Αλλά αν πρέπει να βάλω κατι παραπάνω για ένα αξιοπρεπές σύστημά είμαι ανοικτός. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SouLSLayeR Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Yποθέτοντας ότι θα ελέγχεις τα πάντα μέσω ssh και με ένα ράσπμπερρυ τη βγάζεις, άνετα κιόλας (πάρε καρτούλα SD της προκοπής). Τσέκαρε και τα διάφορα τριγύρω single board computers που υπάρχουν (banana pi, orange pi κλπ, έχουν μαζευτεί δεκάδες) γιατί ανάλογα το μοντέλο και την τιμή πάντα, προσφέρουν και διάφορα περιφερειακά που ίσως να θες από τώρα για να μην τα βρεις μετά μπροστά σου, όπως SATA, ενσωματωμένο wifi/bluetooth, gigabit ethernet μιας που το θες για file server/1080p streaming ή ακόμα και GPIOs για να ελέγχεις κάτι άλλο στο σπίτι σου (αν και ξεφεύγουμε εδώ). Μία άλλη καλή λύση που έκανα εγώ μάλιστα πριν πάρω το raspberry 2, είναι να στήσεις κάποιο παλιό λάπτοπ, αρκεί να προνοήσεις για θέματα όπως ψύξη αφού θα τρέχει 24/7.
Andreasgarb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Έβαλα το συγκεκριμένο κουτί μιας και είναι ωραιότατο και μινιον (το είχα). Μητρική βρίσκεις και φθηνότερη. Η συγκεκριμένη έχει όμως και hdmi. Τροφοδοτικό βρίσκεις και φθηνότερο (40 φεύγα ευρώ έχει ένα seasonic το eshop. Δεν ξέρω όμως πως πάει από θόρυβο). *χρειάζεσαι sfx τροφοδοτικό γιατί κανονικό δεν χωράει στο κουτί. Αν τα φτιάξεις μόνος σου κομμάτι κομμάτι βγαίνει κανένα 40ευρώ κάτω από άλλα μαγαζιά.
Rumpelstiltskin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 μπορεις να πας και σε am1 socket.
Physiciant Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δίσκος βάλε αυτόν, έχει δύο χρόνια εγγύηση ενώ ο Toshiba έναν μόνο http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10ezex-1tb-caviar-blue-sata3-p-PER.303039
bazzil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δες και το παρακάτω. Μπορείς να εγκαταστήσεις το freenas για την δουλειά που το θέλεις. Και έχει μικρή κατανάλωση. CPU MOBO KOYTI PSU RAM HDD X2 RAID 1
Physiciant Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 @bazzil Θα μπορούσαν να μπουν πιο ποιοτικά κομμάτια..ειδικά psu και σε χαμηλότερη τιμή.
bazzil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Το συγκεκριμένο PSU το έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές συνθέσεις και δεν είχα ποτέ θέματα. Σίγουρα, υπάρχει πληθώρα επιλογών ως προς το πως θα συνθέσεις ένα σύστημα. Η συγκεκριμένη σύνθεση είναι δοκιμασμένη με freenas, παίζει 24/7 χωρίς προβλήματα εδώ και μήνες.
Physiciant Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Καταρχήν ένα τέτοιο σύστημα δε χρειάζεται τόσο μεγάλο psu γιατί ούτε κάρτα γραφικών έχει, ούτε ο επεξεργαστής καίει τα άντερα του. Δηλαδή προτιμάς αυτό το τροφοδοτικό με μόνο 2 χρόνια εγγύηση αντί κάποιο απ' αυτά ας πούμε που έχουν 5; http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-s12ii-350-bronze-350w-p-PER.642402 http://www.e-shop.gr/psu-super-flower-80-plus-bronze-series-450w-p-PER.815791
kostasfalcon Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 ο ορισμος της χαμηλης καταναλωσης.....διαλεγεις και παιρνεις https://www.skroutz.gr/c/2528/Smart_TV_Stick.html?keyphrase=intel+compute+stick αλλιως συναιτερακι με την ΔΕΗ αφου θα το εχεις για κατεβαστηρι
Mauroprobato Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, δεν με βλέπω να πάω στην παρούσα φάση σε usb stick ή raspberry pi επιλογή. To 500αρι PSU είναι υπερβολικά μεγάλο για αυτά που θα έχει το pc οπότε νομίζω το 350 μαξ τα βγάζει πέρα μια χαρά χωρίς να καίει πολύ. Η σύνθεση του Andreasgarb είναι μια καλή αρχή. Το σημαντικό είναι αυτο που λέει ο Physiciant τα χρόνια εγγύησης για ένα μηχάνημα που θα είναι ανοικτό συνέχεια και θα χρησιμοποιείτε πολύ είναι σημαντικό.Αρα άλλος ένας παράγοντας που δεν είχα σκεφτεί είναι οτι θα πρέπει να βρω parts που θα μου δίνουν μια ασφάλεια για 3-5 χρόνια ευχαριστώ!
pano Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/5369298/Dell-Optiplex-3020-MT-G3240-4GB-500GB.html για εγγύηση 5 χρονών.
kostasfalcon Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, δεν με βλέπω να πάω στην παρούσα φάση σε usb stick ή raspberry pi επιλογή. To 500αρι PSU είναι υπερβολικά μεγάλο για αυτά που θα έχει το pc οπότε νομίζω το 350 μαξ τα βγάζει πέρα μια χαρά χωρίς να καίει πολύ. Η σύνθεση του Andreasgarb είναι μια καλή αρχή. Το σημαντικό είναι αυτο που λέει ο Physiciant τα χρόνια εγγύησης για ένα μηχάνημα που θα είναι ανοικτό συνέχεια και θα χρησιμοποιείτε πολύ είναι σημαντικό.Αρα άλλος ένας παράγοντας που δεν είχα σκεφτεί είναι οτι θα πρέπει να βρω parts που θα μου δίνουν μια ασφάλεια για 3-5 χρόνια ευχαριστώ! Ο λόγος ?
Mauroprobato Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Κυρίως γιατί δεν έχει τις δυνατότητες ενός κουτιού. Ένα απο αυτά που μου λινκαρες για παράδειγμα αν δεις έχει 4 κριτικές η μία χειρότερη απο την άλλη. Και με μια μικρή ερευνα στο ίντερνετ μένω με την άποψη οτι αυτα ειναι λίγο jack of all trades. Άρα απο το να πειραματιστώ με κατι στα 130 ευρώ + ολα τα έξτρα που θα χρειαστώ για να το έχω όπως θέλω. Καλύτερα 300ευρω κομπλέ και με την σιγουριά της αναβάθμισης αντι για πέταμα και αγορά αλλου όταν περάσει η μπογιά του ( κατι που δεν μπορείς να αποφύγεις με το usb που έχει και 1 χρόνο εγγύηση)
kostasfalcon Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 επειδη έχω πείρα απο τα εν λόγω στικ, αυτά με τα win10 είναι οκ και επειδή λες ότι θέλεις κατεβαστηρι, τι να την κάνεις την δυνατότητα της αναβάθμισης gaming pc στήνεις ? Σε ένα κατεβαστηρι είναι πολύ σημαντική η χαμηλη καταναλωση και τα στικ αυτά είναι σαν να δουλεύεις την ΔΕΗ ψιλό γαζι.... Τώρα αν θέλεις όπως είπα να την ενισχύσεις έχει καλως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα