Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, επειδή με ''τρώει ο Νικόλαος'' να κάνω αναβάθμιση από Phenom II 965BE που είμαι τώρα στον i5 4690K είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο μητρικές  :

1, http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4952#ov

2, http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z97X%20Killer/

Πια από τις δυο να επιλέξω;

Και οι δυο έχουν αυτά που θέλω (Z97 chipset + ALC1150 sound chip Optical S/PDIF out + Ethernet Killer E2200 + Front USB3)

Κλίνω περισσότερο προς την Asrock λόγω καλύτερου power phase 8+2 (gigabyte 6+2), και του Μ.2 αν και προς το παρόν δεν έχω σκοπό να πάρω τέτοιο δίσκο...

Overclock θα γίνει για δοκιμή και μετά μάλλον stock θα δουλεύει το σύστημα...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !

Δημοσ.

Για τα power-phases δε χρειάζεται να τα κοιτάς, κάνεις δε κάνεις overclocks. Όχι μόνο τα 6-2 σου είναι αρκετά για τους Haswell επεξεργαστές, αλλά δε σημαίνει πάντα ότι περισσότερο=καλύτερο, εκτός αν μιλάμε για VRM section που έχουν ακριβώς τα ίδια υλικά και διαφέρουν μόνο εκεί.
Το καλό των περισσότερων power phase είναι ότι όταν μετατρέπουν τα +12V που παίρνουν από το PSU σε 1-1.5V που θέλει ο CPU, είναι ότι η διαδικασία διανέμεται σε περισσότερα phases, άρα το καθένα δουλεύει λιγότερο, άρα λιγότερο heat output κλπ. Όμως αν το 6+2 έχει ποιοτικότερα parts απ'αυτά του 8+2, τότε θα είναι τουλάχιστον ίδιο σε απόδοση.

Το killer network είναι 99% marketing, δε βρίσκεις διαφορές στην πράξη.

M.2 αν δεν έχεις ήδη, δε νομίζω να πάρεις στο μέλλον, μιας και ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται NvME drives που μπαίνουν σε PCI lanes, που είναι ταχύτατοι.

Όποια εκ των δυο και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Πόσο μάλλον αν δεν ασχοληθείς σίγουρα με overclocking. Πάρε αυτή που σ'αρέσει περισσότερο/κοστίζει λιγότερο.

• Like 2
Δημοσ.

selianx σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση σου!

Rumpelstiltskin οverclock θα γίνει για δοκιμή και μετά μάλλον stock έγραψα...  :P 

Δημοσ.

όπως θέλεις. Εγώ το λέω γιατί δε λέει να δώσεις χρήματα για mobo + k επεξεργαστή + καλό cooler (το οποίο λογικά έτσι και αλλιώς θα πάρεις, αλλά θα μπορούσες να πάρεις διαφορετικό σε κάθε περιπτωση) και να κάτσεις στο τέλος stock. Την διαφορά τη ρίχνεις σε κάρτα γραφικών αν πας για gaming pc, και αν όχι, πλησιάζεις την τιμή κλειδωμένου i7 + h97.

Δημοσ.

Φίλε Rumpel σε ευχαριστώ! Σε αυτά που γράφεις δίκιο έχεις... απλά θέλω να έχω τη δυνατότητα να κλοκαρω !

cooler έχω το Thermaltake Frio! 

Για τις μητρικές που ρωτάω έχεις κάποια άποψη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα power-phases δε χρειάζεται να τα κοιτάς, κάνεις δε κάνεις overclocks. Όχι μόνο τα 6-2 σου είναι αρκετά για τους Haswell επεξεργαστές, αλλά δε σημαίνει πάντα ότι περισσότερο=καλύτερο, εκτός αν μιλάμε για VRM section που έχουν ακριβώς τα ίδια υλικά και διαφέρουν μόνο εκεί.

Το καλό των περισσότερων power phase είναι ότι όταν μετατρέπουν τα +12V που παίρνουν από το PSU σε 1-1.5V που θέλει ο CPU, είναι ότι η διαδικασία διανέμεται σε περισσότερα phases, άρα το καθένα δουλεύει λιγότερο, άρα λιγότερο heat output κλπ. Όμως αν το 6+2 έχει ποιοτικότερα parts απ'αυτά του 8+2, τότε θα είναι τουλάχιστον ίδιο σε απόδοση.

Το killer network είναι 99% marketing, δε βρίσκεις διαφορές στην πράξη.

M.2 αν δεν έχεις ήδη, δε νομίζω να πάρεις στο μέλλον, μιας και ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται NvME drives που μπαίνουν σε PCI lanes, που είναι ταχύτατοι.

Όποια εκ των δυο και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Πόσο μάλλον αν δεν ασχοληθείς σίγουρα με overclocking. Πάρε αυτή που σ'αρέσει περισσότερο/κοστίζει λιγότερο.

Συμφωνώ σε όλα, εκτος απ το κομματι για το killer network. Το killer network ανεβάζει λίγο ταχύτητες σε up k down 8στις10 φορες minimum(έχω κάνει side 2 side test στο παρελθόν) κατεβάζει το ping αλλά το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι σου δίνει το τσαφ/edge την κρίσιμη στιγμή , ειδικά στα fps games, βλέπεις ότι μ'αυτο τα πας καλύτερα στα 1vs1, αρκεί βέβαια να δουλεύει και σωστά η γραμμή σου. Xοντρικά όταν είχε πρωτοβγεί το περιγραφαν σαν linux in a box που διαχειριζόταν όλη τη δουλειά του δικτύου και αφηνε τον επεξεργαστη να κάνει άλλα . Αυτο τουλαχιστον ισχυε όταν είχε πρωτοβγεί σαν κάρτα δικτύου . αλλά φαντάζομαι παρόμοια λογικη 8α χει κ τώρα.

Επεξ/σία από Katalyst
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...